MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS GENERALINIO DIREKTORIAUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL GREITAI GENDANČIŲ PREKIŲ SĄRAŠO PATVIRTINIMO

 

2004 m. gegužės 17 d. Nr. 1B-517

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos muitinės įstatymo (Žin., 2004, Nr. 73-2517) 47 straipsnio 4 dalimi:

1. Tvirtinu pridedamą Greitai gendančių prekių sąrašą.

2. Pripažįstu netekusiu galios Muitinės departamento direktoriaus 2001 m. gruodžio 20 d. įsakymą Nr. 802 „Dėl Greitai gendančių krovinių sąrašo patvirtinimo“ (Žin., 2001, Nr. 110-4017).

3. Pavedu Muitų teisės derinimo skyriui (Š. Avižienis) šį įsakymą paskelbti oficialiame leidinyje „Valstybės žinios“.

 

 

 

GENERALINIS DIREKTORIUS                                                                 RIMUTIS KLEVEČKA


PATVIRTINTA

Muitinės departamento generalinio

direktoriaus 2004 m. gegužės 17 d.

įsakymu Nr. 1B-517

 

GREITAI GENDANČIŲ PREKIŲ SĄRAŠAS

 

Prekės kodas pagal Kombinuotąją nomenklatūrą*

Greitai gendančių prekių rūšis**

1

2

01.01-01.06

Gyvi gyvūnai

02.01

Galvijiena, šviežia arba atšaldyta

02.03

Kiauliena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta

02.04

Aviena arba ožkiena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta

0205.00

Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta

02.06

Galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

02.07

Naminių paukščių, nurodytų 01.05 pozicijoje, mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

02.08

Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

ex 0209.00

Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

03.01

Gyvos žuvys

03.02

Šviežios arba atšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 03.04 pozicijoje

03.04

Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, atšaldyta arba sušaldyta

ex 03.06

Vėžiagyviai, su kiautais arba be kiautų, gyvi, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

ex 03.07

Moliuskai, su geldelėmis arba be geldelių, gyvi, švieži, atšaldyti, sušaldyti; kiti vandens bestuburiai, išskyrus vėžiagyvius ir moliuskus, gyvi, švieži, atšaldyti arba sušaldyti

04.01

Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių

04.02

Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių

04.03

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos

04.04

Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje

ex 04.05

Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai

04.06

Sūriai ir varškė

ex 06.03

Puokštėms ir kitiems dekoratyviniams tikslams skintos gėlės ir gėlių žiedpumpuriai, gyvos

0702.00.00

Pomidorai, švieži arba atšaldyti

07.05

Salotos (Lactuca sativa) ir trūkažolės (cikorijos) (Cichorium spp.), šviežios arba atšaldytos

0707.00

Agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), švieži arba atšaldyti

07.09

Kitos daržovės, šviežios arba atšaldytos

ex 0803.00

Bananai, įskaitant tikruosius bananus (plantains), švieži

ex 08.04

Datulės, figos, ananasai, avokadai, gvajavos, mangai ir garcinijos, švieži

ex 08.06

Vynuogės, šviežios

08.08

Obuoliai, kriaušės ir svarainiai, švieži

08.09

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarines), slyvos ir dygiųjų slyvų vaisiai, švieži

08.10

Kiti vaisiai, švieži

1601.00

Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo;

 

maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų

ex 16.02

Kiti gaminiai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo

1901.20.00

Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

1902.20

Įdaryti tešlos gaminiai, virti arba nevirti, paruošti arba neparuošti kitu būdu

1905.90.30

Duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės

20.09

Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių

2102.10

Aktyviosios mielės

2105.00

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos

9508.10.00

Keliaujantys cirkai ir keliaujantys žvėrynai

 

* Prekių kodai pateikti pagal Europos Bendrijos kombinuotosios nomenklatūros versiją, patvirtintą 2003 m. rugsėjo 11 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1789/2003, iš dalies keičiančiu Tarybos reglamento (EEB) Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistinės prekių nomenklatūros bei dėl bendrojo muitų tarifo I priedą.

** Greitai gendančių prekių sąrašas sudarytas remiantis 1970 m. rugsėjo 1 d. Jungtinių Tautų Organizacijos Susitarimu dėl greitai gendančių maisto produktų tarptautinio gabenimo ir tokiam gabenimui naudojamų specialių transporto priemonių (ATP) (Žin., 2000, Nr. 68-2047).

PASTABA. Transporto priemonės krovinys laikomas greitai gendančiu, jeigu šiame sąraše nurodytos prekės sudaro ne mažiau kaip 30 procentų transporto priemonės krovinio masės.

______________