LIETUVOS RESPUBLIKOS
VALSTYBINĖS VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS IR
LIETUVOS RESPUBLIKOS
VYRIAUSIASIS VALSTYBINIS GYDYTOJAS HIGIENISTAS
Į S A K Y M A S
DĖL MAISTO PRODUKTŲ UŽTERŠIMO DIOKSINU
1999 m. spalio 14 d. Nr. 4-265/17
Vilnius
Remdamiesi Europos Komisijos sprendimu 1999/449/EC bei Belgijos valdžios institucijų pateiktais dokumentais dėl dioksino kontrolės ir papildomomis garantijomis dėl eksportuojamų prekių neužterštumo dioksinu,
1. Neleisti importuoti į Lietuvos Respubliką Belgijoje pagamintos kiaulienos, jautienos, paukštienos, mėsos produktų, kiaušinių, gyvūninės kilmės riebalų ir baltymų bei kombinuotųjų pašarų ir pašarinių priedų, kurių sudėtyje yra gyvūniniai ingredientai, išskyrus jūrinę žuvį ir kitus vandens gyvūnus ar jų produktus.
2. Leisti importuoti į Lietuvos Respubliką Belgijoje pagamintus pieno produktus, kakavos, kavos, cukraus, margarino bei konditerijos gaminius, turinčius savo sudėtyje pieno, kiaušinių ir jų produktų, gyvūninės kilmės riebalų (prekių kodai pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą 04.01-04.06; ex 15.17; ex 17.01-17.04; ex 18.03-18.06; ex 19.01-19.05; ex 21.01-21.06), importuotojams pristačius Europos komisijos nustatytas valstybės įgaliotos institucijos pažymas (originalus), kad šie maisto produktai neužteršti dioksinu.
3. Valstybinė veterinarijos tarnyba ir Valstybinė higienos inspekcija palieka sau teisę pasirinktinai imti importuojamų maisto prekių bandinius tyrimams. Laboratorinių tyrimų išlaidas apmoka prekių savininkai.
4. Pripažinti netekusiu galios Lietuvos Respublikos valstybinės veterinarijos tarnybos direktoriaus 1999 m. birželio 15 d. įsakymą Nr. 4-154 „Dėl Valstybinės veterinarijos tarnybos direktoriaus 1999 06 07 įsakymo Nr. 4-148 dalinio pakeitimo“(Žin., 1999, Nr. 54-1756), Lietuvos Respublikos valstybinės veterinarijos tarnybos direktoriaus ir Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio gydytojo higienisto 1999 m. birželio 9 d. įsakymą Nr. 4-149/9 „Dėl maisto produktų užteršimo dioksinu“ (Žin., 1999, Nr. 51-1665) ir 1999 m. birželio 29 d. įsakymą Nr. 4-170/13 „Dėl maisto produktų užteršimo dioksinu“ („Informaciniai pranešimai“, 1999, Nr. 27-14).
5. Įsakymo vykdymo kontrolę pavesti apskričių, miestų, rajonų vyriausiesiems valstybiniams veterinarijos inspektoriams ir vyriausiesiems valstybiniams gydytojams higienistams.