TARPŽINYBINĖ KOMBINUOTOSIOS MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪROS NAUDOJIMO KOMISIJA
A K T A S
DĖL TAM TIKRŲ PREKIŲ KLASIFIKAVIMO KOMBINUOTOJOJE PREKIŲ NOMENKLATŪROJE
2000 m. vasario 15 d. Nr. 4/2000
Vilnius
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. rugsėjo 11 d. nutarimo Nr. 1052 „Dėl Lietuvos Respublikos Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros“ (Žin., 1996, Nr. 87-2062, Nr. 125-2921; 1997, Nr. 102-2574; 1999, Nr. 35-1041) 1.8.2 punktu ir remdamasi Europos Bendrijų Komisijos 1997 m. birželio 27 d. reglamentu Nr. 1196/97/EB „Dėl tam tikrų prekių klasifikavimo Kombinuotojoje nomenklatūroje“ („Official Journal of the European Communities“, 1997 m. birželio 28 d. L 170), tarpžinybinė Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisija nutaria:
1. Nustatyti, kad pridedamoje lentelėje aprašytos prekės turi būti klasifikuojamos nurodytojoje Kombinuotosios prekių nomenklatūros subpozicijoje.
Tarpžinybinės Kombinuotosios muitų tarifų
ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros
naudojimo komisijos 2000 m. vasario 15 d.
akto Nr. 4/2000 priedas
Prekių aprašymas |
Klasifikacija (KPN kodas) |
Motyvai |
|||||
|
|
|
|||||
(1) |
(2) |
(3) |
|||||
|
|
|
|||||
1. Sausų, peršviečiamų, įvairaus dydžio lakštų pavidalo maisto produktai, pagaminti iš ryžių miltų, druskos ir vandens.
Išmirkyti vandenyje ir dėl to pasidarę plastiški, šie lakštai paprastai naudojami kiniškiems suktinukams (gaminamiems iš maltos mėsos, krevečių, svogūnų ir pan. ir kepamiems riebaluose) bei panašiems produktams vynioti. |
1905.90.20.0 |
Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip pat 19.05 pozicijos ir 1905.90 bei 1905.90.20.0 subpozicijų aprašymais. |
|||||
|
|
|
|||||
2. Pievagrybiai (Agaricus genties), konservuoti, tačiau netinkami ilgai laikyti, užpilti skysčiu, kurio sudėtyje yra: |
0711.90.40.0 |
Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip pat 07.11 pozicijos ir 0711.90 bei 0711.90.40.0 subpozicijų aprašymais.
Dėl didelio druskos ir sulfito kiekio tokie produktai netinka papildomai neapdorojus tiesiogiai vartoti maistui. |
|||||
- acto rūgšties |
0,1 % masės |
||||||
- sulfito |
270 ppm |
||||||
- druskos |
19 % masės |
||||||
|
|
||||||
|
|
|
|||||
3. Pievagrybiai (Agaricus genties), paruošti, išbalinti, užpilti skysčiu, kurio sudėtyje yra: |
2001.90.50.0 |
Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, 20 skirsnio 1 papildomąja pastaba, taip pat 20.01 pozicijos ir 2001.90 bei 2001.90.50.0 subpozicijų aprašymais. |
|||||
|
|||||||
|
|||||||
- laisvos lakiosios rūgšties (kiekis, išreikštas acto rūgšties kiekiu) |
≥0,5 % masės |
||||||
- sulfito |
< 2ppm |
||||||
- druskos |
2,6 % masės |
||||||
|
|
||||||
Tokie produktai, kurių sudėtyje taip pat yra kitų konservantų, tinka tiesiogiai vartoti maistui. |
|
|
|||||
|
|
|
|||||
4. Pievagrybiai (Agaricus genties), išvirti (polifenolio oksidazės aktyvumas, nustatytas Bojarkino-Jankovo metodu,- neigiamas) ir konservuoti sūryme (druskos koncentracija nuo 15 iki 25 %) pridedant acto arba acto rūgšties (laisvos lakiosios rūgšties kiekis, išreikštas acto rūgšties kiekiu,- ne mažesnis kaip 0,5 % masės). |
2001.90.50.0 |
Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, 20 skirsnio 1 papildomąja pastaba, taip pat 20.01 pozicijos ir 2001.90 bei 2001.90.50.0 subpozicijų aprašymais. |
|||||
|
|
|
|||||
5. Miltelių pavidalo maisto produktai, sudaryti iš tokio mišinio: |
2106.90.98.1, |
Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip pat 21.06 pozicijos ir 2106.90 bei 2106.90.98 subpozicijų aprašymais.
Nacionalinė subpozicija nustatoma atsižvelgiant į tai, ar produktas įregistruotas Valstybiniame vaistų registre arba kaip kūdikiams skirtas specialios paskirties maisto produktas. |
|||||
2106.90.98.2, |
|||||||
2106.90.98.9 |
|||||||
|
(% masės) |
|
|||||
|
|
||||||
Sūrio milteliai |
55,3 |
||||||
Išrūgų milteliai |
38,7 |
||||||
Laktozė |
4,0 |
||||||
Druska |
2,0 |
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
|
|
|||||
6. Miltelių pavidalo maisto produktai, sudaryti iš tokio mišinio: |
2106.90.98.1, 2106.90.98.2, 2106.90.98.9 |
Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip pat 21.06 pozicijos ir 2106.90 bei 2106.90.98 subpozicijų aprašymais.
Nacionalinė subpozicija nustatoma atsižvelgiant į tai, ar produktas įregistruotas Valstybiniame vaistų registre arba kaip kūdikiams skirtas specialios paskirties maisto produktas. |
|||||
|
(% masės) |
|
|||||
|
|
|
|||||
Cheddar sūrio milteliai |
46-56 |
|
|||||
Išrūgų milteliai |
16-21 |
||||||
Pasukų milteliai |
16-21 |
||||||
Druska |
6-9 |
||||||
Dinatrio fosfatas |
2-5 |
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
|
|
|||||
______________