LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO

 

Į S A K Y M A S

DĖL ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠO

 

1999 m. lapkričio 12 d. Nr. 487

Vilnius

 

1. Tvirtinu Įvežamų į Lietuvos Respubliką maisto prekių, kurias tikrina maisto kontrolės įstaigos, sąrašą (pridedamas).

2. Laikau netekusiu galios Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 1998 m. birželio 3 d. įsakymą Nr. 291 „Dėl įvežamų į Lietuvos Respubliką maisto prekių, kurias tikrina maisto kontrolės įstaigos, sąrašo“ (Žin., 1998, Nr. 53-1479).

3. Įsakymo vykdymo kontrolę pavedu viceministrui V. Kriauzai.

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                                 RAIMUNDAS ALEKNA

______________


PATVIRTINTA

sveikatos apsaugos ministro

1999 m. lapkričio 12 d. įsakymu Nr. 487

 

ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠAS

 

Kombinuotosios prekių nomenklatūros skirsniai

Kombinuotosios prekių nomenklatūros skirsnių pavadinimai

Prekių kodai pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą

Kontroliuojančios institucijos

Prekėms būtini dokumentai, pastabos

Greitai gendantys ir užšaldyti maisto produktai*

 

 

 

 

 

 

 

2

Mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai

02.01 – 02.08

V

2, 5; 8, 9

+

(išskyrus klasifikuojamas

 

 

šiose subpozicijose:

0206.10.10.0; 0206.22.10.0;

0206.29.10; 0206.30.10.0;

0206.41.10.0; 0206.49.10;

0206.80.10.0; 0206.90.10.0)

-

 

 

 

 

0209.00

 

2, 5; 8

 

 

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

ex0209.00 (švieži, šaldyti, užšaldyti)

 

2, 5; 8, 9

+

 

 

02.10

 

2, 5; 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai

03.01 – 03.04

V

2, 5; 9

+

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

0301.10)

 

-

 

03.05

 

2, 5

 

 

03.06

 

2, 5

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje pozicijoje:

ex03.06 (švieži, šaldyti, užšaldyti)

 

2, 5; 9

+

03.07

 

2, 5

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje pozicijoje:

ex03.07 (švieži, šaldyti, užšaldyti)

 

2, 5; 9

+

 

 

 

 

 

 

 

4

Pienas ir pieno produktai;

paukščių kiaušiniai; natūralus medus, gyvūninės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje

04.01 – 04.06

V

2, 5; 9

+

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

0402.29.11.0)

 

2, 5, 6; 9

+

0407.00 – 0410.00.00.0

 

2, 5

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

 

 

 

 

šiose subpozicijose:

 

-

 

 

0408.11.20.0; 0408.19.20.0;

0408.91.20.0;

0408.99.20.0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

Gyvūninės kilmės

produktai, nenurodyti kitoje vietoje

0504.00.00.0

V

2

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

ex0504.00.00.0

(švieži, šaldyti, užšaldyti)

 

2; 9

+

 

 

 

 

 

 

 

7

Valgomosios daržovės ir kai kurie šakniavaisiai bei gumbavaisiai

07.01

S, F

1, 4, 3, 7

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

0701.10.00.0)

-

-

 

0702.00.00

S, F

1, 4, 3, 7; 9

+

 

07.03

 

1, 4, 3, 7

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

0703.10.11.0)

-

-

 

07.04

S, F

1, 4, 3

 

 

07.05

 

1, 4, 3; 9

+

 

07.06

 

1, 4, 3, 7

 

 

0707.00

 

1, 4, 3, 7; 9

+

 

 

 

07.08

 

1, 4, 3, 7

 

 

07.09

 

1, 4, 3, 7; 9

+

 

07.10

S

1, 4; 9

+

 

07.11 – 07.12

S, F

1, 4, 3

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

0712.90.11.0)

-

-

 

07.13 – 07.14

S, F

1, 4, 3, 7

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose:

 

 

 

0713.10.10.0; 0713.33.10.0;

0713.90.10.0

-

-

 

bei pozicijoje:

S, F

1, 4, 3, 7; 9

+

 

ex07.14 (užšaldyti)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

Valgomieji vaisiai ir riešutai; citrusų vaisių arba melionų žievelės ir luobos

08.01 – 08.06

S, F

1, 4, 3, 7

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šiose pozicijose:

ex0803.00 (švieži);

ex08.04 (švieži);

ex08.06 (šviežios)

 

1, 4, 3, 7; 9

+

08.07

 

1, 4, 3, 7

 

 

08.08; 08.09; 08.10

 

1, 4, 3, 7; 9

+

 

08.11

S

1, 4; 9

+

 

08.12

S

1, 4

 

 

08.13

S, F

1, 4, 3

 

 

0814.00.00.0

S

1, 4

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

ex0814.00.00.0 (užšaldyti)

 

1, 4; 9

+

 

 

 

 

 

 

 

9

Kava, arbata, matė ir prieskoniai

09.01 – 0903.00.00.0

S, F

1, 4, 3

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

-

-

 

0901.90.10.0)

 

 

 

 

09.04 – 09.08

S

1, 4

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje:

0904.20.31.0)

-

-

 

09.09

S, F

1, 4, 3, 7

 

 

09.10

S, F

1, 4, 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

Javai

10.01 – 10.08

S, F

1, 4, 3, 7

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose:

1001.90.10.0;

1001.90.91.0;

1003.00.10.0;

1005.10; 1006.10.10.0; 1007.00.10.0;

1008.30.00.0)

-

-

 

ex10.01 – 10.08

(skirti pašarams)

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

11

Malybos produkcija;

salyklas; krakmolas;

inulinas;

kviečių glitimas

1101.00 – 11.07

S, F

1, 4, 3

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose pozicijoje bei

subpozicijoje:

11.05; 1107.20.00.0)

S

1, 4

 

11.08; 1109.00.00.0

S

1, 4

 

 

ex1101.00 – 1109.00.00.0

(skirti pašarams)

-

-

 

ex11.08 (skirti naudoti technikoje ar pramonėje,

išskyrus maisto produktų gamybą)

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

12

Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai;

įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai;

augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje;

šiaudai ir pašarai

1201.00 – 12.02

S, F

1, 4, 3, 7

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose:

1201.00.10.0;

1202.10.10.0)

-

-

 

1203.00.00.0

S, F

1, 4, 3

 

 

1204.00 – 12.10

S, F

1, 4, 3, 7

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose subpozicijose:

1204.00.10.0;

1205.00.10.0;

1206.00.10.0;

1207.10.10.0;

1207.20.10.0;

1207.30.10.0;

1207.40.10.0;

1207.50.10.0;

1207.60.10.0;

1207.91.10.0;

1207.92.10.0;

1207.99.10.0; 12.09)

-

-

 

 

 

12.12

S, F

1, 4, 3, 7

 

 

ex1201.00-12.08

(skirti pašarams)

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

13

Šelakas;

lipai, dervos

ir kiti augalų

syvai bei

ekstraktai

1301.20.00.0;

1302.13.00.0;

1302.19.30; 1302.20

S

1, 4

 

ex1302.31.00.0

(maisto priedas)

S*

1, 4, 6

 

 

 

 

 

 

 

 

15 V

Gyvūniniai arba

augaliniai riebalai ir aliejus bei jų

skilimo produktai;

paruošti

1501.00 – 1502.00

V

2, 5

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose subpozicijose:

-

-

 

1501.00.11.0;

1502.00.10.0)

 

 

 

15 S

maistiniai riebalai;

gyvūninis arba

augalinis vaškas

15.07 – 15.15

S

1, 4

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose subpozicijose:

 

 

 

1507.10.10.0;

1507.90.10.0;

1508.10.10.0;

1508.90.10.0;

1511.10.10.0;

1511.90.91.0;

1512.11.10.0;

1512.19.10.0;

1512.21.10.0;

1512.29.10.0;

1513.11.10.0;

1513.19.30.0;

1513.21.11.0;

1513.21.19.0;

1513.29.30.0;

1514.10.10.0;

1514.90.10.0;

1515.19.10.0;

1515.21.10.0;

1515.29.10.0;

1515.30.10.0;

1515.50.11.0;

1515.50.91.0;

1515.90.21.0;

1515.90.31.0;

1515.90.40.0;

1515.90.60.0);

-

-

 

15 V

 

1516.10

V

2, 5

 

 

15 S

 

1516.20 – 15.17

S

1, 4

 

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose subpozicijose:

1516.20.10.0;

1516.20.95.0)

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

16

Gaminiai iš mėsos, žuvies arba

vėžiagyvių,

moliuskų arba

kitų vandens

bestuburių

1601.00 – 16.02

V

2, 5, 9

+

 

1603.00 – 16.05

 

2, 5

 

 

 

 

 

 

 

 

17

Cukrūs ir

konditerijos

gaminiai iš

cukraus

17.01 – 17.04

S

1, 4

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose subpozicijose:

 

 

 

ex1701.99.10.0

(cheminis reagentas);

-

-

 

ex1702.11.00.0

(cheminis reagentas);

 

 

 

ex1702.30.51.0

(cheminis reagentas);

 

 

 

ex1702.50.00.0

(cheminis reagentas);

 

 

 

ex1702.90.10.0

(cheminis reagentas)

 

 

 

1704.90.55.1;

 

 

 

 

 

 

ex1704.90.81.0 (specialios paskirties maisto produktai)

S

1, 4, 6

 

ex17.03 (skirta pašarams)

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 S

Kakava ir gaminiai iš kakavos

1801.00.00.0

S, F

1, 4, 3

 

 

18.03 – 18.06

S

1, 4

 

 

18 V

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose subpozicijose:

1806.31.00.2;

1806.31.00.3;

1806.32.90.2;

1806.32.90.3;

1806.90.60.1;

1806.90.60.2;

1806.90.60.3;

1806.90.60.4)

V

2, 5

 

 

 

 

 

 

 

 

19

Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo arba pieno;

miltiniai

konditerijos

gaminiai

19.01 – 19.05

S

1, 4

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose subpozicijose:

 

 

 

1901.10.00.0;

 

1, 4, 6

 

 

1905.90.30.0)

 

1, 4, 9

+

 

 

 

 

 

 

 

 

20

Produktai iš

daržovių, vaisių,

riešutų arba

kitų augalų dalių

20.01 – 20.09

S

1, 4

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose pozicijoje bei

subpozicijose:

 

 

 

20.03;

S, F

1, 4, 3

 

 

2005.10.00.0; 2007.10)

S

1, 4, 6

 

 

21 S

Įvairūs maisto

produktai

21.01 – 21.04; 21.06

S

1, 4

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šiose subpozicijose:

 

 

 

ex2102.20.19.0

(skirtos pašarams);

-

-

 

ex2102.20.90.0

(skirtos pašarams);

 

 

 

 

 

2104.20.00.0;

2106.10.20.3;

2106.10.80.3;

2106.90.92.3;

2106.90.98.3;

S*

1, 4, 6

 

 

 

2106.10.20.1;

2106.10.80.1;

2106.90.92.1;

2106.90.98.1;

2106.90.98.5)

-

-

 

bei pozicijoje ex21.06 (maisto priedai)

S*

1, 4, 6

 

21 V

 

2105.00

V

2, 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22

Nealkoholiniai

ir alkoholiniai

gėrimai bei actas

22.01 – 2209.00

S

1, 4

 

 

(išskyrus klasifikuojamas

šioje subpozicijoje:

2208.90.69.3)

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

25

Druska; siera;

žemės ir akmenys;

tinkavimo medžiagos, kalkės ir cementas

2501.00.91.0

S

1, 4

 

 

 

 

 

 

 

 

28

Neorganiniai

chemikalai;

organiniai

arba

neorganiniai

tauriųjų

metalų, retųjų

žemės metalų,

radioaktyviųjų

elementų arba

izotopų

junginiai

ex2803.00;

ex 2804.21.00.0-

2804.40.00.0;

ex 28.06;

ex 2807.00.10.0;

ex 2809.20.00.0;

ex 2810.00.90.0;

ex 28.11;

ex 28.12;

ex 2814.20.00.0;

ex 28.15;

ex 2816.10.00.0;

ex 28.18;

ex 28.21;

ex 2825.90.11.0;

S*

1, 6

 

 

 

ex 2825.90.19.0;

ex 2825.90.80.0;

ex 2827.20.00.0;

ex 2827.31.00.0;

ex 2827.39.10.0;

ex 2827.39.90.0;

ex 2832.10.00.0;

ex 2832.20.00.0;

ex 2833.11.00.0;

ex 2833.19.00.0;

ex 2833.22.00.0;

ex 2833.29;

ex 2834.10.00.0;

ex 2834.21.00.0;

ex 2834.29.90.0;

 

 

 

 

 

ex 28.35;

ex 2836.30.00.0;

ex 2836.40.00.0;

ex 2836.50.00.0;

ex 2836.99.11.0;

ex 2836.99.18.0;

ex 2837.20.00.0;

ex 2839.19.00.0;

ex 2839.90.00.0;

ex 28.40;

ex 2842.10.00.0

(maisto priedai)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29

Organiniai chemijos produktai

ex29.01 – ex2940.00

(maisto priedai)

S*

1, 6

 

 

 

 

 

 

 

 

30

Farmacijos produktai

ex3002.90.50.0

(skirta naudoti maisto produktų gamyboje)

S*

1, 6

 

 

 

 

 

 

 

 

32

Rauginimo arba dažymo ekstraktai;

taninai ir jų dariniai; dažikliai, pigmentai ir kitos dažiosios medžiagos; dažai ir lakai; glaistai ir kitos mastikos;

rašalai

ex3203.00 (maisto priedai arba žaliavos, skirtos

naudoti maisto produktų gamyboje);

S*

1, 6

 

ex32.04 (maisto priedai);

 

 

 

 

ex32.06 (maisto priedai)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33

Eteriniai aliejai ir kvapieji dervų ekstraktai (rezinoidai);

parfumerijos, kosmetikos ir tualetiniai preparatai

ex33.01 (maisto priedai)

S

1, 4, 6

 

 

3302.10 (maisto priedai)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35 V

Albumininės

medžiagos;

modifikuoti

krakmolai;

klijai; fermentai

(enzimai)

3501.10.90.0;

3502.11.90.0;

3502.19.90.0;

3502.20.91.0;

3502.20.99.0;

3502.90.70.0

3503.00.10.0

V

2, 5

 

35 S

 

ex3504.00.00.9 (skirti naudoti maisto produktų gamyboje)

S*

1, 4

 

 

 

ex3505.10.50.0 (maisto priedai);

S*

1, 4, 6

 

 

 

ex3505.10.90.0 (maisto priedai)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PASTABOS:

S – Sveikatos apsaugos ministerijos valstybinės maisto kontrolės įstaigos.

S* – Sveikatos apsaugos ministerijos valstybinės maisto kontrolės įstaigos, jei tiekėjo atitikties deklaracijoje nurodoma, kad prekė yra specialios paskirties maisto produktas, maisto priedas ar skirta naudoti maisto produktų gamyboje.

V – Valstybinė veterinarijos tarnyba.

F – Valstybinė augalų apsaugos tarnyba.

1 – Tiekėjo atitikties deklaracija.

2 – Veterinarijos sertifikatas.

3 – Fitosanitarinis sertifikatas.

4 – Maisto prekių importuotojo pažymėjimas, registruotas Respublikiniame mitybos centre.

5 – Maisto prekių importuotojo pažymėjimas, registruotas Valstybinėje veterinarijos tarnyboje.

6 – Specialios paskirties maisto produkto ar maisto priedo registravimo pažymėjimas, registruotas Respublikiniame mitybos centre.

7 – Karantino leidimas importui, išduotas Valstybinės augalų apsaugos tarnybos.

8 – Įvežti mažmeninei prekybai leidžiama išfasuotus ne daugiau kaip po 3 kg, o nefasuotus – tik pramoniniam perdirbimui.

9 – Jei šių prekių negalima nuodugniai ištirti muitinės įstaigoje veikiančiame kontrolės poste, jų papildoma kontrolė (radiologinė ar laboratorinė ekspertizė) atliekama prekių iškrovimo vietoje.

* – Prekės, kurioms gali būti įforminamos išleidimo laisvai cirkuliuoti, muitinės prižiūrimo perdirbimo ir laikinojo įvežimo perdirbti muitinės procedūros, esant žymai tiekėjo atitikties deklaracijoje, veterinarijos ar fitosanitarijos sertifikate „Be maisto kontrolės įstaigos leidimo realizuoti draudžiama“.

„-“ – Vadovaudamosi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1997 10 09 nutarimu Nr. 1106 „Dėl maisto prekių įvežimo į Lietuvos Respubliką ir jų nekenksmingumo bei kokybės kontrolės tvarkos patvirtinimo“, maisto kontrolės įstaigos nekontroliuoja šių prekių.

„+“ – Šios prekės yra greitai gendantys arba užšaldyti maisto produktai.

 

SUDERINTA

Valstybinės veterinarijos tarnybos direktorius

K. Lukauskas

 

Valstybinės augalų apsaugos tarnybos viršininkas

E. Morkevičius

 

L. e. Muitinės departamento prie

Finansų ministerijos direktoriaus pareigas

R. Šatkauskas

______________