MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS GENERALINIO DIREKTORIAUS
Į S A K Y M A S
DĖL GREITAI GENDANČIŲ PREKIŲ SĄRAŠO PATVIRTINIMO
2004 m. gegužės 17 d. Nr. 1B-517
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos muitinės įstatymo (Žin., 2004, Nr. 73-2517) 47 straipsnio 4 dalimi:
2. Pripažįstu netekusiu galios Muitinės departamento direktoriaus 2001 m. gruodžio 20 d. įsakymą Nr. 802 „Dėl Greitai gendančių krovinių sąrašo patvirtinimo“ (Žin., 2001, Nr. 110-4017).
3. Pavedu Muitų teisės derinimo skyriui (Š. Avižienis) šį įsakymą paskelbti oficialiame leidinyje „Valstybės žinios“.
PATVIRTINTA
Muitinės departamento generalinio
direktoriaus 2004 m. gegužės 17 d.
įsakymu Nr. 1B-517
GREITAI GENDANČIŲ PREKIŲ SĄRAŠAS
Prekės kodas pagal Kombinuotąją nomenklatūrą* |
Greitai gendančių prekių rūšis** |
1 |
2 |
01.01-01.06 |
Gyvi gyvūnai |
02.01 |
Galvijiena, šviežia arba atšaldyta |
02.03 |
Kiauliena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
02.04 |
Aviena arba ožkiena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
0205.00 |
Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
02.06 |
Galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
02.07 |
Naminių paukščių, nurodytų 01.05 pozicijoje, mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
02.08 |
Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
ex 0209.00 |
Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
03.01 |
Gyvos žuvys |
03.02 |
Šviežios arba atšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 03.04 pozicijoje |
03.04 |
Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
ex 03.06 |
Vėžiagyviai, su kiautais arba be kiautų, gyvi, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
ex 03.07 |
Moliuskai, su geldelėmis arba be geldelių, gyvi, švieži, atšaldyti, sušaldyti; kiti vandens bestuburiai, išskyrus vėžiagyvius ir moliuskus, gyvi, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
04.01 |
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
04.02 |
Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių |
04.03 |
Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos |
04.04 |
Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje |
ex 04.05 |
Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai |
04.06 |
Sūriai ir varškė |
ex 06.03 |
Puokštėms ir kitiems dekoratyviniams tikslams skintos gėlės ir gėlių žiedpumpuriai, gyvos |
0702.00.00 |
Pomidorai, švieži arba atšaldyti |
07.05 |
Salotos (Lactuca sativa) ir trūkažolės (cikorijos) (Cichorium spp.), šviežios arba atšaldytos |
0707.00 |
Agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), švieži arba atšaldyti |
07.09 |
Kitos daržovės, šviežios arba atšaldytos |
ex 0803.00 |
Bananai, įskaitant tikruosius bananus (plantains), švieži |
ex 08.04 |
Datulės, figos, ananasai, avokadai, gvajavos, mangai ir garcinijos, švieži |
ex 08.06 |
Vynuogės, šviežios |
08.08 |
Obuoliai, kriaušės ir svarainiai, švieži |
08.09 |
Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarines), slyvos ir dygiųjų slyvų vaisiai, švieži |
08.10 |
Kiti vaisiai, švieži |
1601.00 |
Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo; |
|
maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų |
ex 16.02 |
Kiti gaminiai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo |
1901.20.00 |
Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai |
1902.20 |
Įdaryti tešlos gaminiai, virti arba nevirti, paruošti arba neparuošti kitu būdu |
1905.90.30 |
Duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės |
20.09 |
Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių |
2102.10 |
Aktyviosios mielės |
2105.00 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos |
9508.10.00 |
Keliaujantys cirkai ir keliaujantys žvėrynai |
* Prekių kodai pateikti pagal Europos Bendrijos kombinuotosios nomenklatūros versiją, patvirtintą 2003 m. rugsėjo 11 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1789/2003, iš dalies keičiančiu Tarybos reglamento (EEB) Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistinės prekių nomenklatūros bei dėl bendrojo muitų tarifo I priedą.
** Greitai gendančių prekių sąrašas sudarytas remiantis 1970 m. rugsėjo 1 d. Jungtinių Tautų Organizacijos Susitarimu dėl greitai gendančių maisto produktų tarptautinio gabenimo ir tokiam gabenimui naudojamų specialių transporto priemonių (ATP) (Žin., 2000, Nr. 68-2047).
PASTABA. Transporto priemonės krovinys laikomas greitai gendančiu, jeigu šiame sąraše nurodytos prekės sudaro ne mažiau kaip 30 procentų transporto priemonės krovinio masės.