LIETUVOS RESPUBLIKOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJOS,
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS,
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTERIJOS BEI
MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS
I N F O R M A C I N I S P R A N E Š I M A S
DĖL PREFERENCINIŲ MUITŲ TAIKYMO PREKYBOJE TARP LIETUVOS
RESPUBLIKOS IR BULGARIJOS RESPUBLIKOS
nuo 2003 m. sausio 1 d.
Vykdant Lietuvos Respublikos ir Bulgarijos Respublikos laisvosios prekybos sutartį iš Bulgarijos kilusioms prekėms, klasifikuojamoms KPN 25–97 skirsniuose, taikoma nulinė importo muito norma, išskyrus 53.01 pozicijoje klasifikuojamas prekes, kurioms taikoma konvencinė importo muito norma.
KPN 1–24 skirsniuose klasifikuojamoms iš Bulgarijos kilusioms žemės ūkio prekėms taikoma konvencinė importo muito norma. Sąraše nurodytiems produktams taikoma preferencinė importo muito norma be kiekybinių apribojimų arba neviršijant nurodytų tarifinių kvotų.
Sąrašas
Prekių kodas KPN(2003) |
Prekių aprašymas |
Tarifinė kvota |
Konvencinės muito normos nuolaida*, proc. |
0203.21 0203.22 0203.29 |
Kiauliena užšaldyta: –Skerdenos –Kumpiai, mentės ir jų dalys –Kita |
100 t |
5 |
0204.41.00.0 0204.42 0204.43 |
Aviena užšaldyta: –Skerdenos –Kiti gabalai su kaulais –Be kaulų |
150 t |
30 |
0207.12 0207.14 |
Naminių paukščių mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, užšaldyti: –Skerdenos –Mėsos gabalai ir valgomieji mėsos subproduktai |
100 t |
10 |
0406.90.29.0 0406.90.50.0 0406.90.99.1 |
Sūriai ir varškė: –Kashkaval –Sūriai iš avių arba buivolių pieno –Sūriai iš karvių pieno |
200 t |
40 |
0702.00.00.2 |
Pomidorai, švieži arba šaldyti: –Nuo balandžio 1 d. iki balandžio 30 d. |
20 t |
20 |
0702.00.00.1 0702.00.00.7 0702.00.00.8 |
Pomidorai, švieži arba šaldyti: –Nuo sausio 1 d. iki kovo 31 d. –Nuo lapkričio 1 d. iki gruodžio 20 d. –Nuo gruodžio 21 d. iki gruodžio 31 d. |
80 t |
30 |
0707.00.05.2 0707.00.05.3 |
Agurkai švieži arba šaldyti: –Nuo kovo 1 d. iki balandžio 30 d. –Nuo gegužės 1 d. iki gegužės 15 d |
20 t |
20 |
0707.00.05.1 0707.00.05.6 0707.00.05.7 |
Agurkai švieži arba šaldyti: –Nuo sausio 1 d. iki vasario pabaigos –Nuo lapkričio 1 d. iki lapkričio 10 d. –Nuo lapkričio 11 d. iki gruodžio 31 d. |
80 t |
15 |
0709.60 |
–Paprikos arba pimentos vaisiai |
neribota |
40 |
0710.21.00.0 0710.22.00.0 0710.29.00.0 0710.40.00.0 0710.80.51.0 0710.80.59.0 0710.90.00.0 |
Daržovės (nevirtos arba virtos garuose ar vandenyje), užšaldytos: –Žirniai –Pupelės –Kitos ankštinės daržovės –Cukriniai kukurūzai –Saldžiosios paprikos –Kitos paprikos –Daržovių mišiniai |
neribota |
40 |
16.02 |
Kiti gaminiai arba konservai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo |
100 t |
20 |
1704.90 |
Kiti konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos |
100 t |
20 |
1806.31.00, 1806.32 1806.90 |
Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos: –Briketai, plytelės ar juostelės, įdaryti arba neįdaryti –Kiti |
100 t |
50 |
1902.19 1902.20 1902.30 1902.40 |
Tešlos gaminiai: –Tešlos gaminiai be kiaušinių, nevirti, neįdaryti ir neparuošti kitu būdu –Įdaryti tešlos gaminiai –Kiti tešlos gaminiai –Kuskusas |
30 t |
40 |
1905.31 1905.32 1905.90 |
Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai: –Saldūs sausainiai –Vafliai ir sausblyniai –Kiti |
100 t |
30 |
2001.10.00.0 2001.90.96 |
Daržovės, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi: –Agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai) –Kitos |
40 t |
10 |
2001.90.20.0 2001.90.30.0 2001.90.50.0 2001.90.70.0 20.02 2003.10, 2003.90.00.0 2007.10 2007.91 2007.99.10.0 2007.99.20.0, 2007.99.51.0 2007.99.31.0 2007.99.33.0 2007.99.35.0 2007.99.98.0 20.08, išskyrus 2008.91.00.0 |
Daržovės ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi: –Paprikos, išskyrus saldžiąsias paprikas ir pimentas –Cukriniai kukurūzai –Grybai –Saldžiosios paprikos Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties Grybai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties Džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, vaisių arba riešutų tyrės ir pastos: –Homogenizuoti –Citrusų vaisių –Slyvų tyrės ir pastos bei džiovintų slyvų tyrės ir pastos –Kaštainių tyrės ir pastos –Iš vyšnių –Iš braškių arba žemuogių –Iš aviečių –Kiti Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais |
150 t |
40 |
2009.50 2009.61, 2009. 69 2009.80 2009.90 |
Pomidorų sultys Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą) Bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys Sulčių mišiniai |
50 t |
40 |
2103.20.00.0 |
Pomidorų kečupas ir kiti pomidorų padažai |
50 t |
40 |
2103.30 |
Garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios |
30 t |
40 |
22.02 |
Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus, kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, kiti nealkoholiniai gėrimai |
2000 hl |
50 |
2203.00 |
Salyklinis alus |
2000 hl |
50 |
2208.20 2208.60 2208.90 |
Nedenatūruotas etilo alkoholis, spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai: –Spiritai, pagaminti distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas –Degtinės –Kiti |
500 hl |
50 |
* Prekėms, kurioms nustatytos tarifinės kvotos, nurodyta konvencinės muito normos nuolaida taikoma pateikus kilmės dokumentą bei dokumentą apie suteiktą importo tarifinę kvotą. Nepateikus nurodytų dokumentų, taikoma konvencinė importo muito norma.
PMN=KM – (KMxN/100)
Preferencinė importo muito norma (PMN)
Konvencinė importo muito norma (KM)
Konvencinės muito normos nuolaida (N)