LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL ŠVIEŽIOS MĖSOS, SMULKINTOS MĖSOS IR MĖSOS RUOŠINIŲ TVARKYMO MĖSINĖSE TAISYKLIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKOS APRAŠO
2005 m. balandžio 1 d. Nr. B1-215
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15), Lietuvos Respublikos maisto įstatymu (Žin., 2000, Nr. 32-893) bei siekdamas įgyvendinti Šviežios mėsos, smulkintos mėsos ir mėsos ruošinių tvarkymo mėsinėse taisykles, patvirtintas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. sausio 27 d. įsakymu Nr. B1-61 (Žin., 2005, Nr. 17-557), atsižvelgęs į 2005 m. kovo 25 d. pasitarimo su prekybos įmonių atstovais dėl Šviežios mėsos, smulkintos mėsos ir mėsos ruošinių tvarkymo mėsinėse taisyklių įgyvendinimo tvarkos protokolą,
tvirtinu pridedamą Šviežios mėsos, smulkintos mėsos ir mėsos ruošinių tvarkymo mėsinėse taisyklių įgyvendinimo tvarkos aprašą.
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2005 m. balandžio 1 d.
įsakymu Nr. B1-215
ŠVIEŽIOS MĖSOS, SMULKINTOS MĖSOS IR MĖSOS RUOŠINIŲ TVARKYMO MĖSINĖSE TAISYKLIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKOS APRAŠAS
Šviežios mėsos, smulkintos mėsos ir mėsos ruošinių tvarkymo mėsinėse taisyklių įgyvendinimo tvarkos aprašas parengtas siekiant įgyvendinti Šviežios mėsos, smulkintos mėsos ir mėsos ruošinių tvarkymo mėsinėse taisykles, patvirtintas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. sausio 27 d. įsakymu Nr. B1-61 (Žin., 2005, Nr. 17-557) (toliau – Taisyklės).
1. Mėsinės savininkas ar įgaliotasis asmuo privalo:
1.1. jei mėsinė neatitinka Taisyklių reikalavimų, iki 2005 m. birželio 1 d. teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pateikti ir su ja suderinti trūkumų, nurodytų patikrinimo akte, kurio forma patvirtinta Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. vasario 3 d. įsakymu Nr. B1-80 „Dėl Mėsinės konstrukcijos ir įrangos patikrinimo akto patvirtinimo“, šalinimo planą;
1.2. trūkumų šalinimo plane detaliai, proporcingai Taisyklių įgyvendinimo laikotarpiui iki 2006 m. sausio 1 d., aprašyti nuoseklius veiksmus, kurių bus imtasi, siekiant įgyvendinti Taisyklių reikalavimus, ir nurodyti atsakingus asmenis už jų įgyvendinimą;
1.3. laikytis trūkumų šalinimo plane numatytų trūkumų šalinimo bei reikalavimų įgyvendinimo terminų;
1.4. patikslinti savikontrolės programą pagal Taisyklių reikalavimus, nurodant smulkintos mėsos ir mėsos ruošinių mikrobiologinių tyrimų periodiškumą ir atitinkamus jų koregavimo veiksmus. Gavus neigiamus mikrobiologinių tyrimų rezultatus, tyrimai gali būti atliekami rečiau, nei nurodyta Taisyklių 28 p., bet ne rečiau kaip 1 kartą per mėnesį.
2. Apskričių, miestų ir rajonų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos privalo:
2.2. įspėti mėsinių savininkus ar įgaliotuosius atstovus, nepateikusius trūkumų šalinimo planų iki 1.1 p. nurodyto termino, apie galimą mėsinės veiklos sustabdymą ar veterinarinio patvirtinimo panaikinimą;
3. Mėsinės, kurių projektai buvo suderinti iki Taisyklių paskelbimo „Valstybės žiniose“ ir kurios nevisiškai atitinka Taisyklių reikalavimus, gali būti teikiamos veterinariniam patvirtinimui, jei mėsinės savininkas ar įgaliotasis asmuo suderino su atitinkama teritorine valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba trūkumų šalinimo planus.