Lietuvos Respublikos ir Norvegijos karalystės

 

susitarimas

dėl prekybos žemės ūkio produktais*

 

Lietuvos Respublikos Vyriausybė (toliau vadinama Lietuvos Vyriausybe) ir Norvegijos Karalystės Vyriausybė (toliau vadinama Norvegijos Vyriausybė), atsižvelgdamos į 1995 m. gruodžio 7 d. pasirašytos Laisvosios prekybos sutarties tarp ELPA Valstybių ir Lietuvos Respublikos 12 straipsnį,

susitarė:

 

1 straipsnis

 

Norvegijos Vyriausybė vienašališkai suteikia Lietuvos Vyriausybei tarifines nuolaidas, nurodytas šio Susitarimo 1 priede.

 

2 straipsnis

 

Lietuvos Vyriausybė vienašališkai suteikia Norvegijos Vyriausybei tarifines nuolaidas, nurodytas šio Susitarimo 2 priede.

 

3 straipsnis

 

Lietuvos Vyriausybės ir Norvegijos Vyriausybės suteiktos tarifinės nuolaidos netrukdo apmokestinti importą fiksuotais muitais dėl žemės ūkio žaliavų kainų skirtumų ar naudoti kitas tarifais paremtas priemones kaip dalį bet kokių ateities pasikeitimų Šalių žemės ūkio produktų importo režime.

 

4 straipsnis

 

Tarifinės nuolaidos, numatytos šio Susitarimo 1 ir 2 prieduose, yra taikomos nuo Laisvosios prekybos sutarties įsigaliojimo datos.

 

5 straipsnis

 

Prekių kilmės taisyklės dėl tarifinių nuolaidų, numatytų Susitarimo 1 ir 2 prieduose, nustatytos šio Susitarimo 3 priede.

 

6 straipsnis

 

Lietuva ir Norvegija yra pasirengusios skatinti abipusį mokslinį ir techninį bendradarbiavimą žemės ūko ir su juo susijusiose srityse abipusės naudos pagrindu. Bendradarbiavimas gali pasireikšti bendrų įmonių kūrimu, informacijos bei dokumentų pasikeitimu, ekspertų pasikeitimu, taip pat bendrų seminarų ir žemės ūkio sekcijų organizavimu.

 

7 straipsnis

 

Šio Susitarimo 1, 2 ir 3 priedai yra neatskiriama šio Susitarimo dalis.

 

8 straipsnis

 

Šio Susitarimo Šalys pareiškia savo pasirengimą skatinti harmoningą prekybos žemės ūkio produktais vystymą ir susitaria reguliariai peržiūrėti Susitarimo turinį.

 

9 straipsnis

 

Šis Susitarimas taikomas nuo Laisvosios prekybos sutarties tarp ELPA Valstybių ir Lietuvos Respublikos įsigaliojimo datos ir galioja, kol Susitarimo Šalys yra Laisvosios prekybos sutarties Šalimis.

 

TAI PALIUDYDAMI, žemiau pasirašę ir tinkamai įgalioti atitinkamų Vyriausybių asmenys, pasirašė šį Susitarimą.

 

SUDARYTA Vilniuje, 1996 m. gegužės 22 d. dviem egzemplioriais lietuvių, norvegų ir anglų kalbomis. Esant tekstų aiškinimo skirtumams, Šalys vadovaujasi tekstu anglų kalba.

 

Lietuvos Respublikos

Norvegijos Karalystės

Vyriausybės vardu

Vyriausybės vardu

______________


1 Priedas

 

CN kodas

 

Prekės aprašymas

Bazinis muitas

(NOK/kg)

Muitas, taikomas

pagal šį

susitarimą

(NOK/kg)

 

 

 

 

 

 

 

04.05

 

 

 

Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai

 

25.19

 

3.981

 

 

04.09

 

 

 

Natūralus medus

 

24.47

 

23.47

 

 

06.01

 

 

 

Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

esantys ramybės, vegetacijos arba žydėjimo būsenoje; cikorijos augalai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir jų šaknys, išskyrus šaknis, klasifikuojamas pozicijoje Nr. 12.12:

 

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai, esantys vegetacinės ramybės būsenoje

 

0.10%

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.20

 

- Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai,

 

0.40%

 

-

 

 

 

 

 

 

esantys vegetacijos arba žydėjimo būsenoje; cikorijos augalai ir jų šaknys

 

 

 

 

 

 

06.02

 

 

 

Kiti gyvi augalai (įskaitant jų šaknis), auginiai ir poskiepiai; grybiena:

 

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Neįsišakniję auginiai ir poskiepiai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Neįsišakniję auginiai sodininkystei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Vynuogienojai (15.12 - 30.04)

 

0.50%

 

-

 

 

 

 

 

 

-- Kiti

 

51.00%

 

50.10%

 

 

 

 

 

 

-- Kiti neįsišakniję auginiai ir poskiepiai

 

0.50%

 

-

 

 

 

 

.20

 

- Valgomus vaisius arba riešutus vedančių rūšių medžiai, krūmai ir

 

0.30

 

-

 

 

 

 

 

 

kerai, skiepyti arba neskiepyti

 

 

 

 

 

 

 

 

.30

 

- Rododendrai ir azalijos, skiepyti arba neskiepyti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Azalijos

 

17%

 

16.50%

 

 

 

 

 

 

-- Kiti

 

0.03

 

-

 

 

 

 

.40

 

- Rožės, skiepytos arba neskiepytos

 

64%

 

56.70%

 

 

 

 

.90

 

-Kiti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Sodiniai ir poskiepai

 

1.00%

 

-

 

 

 

 

 

 

-- Kiti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Su suvytomis į kamuolį šaknimis arba kitaip sukultūrinti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kalmia, palmė (palae), užburtas lazdynas (hamamelis), aukuba,

 

1.00%

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pieris, ugnis erškėtis (pyracantha) ir stranvaesia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---- Medžiai, krūmai ir kerai, kiti, negu pažymėti aukščiau, ir daugiamečiai augalai

 

1.00%

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---- Žoliniai augalai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---- Žali sodinami (vazoniniai) augalai (15.12 - 30.04)

 

1.00%

 

-

 

 

 

 

.22

 

---- Kiti

 

75%

 

73.70%

 

 

 

 

 

 

---- Kiti

 

75%

 

73.70%

 

 

 

 

 

 

-- Nesuvytomis į kamuolį šaknimis arba kitaip nesukultūrinti

 

1.00%

 

-

 

 

06.04

 

 

 

Lapai, šakos ir kitos augalų dalys be žiedų arba žiedpumpurių,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

taip pat žolės, samanos ir kerpės, tinkamos puokštėms ar kitiems

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dekoratyviniams tikslams, gyvos, džiovintos, dažytos, balintos,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

impregnuotos arba apdorotos kitu būdu:

 

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Samanos ir kerpės

 

1.20%

 

-

 

 

 

 

 

 

- Kitos:

 

 

 

 

 

 

 

 

.91

 

-- Gyvos, išskyrus paparčius (maidenhair farn) ir šparagus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nuo birželio 1 d. iki spalio 31 d.

 

0.12

 

-

 

 

 

 

 

 

-- Gyvi paparčiai (maidenhair farn) ir šparagai nuo birželio 1 d.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iki spalio 31 d.

 

67%

 

54.60%

 

 

 

 

.99

 

- Kiti

 

3.90%

 

-

 

 

ex 07.02

 

 

 

Pomidorai, švieži arba šaldyti

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .00

 

- nuo birželio 1 d. iki liepos 10 d.

 

12.21

 

11.21

 

 

 

 

 

 

- nuo liepos 11 d. iki spalio 14 d.

 

8.86

 

7.86

 

 

 

 

 

 

- nuo spalio 15 d. iki spalio 31 d.

 

1.60

 

0.60

 

 

ex 07.04

 

 

 

Gūžiniai, žiediniai, garbanotieji kopūstai, kaliaropės ir kitos maistinės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kopūstinės daržovės, šviežios arba šaldytos

 

ex .10

 

-

 

 

 

 

 

 

Žiediniai kopūstai ir brokoliai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Žiediniai kopūstai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo birželio 15 d. iki liepos 31 d.

 

5.82

 

5.52

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugpjūčio 1 d. iki spalio 14 d.

 

1.77

 

1.47

 

 

 

 

 

 

-- nuo spalio 15 d. iki lapkričio 30 d.

 

0.18

 

-

 

 

 

 

 

 

-- Brokoliai

 

0.64

 

0.24

 

 

 

 

.20

 

- Briuselio kopūstai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugsėjo 21 d. iki gegužės 31 d.

 

9.16

 

8.76

 

 

 

 

 

 

-- nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 20 d.

 

0.24

 

-

 

 

 

 

ex .90

 

- Kiti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Baltagūžiai kopūstai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo spalio 1 d. iki gegužės 31 d.

 

1.71

 

1.63

 

 

 

 

 

 

-- nuo birželio 1 d. iki liepos 31 d.

 

3.58

 

3.5

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugpjūčio 1 d. iki rugsėjo 30 d.

 

0.05

 

-

 

 

 

 

 

 

-- Raudongūžiai kopūstai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo spalio 1 d. iki liepos 31 d.

 

1.86

 

1.78

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugpjūčio 1 d. iki rugsėjo 30 d.

 

0.05

 

-

 

 

ex 07.05

 

 

 

Salotos (Lactuca sativa) ir cikorijos (Cichorium spp.), šviežios arba šaldytos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Salotos:

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .11

 

-- Gūžinės salotos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Kitos, išskyrus garbanotąsias salotas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo balandžio 1 d. iki gegužės 31 d.

 

166%

 

163%

 

 

 

 

 

 

-- nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 30 d.

 

74%

 

70%

 

 

 

 

 

 

-- nuo spalio 1 d. iki lapkričio 30 d.

 

165%

 

161%

 

 

 

 

ex .19

 

-- Kitos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 30 d.

 

17.40

 

17.00

 

 

 

 

 

 

- Cikorijos:

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .21

 

-- Witloof rūšies cikorijos (Cichorium intybus var. foliosum):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 30 d.

 

0.24

 

-

 

 

 

 

ex .29

 

-- Kitos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 30 d.

 

10.95

 

10.55

 

 

ex 07.06

 

 

 

Morkos, ropės, salotiniai burokėliai, pūteliai, salierai, ridikai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir kiti panašūs maistiniai šakniavaisiai, švieži ar šaldyti

 

ex .10

 

-

 

 

 

 

 

 

Morkos ir ropės:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Morkos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo gegužės 1 d. iki rugpjūčio 31 d.

 

2.61

 

2.53

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugsėjo 1 d. iki balandžio 30 d.

 

1.15

 

1.07

 

 

ex 07.07

 

 

 

Agurkai ir kornišonai, švieži arba šaldyti

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .00

 

- nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d.

 

7.74

 

7.34

 

 

 

 

 

 

- nuo lapkričio 1 d. iki lapkričio 30 d.

 

0.60

 

0.20

 

 

ex 07.09

 

 

 

Kitos daržovės, šviežios arba šaldytos

 

 

 

 

 

 

 

 

.51

 

-- Grybai

 

0.30

 

-

 

 

 

 

ex .60

 

- Capsicum ir Pimenta genčių vaisiai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Saldieji pipirai (Capsicum annuum var. annuum):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo birželio 1 d. iki lapkričio 30 d.

 

0.24

 

-

 

 

 

 

 

 

-- nuo gruodžio 1 d. iki gegužės 31 d.

 

0.12

 

-

 

 

 

 

.70

 

- Špinatai, naujazelandiniai špinatai ir sodinės balandūnės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(gigantiškieji špinatai)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d.

 

19.28

 

18.88

 

 

 

 

 

 

-- nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d.

 

0.24

 

-

 

 

ex 07.12

 

 

 

Džiovintos daržovės, sveikos, supjaustytos stambiais gabalais,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

griežinėliais, susmulkintos arba sumaltos į miltelius,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bet toliau neapdorotos

 

 

 

 

 

 

 

 

.20

 

- Svogūnai

 

0.20

 

-

 

 

 

 

ex .90

 

- Kitos daržovės; daržovių mišiniai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Kitos daržovės, išskyrus bulves, susmulkintas arba sumaltas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

į miltelius, česnakus ir saldžiuosius kukurūzus

 

0.20

 

-

 

 

ex 08.09

 

 

 

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarine)),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai, švieži:

 

 

 

 

 

 

 

 

.30

 

- Persikai, įskaitant nektarinus:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Persikai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo gegužės 16 d. iki rugpjūčio 15 d.

 

0.12

 

-

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugpjūčio 16 d. iki gegužės 15 d.

 

0.24

 

-

 

 

 

 

 

 

-- Nektarinai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo gegužės 16 d. iki rugpjūčio 15 d.

 

0.12

 

-

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugpjūčio 16 d. iki gegužės 15 d.

 

0.24

 

-

 

 

 

 

ex .40

 

- Slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Slyvos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo balandžio 15 d. iki birželio 30 d.

 

0.15

 

-

 

 

 

 

 

 

-- nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 20 d.

 

0.36

 

-

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugpjūčio 21 d. iki spalio 10 d.

 

5.44

 

4.24

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugsėjo 11 d. iki spalio 31 d.

 

0.72

 

-

 

 

 

 

 

 

-- nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 14 d.

 

0.36

 

-

 

 

 

 

ex 08.10

 

Kiti švieži vaisiai (uogos)

 

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

-Braškės ir žemuogės:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- nuo balandžio 15 d. iki birželio 8 d.

 

0.18

 

-

 

 

 

 

 

 

-- nuo birželio 9 d. iki birželio 30 d.

 

7.21

 

6.61

 

 

 

 

 

 

-- nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 9 d.

 

7.21

 

4.81

 

 

 

 

 

 

-- nuo rugsėjo 10 d. iki spalio 31 d.

 

1.92

 

-

 

 

 

 

 

 

-- nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 14 d.

 

0.36

 

-

 

 

 

 

ex .20

 

- Avietės, gervuogės, šilkmedžio uogos ir loganberijos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Gervuogės

 

0.09

 

-

 

 

 

 

ex 12.09

 

Sėklos, vaisiai ir sporos, skirtos sėjai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Runkelių sėklos

 

 

 

 

 

 

 

 

.11

 

-- Cukrinių runkelių sėklos

 

0.72

 

-

 

 

 

 

ex .19

 

-- Kitos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Pašarinių runkelių sėklos

 

29.06

 

28.46

 

 

 

 

 

 

-- Kitos, išskyrus ropių ir griežčių sėklas

 

29.06

 

26.66

 

 

 

 

 

 

- Kitų pašarinių kultūrų sėklos, išskyrus runkelių sėklas:

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .22

 

-- Dobilų (Trifolium spp.) sėklos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Kitos, išskyrus raudonųjų dobilų sėklas

 

29.06

 

28.26

 

 

 

 

.23

 

-- Eraičino sėklos

 

17.66

 

17.28

 

 

 

 

.24

 

-- Pievinės miglės (Poa pratensis L.) sėklos

 

29.06

 

28..66

 

 

 

 

.25

 

-- Svidrės (Lolium multiflorum Lam., Lolium perenne L.) sėklos

 

29.06

 

28.66

 

 

 

 

ex .29

 

-- Kitos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Smilgos (Agrostis) sėklos

 

29.06

 

28.86

 

 

 

 

 

 

-- “Vaisių sodo” žolės arba “gaidžio pėdos” pievos žolės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir “lapės uodegos” žolės sėklos

 

14.81

 

14.41

 

 

 

 

 

 

-Kitos:

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .91

 

--Daržovių sėklos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--Agurkų, žiedinių kopūstų, morkų, svogūnų, šalotų (shallot), porų,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

petražolių, endivų (endive) ir salotų sėklos

 

0.18

 

-

 

 

 

 

 

 

-- Kitos, išskyrus kopūstų sėklas

 

0.72

 

-

 

 

 

 

ex 13.02

 

Augalų syvai ir ekstraktai; pektininės medžiagos, pektinatai ir pektatai;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

agar-agaras ir kitos augalinės kilmės gleivės bei tirštikliai, modifikuoti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arba nemodifikuoti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Augalų syvai ir ekstraktai :

 

 

 

 

 

 

 

 

.11

 

-- Opiumo

 

4.50%

 

-

 

 

 

 

.13

 

-- Apynių

 

4.50%

 

-

 

 

 

 

.14

 

-- Skaistenio (piretrumo) arba augalų šaknų, turinčių rotenono

 

3.00%

 

-

 

 

 

 

.19

 

-- Kiti:

 

3.00%

 

-

 

 

 

 

 

 

- Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .31

 

-- Agar-agaras:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Kitas, negu modifikuotas

 

4.50%

 

-

 

 

 

 

ex .39

 

-- Kiti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Kiti, negu modifikuoti

 

3.00%

 

-

 

 

 

 

ex 15.14

 

Rapsų, aliejinių ropių (rapsukų) ir garstyčių aliejai bei jų frakcijos,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

 

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Neapdoroti aliejai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Gyvulių pašarams

 

4.88

 

4.72

 

 

 

 

 

 

-- Kiti

 

0.05

 

-

 

 

 

 

ex 15.15

 

Kiti nelakūs augaliniai riebalai ir aliejai (įskaitant chochoba (jojoba) aliejų)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Sėmenų aliejus ir jo frakcijos

 

 

 

 

 

 

 

 

.11

 

-- Neapdorotas aliejus:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Gyvulių pašarams

 

4.88

 

4.72

 

 

 

 

 

 

-- Kitas

 

0.05

 

-

 

 

15.18

 

 

 

Gyvuliniai arba augaliniai riebalai, aliejai ir jų frakcijos, virti, oksiduoti,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klasifikuojamus pozicijoje Nr. 15.16; nevalgomi gyvulinių arba augalinių

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

riebalų, aliejų ir įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų ir aliejų

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

frakcijų mišiniai bei gaminiai, nenurodyti kitoje vietoje

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .00

 

-Linoksinas

 

12.70%

 

-

 

 

17.01

 

 

 

Cukranendrių arba cukrinių runkelių cukrus ir chemiškai gryna sacharozė kietame būvyje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Gyvulių pašarams

 

1.41

 

1.31

 

 

 

 

 

 

- Kiti

 

0.03

 

-

 

 

ex 20.02

 

 

 

Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto ar acto rūgšties

 

 

 

 

 

 

 

 

ex.90

 

- Kiti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Orui nepralaidžiose pakuotėse:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Pomidorų piurė, įskaitant pomidorų minkštimą, turintys 25%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arba daugiau masės sauso produkto, pilnai susidedanti iš pomidorų

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir vandens, su druska ar kitais konservantais ar uždarais arba be jų

 

0.21

 

-

 

 

ex 20.05

 

 

 

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rūgšties, neužšaldytos, kitos, negu klasifikuojamos pozicijoje Nr. 20.06

 

 

 

 

 

 

 

 

.30

 

- Rauginti kopūstai

 

0.20

 

-

 

 

 

 

.70

 

- Alyvos

 

0.60

 

-

 

 

ex 20.08

 

 

 

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ar konservuotos kitais būdais, įskaitant produktus su cukraus arba kitų

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

saldžiųjų medžiagų priedais, taip pat su alkoholiu, nenurodytos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kitoje vietoje:

 

 

 

 

 

 

 

 

.40

 

- Kriaušės

 

0.30

 

-

 

 

 

 

.60

 

- Vyšnios

 

8.34

 

7.14

 

 

 

 

ex .99

 

- Kiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Obuoliai

 

34.92

 

34.28

 

 

20.09

 

 

 

Vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, nefermentuotos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir be cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedų

 

 

 

 

 

 

 

 

.50

 

- Pomidorų sultys

 

0.15

 

-

 

 

 

 

.60

 

- Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą)

 

0.15

 

-

 

 

 

 

.70

 

- Obuolių sultys

 

27.20

 

-2

 

 

ex 2309

 

 

 

Produktai, naudojami gyvūnų maistui

 

 

 

 

 

 

 

 

ex .10

 

- Kačių ir šunų maistas, paruoštas mažmeninei prekybai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-- Turintys sausumos gyvūnų mėsos arba mėsos maistinių subprodukčių,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

orui nepralaidžiose pakuotėse

 

0.42

 

-

 

 

______________


2 Priedas

 

 

CN kodas

 

Prekės aprašymas

Bazinis muitas

Muitas, taikomas pagal šį susitarimą

 

04.09

 

 

 

Natūralus medus

 

30%

 

28%

 

06.01

 

 

 

Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

esantys ramybės, vegetacijos arba žydėjimo būsenoje; cikorijos augalai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir jų šaknys, išskyrus šaknis, klasifikuojamas pozicijoje 12.12:

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai,

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

esantys ramybės būsenoje

 

 

 

 

 

 

 

.20

 

- Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

esantys vegetacijos arba žydėjimo būsenoje; cikorijos augalai ir jų šaknys

 

5%

 

4%

 

06.02

 

 

 

Kiti gyvi augalai (įskaitant jų šaknis), auginiai ir poskiepiai; grybiena:

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Neįsišakniję auginiai ir poskiepiai

 

5%

 

4%

 

 

 

.20

 

- Valgomus vaisius arba riešutus vedančių rūšių medžiai, krūmai ir kerai,

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

skiepyti arba neskiepyti

 

 

 

 

 

 

 

.30

 

- Rododendrai ir azalijos, skiepyti arba neskiepyti

 

5%

 

4%

 

 

 

.40

 

- Rožės, skiepytos arba neskiepytos

 

5%

 

4%

 

 

 

.90

 

- Kiti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Grybiena (micelis)

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

– Kiti

 

5%

 

4%

 

06.04

 

 

 

Lapai, šakos ir kitos augalų dalys be žiedų arba žiedpumpurių,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

taip pat žolės, samanos ir kerpės, tinkamos puokštėms ar kitiems

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dekoratyviniams tikslams, gyvos, džiovintos, dažytos, balintos,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

impregnuotos arba apdorotos kitu būdu:

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Samanos ir kerpės

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

- Kitos :

 

 

 

 

 

 

 

.91

 

– Gyvos

 

5%

 

4%

 

 

 

.99

 

– Kitos

 

5%

 

4%

 

07.04

 

 

 

Gūžiniai, žiediniai, garbanotieji kopūstai, kaliaropės ir kitos maistinės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kopūstinės daržovės, šviežios arba šaldytos:

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Žiediniai kopūstai ir brokoliai

 

5%

 

4%

 

 

 

.20

 

- Briuselio kopūstai

 

5%

 

4%

 

 

 

.90

 

- Kiti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Baltagūžiai ir raudongūžiai kopūstai

 

20%

 

18%

 

 

 

 

 

– Kiti

 

5%

 

4%

 

07.05

 

 

 

Salotos (Lactuca sativa) ir cikorijos (Cichorium spp.), šviežios ir šaldytos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Salotos:

 

 

 

 

 

 

 

.11

 

– Gūžinės salotos

 

5%

 

4%

 

 

 

.19

 

– Kitos

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

- Cikorijos:

 

 

 

 

 

 

 

.21

 

– Witloof rūšies cikorijos (Cichorium intybus var. foliosum)

 

5%

 

4%

 

 

 

.29

 

– Kitos

 

5%

 

4%

 

07.06

 

 

 

Morkos, ropės, salotiniai burokėliai, pūteliai, salierai, ridikai ir kiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

panašūs maistiniai šakniavaisiai, švieži ar šaldyti:

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Morkos ir ropės

 

5%

 

4%

 

 

 

.90

 

- Kiti

 

5%

 

4%

 

07.08

 

 

 

Ankštinės kultūros, įskaitant išgliaudytas, šviežios arba šaldytos:

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

-Žirniai (Pisum sativum)

 

5%

 

4%

 

 

 

.20

 

- Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.)

 

5%

 

4%

 

 

 

.90

 

- Kitos ankštinės daržovės

 

5%

 

4%

 

07.09

 

 

 

Kitos daržovės, šviežios arba šaldytos:

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Artišokai

 

5%

 

4%

 

 

 

.20

 

- Šparagai

 

5%

 

4%

 

 

 

.30

 

- Baklažanai

 

5%

 

4%

 

 

 

.40

 

- Salierai (išskyrus šakniavaisius)

 

5%

 

4%

 

 

 

.60

 

- Capsicum ir Pimenta genčių vaisiai

 

5%

 

4%

 

 

 

.70

 

- Špinatai, naujazelandiniai špinatai ir sodinės balandūnės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(gigantiškieji špinatai)

 

5%

 

4%

 

 

 

.90

 

- Kitos

 

5%

 

4%

 

07.12

 

 

 

Džiovintos daržovės, sveikos, supjaustytos stambiais gabalais,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

griežinėliais, susmulkintos arba sumaltos į miltelius, bet toliau neapdorotos:

 

 

 

 

 

 

 

.20

 

- Svogūnai

 

5%

 

4%

 

 

 

.30

 

- Grybai ir triufeliai

 

5%

 

4%

 

 

 

.90

 

- Kitos daržovės; daržovių mišiniai

 

5%

 

4%

 

ex 08.09

 

 

 

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarine),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai, švieži:

 

 

 

 

 

 

 

ex.40

 

- Slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Slyvos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 30 d.

 

10%

 

9%

 

ex 08.10

 

 

 

Kiti švieži vaisiai (uogos):

 

 

 

 

 

 

 

ex.10

 

-Braškės ir žemuogės:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– nuo gegužės 1 d. iki liepos 31 d.

 

10%

 

9%

 

ex 13.02

 

 

 

Augalų syvai ir ekstraktai; pektininės medžiagos, pektinatai ir pektatai;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

agar-agaras ir kitos augalinės kilmės gleivės bei tirštikliai, modifikuoti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arba nemodifikuoti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Augalų syvai ir ekstraktai :

 

 

 

 

 

 

 

.11

 

– Opiumo

 

5%

 

4%

 

 

 

.12

 

– Rudmenės (saldymedžio)

 

5%

 

4%

 

 

 

.13

 

– Apynių

 

5%

 

4%

 

 

 

.14

 

– Skaistenio (piretrumo) arba augalų šaknų, turinčių rotenono

 

5%

 

4%

 

 

 

.19

 

– Kiti

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

- Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

 

 

 

 

 

 

 

ex.31

 

– Agar-agaras:

 

5%

 

4%

 

 

 

ex.32

 

– Gleivės ir tirštikliai iš saldžiavaisio pupmedžio vaisių ir sėklų arba

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

iš guarėjos (guar) sėklų, modifikuoti arba nemodifikuoti

 

 

 

 

 

 

 

ex.39

 

– Kiti (-os)

 

5%

 

4%

 

ex 15.17

 

 

 

Margarinas; gyvulinių arba augalinių riebalų, aliejų bei įvairių riebalų

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arba aliejų, klasifikuojamų šiame skirsnyje, frakcijų maistiniai mišiniai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir gaminiai, išskyrus maistinius riebalus, aliejus arba jų frakcijas,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nurodytus pozicijoje 15.16

 

 

 

 

 

 

 

.10

 

- Margarinas, išskyrus skystą margariną

 

20%

 

16% 1

 

15.18

 

 

 

Gyvuliniai arba augaliniai riebalai, aliejai ir jų frakcijos, virti, oksiduoti,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klasifikuojamus pozicijoje 15.16; nevalgomi gyvulinių arba augalinių

 

 

 

 

 

 

 

 

 

riebalų, aliejų ir įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų ir aliejų

 

 

 

 

 

 

 

 

 

frakcijų mišiniai bei gaminiai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

 

 

 

 

 

 

.00

 

-Linoksinas

 

5%

 

4%

 

 

 

ex 20.02

 

Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto ar acto rūgšties:

 

 

 

 

 

 

 

.90

 

- Kiti, išskyrus klasifikuojamus pozicijoje Nr. 2002.10

 

5%

 

4%

 

ex 20.05

 

 

 

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

neužšaldytos, kitos negu klasifikuojamos pozicijoje 20.06:

 

 

 

 

 

 

 

.30

 

- Rauginti kopūstai

 

5%

 

4%

 

 

 

.40

 

- Žirniai (Pisum savitum)

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

- Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.):

 

 

 

 

 

 

 

.51

 

– Aižytos pupelės

 

5%

 

4%

 

 

 

.59

 

– Kitos

 

5%

 

4%

 

 

 

.60

 

- Šparagai

 

5%

 

4%

 

 

 

.70

 

- Alyvos

 

5%

 

4%

 

 

 

.80

 

- Saldieji kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

 

5%

 

4%

 

 

 

.90

 

- Kitos daržovės ir daržovių mišiniai

 

5%

 

4%

 

20.08

 

 

 

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ar konservuotos kitais būdais, įskaitant produktus su cukraus ar kitų

 

 

 

 

 

 

 

 

 

saldžiųjų medžiagų priedais, taip pat su alkoholiu, nenurodytos kitoje vietoje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Riešutai, žemės riešutai (arachisai) ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje:

 

 

 

 

 

 

 

.11

 

– Žemės riešutai (arachisai)

 

5%

 

4%

 

 

 

.19

 

– Kitos, įskaitant mišinius

 

5%

 

4%

 

 

 

.20

 

- Ananasai

 

5%

 

4%

 

 

 

.30

 

- Citrusų vaisiai

 

5%

 

4%

 

 

 

.40

 

- Kriaušės

 

5%

 

4%

 

 

 

.50

 

- Abrikosai

 

5%

 

4%

 

 

 

.60

 

- Vyšnios

 

5%

 

4%

 

 

 

.70

 

- Persikai

 

5%

 

4%

 

 

 

.80

 

- Braškės ir žemuogės

 

5%

 

4%

 

 

 

 

 

- Kiti, įskaitant mišinius, išskyrus klasifikuojamus subpozicijoje 2008.19

 

 

 

 

 

 

 

.91

 

– Palmių šerdys

 

5%

 

4%

 

 

 

.92

 

– Mišiniai

 

5%

 

4%

 

 

 

.99

 

– Kiti

 

5%

 

4%

 

20.09

 

 

 

Vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, nefermentuotos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ir be alkoholio priedų, su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arba be jų:

 

 

 

 

 

 

 

.11/.19

 

- Apelsinų sultys

 

5%

 

0%

 

 

 

.20

 

- Greipfrutų sultys

 

5%

 

0%

 

 

 

.40

 

- Ananasų sultys

 

5%

 

0%

 

 

 

.50

 

- Pomidorų sultys

 

5%

 

0%

 

 

 

.60

 

- Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą)

 

5%

 

0%

 

 

 

.70

 

- Obuolių sultys

 

40%

 

25%

 

 

 

.90

 

- Sulčių mišiniai

 

5%

 

0%

______________


3 Priedas

 

PREKIŲ KILMĖS TAISYKLĖS

 

1.         (1) Įgyvendinant šią sutartį, prekė vadinama turinti Lietuvos arba Norvegijos kilmę, jeigu ji yra visiškai ten gauta.

(2) Tai, kas žemiau išvardinta, yra laikoma visiškai gautais Lietuvoje arba Norvegijoje:

a) augalininkystės produktai, išauginti ir surinkti jos dirvoje;

b) ten gimę ir užauginti naminiai gyvūnai;

c) prekės, pagamintos iš ten užaugintų naminių gyvūnų;

d) prekės, pagamintos ten tik iš produktų, išvardintų (a)–(c) papunkčiuose.

(3) Įpakavimo medžiagos ir konteineriai, panaudoti prekės įpakavimui, yra nepriskiriami tai prekei, siekiant apibrėžti, ar ji yra visiškai gauta, be to, nėra būtina nustatyti, ar tokios įpakavimo medžiagos ir konteineriai turi kilmę ar ne.

 

2.         Nepaisant 1 punkto, šio priedo priedėlio 1 ir 2 stulpelių sąraše išvardintos prekės, gautos Lietuvoje arba Norvegijoje, ir savo sudėtyje turinčios medžiagų, kurios nepilnai ten gautos, yra taip pat vadinamos turinčiomis vienos iš šio susitarimo šalių kilmę, jei jos tenkina sąlygas, pateiktas 3 stulpelyje dėl tokių medžiagų būtino apdirbimo ar perdirbimo.

 

3.         (1) Preferencijos pagal šią Sutartį taikomos tik toms prekėms, kurios tiesiogiai transportuojamos iš Lietuvos į Norvegiją arba iš Norvegijos į Lietuvą, nekertant kitos šalies teritorijos. Tačiau prekės, turinčios Lietuvos arba Norvegijos kilmę ir sudarančios vieną atskirą krovinį, kuris yra neskaidomas, gali būti transportuojamos per kitas negu Lietuvos ar Norvegijos teritorijas, esant reikalui, jas perkraunant ar laikinai sandėliuojant jose su sąlyga, kad prekės yra tranzito ar sandėliavimo šalių muitinių prižiūrimos, kad jos nedalyvauja tų šalių prekybiniuose santykiuose ar netiekiamos ten vietiniam naudojimui ir kad jų atžvilgiu nėra atliekamos jokios operacijos, išskyrus iškrovimą  ir pakrovimą bei jų būklės išsaugojimo operacijas.

(2) Įrodymas, kad sąlygos, pateiktos (1) papunktyje, buvo įvykdytos, yra pateikiamas muitinėms pagal Laisvosios prekybos sutarties tarp ELPA valstybių ir Lietuvos B Protokolo atitinkamas nuostatas.

 

4.         Prekėms, pagal šį Priedą turinčioms kilmę, importuojant jas į Lietuvą ar Norvegiją, Sutartyje numatytos lengvatos suteikiamos pateikus EUR.1 judėjimo sertifikatą arba sąskaitos deklaraciją, išduotą pagal Laisvosios prekybos sutarties tarp ELPA valstybių ir Lietuvos B Protokolo atitinkamas nuostatas.

 

5.         Nuostatos dėl draudimo grąžinti muito mokestį arba atleisti nuo muito mokėjimo, kilmės įrodymo ir susitarimų dėl administracinio bendradarbiavimo, pateiktos Laisvosios prekybos sutarties tarp ELPA Valstybių ir Lietuvos B Protokole, yra taikomos mutatis mutandis. Tai yra suprantama taip, kad draudimas grąžinti muito mokestį arba atleisti nuo muito mokėjimo, pateikiamas šiose nuostatose, taikomas tik medžiagoms, kurioms yra taikoma Laisvosios prekybos sutartis tarp ELPA Valstybių ir Lietuvos ir šis Susitarimas tarp Lietuvos ir Norvegijos dėl prekybos žemės ūkio produktais.

______________


Priedėlis

 

Sąrašas prekių, kurioms pagal 2 punktą yra nustatytos kitokios sąlygos negu visiško gavimo kriterijus

 

HS

kodas

Prekės aprašymas

Kilmės neturinčių medžiagų apdirbimas ar perdirbimas, suteikiantis prekei kilmę

04.05

Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai

Gamyba, kurioje visos panaudotos

 

 

 

medžiagos, klasifikuojamos 4 skirsnyje,

 

 

 

turi būti visiškai gautos

 

ex 07.12

Džiovintos daržovės, sveikos, supjaustytos stambiais gabalais,

 

 

 

griežinėliais, susmulkintos arba sumaltos į miltelius,

 

 

 

bet toliau neapdorotos

 

 

 

 

 

 

 

- Kitos daržovės; daržovių mišiniai

Gamyba, kurioje visos panaudotos daržovės

 

 

 

turi būti visiškai gautos

 

13.02

Augalų syvai ir ekstraktai; pektininės medžiagos, pektinatai

 

 

 

ir pektatai; agar-agaras ir kitos augalinės kilmės gleivės

 

 

 

bei tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti

 

 

 

 

 

 

 

- Augalinės kilmės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti

Gamyba iš nemodifikuotų gleivių ir tirštiklių

 

 

- Kiti (-os)

Gamyba, kurioje visų panaudotų medžiagų

 

 

 

vertė neviršija 50% prekės ex-works kainos

 

ex 15.14

Rapsų, aliejinių ropių (rapsukų) ir garstyčių aliejai bei jų frakcijos,

Gamyba iš nerafinuotų rapsų, aliejinių

 

 

nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti,

ropių (rapsukų) ir garstyčių aliejų ar jų frakcijų

 

 

išskyrus neapdorotą aliejų

 

 

15.17

Margarinas ir gyvulinių arba augalinių riebalų, aliejų bei įvairių

Gamyba, kurioje:

 

 

riebalų arba aliejų, klasifikuojamų šiame skirsnyje, frakcijų

 

 

 

maistiniai mišiniai ir gaminiai, išskyrus maistinius riebalus,

- visos panaudotos medžiagos klasifikuojamos

 

 

aliejus arba jų frakcijas, klasifikuojamus pozicijoje 15.16

kitoje pozicijoje negu prekė, ir

 

 

 

 

 

 

 

- visos panaudotos medžiagos, klasifikuojamos

 

 

 

4 skirsnyje, turi būti visiškai gautos

 

ex 17.01

Cukranendrių arba cukrinių runkelių cukrus ir chemiškai gryna

Gamyba iš medžiagų, neklasifikuojamų

 

 

sacharozė kieto būvio su aromatiniais ir dažančiaisiais priedais

toje pačioje pozicijoje kaip prekė.

 

 

 

Tačiau visos panaudotos aromatinės ir

 

 

 

dažančiosios medžiagos turi jau turėti kilmę

 

20.02

Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto ar acto rūgšties

Gamyba, kurioje visi panaudoti pomidorai,

 

 

 

klasifikuojami 7 arba 20 skirsniuose,

 

 

 

turi būti visiškai gauti

 

20.05

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba

Gamyba, kurioje visos panaudotos

 

 

acto rūgšties, neužšaldytos, kitos nei produktai, klasifikuojami

daržovės turi būti visiškai gautos

 

 

pozicijoje 20.06

 

 

20.08

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba

Gamyba, kurioje visi panaudoti vaisiai,

 

 

konservuotos kitais būdais, įskaitant produktus su cukraus arba kitų

riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys

 

 

saldžiųjų medžiagų priedais, taip pat su alkoholiu, nenurodytos

turi būti visiškai gauti

 

 

kitoje vietoje

 

 

20.09

Vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys,

Gamyba, kurioje visi panaudoti vaisiai,

 

 

nefermentuotos ir be alkoholio priedų, su cukraus ar kitų saldžiųjų

daržovės ar bet kokios medžiagos,

 

 

medžiagų priedais arba be jų

gautos iš vaisių, turi būti visiškai gauti

 

23.09

Produktai, naudojami gyvulių maistui

Gamyba, kurioje:

 

 

 

 

 

 

 

- visos panaudotos medžiagos klasifikuojamos

 

 

 

kitoje pozicijoje negu prekė, ir

 

 

 

 

 

 

 

- visos medžiagos, klasifikuojamos

 

 

 

2 ir 3 skirsniuose, išskyrus klasifikuojamas

 

 

 

pozicijoje 02.07, turi būti visiškai gautos

 

______________


Tarpusavio supratimo protokolas prie Susitarimo tarp Lietuvos Respublikos ir Norvegijos Karalystės dėl prekybos žemės ūkio produktais

 

Siekdamos skatinti harmoningą prekybos žemės ūkio produktais vystymąsi, Lietuvos Respublikos Vyriausybė ir Norvegijos Karalystės Vyriausybė, remdamosi minėto Susitarimo 8 straipsniu, taip pat Laisvosios prekybos tarp ELPA valstybių ir Lietuvos Respublikos 12 straipsniu, sutaria nagrinėti abipusiškumo pagrindu galimas ateityje nuolaidas prekyboje žemės ūkio produktais, įskaitant prekyboje pieno produktais.

______________

 



* Įsigalioja 1997 m. sausio 1 d.

1 Norvegija taiko 3.98 NOK/kg muito tarifą specialios 35 tonų dydžio tarifinės kvotos ribose. Ši 35 tonų dydžio kvota yra dalis Norvegijos kvotos Pasaulio prekybos organizacijai. Jeigu importas viršija 35 tonas, Norvegija taiko 4.42 NOK/kg muito tarifą kvotos Pasaulio prekybos organizacijai ribose.

2 Tarifinė kvota - 300 tonų per metus

1 Muitas taikomas pagal Europos Asociacijos sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir Europos Bendrijų 2 Protokolą.