LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠO
1999 m. lapkričio 12 d. Nr. 487
Vilnius
1. Tvirtinu Įvežamų į Lietuvos Respubliką maisto prekių, kurias tikrina maisto kontrolės įstaigos, sąrašą (pridedamas).
2. Laikau netekusiu galios Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 1998 m. birželio 3 d. įsakymą Nr. 291 „Dėl įvežamų į Lietuvos Respubliką maisto prekių, kurias tikrina maisto kontrolės įstaigos, sąrašo“ (Žin., 1998, Nr. 53-1479).
PATVIRTINTA
sveikatos apsaugos ministro
1999 m. lapkričio 12 d. įsakymu Nr. 487
ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠAS
Kombinuotosios prekių nomenklatūros skirsniai |
Kombinuotosios prekių nomenklatūros skirsnių pavadinimai |
Prekių kodai pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą |
Kontroliuojančios institucijos |
Prekėms būtini dokumentai, pastabos |
Greitai gendantys ir užšaldyti maisto produktai* |
|
|
|
|
|
|
|
|
2 |
Mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai |
02.01 – 02.08 |
V |
2, 5; 8, 9 |
+ |
|
(išskyrus klasifikuojamas |
|
|
||||
šiose subpozicijose: 0206.10.10.0; 0206.22.10.0; 0206.29.10; 0206.30.10.0; 0206.41.10.0; 0206.49.10; 0206.80.10.0; 0206.90.10.0) |
- |
|
|
|||
|
|
0209.00 |
|
2, 5; 8 |
|
|
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: ex0209.00 (švieži, šaldyti, užšaldyti) |
|
2, 5; 8, 9 |
+ |
|
|
|
02.10 |
|
2, 5; 8 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 |
Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai |
03.01 – 03.04 |
V |
2, 5; 9 |
+ |
|
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: 0301.10) |
|
- |
|
|||
03.05 |
|
2, 5 |
|
|
||
03.06 |
|
2, 5 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas šioje pozicijoje: ex03.06 (švieži, šaldyti, užšaldyti) |
|
2, 5; 9 |
+ |
|||
03.07 |
|
2, 5 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas šioje pozicijoje: ex03.07 (švieži, šaldyti, užšaldyti) |
|
2, 5; 9 |
+ |
|||
|
|
|
|
|
|
|
4 |
Pienas ir pieno produktai; paukščių kiaušiniai; natūralus medus, gyvūninės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
04.01 – 04.06 |
V |
2, 5; 9 |
+ |
|
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: 0402.29.11.0) |
|
2, 5, 6; 9 |
+ |
|||
0407.00 – 0410.00.00.0 |
|
2, 5 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas |
|
|
|
|
||
šiose subpozicijose: |
|
- |
|
|
||
0408.11.20.0; 0408.19.20.0; 0408.91.20.0; 0408.99.20.0) |
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
5 |
Gyvūninės kilmės produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
0504.00.00.0 |
V |
2 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: ex0504.00.00.0 (švieži, šaldyti, užšaldyti) |
|
2; 9 |
+ |
|||
|
|
|
|
|
|
|
7 |
Valgomosios daržovės ir kai kurie šakniavaisiai bei gumbavaisiai |
07.01 |
S, F |
1, 4, 3, 7 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: 0701.10.00.0) |
- |
- |
|
|||
0702.00.00 |
S, F |
1, 4, 3, 7; 9 |
+ |
|
||
07.03 |
|
1, 4, 3, 7 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: 0703.10.11.0) |
- |
- |
|
|||
07.04 |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
||
07.05 |
|
1, 4, 3; 9 |
+ |
|
||
07.06 |
|
1, 4, 3, 7 |
|
|
||
0707.00 |
|
1, 4, 3, 7; 9 |
+ |
|
||
|
|
07.08 |
|
1, 4, 3, 7 |
|
|
07.09 |
|
1, 4, 3, 7; 9 |
+ |
|
||
07.10 |
S |
1, 4; 9 |
+ |
|
||
07.11 – 07.12 |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: 0712.90.11.0) |
- |
- |
|
|||
07.13 – 07.14 |
S, F |
1, 4, 3, 7 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: |
|
|
|
|||
0713.10.10.0; 0713.33.10.0; 0713.90.10.0 |
- |
- |
|
|||
bei pozicijoje: |
S, F |
1, 4, 3, 7; 9 |
+ |
|
||
ex07.14 (užšaldyti) |
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
8 |
Valgomieji vaisiai ir riešutai; citrusų vaisių arba melionų žievelės ir luobos |
08.01 – 08.06 |
S, F |
1, 4, 3, 7 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose pozicijose: ex0803.00 (švieži); ex08.04 (švieži); ex08.06 (šviežios) |
|
1, 4, 3, 7; 9 |
+ |
|||
08.07 |
|
1, 4, 3, 7 |
|
|
||
08.08; 08.09; 08.10 |
|
1, 4, 3, 7; 9 |
+ |
|
||
08.11 |
S |
1, 4; 9 |
+ |
|
||
08.12 |
S |
1, 4 |
|
|
||
08.13 |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
||
0814.00.00.0 |
S |
1, 4 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: ex0814.00.00.0 (užšaldyti) |
|
1, 4; 9 |
+ |
|||
|
|
|
|
|
|
|
9 |
Kava, arbata, matė ir prieskoniai |
09.01 – 0903.00.00.0 |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: |
- |
- |
|
|||
0901.90.10.0) |
|
|
|
|
||
09.04 – 09.08 |
S |
1, 4 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: 0904.20.31.0) |
- |
- |
|
|||
09.09 |
S, F |
1, 4, 3, 7 |
|
|
||
09.10 |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
10 |
Javai |
10.01 – 10.08 |
S, F |
1, 4, 3, 7 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: 1001.90.10.0; 1001.90.91.0; 1003.00.10.0; 1005.10; 1006.10.10.0; 1007.00.10.0; 1008.30.00.0) |
- |
- |
|
|||
ex10.01 – 10.08 (skirti pašarams) |
- |
- |
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
11 |
Malybos produkcija; salyklas; krakmolas; inulinas; kviečių glitimas |
1101.00 – 11.07 |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose pozicijoje bei subpozicijoje: 11.05; 1107.20.00.0) |
S |
1, 4 |
|
|||
11.08; 1109.00.00.0 |
S |
1, 4 |
|
|
||
ex1101.00 – 1109.00.00.0 (skirti pašarams) |
- |
- |
|
|||
ex11.08 (skirti naudoti technikoje ar pramonėje, išskyrus maisto produktų gamybą) |
- |
- |
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
12 |
Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai; įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai; augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje; šiaudai ir pašarai |
1201.00 – 12.02 |
S, F |
1, 4, 3, 7 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: 1201.00.10.0; 1202.10.10.0) |
- |
- |
|
|||
1203.00.00.0 |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
||
1204.00 – 12.10 |
S, F |
1, 4, 3, 7 |
|
|
||
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: 1204.00.10.0; 1205.00.10.0; 1206.00.10.0; 1207.10.10.0; 1207.20.10.0; 1207.30.10.0; 1207.40.10.0; 1207.50.10.0; 1207.60.10.0; 1207.91.10.0; 1207.92.10.0; 1207.99.10.0; 12.09) |
- |
- |
|
|||
|
|
12.12 |
S, F |
1, 4, 3, 7 |
|
|
ex1201.00-12.08 (skirti pašarams) |
- |
- |
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
13 |
Šelakas; lipai, dervos ir kiti augalų syvai bei ekstraktai |
1301.20.00.0; 1302.13.00.0; 1302.19.30; 1302.20 |
S |
1, 4 |
|
|
ex1302.31.00.0 (maisto priedas) |
S* |
1, 4, 6 |
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
15 V |
Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų skilimo produktai; paruošti |
1501.00 – 1502.00 |
V |
2, 5 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: |
- |
- |
|
|||
1501.00.11.0; 1502.00.10.0) |
|
|
|
|||
15 S |
maistiniai riebalai; gyvūninis arba augalinis vaškas |
15.07 – 15.15 |
S |
1, 4 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: |
|
|
|
|||
1507.10.10.0; 1507.90.10.0; 1508.10.10.0; 1508.90.10.0; 1511.10.10.0; 1511.90.91.0; 1512.11.10.0; 1512.19.10.0; 1512.21.10.0; 1512.29.10.0; 1513.11.10.0; 1513.19.30.0; 1513.21.11.0; 1513.21.19.0; 1513.29.30.0; 1514.10.10.0; 1514.90.10.0; 1515.19.10.0; 1515.21.10.0; 1515.29.10.0; 1515.30.10.0; 1515.50.11.0; 1515.50.91.0; 1515.90.21.0; 1515.90.31.0; 1515.90.40.0; 1515.90.60.0); |
- |
- |
|
|||
15 V |
|
1516.10 |
V |
2, 5 |
|
|
15 S |
|
1516.20 – 15.17 |
S |
1, 4 |
|
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: 1516.20.10.0; 1516.20.95.0) |
- |
- |
|
||
|
|
|
|
|
|
|
16 |
Gaminiai iš mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
1601.00 – 16.02 |
V |
2, 5, 9 |
+ |
|
1603.00 – 16.05 |
|
2, 5 |
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
17 |
Cukrūs ir konditerijos gaminiai iš cukraus |
17.01 – 17.04 |
S |
1, 4 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: |
|
|
|
|||
ex1701.99.10.0 (cheminis reagentas); |
- |
- |
|
|||
ex1702.11.00.0 (cheminis reagentas); |
|
|
|
|||
ex1702.30.51.0 (cheminis reagentas); |
|
|
|
|||
ex1702.50.00.0 (cheminis reagentas); |
|
|
|
|||
ex1702.90.10.0 (cheminis reagentas) |
|
|
|
|||
1704.90.55.1; |
|
|
|
|
||
|
|
ex1704.90.81.0 (specialios paskirties maisto produktai) |
S |
1, 4, 6 |
|
|
ex17.03 (skirta pašarams) |
- |
- |
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
18 S |
Kakava ir gaminiai iš kakavos |
1801.00.00.0 |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
18.03 – 18.06 |
S |
1, 4 |
|
|
||
18 V |
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: 1806.31.00.2; 1806.31.00.3; 1806.32.90.2; 1806.32.90.3; 1806.90.60.1; 1806.90.60.2; 1806.90.60.3; 1806.90.60.4) |
V |
2, 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19 |
Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo arba pieno; miltiniai konditerijos gaminiai |
19.01 – 19.05 |
S |
1, 4 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: |
|
|
|
|||
1901.10.00.0; |
|
1, 4, 6 |
|
|
||
1905.90.30.0) |
|
1, 4, 9 |
+ |
|
||
|
|
|
|
|
|
|
20 |
Produktai iš daržovių, vaisių, riešutų arba kitų augalų dalių |
20.01 – 20.09 |
S |
1, 4 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose pozicijoje bei subpozicijose: |
|
|
|
|||
20.03; |
S, F |
1, 4, 3 |
|
|
||
2005.10.00.0; 2007.10) |
S |
1, 4, 6 |
|
|
||
21 S |
Įvairūs maisto produktai |
21.01 – 21.04; 21.06 |
S |
1, 4 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: |
|
|
|
|||
ex2102.20.19.0 (skirtos pašarams); |
- |
- |
|
|||
ex2102.20.90.0 (skirtos pašarams); |
|
|
|
|||
|
|
2104.20.00.0; 2106.10.20.3; 2106.10.80.3; 2106.90.92.3; 2106.90.98.3; |
S* |
1, 4, 6 |
|
|
|
|
2106.10.20.1; 2106.10.80.1; 2106.90.92.1; 2106.90.98.1; 2106.90.98.5) |
- |
- |
|
|
bei pozicijoje ex21.06 (maisto priedai) |
S* |
1, 4, 6 |
|
|||
21 V |
|
2105.00 |
V |
2, 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22 |
Nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bei actas |
22.01 – 2209.00 |
S |
1, 4 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: 2208.90.69.3) |
- |
- |
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
25 |
Druska; siera; žemės ir akmenys; tinkavimo medžiagos, kalkės ir cementas |
2501.00.91.0 |
S |
1, 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
28 |
Neorganiniai chemikalai; organiniai arba neorganiniai tauriųjų metalų, retųjų žemės metalų, radioaktyviųjų elementų arba izotopų junginiai |
ex2803.00; ex 2804.21.00.0- 2804.40.00.0; ex 28.06; ex 2807.00.10.0; ex 2809.20.00.0; ex 2810.00.90.0; ex 28.11; ex 28.12; ex 2814.20.00.0; ex 28.15; ex 2816.10.00.0; ex 28.18; ex 28.21; ex 2825.90.11.0; |
S* |
1, 6 |
|
|
|
|
ex 2825.90.19.0; ex 2825.90.80.0; ex 2827.20.00.0; ex 2827.31.00.0; ex 2827.39.10.0; ex 2827.39.90.0; ex 2832.10.00.0; ex 2832.20.00.0; ex 2833.11.00.0; ex 2833.19.00.0; ex 2833.22.00.0; ex 2833.29; ex 2834.10.00.0; ex 2834.21.00.0; ex 2834.29.90.0; |
|
|
|
|
|
|
ex 28.35; ex 2836.30.00.0; ex 2836.40.00.0; ex 2836.50.00.0; ex 2836.99.11.0; ex 2836.99.18.0; ex 2837.20.00.0; ex 2839.19.00.0; ex 2839.90.00.0; ex 28.40; ex 2842.10.00.0 (maisto priedai) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
29 |
Organiniai chemijos produktai |
ex29.01 – ex2940.00 (maisto priedai) |
S* |
1, 6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
30 |
Farmacijos produktai |
ex3002.90.50.0 (skirta naudoti maisto produktų gamyboje) |
S* |
1, 6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
32 |
Rauginimo arba dažymo ekstraktai; taninai ir jų dariniai; dažikliai, pigmentai ir kitos dažiosios medžiagos; dažai ir lakai; glaistai ir kitos mastikos; rašalai |
ex3203.00 (maisto priedai arba žaliavos, skirtos naudoti maisto produktų gamyboje); |
S* |
1, 6 |
|
|
ex32.04 (maisto priedai); |
|
|
|
|
||
ex32.06 (maisto priedai) |
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
33 |
Eteriniai aliejai ir kvapieji dervų ekstraktai (rezinoidai); parfumerijos, kosmetikos ir tualetiniai preparatai |
ex33.01 (maisto priedai) |
S |
1, 4, 6 |
|
|
3302.10 (maisto priedai) |
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
35 V |
Albumininės medžiagos; modifikuoti krakmolai; klijai; fermentai (enzimai) |
3501.10.90.0; 3502.11.90.0; 3502.19.90.0; 3502.20.91.0; 3502.20.99.0; 3502.90.70.0 3503.00.10.0 |
V |
2, 5 |
|
|
35 S |
|
ex3504.00.00.9 (skirti naudoti maisto produktų gamyboje) |
S* |
1, 4 |
|
|
|
|
ex3505.10.50.0 (maisto priedai); |
S* |
1, 4, 6 |
|
|
|
|
ex3505.10.90.0 (maisto priedai) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PASTABOS:
S – Sveikatos apsaugos ministerijos valstybinės maisto kontrolės įstaigos.
S* – Sveikatos apsaugos ministerijos valstybinės maisto kontrolės įstaigos, jei tiekėjo atitikties deklaracijoje nurodoma, kad prekė yra specialios paskirties maisto produktas, maisto priedas ar skirta naudoti maisto produktų gamyboje.
V – Valstybinė veterinarijos tarnyba.
F – Valstybinė augalų apsaugos tarnyba.
1 – Tiekėjo atitikties deklaracija.
2 – Veterinarijos sertifikatas.
3 – Fitosanitarinis sertifikatas.
4 – Maisto prekių importuotojo pažymėjimas, registruotas Respublikiniame mitybos centre.
5 – Maisto prekių importuotojo pažymėjimas, registruotas Valstybinėje veterinarijos tarnyboje.
6 – Specialios paskirties maisto produkto ar maisto priedo registravimo pažymėjimas, registruotas Respublikiniame mitybos centre.
7 – Karantino leidimas importui, išduotas Valstybinės augalų apsaugos tarnybos.
8 – Įvežti mažmeninei prekybai leidžiama išfasuotus ne daugiau kaip po 3 kg, o nefasuotus – tik pramoniniam perdirbimui.
9 – Jei šių prekių negalima nuodugniai ištirti muitinės įstaigoje veikiančiame kontrolės poste, jų papildoma kontrolė (radiologinė ar laboratorinė ekspertizė) atliekama prekių iškrovimo vietoje.
* – Prekės, kurioms gali būti įforminamos išleidimo laisvai cirkuliuoti, muitinės prižiūrimo perdirbimo ir laikinojo įvežimo perdirbti muitinės procedūros, esant žymai tiekėjo atitikties deklaracijoje, veterinarijos ar fitosanitarijos sertifikate „Be maisto kontrolės įstaigos leidimo realizuoti draudžiama“.
„-“ – Vadovaudamosi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1997 10 09 nutarimu Nr. 1106 „Dėl maisto prekių įvežimo į Lietuvos Respubliką ir jų nekenksmingumo bei kokybės kontrolės tvarkos patvirtinimo“, maisto kontrolės įstaigos nekontroliuoja šių prekių.
„+“ – Šios prekės yra greitai gendantys arba užšaldyti maisto produktai.
SUDERINTA
Valstybinės veterinarijos tarnybos direktorius
K. Lukauskas
Valstybinės augalų apsaugos tarnybos viršininkas
E. Morkevičius
L. e. Muitinės departamento prie
Finansų ministerijos direktoriaus pareigas
R. Šatkauskas
______________