KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTERIJOS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS 2006 M. GEGUŽĖS 2 D. ĮSAKYMO NR. 4/07-117 „DĖL ASMENŲ, LAIKOMŲ KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE, MAITINIMO ORGANIZAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2006 m. liepos 10 d. Nr. V-156

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos bausmių vykdymo kodekso (Žin., 2002, Nr. 73-3084; 2006, Nr. 68-2495) 173 straipsniu,

Pakeičiu Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos direktoriaus 2006 m. gegužės 2 d. įsakymą Nr. 4/07-117 „Dėl Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2006, Nr. 52-1923):

1. Išdėstau nauja redakcija nurodytuoju įsakymu patvirtintą Valgiaraštį nepilnamečiams (pridedama).

2. Nurodytuoju įsakymu patvirtintų Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių 7 punktą ir jį išdėstau taip:

„7. Ligoniai ir neįgalieji pagal medicinines indikacijas (pagal kalinimo įstaigos Sveikatos priežiūros tarnybos išvadas) maitinami pagal Valgiaraštį dirbantiems vyrams, Valgiaraštį dirbančioms moterims, Valgiaraštį nepilnamečiams (atitinkamai pagal maitinamų asmenų grupes) maistą subalansuojant individualiai pagal sveikatos duomenis ir Lietuvos dietologų draugijos metodines rekomendacijas. Valgiaraščius koreguoja kalinimo įstaigos direktoriaus paskirtas asmuo ir Sveikatos priežiūros tarnybos viršininkas. Koreguotus valgiaraščius tvirtina kalinimo įstaigos direktorius“.

 

 

 

DIREKTORIUS                                                                                              SAULIUS VITKŪNAS


 

PATVIRTINTA

Kalėjimų departamento prie Lietuvos

Respublikos teisingumo ministerijos

direktoriaus 2006 m. gegužės 2 d. įsakymu

Nr. 4/07-117

(Kalėjimų departamento prie Lietuvos

Respublikos teisingumo ministerijos

direktoriaus 2006 m. liepos 10 d. įsakymo

Nr. V-156 redakcija)

 

VALGIARAŠTIS NEPILNAMEČIAMS

 

Mėnesio diena

Patiekalų pavadinimas ir svoris gramais

PUSRYČIAI

PIETŪS

PAVAKARIAI

VAKARIENĖ

1

2

3

4

5

1

Virti kiaušiniai

2 vnt.

Šviežių kopūstų sriuba

 

Duona (juoda)

100

Perlinių kruopų košė

200

Duona (balta)

100

su bulvėmis

500

Sviestas

15

Sviestas

10

Sviestas

10

Kiaulienos guliašas

100

Varškė

100

Batonas

100

Varškės sūris

30

Virtos bulvės

300

Uogienė

30

Meduoliai

100

Arbata su cukrumi

200

Daržovės (agurkai,

 

Kakava su cukrumi

200

Kefyras

200

Natūralus medus

30

pomidorai arba kt.)

60

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Duona (juoda)

100

 

 

Bananas

130

 

 

Kompotas

200

 

 

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

 

 

 

 

2

Miežinių kruopų košė su mėsa

200/30

Burokėlių sriuba su bulvėmis

500

Pienas

200

Virti makaronai su sviestu

200/10

Virtos dešrelės

120

Bandelė (saldi)

100

Duona (juoda)

100

Duona (balta)

100

Virtos bulvės

200

Uogienė

30

Bandelė (saldi)

100

Sviestas

10

Šviežių kopūstų salotos

100

Varškė

100

Sviestas

10

Fermentinis sūris

30

Duona (juoda)

100

Švieži vaisiai arba uogos

150

Geriamasis jogurtas

200

Vafliai

70

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

Kakava su cukrumi

200

Apelsinas

120

 

 

 

 

3

Virtas kiaušinis

1 vnt.

Agurkų sriuba

500

Manų košė

200

Kepta žuvis

100

Mėsos vyniotinis

50

Grikių košė su

 

Uogienė

30

Šviežių kopūstų salotos

150

Burokėlių mišrainė

100

pakepinta dešra

250

Arbata su cukrumi

200

Duona (balta)

100

Duona (juoda)

150

Daržovės (agurkai arba kt.)

120

Saldus varškės sūrelis

100

Bandelė (saldi)

100

Sviestas

10

Duona (juoda)

100

 

 

Sviestas

10

Sausainiai

50

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

Arbata su cukrumi

200

Kriaušė

150

 

 

Švieži vaisiai ar uogos

150

4

Ryžių košė

200

Žirnių sriuba

500

Duona (juoda)

100

Miežinių kruopų košė

200

Duona (balta)

100

Kiauliena, troškinta su

 

Sviestas

10

Pienas

200

Fermentinis sūris

30

daržovėmis

100

Kiaušinis

1 vnt.

Duona (balta)

100

Sviestas

10

Virtos bulvės

300

Saldus varškės sūrelis

100

Sviestas

10

Jogurtas

150

Burokėlių salotos (1)

100

Arbata su cukrumi

200

Meduoliai

100

Arbata su cukrumi

200

Duona (juoda)

100

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Kompotas

200

 

 

Švieži vaisiai ar uogos

150

 

 

Bananas

130

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

5

Manų košė

200

Pieniška daržovių sriuba

500

Virta dešra

50

Varškė su grietine

100/20

Uogienė

30

Plovas

200

Burokėlių mišrainė

100

Virtos bulvės

300

Duona (balta)

100

Daržovės (agurkai arba kt.)

120

Duona (juoda)

100

Sviestas

10

Sviestas

10

Duona (juoda)

100

Sviestas

10

Batonas

100

Karštai rūkyta dešra

30

Kompotas

200

Arbata su cukrumi

200

Vafliai

70

Arbata su cukrumi

200

Apelsinas

120

 

 

Natūralus medus

30

 

 

 

 

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

6

Makaronai su pakepinta dešra

200

Šviežių kopūstų sriuba su

 

Duona (juoda)

100

Kepta žuvis

100

Sviestas

10

bulvėmis

500

Sviestas

15

Kvietinių kruopų košė

150

Duona (balta)

100

Jautienos guliašas

100

Virta dešra

50

Daržovės (pomidorai arba kt.)

120

Fermentinis sūris

30

Virtos bulvės

250

Glaistytas sūrelis

50

Sviestas

10

Kakava su cukrumi

200

Burokėlių salotos (1)

100

Arbata su cukrumi

200

Duona (juoda)

100

Geriamasis jogurtas

200

Duona (balta)

150

 

 

Meduoliai

100

 

 

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Kriaušė

150

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

7

Grikių košė

200

Burokėlių sriuba su bulvėmis

500

Duona (juoda)

100

Varškė su grietine

100/20

Pienas

200

Virtos dešrelės

120

Sviestas

15

Batonas

100

Duona (balta)

100

Virtos bulvės

250

Fermentinis sūris

30

Sviestas

10

Sviestas

10

Daržovės (pomidorai arba kt.)

100

Kakava su cukrumi

200

Vafliai

70

Varškės sūrelis

100

Duona (juoda)

150

 

 

Arbata su cukrumi

200

Arbata su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

 

 

Bananas

130

 

 

 

 

8

Virti kiaušiniai

2 vnt.

Žirnių sriuba

500

Pienas

200

Manų košė

200

Duona (juoda)

100

Kiaulienos guliašas

100

Bandelė (saldi)

100

Sviestas

10

Sviestas

15

Virtos bulvės

250

Glaistytas sūrelis

50

Batonas

100

Sausi pusryčiai

50

Šviežių kopūstų salotos

100

 

 

Varškės sūris

30

Geriamasis jogurtas

200

Duona (juoda)

150

 

 

Arbata su cukrumi

200

Arbata su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Džemas

30

 

 

Mandarinas

120

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

9

Avižinių dribsnių košė

200

Agurkų sriuba

500

Kefyras

200

Virtos bulvės

250

Duona (juoda)

100

Plovas

200

Bandelė (saldi)

100

Silkė su svogūnais

100

Sviestas

15

Raugintų kopūstų salotos

100

Sausainiai

50

Burokėlių salotos (1)

100

Virta dešra

40

Duona (juoda)

150

 

 

Batonas

100

Traškučiai

50

Kompotas

200

 

 

Sviestas

15

Natūralus medus

30

Apelsinas

120

 

 

Arbata su cukrumi

200

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

 

1

2

3

4

5

10

Virtos dešrelės

120

Rūgštynių sriuba

 

Duona (juoda)

100

Grikių košė

200

Pomidorų padažas

20

su bulvėmis

500

Sviestas

15

Pienas

200

Duona (balta)

100

Žuvies kotletai

100

Fermentinis sūris

30

Batonas

100

Sviestas

10

Bulvių košė

200

Arbata su cukrumi

200

Vafliai

70

Geriamasis jogurtas

200

Burokėlių salotos (2)

100

Švieži vaisiai arba uogos

150

Uogienė

30

Kakava su cukrumi

200

Duona (juoda)

100

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Kompotas

200

 

 

 

 

 

 

Kriaušė

150

 

 

 

 

11

Makaronai su pomidorų

 

Burokėlių sriuba su bulvėmis

500

Duona (juoda)

100

Kepta žuvis

100

padažu

200

Kiaulienos ragu

200

Sviestas

10

Bulvių košė

200

Duona (balta)

100

Daržovės (agurkai arba kt.)

120

Virtas kiaušinis

1 vnt.

Pomidorų padažas

20

Sviestas

10

Duona (juoda)

150

Geriamasis jogurtas

200

Sviestas

10

Varškės sūris

30

Kompotas

200

Arbata su cukrumi

200

Batonas

100

Arbata su cukrumi

200

Bananas

130

 

 

Saldus varškės sūrelis

100

Švieži vaisiai arba uogos

150

 

 

 

 

Arbata su cukrumi

200

12

Kvietinių kruopų košė su mėsa

200/30

Šviežių kopūstų sriuba su bulvėmis

500

Duona (balta)

100

Varškė su grietine

100/20

Sviestas

15

Jautienos guliašas

100

Sviestas

10

Virtos bulvės

250

Duona (juoda)

150

Virtos bulvės

250

Virta dešra

50

Batonas

100

Fermentinis sūris

30

Daržovės (pomidorai arba kt.) 120

120

Arbata su cukrumi

200

Sviestas

10

Jogurtas

150

Duona (juoda)

100

 

 

Meduoliai

100

Arbata su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Apelsinas

120

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

13

Ryžių košė

200

Pieniška perlinių

 

Bandelė (saldi)

100

Troškintos daržovės

200

Duona (juoda)

100

kruopų sriuba

500

Uogienė

30

Karštai rūkyta dešra

30

Sviestas

10

Kiaulienos guliašas

100

Varškė

100

Batonas

150

Varškės sūris

30

Makaronų košė

200

Arbata su cukrumi

200

Traškučiai

50

Natūralus medus

30

Burokėlių salotos (2)

200

Švieži vaisiai arba uogos

150

Sviestas

10

Arbata su cukrumi

200

Duona (juoda)

100

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Kompotas

200

 

 

Kefyras

200

 

 

Mandarinas

120

 

 

 

 

14

Mėsos vyniotinis

50

Miltinių leistinukų sriuba

500

Batonas

100

Avižinių kruopų košė

250

Duona (juoda)

150

Plovas

250

Uogienė

30

Pienas

200

Sviestas

10

Daržovės (agurkai arba kt.)

120

Saldus varškės sūrelis

100

Duona (balta)

100

Fermentinis sūris

30

Duona (juoda)

100

Arbata su cukrumi

200

Sviestas

10

Meduoliai

100

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

Arbata su cukrumi

200

Bananas

130

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

 

1

2

3

4

5

15

Grikių košė

200

Ryžių sriuba su

 

Duona (juoda)

100

Kepta žuvis

100

Pienas

200

pomidorų padažų

500

Sviestas

15

Virtos bulvės

250

Duona (balta)

100

Žirnių šustinė

200

Virta dešra

50

Šviežių kopūstų salotos

150

Sviestas

10

Duona (juoda)

150

Kompotas

200

Duona (balta)

100

Varškės sūris

30

Kompotas

200

Bananas

130

Sviestas

10

Natūralus medus

30

Mandarinas

120

 

 

Geriamasis jogurtas

200

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

Arbata su cukrumi

200

16

Makaronų košė

200

Burokėlių sriuba su bulvėmis

500

Duona (juoda)

100

Kvietinių kruopų košė

200

Fermentinis sūris

30

Kiauliena, troškinta

 

Sviestas

15

Pienas

200

Duona (balta)

100

su kopūstais

100

Varškės sūris

30

Batonas

100

Sviestas

10

Virtos bulvės

250

Arbata su cukrumi

200

Sviestas

10

Glaistytas sūrelis

50

Duona (juoda)

100

Švieži vaisiai arba uogos

150

Uogienė

30

Kakava su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Vafliai

70

 

 

Apelsinas

120

 

 

Arbata su cukrumi

200

17

Virti kiaušiniai

2 vnt.

Pieniška grikių sriuba

500

Duona (balta)

100

Žuvis, troškinta su daržovėmis

 

Duona (balta)

100

Virtos dešrelės

120

Sviestas

15

pomidorų padaže

200

Karštai rūkyta dešra

30

Pomidorų padažas

20

Varškė

100

Virtos bulvės

200

Sviestas

10

Virtos bulvės

250

Natūralus medus

30

Duona (juoda)

100

Jogurtas

150

Daržovės (agurkai arba kt.)

120

Kakava su cukrumi

200

Sviestas

10

Arbata su cukrumi

200

Duona (juoda)

150

 

 

Meduoliai

100

 

 

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Bananas

130

 

 

 

 

18

Grikių košė su pakepinta dešra

200

Makaronų sriuba

500

Pienas

200

Manų košė

250

Duona (balta)

100

Jautiena, troškinta su

 

Bandelė (saldi)

100

Uogienė

30

Sviestas

15

daržovėmis

100

Saldus varškės sūrelis

100

Duona (juoda)

100

Fermentinis sūris

30

Virtos bulvės

250

 

 

Virta dešra

30

Sausainiai

50

Šviežių kopūstų salotos

100

 

 

Sviestas

15

Arbata su cukrumi

200

Duona (juoda)

100

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Kompotas

200

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

 

 

Kriaušė

150

 

 

 

 

19

Kvietinių kruopų košė

 

Šviežių kopūstų sriuba su

 

Duona (juoda)

100

Troškintos daržovės

250

su mėsa

200/30

bulvėmis

500

Sviestas

15

Duona (balta)

100

Duona (balta)

100

Žuvies kotletai

150

Virta dešra

50

Karštai rūkyta dešra

30

Sviestas

10

Bulvių košė

200

Arbata su cukrumi

200

Bandelė

100

Varškės sūris

30

Daržovės (pomidorai ar kt.)

120

Švieži vaisiai arba uogos

150

Meduoliai

100

Geriamasis jogurtas

200

Duona (juoda)

100

 

 

Sviestas

10

Arbata su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Apelsinas

120

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

20

Virtas kiaušinis

1 vnt.

Burokėlių sriuba su bulvėmis

500

Burokėlių mišrainė su silke

100/50

Grikių košė

250

Varškė

100

Plovas

200

Duona (juoda)

100

Sviestas

15

Uogienė

30

Raugintų kopūstų salotos

100

Sviestas

10

Virta dešra

50

Batonas

100

Duona (juoda)

100

Arbata su cukrumi

200

Batonas

100

Sviestas

10

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

Vafliai

70

Bananas

130

 

 

Pienas

200

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

21

Mėsos vyniotinis

50

Agurkų sriuba

500

Manų košė

200

Kepta žuvis

100

Duona (juoda)

150

Kiaulienos guliašas

100

Bandelė (saldi)

100

Kvietinių kruopų košė

200

Sviestas

15

Virtos bulvės

200

Uogienė

30

Daržovės (pomidorai arba kt

) 60

Varškės sūris

30

Burokėlių mišrainė

150

Arbata su cukrumi

200

Duona (balta)

100

Geriamasis jogurtas

200

Duona (juoda)

100

 

 

Sviestas

10

Kakava su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Fermentinis sūris

30

 

 

Bananas

130

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

22

Avižinių dribsnių košė

 

Burokėlių sriuba su bulvėmis

500

Batonas

100

Makaronų apkepas

150

su pienu

250

Balandėliai

200

Sviestas

10

Batonas

100

Duona (juoda)

100

Virtos bulvės

250

Varškė su grietine

100/20

Karštai rūkyta dešra

30

Sviestas

15

Duona (juoda)

100

Kakava su cukrumi

200

Sviestas

10

Fermentinis sūris

30

Kompotas

200

 

 

Uogienė

30

Natūralus medus

30

Mandarinas

120

 

 

Meduoliai

100

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

Kefyras

200

 

 

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

23

Miežinių kruopų košė

250

Rūgštynių sriuba su

 

Pienas

200

Kepta žuvis

100

Duona (juoda)

150

bulvėmis

500

Batonas

100

Virtos bulvės

200

Sviestas

15

Žemaičių blynai

150

Sausi pusryčiai

50

Šviežių kopūstų salotos

100

Fermentinis sūris

30

Grietinė

20

Uogienė

30

Batonas

100

Jogurtas

150

Duona (juoda)

100

 

 

Sviestas

10

Arbata su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Karštai rūkyta dešra

30

 

 

Kriaušė

150

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

24

Omletas su svogūnais

100

Pieniška daržovių sriuba

500

Bandelė (saldi)

100

Makaronų košė

200

Daržovės (rauginti agurkai)

60

Kiaulienos maltiniai

100

Uogienė

30

Duona (balta)

100

Duona (juoda)

150

Virtos bulvės

250

Varškė

100

Bandelė (saldi)

100

Sviestas

10

Daržovės (agurkai arba kt.)

120

Arbata su cukrumi

200

Sviestas

15

Virta dešra

40

Duona (juoda)

100

 

 

Fermentinis sūris

30

Vafliai

70

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

Arbata su cukrumi

200

Bananas

130

 

 

Kefyras

200

 

 

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

 

1

2

3

4

5

25

Kepti varškėčiai

100

Makaronų sriuba

500

Manų košė

200

Ryžių košė

200

Grietinė

20

Kiaulienos guliašas

100

Uogienė

30

Pienas

200

Batonas

100

Virtos bulvės

250

Bandelė (saldi)

100

Duona (juoda)

100

Karštai rūkyta dešra

30

Daržovės (agurkai arba kt.)

120

Arbata su cukrumi

200

Sviestas

10

Sviestas

10

Duona (juoda)

150

 

 

Varškės sūris

30

Arbata su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Apelsinas

120

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

26

Kvietinių kruopų košė su

 

Šviežių kopūstų sriuba su

 

Duona (balta)

100

Varškės ir ryžių apkepas

150

mėsa

200/30

bulvėmis

500

Sviestas

15

Grietinė

20

Batonas

100

Žuvies kotletai

150

Virta dešra

50

Karštai rūkyta dešra

30

Sviestas

10

Virtos bulvės

200

Arbata su cukrumi

200

Batonas

100

Fermentinis sūris

30

Burokėlių mišrainė

100

Švieži vaisiai arba uogos

150

Meduoliai

100

Geriamasis jogurtas

200

Duona (juoda)

100

 

 

Sviestas

10

Arbata su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Kefyras

200

 

 

Kriaušė

150

 

 

Arbata su cukrumi

200

27

Virti kiaušiniai

2 vnt.

Žirnių sriuba

500

Duona (balta)

100

Troškintos daržovės

200

Duona (juoda)

150

Jautienos kotletas su ryžiais

100

Sviestas

10

Sviestas

10

Sviestas

15

Virtos bulvės

250

Fermentinis sūris

30

Batonas

100

Karštai rūkyta dešra

30

Pomidorų padažas

20

Arbata su cukrumi

200

Traškučiai

50

Natūralus medus

30

Rauginti kopūstai

100

 

 

Uogienė

30

Kakava su cukrumi

200

Duona (juoda)

100

 

 

Kefyras

200

 

 

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

Mandarinas

120

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

28

Kepti varškėčiai

100

Burokėlių sriuba su bulvėmis

500

Duona (juoda)

100

Manų košė

200

Grietinė

20

Grikių košė su

 

Virta dešra

50

Batonas

100

Duona (balta)

100

pakepinta dešra

200

Burokėlių mišrainė

100

Uogienė

30

Sviestas

10

Šviežių kopūstų salotos

100

Sviestas

15

Pienas

200

Fermentinis sūris

30

Duona (juoda)

100

Arbata su cukrumi

200

Sausi pusryčiai

50

Sausainiai

50

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

Arbata su cukrumi

200

Bananas

130

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

29

Omletas su dešra

100

Pieniška perlinių kruopų

 

Varškė

100

Virta jautiena

50

Daržovės (agurkai arba kt.)

60

sriuba

500

Uogienė

30

Morkų ir pupelių troškinys

200

Duona (balta)

100

Bulvių plokštainis

200

Bandelė (saldi)

100

Duona (juoda)

100

Sviestas

10

Grietinė

20

Kefyras

200

Meduoliai

100

Varškės sūris

30

Duona (juoda)

100

 

 

Sviestas

15

Vafliai

70

Kompotas

200

 

 

Arbata su cukrumi

200

Arbata su cukrumi

200

Apelsinas

120

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

 

1

2

3

4

5

30

Tiršta ryžių košė su razinomis

200

Šviežių kopūstų sriuba

 

Pieniška makaronų sriuba

500

Varškė su grietine

100/20

Duona (balta)

100

su bulvėmis

500

Batonas

100

Virtos bulvės

250

Fermentinis sūris

30

Žemaičių blynai

150

Sviestas

10

Sviestas

10

Sviestas

10

Grietinė

20

Glaistytas sūrelis

50

Virta dešra

50

Geriamasis jogurtas

200

Duona (juoda)

150

 

 

Batonas

100

Arbata su cukrumi

200

Kompotas

200

 

 

Sausainiai

50

 

 

Kriaušė

150

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

31

Miltiniai sklindžiai

150

Burokėlių sriuba su bulvėmis

500

Duona (juoda)

100

Makaronų košė

150

Uogienė

30

Balandėliai

200

Sviestas

10

Batonas

100

Duona (balta)

100

Virtos bulvės

250

Varškės sūris

30

Sviestas

10

Sviestas

10

Duona (juoda)

100

Natūralus medus

30

Karštai rūkyta dešra

30

Fermentinis sūris

30

Kompotas

200

Kakava su cukrumi

200

Kefyras

200

Arbata su cukrumi

200

Bananas

130

 

 

Arbata su cukrumi

200

 

 

 

 

 

 

Švieži vaisiai arba uogos

150

PASTABOS:

1. Sviestas dozuojamas dozatoriumi.

2. Dešrelės patiekiamos 60 g svorio.

3. Virtas bulves galima pakeisti virtomis trintomis bulvėmis.

4. Mėnesio laikotarpiu patiekalai gali būti sukeičiami vietomis.

5. Patiekalų svorių paklaidos galimos iki 5 proc. patiekalo svorio.

6. Daržoves galima keisti, atsižvelgiant į metų laikus.

7. Atliekant kontrolinius patikrinimus, tikrinama ne mažiau kaip 10 porcijų ir išvedamas aritmetinis vidurkis.

8. Nepilnamečių raciono maisto produktų kiekiai (gramais) nurodyti šio valgiaraščio 1 priede, valgiaraščio nepilnamečiams maisto produktų kiekiai (gramais) nurodyti šio valgiaraščio 2 priede, nepilnamečių 31 dienos maisto davinio cheminė sudėtis nurodyta šio valgiaraščio 3 priede.

______________


 

Valgiaraščio nepilnamečiams

1 priedas

 

NEPILNAMEČIŲ RACIONO MAISTO PRODUKTŲ KIEKIAI (GRAMAIS)

 

Produktai

1 diena

2 diena

3 diena

4 diena

5 diena

6 diena

7 diena

8 diena

9 diena

10 diena

11 diena

12 diena

13 diena

14 diena

15 diena

16 diena

Pienas, iš viso:

300

300

159

200

409

100

300

359

355

338

30

 

450

450

200

300

pienas (2,5 %)

100

300

159

200

409

100

300

359

155

338

30

 

250

450

200

300

kefyras (2,5 %)

200

 

 

 

 

 

 

 

200

 

 

 

200

 

 

 

Jogurtas

 

 

 

150

 

 

 

 

 

 

 

150

 

 

 

 

Geriamasis jogurtas

 

200

 

 

 

200

 

200

 

200

200

 

 

 

200

 

Glaistytas sūrelis

 

 

 

 

 

50

 

50

 

 

 

 

 

 

 

50

Varškė (9 %)

100

100

 

 

100

 

100

 

 

 

 

100

100

 

 

 

Saldus varškės sūrelis

 

 

100

100

 

 

100

 

 

 

100

 

 

100

 

 

Grietinė (30 %)

15

 

 

 

20

 

20

15

 

 

 

20

20

 

 

 

Varškės sūris (liesas)

30

 

 

 

 

 

 

30

 

 

30

 

30

 

30

30

Fermentinis sūris

 

30

 

30

 

30

30

 

 

30

 

30

 

30

 

30

Mėsa, iš viso:

80

150

116

107

144

143

120

80

104

120

56

143

110

146

104

107

kiauliena

80

 

66

107

 

 

 

80

 

 

56

 

80

66

30

107

lašiniai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jautiena

 

 

 

 

64

63

 

 

64

 

 

63

 

80

 

 

dešrelės (I rūšies)

 

120

 

 

 

 

120

 

 

120

 

 

 

 

 

 

virta dešra (I rūšies)

 

 

50

 

50

80

 

 

40

 

 

50

 

 

50

 

karštai rūkyta dešra

 

 

 

 

30

 

 

 

 

 

 

 

30

 

24

 

mėsos konservai

 

30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30

 

 

 

 

Žuvis

 

 

119

 

 

119

 

 

 

85

119

 

 

 

119

 

Silkė

 

 

 

 

 

 

 

 

50

 

 

 

 

 

 

 

Kiaušiniai

100

 

50

50

 

 

 

100

 

44

50

 

 

10

 

 

Duonos gaminiai:

504

640

510

501,3

470

619

520

504

550

482

520

553

574

600

460

541,3

ruginė duona

200

200

250

200

200

200

250

250

250

200

250

250

200

250

250

200

kvietinė duona

100

100

100

200

100

250

100

 

 

100/ 12*

100

100

 

100

200

100

džiūvėsėliai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

batonas

100

 

 

 

100

 

100

100

100

100

100

100

150

100

 

100

bandelė (saldi)

 

200

100

 

 

 

 

100

100

 

 

 

100

 

 

 

meduoliai

100

 

 

100

 

100

 

 

 

 

 

100

 

100

 

 

sausainiai

 

 

50

 

 

 

 

 

50

 

 

 

 

 

 

 

traškučiai

 

 

 

 

 

 

 

 

50

 

 

 

50

 

 

 

vafliai

 

70

 

 

70

 

70

 

 

70

 

 

 

 

 

70


Valgiaraščio nepilnamečiams

1 priedas (tęsinys)

 

Produktai

1 diena

2 diena

3 diena

4 diena

5 diena

6 diena

7 diena

8 diena

9 diena

10 diena

11 diena

12 diena

13 diena

14 diena

15 diena

16 diena

sausi pusryčiai

 

 

 

 

 

 

 

50

 

 

 

 

 

 

 

 

miltai

4

 

10

13

 

13

 

4

 

 

12

3

4

50

10

1,3

makaronai

 

70

 

 

 

56

 

 

 

 

58

 

70

 

 

70

Kruopos:

64

64

137

107

97

58

92

43

122

92

 

77

93

129

152

77

kvietinės

 

 

 

 

 

58

 

 

 

 

 

77

 

 

 

77

avižiniai dribsniai

 

 

 

 

 

 

 

 

48

 

 

 

 

 

 

 

avižinės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

61

 

 

grikių

 

 

74

 

 

 

92

 

 

92

 

 

 

 

92

 

miežinės

 

64

 

64

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

perlinės

64

 

20

 

 

 

 

 

20

 

 

 

40

 

20

 

ryžių

 

 

 

43

54

 

 

 

54

 

 

 

43

68

40

 

manų

 

 

43

 

43

 

 

43

 

 

 

 

10

 

 

 

Cukrus

47

42

52

44

44

47

47

39

35

47

42

42

44

50

52

47

Gyvuliniai riebalai, sviestas (82 %)

35

30

20

30

30

35

35

25

30

25

30

35

20

20

35

35

Augaliniai riebalai:

18

13

46

31

16

33

8

21

41

34

37

12

48

13

31

21

aliejus

10

5

35

17

5

27

 

15

30

16

13

4

32

 

23

7

margarinas

8

8

11

14

11

6

8

6

11

18

24

8

16

13

8

14

Druska (joduota)

13

11

15

13

10

18

7

14

10

12

16

12

14

10

14

11

Actas

 

6

5

 

 

 

3

3

7

 

3

 

 

 

5

3

Prieskoniai (sausi)

1,8

13

3,5

1,5

1,0

2,8

13

1,8

2,4

1,5

5,3

1,8

1,5

13

6,3

1,5

Citrinos rūgštis

0,2

0,2

0,3

0,3

0,3

0,3

0,2

0,2

0,3

0,3

0,2

0,2

0,4

0,2

0,4

0,2

Arbata

2

1

3

3

3

2

2

2

2

2

3

3

3

3

2

2

Kakava

4

4

 

 

 

4

4

 

 

4

 

 

 

 

 

4

Natūralus medus

30

 

 

 

 

 

 

 

30

 

 

 

30

 

30

 

Bulvės

378

312

171

438

464

325

365

365

415

320

372

590

102

 

265

365

Kitos daržovės:

224

188

421

218

277

378

200

202

309

226

255

272

360

146

230

212

rūgštynės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100

 

 

 

 

 

 

žirniai

 

 

 

50

 

 

 

50

 

 

 

 

 

 

36

 

kopūstai

100

70

105

27

40

100

 

70

81

 

 

100

80

 

105

107

morkos

20

13

61

20

52

20

 

33

32

 

22

20

38

16

30

 

burokėliai

 

80

42

96

42

96

80

 

96

84

80

 

168

 

 

80

svogūnai

44

25

63

24

23

42

20

49

70

42

33

32

74

10

59

24

pomidorai

 

 

 

 

 

120

100

 

 

 

 

120

 

 

 

 

agurkai

60

 

150

 

120

 

 

 

30

 

120

 

 

120

 

 

česnakai

 

 

0,3

13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0,3

 

13


Valgiaraščio nepilnamečiams

1 priedas (tęsinys)

 

Produktai

1 diena

2 diena

3 diena

4 diena

5 diena

6 diena

7 diena

8 diena

9 diena

10 diena

11 diena

12 diena

13 diena

14 diena

15 diena

16 diena

Vaisiai:

290

280

310

290

280

310

290

280

280

310

290

280

280

290

270

280

švieži vaisiai, uogos

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

 

150

bananas

130

 

 

130

 

 

130

 

 

 

130

 

 

130

130

 

kriaušė

 

 

150

 

 

150

 

 

 

150

 

 

 

 

 

 

apelsinas

 

120

 

 

120

 

 

 

120

 

 

120

 

 

 

120

mandarinas

 

 

 

 

 

 

 

120

 

 

 

 

120

 

120

 

džiovinti vaisiai

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

20

10

Džemas, uogienė

30

30

30

 

30

 

 

30

 

30

 

 

30

30

 

30

Pomidorų padažas

18

15

 

 

12

23

15

15

12

20

69

13

15

15

15

15

 

Produktai

17 diena

18 diena

19 diena

20 diena

21 diena

22 diena

23 diena

24 diena

25 diena

26 diena

27 diena

28 diena

29 diena

30 diena

31 diena

Pienas, iš viso:

350

399

42

200

259

494

200

486

359

12

300

359

522

250

375

pienas (2,5 %)

350

399

42

200

259

294

200

286

359

12

100

359

322

250

175

kefyras (2,5 %)

 

 

 

 

 

200

 

200

 

200

200

 

200

 

200

Jogurtas

150

 

 

 

 

 

150

 

 

 

 

 

 

 

 

Geriamasis jogurtas

 

 

200

 

200

 

 

 

 

200

 

 

 

200

 

Glaistytas sūrelis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50

 


Valgiaraščio nepilnamečiams

1 priedas (tęsinys)

 

Produktai

17 diena

18 diena

19 diena

20 diena

21 diena

22 diena

23 diena

24 diena

25 diena

26 diena

27 diena

28 diena

29 diena

30 diena

31 diena

Saldus varškės sūrelis

 

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varškė (9 %)

100

 

 

100

 

100

 

100

100

30

 

100

100

100

 

Grietinė (30 %)

 

 

6

 

15

36

20

 

35

24

5

20

25

40

16

Varškės sūris (liesas)

 

 

30

 

30

 

 

 

30

 

 

 

30

 

30

Fermentinis sūris

 

30

 

 

30

30

30

30

 

30

30

30

 

30

30

Mėsa, iš viso:

150

177

110

104

146

104

104

110

110

110

130

90

115

124

104

kiauliena

 

 

 

 

146

34

38

70

80

 

 

 

 

38

34

lašiniai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

jautiena

 

107

 

64

 

40

36

 

 

 

100

 

81

36

40

dešrelės (I rūšies)

120

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virta dešra (I rūšies)

 

70

50

50

 

 

 

40

 

50

 

90

24

50

 

karštai rūkyta dešra

30

 

30

 

 

30

30

 

30

30

30

 

 

 

30

Mėsos konservai

 

 

30

 

 

 

 

 

 

30

 

 

 

 

 

Žuvis

120

 

128

 

119

 

119

 

 

128

 

 

 

 

 

Silkė

 

 

 

50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiaušiniai

100

 

6

50

 

6

52

83

4

14

100

4

62

12

30

Duonos gaminiai:

550

491,3

630

470

464

565

525

715

507

522

517

513

575

505

558

ruginė duona

250

200

200

200

250

200

250

250

250

100

250

200

200

150

200

kvietinė duona

200

100

200/ 18*

 

100

 

 

100/ 10*

 

100/ 18*

100

100

100

100

100

džiūvėsėliai

 

 

13

 

 

3

15

15

 

4

10

 

5

15

 

batonas

 

 

 

200

 

200

200

 

100

200

100

100

 

200

100

bandelė

 

100

100

 

100

 

 

200

100

 

 

 

100

 

 

meduoliai

100

 

100

 

 

100

 

 

 

100

 

 

100

 

 

sausainiai

 

50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50

 

 

 

traškučiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50

 

 

 

 

vafliai

 

 

 

70

 

 

 

70

 

 

 

 

70

 

 

sausi pusryčiai

 

 

 

 

 

 

50

 

 

 

 

50

 

 

 

miltai

 

1,3

 

 

14

15

10

 

17

 

7

13

 

 

105

makaronai

 

40

 

 

 

47

 

70

40

 

 

 

 

40

53

Kruopos:

40

113

90

169

140

72

80

 

86

113

14

102

40

60

11

kvietinės

 

 

77

 

77

 

 

 

 

77

 

 

 

 

 

avižiniai dribsniai

 

 

 

 

 

61

 

 

 

 

 

 

 

 

 

avižinės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

grikių

40

59

 

115

 

 

 

 

 

 

 

59

 

 

 

miežinės

 

 

 

 

 

 

80

 

 

 

 

 

 

 

 

perlinės

 

 

 

 

20

 

 

 

 

 

 

 

40

 

 

ryžių

 

 

 

54

 

11

 

 

43

36

4

 

 

60

11


Valgiaraščio nepilnamečiams

1 priedas (tęsinys)

Produktai

17 diena

18 diena

19 diena

20 diena

21 diena

22 diena

23 diena

24 diena

25 diena

26 diena

27 diena

28 diena

29 diena

30 diena

31 diena

manų

 

54

13

 

43

 

 

 

43

 

10

43

 

 

 

Cukrus

50

40

42

43

49

46

37

42

52

53

47

55

32

39

47

Gyvuliniai riebalai, sviestas (82 %)

35

30

35

35

25

35

25

25

20

39

35

25

25

30

30

Augaliniai riebalai:

14

32

46

25

44

20

39

36

27

28

20

32

27

27

23

aliejus

10

24

28

15

25

3

29

15

14

20

20

26

14

17

18

margarinas

4

8

18

10

19

17

10

21

13

8

 

6

13

10

5

Druska (joduota)

14

11

16

10

18

17

13

10

12

15

13

9

9

11

16

Actas

2

3

 

3

 

3

3

 

 

 

 

6

 

 

3

Prieskoniai (sausi)

5,0

2,8

2,9

2,3

2,8

2,3

3,0

0,5

1,8

1,7

2,8

2,3

3,0

2,0

2,3

Citrinos rūgštis

0,2

0,2

0,2

0,3

0,4

0,2

0,2

0,2

0,2

0,3

0,2

0,3

0,2

0,2

0,2

Krakmolas

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

6

 

Arbata

2

2

3

3

2

1

2

3

3

3

2

3

2

2

2

Kakava

4

 

 

 

4

4

 

 

 

 

4

 

 

 

4

Natūralus medus

30

 

 

 

 

30

 

 

 

 

30

 

 

 

30

Bulvės

477

285

358

121

394

365

449

390

265

293

467

121

250

412

365

Kitos daržovės:

174

163

459

287

271

231

203

251

164

243

338

281

261

145

231

rūgštynės

 

 

 

 

 

 

100

 

 

 

 

 

 

 

 

žirniai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50

 

 

 

 

pupelės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

40

 

 

kopūstai

 

97

200

81

 

120

70

40

 

100

180

70

 

100

120

morkos

36

30

68

32

51

 

13

20

10

40

58

33

149

20

 

burokėliai

 

 

 

122

63

80

 

 

 

42

 

122

 

 

80

svogūnai

18

35

71

52

67

31

20

11

34

61

50

56

12

25

31

pomidorai

 

 

120

 

60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

agurkai

120

 

 

 

30

 

 

180

120

 

 

 

60

 

 

česnakai

 

1,3

 

 

0,3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaisiai:

140

310

280

290

290

280

310

290

280

325

280

290

280

336

250

švieži vaisiai

 

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

150

bananas

130

 

 

130

130

 

 

130

 

 

 

130

 

 

130

kriaušė

 

150

 

 

 

 

150

 

 

150

 

 

 

150

 

apelsinas

 

 

120

 

 

 

 

 

120

 

 

 

120

 

 

mandarinas

 

 

 

 

 

120

 

 

 

 

120

 

 

 

 

džiovinti vaisiai

10

10

10

10

10

10

10

10

10

25

10

10

10

36

10

Džemas, uogienė

 

30

 

30

30

30

30

30

30

 

30

30

30

 

30

Pomidorų padažas

40

 

3

27

15

21

 

 

15

3

20

15

 

3

21

PASTABOS:

1. Lentelėje nurodytas neto svoris.

2. * duonos kiekis, sudedamas į patiekalus.

 

 

_________________