LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2002 M. RUGPJŪČIO 30 D. ĮSAKYMO NR. 329 „DĖL ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ KLASIFIKAVIMO“ PAKEITIMO
2004 m. gegužės 4 d. Nr. 3D-290
Vilnius
Vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2004 m. balandžio 26 d. nutarimo Nr. 473 „Dėl įgaliojimų suteikimo įgyvendinant Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymą“ (Žin., 2004, Nr. 63-2265) 2.2.2 punktą,
pakeičiu Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. rugpjūčio 30 d. įsakymą Nr. 329 „Dėl alkoholinių gėrimų klasifikavimo“ (Žin., 2002, Nr. 87-3764; 2003, Nr. 111-4967) ir išdėstau jį nauja redakcija:
„Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministras
Įsakymas
Dėl alkoholinių gėrimų klasifikavimo
2. Pripažįstu netekusiu galios Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 15 d. įsakymą Nr. 158 „Dėl alkoholinių gėrimų klasifikavimo į grupes“ (Žin., 2001, Nr. 42-1470).“
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2002 m. rugpjūčio 30 d. įsakymu Nr. 329
(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2004 m. gegužės 4 d.įsakymo Nr. 3D-290
redakcija)
ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ GRUPĖS, POGRUPIAI IR (AR) KATEGORIJOS
Grupė |
Pogrupis |
Kategorija |
Kodas pagal KN |
1. Alus |
- |
Alus Specialios technologijos alus Kaimiškas alus
|
2203 |
2. Vynas |
Vynų klasifikavimas atitinka 1999 m. gegužės 17 d. Europos Sąjungos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1493/1999 dėl vyno rinkos bendro organizavimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. spalio 13 d. Europos Sąjungos Komisijos reglamentu (EEB) Nr. 1795/2003) nuostatas. Aromatintų vynų klasifikavimas atitinka 1991 m. birželio 10 d. Europos Sąjungos Tarybos reglamento (EEB) Nr. 1601/91, nustatančio bendrąsias aromatintų vynų, aromatintų vyno gėrimų ir aromatintų vyno kokteilių apibrėžimo, aprašymo ir pateikimo taisykles (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. rugsėjo 29 d. Europos Parlamento ir Europos Sąjungos reglamentu (EB) Nr. 1882/2003) nuostatas. |
2204, 2205 |
|
3. Fermentuoti gėrimai |
Sidras/kriaušių sidras
Vaisių ir uogų vynas
Midus
Kiti fermentuoti gėrimai
Fermentuotų gėrimų mišiniai
Fermentuotų ir nealkoholinių gėrimų mišiniai
|
Sidras / kriaušių sidras Aromatizuotas sidras / aromatizuotas kriaušių sidras Putojantis sidras / putojantis kriaušių sidras Putojantis aromatizuotas sidras / putojantis aromatizuotas kriaušių sidras Gazuotas sidras /gazuotas kriaušių sidras Gazuotas aromatizuotas sidras / gazuotas aromatizuotas kriaušių sidras
Natūralus vaisių ir uogų vynas Putojantis vaisių ir uogų vynas Gazuotas vaisių ir uogų vynas Spirituotas vaisių ir uogų vynas Specialios technologijos vaisių ir uogų vynas Vaisių ir/ar uogų vyno kokteilis Vaisių ir/ar uogų vyno gėrimas
Midus
Razinų vynas Malton (gėrimas, pagamintas iš salyklo ekstrakto ir vyno nuosėdų) Spruce (melsvųjų kanadinių eglių gėrimas) Ryžių vynas Palmių vynas Imbierinis alus ir žolių (augalinis) alus
Fermentuotų gėrimų mišiniai 1)
Fermentuotų ir nealkoholinių gėrimų mišiniai 2) |
2206 |
4. Spiritiniai gėrimai |
Spiritinių gėrimų klasifikavimas atitinka 1989 m. gegužės 29 d. Europos Sąjungos Tarybos reglamento (EEB) Nr. 1576/89, nustatančio bendrąsias spiritinių gėrimų apibrėžimo, apibūdinimo ir pateikimo taisykles (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. rugsėjo 29 d. Europos Parlamento ir Europos Sąjungos reglamentu (EB) Nr. 1882/2003) nuostatas. |
2208 |
|
|
|
Midaus nektaras Balzamas Midaus balzamas Kiti spiritiniai gėrimai
|
|
5. Alkoholiniai kokteiliai
|
- |
Alkoholiniai kokteiliai |
2208 |
1) Fermentuotų gėrimų mišiniai – mišiniai, gauti sumaišius 1 ir/ar 2, ir/ar 3 grupėse nurodytus gėrimus.
2) Fermentuotų ir nealkoholinių gėrimų mišiniai – mišiniai, gauti sumaišius 1 ir/ar 2, ir/ar 3 grupėse nurodytus gėrimus su nealkoholiniu gėrimu, pvz., limonadu.