LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2000 M. GRUODŽIO 22 D. ĮSAKYMO NR. 368 „DĖL CUKRAUS, SKIRTO ŽMONĖMS VARTOTI, TECHNINIO REGLAMENTO“ PAKEITIMO
2003 m. spalio 9 d. Nr. 3D-423
Vilnius
Įgyvendindamas teisės derinimo priemonių 2003 m. planą (priemonės kodas 3.1.6–T 45), patvirtintą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. kovo 5 d. nutarimu Nr. 292 (Žin., 2003, Nr. 25-1019):
Pakeičiu Cukraus, skirto žmonėms vartoti, techninį reglamentą, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. gruodžio 22 d. įsakymu Nr. 368 „Dėl Cukraus, skirto žmonėms vartoti, techninio reglamento“ (Žin., 2000, Nr. 110-3541):
1. Išdėstau 2 punktą taip:
„2. Techninis reglamentas parengtas remiantis 1976 m. sausio 20 d. Tarybos direktyva 76/211/EEB dėl valstybių narių įstatymų, susijusių su tam tikrų produktų pakavimu pagal masę ar tūrį, suvienodinimo, 1979 m. liepos 26 d. Komisijos Pirmaja direktyva 79/796/EEB, nustatančia Bendrijos analizės metodus tam tikroms žmonėms vartoti skirtoms cukraus rūšims testuoti, 1980 m. sausio 15 d. Tarybos direktyva 80/232/ EEB dėl valstybių narių įstatymų, dėl nominalių masių ir nominalių tūrių tam tikriems fasuotiems produktams leistinų ribų, suderinimo, 2001 m. gruodžio 20 d. Tarybos direktyva 2001/11/EB dėl cukraus rūšių, skirtų žmonėms vartoti, ir atsižvelgiant į Vieningų cukraus analizės metodų Tarptautinės komisijos (International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis (ICUMSA) reikalavimus*.“
3. Įrašau 7.3 punkte vietoj skaičiaus „0,10“ skaičių „0,06“ ir jį išdėstau taip:
4. Išdėstau 7.4 punktą taip:
6. Išdėstau 8 punktą taip:
„8. Labai baltas cukrus turi 7.1–7.3 punktuose pateiktas charakteristikas, o bendras balas, nustatantis laidžiųjų pelenų kiekį, spalvos tipą ir cukraus tirpalo spalvą, turi būti ne didesnis kaip 8, tačiau kiekvienam rodikliui ne daugiau kaip:
7. Išdėstau 9 punktą taip:
„9. Produktuose, išvardytuose 6–8 punktuose, sieros dioksido kiekis neturi viršyti nurodyto Lietuvos higienos normoje HN 53-1:2001 „Leidžiami vartoti maisto priedai. Leidžiamos vartoti kvapiosios medžiagos ir kvapiųjų medžiagų gamybos žaliavos“, patvirtintoje Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2001 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. 682 (Žin.,2002, Nr. 24-891).
8. Išdėstau 11 punktą taip:
9. Išdėstau 12 punktą taip:
10. Išdėstau 14 punktą taip:
„14. Pakavimo medžiagos turi atitikti reikalavimus, išdėstytus Lietuvos higienos normoje HN 16:2001 „Medžiagos ir gaminiai, besiliečiantys su maistu“, patvirtintoje Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2001 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. 680 (Žin., 2002, Nr. 28-1010).
11. Išdėstau 16 punktą taip:
„16. Ženklinant šiuo dokumentu reglamentuojamus produktus, turi būti vadovaujamasi Lietuvos higienos normos HN 119:2002 „Maisto produktų ženklinimas“, patvirtintos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. gruodžio 24 d. įsakymu Nr. 677 (Žin., 2002, Nr. 13-530), nuostatomis.
Nurodyti ant pakuotės produktų, išfasuotų mažesnėmis nei 20 g pakuotėmis, grynąjį kiekį neprivaloma.“
12. Pripažįstu netekusiais galios 17, 18 ir 19 punktus (ankstesniuosius 22–31 punktus laikau atitinkamai 17–26 punktais).