LIETUVOS RESPUBLIKOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJOS,

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS,

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTERIJOS BEI

MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS

 

I N F O R M A C I N I S P R A N E Š I M A S

DĖL PREFERENCINIŲ MUITŲ TAIKYMO PREKYBOJE TARP LIETUVOS

RESPUBLIKOS IR BULGARIJOS RESPUBLIKOS

 

nuo 2003 m. sausio 1 d.

 

Vykdant Lietuvos Respublikos ir Bulgarijos Respublikos laisvosios prekybos sutartį iš Bulgarijos kilusioms prekėms, klasifikuojamoms KPN 25–97 skirsniuose, taikoma nulinė importo muito norma, išskyrus 53.01 pozicijoje klasifikuojamas prekes, kurioms taikoma konvencinė importo muito norma.

KPN 1–24 skirsniuose klasifikuojamoms iš Bulgarijos kilusioms žemės ūkio prekėms taikoma konvencinė importo muito norma. Sąraše nurodytiems produktams taikoma preferencinė importo muito norma be kiekybinių apribojimų arba neviršijant nurodytų tarifinių kvotų.

 

Sąrašas

Prekių kodas KPN(2003)

Prekių aprašymas

Tarifinė kvota

Konvencinės muito normos nuolaida*, proc.

0203.21 0203.22 0203.29

Kiauliena užšaldyta:

–Skerdenos

–Kumpiai, mentės ir jų dalys

–Kita

100 t

5

0204.41.00.0 0204.42 0204.43

Aviena užšaldyta:

–Skerdenos

–Kiti gabalai su kaulais

–Be kaulų

150 t

30

0207.12 0207.14

Naminių paukščių mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, užšaldyti:

–Skerdenos

–Mėsos gabalai ir valgomieji mėsos subproduktai

100 t

10

0406.90.29.0 0406.90.50.0 0406.90.99.1

Sūriai ir varškė:

–Kashkaval

–Sūriai iš avių arba buivolių pieno

–Sūriai iš karvių pieno

200 t

40

0702.00.00.2

Pomidorai, švieži arba šaldyti:

–Nuo balandžio 1 d. iki balandžio 30 d.

20 t

20

0702.00.00.1 0702.00.00.7 0702.00.00.8

Pomidorai, švieži arba šaldyti:

–Nuo sausio 1 d. iki kovo 31 d.

–Nuo lapkričio 1 d. iki gruodžio 20 d.

–Nuo gruodžio 21 d. iki gruodžio 31 d.

80 t

30

0707.00.05.2 0707.00.05.3

Agurkai švieži arba šaldyti:

–Nuo kovo 1 d. iki balandžio 30 d.

–Nuo gegužės 1 d. iki gegužės 15 d

20 t

20

0707.00.05.1 0707.00.05.6 0707.00.05.7

Agurkai švieži arba šaldyti:

–Nuo sausio 1 d. iki vasario pabaigos

–Nuo lapkričio 1 d. iki lapkričio 10 d.

–Nuo lapkričio 11 d. iki gruodžio 31 d.

80 t

15

0709.60

–Paprikos arba pimentos vaisiai

neribota

40

0710.21.00.0 0710.22.00.0 0710.29.00.0 0710.40.00.0 0710.80.51.0 0710.80.59.0 0710.90.00.0

Daržovės (nevirtos arba virtos garuose ar vandenyje), užšaldytos:

–Žirniai

–Pupelės

–Kitos ankštinės daržovės

–Cukriniai kukurūzai

–Saldžiosios paprikos

–Kitos paprikos

–Daržovių mišiniai

neribota

40

16.02

Kiti gaminiai arba konservai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo

100 t

20

1704.90

Kiti konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos

100 t

20

1806.31.00, 1806.32 1806.90

Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos:

–Briketai, plytelės ar juostelės, įdaryti arba neįdaryti

–Kiti

100 t

50

1902.19 1902.20 1902.30 1902.40

Tešlos gaminiai:

–Tešlos gaminiai be kiaušinių, nevirti, neįdaryti ir neparuošti kitu būdu

–Įdaryti tešlos gaminiai

–Kiti tešlos gaminiai

–Kuskusas

30 t

40

1905.31 1905.32 1905.90

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai:

–Saldūs sausainiai

–Vafliai ir sausblyniai

–Kiti

100 t

30

2001.10.00.0 2001.90.96

Daržovės, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

–Agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai)

–Kitos

40 t

10

2001.90.20.0 2001.90.30.0 2001.90.50.0 2001.90.70.0 20.02 2003.10, 2003.90.00.0 2007.10 2007.91 2007.99.10.0 2007.99.20.0, 2007.99.51.0 2007.99.31.0 2007.99.33.0 2007.99.35.0 2007.99.98.0 20.08, išskyrus 2008.91.00.0

Daržovės ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

–Paprikos, išskyrus saldžiąsias paprikas ir pimentas

–Cukriniai kukurūzai

–Grybai

–Saldžiosios paprikos

Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties

Grybai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties

Džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, vaisių arba riešutų tyrės ir pastos:

–Homogenizuoti

–Citrusų vaisių

–Slyvų tyrės ir pastos bei džiovintų slyvų tyrės ir pastos

–Kaštainių tyrės ir pastos

–Iš vyšnių

–Iš braškių arba žemuogių

–Iš aviečių

–Kiti

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais

150 t

40

2009.50 2009.61, 2009. 69 2009.80 2009.90

Pomidorų sultys

Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą)

Bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys

Sulčių mišiniai

50 t

40

2103.20.00.0

Pomidorų kečupas ir kiti pomidorų padažai

50 t

40

2103.30

Garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios

30 t

40

22.02

Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus, kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, kiti nealkoholiniai gėrimai

2000 hl

50

2203.00

Salyklinis alus

2000 hl

50

2208.20 2208.60 2208.90

Nedenatūruotas etilo alkoholis, spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai:

–Spiritai, pagaminti distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas

–Degtinės

–Kiti

500 hl

50

______________

 



* Prekėms, kurioms nustatytos tarifinės kvotos, nurodyta konvencinės muito normos nuolaida taikoma pateikus kilmės dokumentą bei dokumentą apie suteiktą importo tarifinę kvotą. Nepateikus nurodytų dokumentų, taikoma konvencinė importo muito norma.

PMN=KM – (KMxN/100)

Preferencinė importo muito norma (PMN)

Konvencinė importo muito norma (KM)

Konvencinės muito normos nuolaida (N)