LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL VALSTYBINĖS HIGIENOS INSPEKCIJOS ATASKAITOS FORMOS PATVIRTINIMO
1999 m. liepos 27 d. Nr. 351
Vilnius
Vadovaudamasis Valstybinės higienos inspekcijos prie Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos nuostatais (Žin., 1996, Nr. 118-2750) ir valstybinės higieninės kontrolės nuostatais (Žin., 1996, Nr. 118-2751),
1. Tvirtinu pridedamą statistinės ataskaitos formą Nr. 60 – sveikata, metinė „Valstybinės higienos kontrolės ataskaita“.
2. Valstybiniam visuomenės sveikatos centrui peržiūrėti ir pakoreguoti šiuo metu naudojamas visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų statistinės ataskaitos formas (Nr. 38 ir 6 – sveikata, metinė).
3. Nustatau, kad Valstybinė higienos inspekcija už 1999 m. darbą higienos kontrolės srityje atsiskaito pagal šią statistinę ataskaitos formą.
4. Respublikiniam leidybos ir spaudos paslaugų biurui padauginti šių formų 60 egz.
SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS RAIMUNDAS ALEKNA
______________
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija |
|
Valstybinė higienos inspekcija |
ĮOK |
(Įstaigos, skyriaus pavadinimas, adresas, telefonas) VALSTYBINĖS HIGIENOS KONTROLĖS ATASKAITA ____________ m. |
0642060 |
Valstybinės higienos inspekcijos padaliniai pateikia Valstybinei higienos inspekcijai iki sausio 10 d., Valstybinė higienos inspekcija – Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijai iki sausio 15 d. |
Statistinės ataskaitos forma Nr. 60 – sveikata metinė |
|
|
SUDERINTA PATVIRTINTA
Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos
Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministro 1999 07 27 įsakymu Nr. 351
1999 06 23 raštu Nr. 323-03-38
1. Valstybinę higienos kontrolę vykdantys pareigūnai ir kiti darbuotojai
Pareigybės pavadinimas |
Etatų skaičius |
Darbuotojų |
||
|
patvirtinta |
užimta |
skaičius |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
|
1. |
Pareigūnai – iš viso Iš jų: |
|
|
|
1.1. |
Valstybiniai gydytojai higienistai – iš viso |
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
1.1.1. |
Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis gydytojas higienistas |
|
|
|
1.1.2. |
Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio gydytojo higienisto pa-vaduotojas |
|
|
|
1.1.3. |
Apskrities vyriausiasis valstybinis gydytojas higienistas |
|
|
|
1.1.4. |
Apskrities vyriausiojo valstybinio gydytojo higienisto pavaduotojas |
|
|
|
1.1.5. |
Rajono vyriausiasis valstybinis gydytojas higienistas |
|
|
|
1.1.6. |
Miesto vyriausiasis valstybinis gydytojas higienistas |
|
|
|
1.1.7. |
Valstybinis gydytojas higienistas (bendrajai higienai) |
|
|
|
1.1.8. |
Valstybinis gydytojas higienistas (mitybos higienai) |
|
|
|
1.1.9. |
Valstybinis gydytojas higienistas (vaikų higienai) |
|
|
|
1.1.10. |
Valstybinis gydytojas higienistas (gyvenamosios aplinkos higienai) |
|
|
|
1.1.11. |
Valstybinis gydytojas higienistas (darbo higienai) |
|
|
|
1.2. |
Valstybinio gydytojo higienisto padėjėjai – iš viso |
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
1.2.1. |
Valstybinio gydytojo higienisto padėjėjas (bendrajai higienai) |
|
|
|
1.2.2. |
Valstybinio gydytojo higienisto padėjėjas (mitybos higienai) |
|
|
|
1.2.3. |
Valstybinio gydytojo higienisto padėjėjas (vaikų higienai) |
|
|
|
1.2.4. |
Valstybinio gydytojo higienisto padėjėjas (gyvenamosios aplinkos higienai) |
|
|
|
1.2.5. |
Valstybinio gydytojo higienisto padėjėjas (darbo higienai) |
|
|
|
2. |
Specialistai (valstybės tarnautojai) – iš viso |
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
2.1. |
su aukštuoju medicininiu išsilavinimu |
|
|
|
2.2. |
su aukštuoju nemedicininiu išsilavinimu |
|
|
|
2.3. |
su aukštesniuoju išsilavinimu |
|
|
|
3. |
Kiti tarnautojai |
|
|
|
4. |
Kiti darbuotojai |
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
2. Maisto higiena
2.1. Maisto įmonių nuolatinė higienos kontrolė
Įmonės pavadinimas |
Įmonių skaičius |
Patikrinimų |
Pažeidimų |
Skirtų baudų |
Laikinai sustabdytų eksploatuoti įmonių skaičius |
Nušalintų nuo darbo asmenų skaičius |
|||
|
iš viso |
patikrinta |
skaičius |
skaičius |
skaičius |
suma (Lt) |
|||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|
1. |
Maisto pramonės įmonės – iš viso Iš jų: |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.1. |
Vaisių ir daržovių perdirbimo ir konservavimo |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.2. |
Aliejaus ir gyvūninių riebalų gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.3. |
Malybos produktų, krakmolo ir krakmolo produktų gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.4. |
Duonos, makaronų ir konditerijos gaminių gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.5. |
Cukraus gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.6. |
Kakavos, šokolado ir saldumynų gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.7. |
Arbatžolių ir kavos perdirbimo, prieskonių gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.8. |
Homogenizuotų ir dietinių maisto produktų gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.9. |
Alkoholinių gėrimų gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.10. |
Alaus gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.11. |
Mineralinio vandens ir nealkoholinių gėrimų gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.12. |
Kitų maisto produktų gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
1.13. |
Tabako produktų gamybos |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Viešojo maitinimo įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Prekybos įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Kitos įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.2. Nustatyti higienos norminių aktų pažeidimai maisto įmonėse
Nustatyti pažeidimai |
Maisto pramonės įmonių skaičius _____ |
Viešojo maitinimo įmonių skaičius _____ |
Maisto prekybos įmonių skaičius _____ |
|
|
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
|
1. |
Teritorija |
|
|
|
1.1. |
Netinkama įmonės teritorijos priežiūra |
|
|
|
1.2. |
Ne laiku pašalinamos ir nukenksminamos atliekos |
|
|
|
2. |
Žaliava, produkcija, technologijos procesas, įrenginiai |
|
|
|
2.1 |
Nėra žaliavos ar maisto produktų dokumentų (kokybės sertifikato, kitų kilmės dokumentų) ar dokumentai netinkamai užpildyti |
|
|
|
2.2. |
Pažeistas technologijos procesas (temperatūrinio režimo pažeidimai, technologijos operacijų sekos ar srautų pažeidimai) |
|
|
|
2.3. |
Geriamasis vanduo po pakartotinių tyrimų neatitinka higienos norminių aktų reikalavimų |
|
|
|
2.4. |
Nesilaikoma prekių kaimynystės, netinkama jų pakuotė bei ženklinimas |
|
|
|
2.5. |
Produktai neatitinka higienos reikalavimų: |
|
|
|
2.5.1. |
Pagal mikrobiologinius tyrimus |
|
|
|
2.5.2. |
pagal cheminius tyrimus |
|
|
|
2.6. |
Neatliekami techniniuose dokumentuose nustatyta tvarka laboratoriniai tyrimai (žaliavų ir produktų) |
|
|
|
2.7. |
Pažeisti produktų realizavimo terminai |
|
|
|
2.8. |
Pažeisti nustatyti gamybos, laikymo reikalavimai bei asortimentas |
|
|
|
2.9. |
Įrenginių stoka |
|
|
|
2.10. |
įrenginiai netinkamai eksploatuojami |
|
|
|
2.11. |
Neženklinti ar naudojami ne pagal paskirtį įrenginiai, jų plovimo ir dezinfekcijos pažeidimai |
|
|
|
2.12. |
Spec. transportas neturi higienos paso ar naudojamas ne pagal paskirtį |
|
|
|
3. |
Patalpos |
|
|
|
3.1. |
Įmonė veikia, bet nustatyta tvarka nepriimta eksploatuoti |
|
|
|
3.2. |
Patalpos neatitinka technologijos proceso ir higienos norminių aktų reikalavimų (trūksta patalpų vykdomai veiklai ir kt.) |
|
|
|
3.3. |
Laiku neremontuojamos gamybos ar buities patalpos |
|
|
|
3.4. |
Netinkamai valomos ir dezinfekuojamos patalpos |
|
|
|
3.5. |
Nėra karšto vandentiekio vandens |
|
|
|
3.6. |
Nėra šalto vandentiekio vandens |
|
|
|
3.7. |
Neveikia kanalizacija gamybos ar buities patalpose |
|
|
|
3.8. |
Mikroklimato, apšvietos, triukšmo, vibracijos, dulkių, cheminių medžiagų lygiai neatitinka higienos norminių aktų reikalavimų |
|
|
|
3.9. |
Neatliekama dezinsekcija ir deratizacija, jei patalpose yra buitinių vabzdžių ar graužikų |
|
|
|
4. |
Darbuotojai |
|
|
|
4.1. |
Asmens higienos pažeidimai (nešvarūs, netvarkingi dar-bo drabužiai, nėra dezinfekcijos skiedinio ir kt.) |
|
|
|
4.2. |
Nustatyta tvarka nepasitikrinę sveikatos |
|
|
|
4.3. |
Neišklausę privalomųjų higienos įgūdžių kurso |
|
|
|
4.4. |
Nustatyta tvarka laiku nenušalinti nuo darbo asmenys, įtarti sergantys užkrečiamąja liga |
|
|
|
2.3. Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų (RVASVT) sistemos įdiegimo kontrolė maisto įmonėse
|
Įmonių skaičius |
|||||||
Pramonės šakos |
|
Iš jų: |
||||||
|
Iš viso |
suteiktas ES |
sertifikuotos pagal |
įdiegtos būtinosios programos: |
įdiegta |
|||
|
|
numeris |
ISO standartus |
gera gamybos praktika |
gera higienos praktika |
gera laboratorinė praktika |
RVASVT sistema |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|
1. |
Vaisių ir daržovių perdirbimas ir konservavimas |
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Aliejaus ir gyvūninių riebalų gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Malybos produktų, krakmolo ir krakmolo produktų gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Duonos, makaronų ir konditerijos gaminių gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Cukraus gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Kakavos, šokolado ir saldumynų gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Arbatžolių ir kavos perdirbimas, prieskonių gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Homogenizuotų ir dietinių maisto produktų gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Alkoholinių gėrimų gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
10. |
Alaus gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
11. |
Mineralinio vandens ir nealkoholinių gėrimų gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
12. |
Kitų maisto produktų gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
13. |
Tabako produktų gamyba |
|
|
|
|
|
|
|
14. |
Viešasis maitinimas |
|
|
|
|
|
|
|
15. |
Maisto prekyba |
|
|
|
|
|
|
|
16. |
Kita su maistu susijusi ūkinė veikla |
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
2.4. Įvežamų į šalį maisto prekių kontrolė
|
|
Iš jų: |
||||||||||
Maisto prekių kodas ir pavadinimas (pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą) |
Patikrinta įvežamų į šalį maisto prekių |
leista realizuoti be papildomos kontrolės |
su žyma „Realizuoti leidžiama“ ir skirtas laboratorinis ištyrimas |
su žyma „Privaloma papildoma kontrolė“ |
||||||||
|
|
|
iš viso |
iš jų neleista realizuoti |
iš viso |
iš jų neleista įvežti |
||||||
|
siuntų skaičius |
masė, tūris (kg, l) |
siuntų skaičius |
masė, tūris (kg, l) |
siuntų skaičius |
masė, tūris (kg, l) |
siuntų skaičius |
masė, tūris (kg, l) |
siuntų skaičius |
masė, tūris (kg, l) |
siuntų skaičius |
masė, tūris (kg, l) |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
|
|
|
6 |
7 |
8 |
9 |
07. Daržovės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
08. Vaisiai, riešutai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
09. Kava, arbata, prieskoniai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Javai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Malybos produktai, krakmolas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Aliejinių augalų sėklos, vaisiai, įvairūs grūdai, apyniai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Augalų syvai, ekstraktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Taukai, aliejai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Cukrus, cukraus konditerija |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Kakava, jos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1901.10.00.0. Maisto produktai kūdikiams |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1901.20.00.0. – 1905. Javų, krakmolo, pieno, miltų konditerijos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Daržovių, vaisių, riešutų produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Įvairūs maisto produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2201. – 2202. Nealkoholiniai gėrimai (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2203. Salyklinis alus (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2204. – 2206. Vynas, vermutas, sidras (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2207. – 2208. Etilo alkoholis (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2209. Actas (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2501.00.91.0. Druska, tinkama vartoti žmonėms |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3302.10.00.0. Kvapiosios medžiagos maisto pramonei |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitos maisto prekės (įvairios prekių siuntos) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso (suma be 2201.-2209. kodų prekių) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.5. Uždraudimo įvežti į šalį ir realizuoti maisto prekes priežastys
|
Uždraudimo įvežti ir realizuoti maisto prekes priežastys (siuntų skaičius) |
Iš visų uždraustų įvežti ir realizuoti |
|||||||||||
Maisto prekių pavadinimas ir kodas |
Nėra siuntą |
|
Maisto prekių tyrimai neatitiko normų reikalavimų: |
maisto prekių pasiūlyta (kg, l): |
|||||||||
(pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą) |
lydinčių dokumentų ar jie neatitinka reikalavimų |
pasibaigęs realizacijos terminas |
pagal mikrobinę taršą |
pagal toksines medžiagas |
pagal radioaktyviuosius izotopus |
pagal pesticidus |
pagal nitratus |
pagal maisto priedus |
pagal kitus reikalavimus |
perdirbti |
sušerti gyvuliams |
sunaikinti |
grąžinti tiekėjui |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
07. Daržovės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
08. Vaisiai, riešutai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
09. Kava, arbata, prieskoniai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Javai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Malybos produktai, krakmolas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Aliejinių augalų sėklos, vaisiai, įvairūs grūdai, apyniai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Augalų syvai, ekstraktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Taukai, aliejai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Cukrus, cukraus konditerija |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Kakava, jos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1901.10.00.0. Maisto produktai kūdikiams |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1901.20.00.0. – 1905. Javų, krakmolo, pieno, miltų konditerijos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Daržovių, vaisių, riešutų produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Įvairūs maisto produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2201. – 2202. Nealkoholiniai gėrimai (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2203. Salyklinis alus (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2204. – 2206. Vynas, vermutas, sidras (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2207. – 2208. Etilo alkoholis (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2209. Actas (litrais) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2501.00.91.0. Druska, tinkama vartoti žmo-nėms |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3302.10.00.0. Kvapiosios medžiagos maisto pramonei |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitos maisto prekės (įvairios prekių siuntos) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso (suma be 2201.-2209. kodų prekių) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.6. Uždraudimo realizuoti lietuviškas maisto prekes priežastys
|
Uždrausta realizuoti maisto prekių (kg, l) |
Iš visų uždraustų realizuoti |
||||||||
Maisto prekių |
|
Iš jų: |
maisto prekių pasiūlyta (kg, l): |
|||||||
pavadinimas |
iš viso |
dėl mikrobinės taršos |
dėl cheminės taršos |
pasibaigus realizacijos terminui |
dėl kitų priežasčių |
perdirbti |
sušerti gyvuliams |
sunaikinti |
grąžinti tiekėjui |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|
1. |
Vaisiai ir daržovės, konservai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Aliejus ir gyvūniniai riebalai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Malybos produktai ir krakmolas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Duonos, makaronų, konditerijos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Cukrus |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Kakava, šokoladas, saldumynai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Arbatžolės, kava, prieskoniai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Homogenizuoti ir dietiniai maisto produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Alkoholiniai gėrimai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. |
Alus |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. |
Mineralinis vanduo ir nealkoholiniai gėrimai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. |
Kiti maisto produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. |
Tabako produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.7. Uždraudimo realizuoti importines maisto prekes priežastys
|
Uždrausta realizuoti maisto prekių (kg, l) |
Iš visų uždraustų realizuoti |
|||||||||
Maisto prekių |
|
Iš jų: |
maisto prekių pasiūlyta (kg, l): |
||||||||
pavadinimas |
iš viso |
dėl mikrobinės taršos |
dėl cheminės taršos |
pasibaigus realizacijos terminui |
dėl kelių priežasčių |
dėl kitų priežasčių |
perdirbti |
sušerti gyvuliams |
sunaikinti |
grąžinti tiekėjui |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|
1. |
Vaisiai ir daržovės, konservai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Aliejus ir gyvūniniai riebalai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Malybos produktai ir krakmolas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Duonos, makaronų, konditerijos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Cukrus |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Kakava, šokoladas, saldumynai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Arbatžolės, kava, prieskoniai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Homogenizuoti ir dietiniai maisto produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Alkoholiniai gėrimai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. |
Alus |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. |
Mineralinis vanduo ir nealkoholiniai gėrimai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. |
Kiti maisto produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. |
Tabako produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.8. Nustatyti higienos norminių aktų pažeidimai alkoholinių gėrimų gamybos ir prekybos įmonėse
Nustatyti pažeidimai |
gamybos įmonių skaičius iš viso _____ |
prekybos įmonių skaičius iš viso _____ |
viešojo maitinimo įmonių skaičius iš viso _____ |
|
|
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
|
1. |
Nėra kokybę liudijančių dokumentų |
|
|
|
2. |
Kokybės ar higienos rodikliai neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų |
|
|
|
3. |
Pasibaigę realizacijos terminai ir(ar) pakitę jusliniai rodikliai |
|
|
|
4. |
Prekiaujama nedenatūruotu, denatūruotu ar etilo alkoholiu |
|
|
|
5. |
Prekinis ženklinimas neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų |
|
|
|
6. |
Kiti (išvardyti) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.9. Nustatyti higienos norminių aktų pažeidimai tabako gamybos ir prekybos įmonėse
Nustatyti pažeidimai |
gamybos įmonių skaičius iš viso ______ |
prekybos įmonių skaičius iš viso ______ |
viešojo maitinimo įmonių skaičius iš viso ______ |
|
|
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
|
1. |
Nėra kokybę liudijančių dokumentų |
|
|
|
2. |
Sveikatai kenksmingų medžiagų kiekiai neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų |
|
|
|
3. |
Nėra užrašų lietuvių kalba ant tabako gaminių pakuočių šoninių pusių apie esančių dervų ir nikotino kiekius |
|
|
|
4. |
Nėra įspėjamųjų užrašų lietuvių kalba ant tabako gaminių pakuočių apie kenksmingą rūkymo poveikį sveikatai |
|
|
|
5. |
Prekinis ženklinimas neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų |
|
|
|
6. |
Kiti (išvardyti) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Vaikų higiena
3.1. Ugdymo įstaigų nuolatinė higienos kontrolė
Įstaigos pavadinimas |
Įstaigų skaičius |
Patikrinimų |
Pažeidimų |
Skirtų baudų |
Laikinai su-stabdytų eksploatuoti įstaigų skaičius |
Nušalintų nuo darbo |
|||
|
iš viso |
patik-rinta |
skaičius |
skaičius |
skaičius |
suma (Lt) |
asmenų skaičius |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|
1. |
Ikimokyklinės įstaigos |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Bendrojo lavinimo mokyklos – iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.1. |
Vidurinės |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.2. |
Pagrindinės |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.3. |
Pradinės |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.4. |
Gimnazijos |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.5. |
Licėjai |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Specialiosios mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Internatinės mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Aukštesniosios mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Profesinės mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Sanatorinės internatinės mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Sanatorinės mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Jaunimo mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
10. |
Specialiosios internatinės mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
11. |
Vaikų globos namai |
|
|
|
|
|
|
|
|
12. |
Pagalbiniai vaikų globos namai |
|
|
|
|
|
|
|
|
13. |
Specialieji vaikų globos namai |
|
|
|
|
|
|
|
|
14. |
Specialieji globos namai |
|
|
|
|
|
|
|
|
15. |
Vaikų sanatorijos |
|
|
|
|
|
|
|
|
16. |
Papildomojo ugdymo įstaigos |
|
|
|
|
|
|
|
|
17. |
Konsultaciniai mokymo punktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
18. |
Vaikų pensionai |
|
|
|
|
|
|
|
|
19. |
Vasaros poilsio stovyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
20. |
Kitos ugdymo įstaigos |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
3.2. Nustatyti higienos norminių aktų pažeidimai ugdymo įstaigose
Nustatyti pažeidimai |
Ikimokyklinių įstaigų skaičius _____ |
Bendrojo lavinimo mokyklų skaičius _____ |
Profesinių mokyklų skaičius _____ |
Kitų ugdymo įstaigų skaičius ____ |
|
|
Įstaigų, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Mokyklų, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Mokyklų, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
Įstaigų, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
|
1 |
2 |
|
|
|
|
1. |
Teritorija |
|
|
|
|
1.1. |
Nesutvarkytos žaidimo aikštelės (smėlio dėžės) |
|
|
|
|
1.2. |
Nesutvarkyti sporto aikštynai |
|
|
|
|
2. |
Patalpos |
|
|
|
|
2.1. |
Rekonstrukcija, kapitalinis remontas atliktas, nesuderinus su visuomenės sveikatos įstaiga |
|
|
|
|
2.2. |
Įkurdintos kitos įstaigos, nesusijusios su ugdymu |
|
|
|
|
2.3. |
Netinkamas apšvietimas |
|
|
|
|
2.4. |
Netinkamas mikroklimatas |
|
|
|
|
2.5. |
Nesutvarkytas vandens tiekimas |
|
|
|
|
2.6. |
Neženklinti baldai (nepritaikyti vaikų ugdymui) |
|
|
|
|
2.7. |
Viršijamas vaikų skaičius grupėse (klasėse) |
|
|
|
|
2.8. |
Kiti pažeidimai |
|
|
|
|
3. |
Mokymo ir poilsio režimas |
|
|
|
|
3.1. |
Pažeidžiami mokymo krūviai |
|
|
|
|
3.2. |
Pažeidžiamas poilsio režimas |
|
|
|
|
4. |
Maitinimo organizavimas |
|
|
|
|
4.1. |
Nėra žaliavos ar maisto produktų dokumentų (kokybės sertifikato, kitų kilmės dokumentų) ar dokumentai ne-tinkamai užpildyti |
|
|
|
|
4.2. |
Nėra šalto ir karšto vandentiekio vandens |
|
|
|
|
4.3. |
Neveikia kanalizacija |
|
|
|
|
5. |
Darbuotojai |
|
|
|
|
5.1. |
Nepasitikrinę sveikatos |
|
|
|
|
5.2. |
Neišklausę privalomojo higienos įgūdžių kurso |
|
|
|
|
4. Aplinkos higiena
4.2. Nustatyti higienos norminių aktų pažeidimai visuomeninės paskirties įmonėse (įstaigose)
Nustatyti pažeidimai |
Asmens sveika-tos priežiūros įstaigų skaičius ______ |
Pirčių skaičius ______ |
Viešbučių skaičius _____ |
Baseinų skaičius _____ |
Soliariumų skaičius _____ |
Kirpyklų skaičius _____ |
|
|
Įstaigų, kuriose nustatyta pa-žeidimų, skaičius |
pirčių, kuriose nu-statyta pažeidimų, skaičius |
viešbučių, kuriuose nustatyta pažeidimų, skaičius |
baseinų, kuriuose nustatyta pažeidimų, skaičius |
soliariumų, kuriuose nustatyta pažeidimų, skaičius |
kirpyklų, kuriose nustatyta pažeidimų, skaičius |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|
1. |
Teritorija |
|
|
|
|
|
|
1.1. |
Netinkama įmonės (įstaigos) teritorijos priežiūra |
|
|
|
|
|
|
1.2. |
Laiku nepašalinamos ir nenukenksminamos atliekos |
|
|
|
|
|
|
2. |
Patalpos |
|
|
|
|
|
|
2.1. |
Įmonė (įstaiga) veikia, bet nustatyta tvarka nepriimta eksploatuoti |
|
|
|
|
|
|
2.2. |
Patalpos neatitinka technologijos proceso ir higienos norminių aktų reikalavimų (trūksta patalpų vykdomai veiklai ir kt.) |
|
|
|
|
|
|
2.3. |
Laiku neremontuojamos gamybos ir buities patalpos |
|
|
|
|
|
|
2.4. |
Netinkamai valomos ir dezinfekuojamos patalpos |
|
|
|
|
|
|
2.5. |
Nėra šalto ir karšto vandentiekio vandens (jei tai bū-tina pagal vykdomą veiklą) |
|
|
|
|
|
|
2.6. |
Nėra karšto vandentiekio vandens (jei tai būtina pa-gal vykdomą veiklą) |
|
|
|
|
|
|
2.7. |
Nėra šalto vandentiekio vandens (jei tai būtina pagal vykdomą veiklą) |
|
|
|
|
|
|
2.8. |
Neveikia kanalizacija gamybos ir buities patalpose |
|
|
|
|
|
|
2.9. |
Mikroklimato, apšvietos, triukšmo, vibracijos, dulkių, cheminių medžiagų lygiai neatitinka higienos norminių aktų reikalavimų |
|
|
|
|
|
|
2.10. |
Neatliekama dezinsekcija ir deratizacija, jei patalpose yra buitinių vabzdžių ir graužikų |
|
|
|
|
|
|
3. |
Darbuotojai |
|
|
|
|
|
|
3.1. |
Asmens higienos pažeidimai (nešvarūs, netvarkingi darbo drabužiai ir kt.) |
|
|
|
|
|
|
3.2. |
Nustatyta tvarka nepasitikrinę sveikatos |
|
|
|
|
|
|
3.3. |
Neišklausę privalomųjų higienos įgūdžių kurso |
|
|
|
|
|
|
3.4. |
Nustatyta tvarka laiku nenušalinti nuo darbo asmenys, įtarti sergantys užkrečiamąja liga |
|
|
|
|
|
|
4.3. Atvirų vandens telkinių vandens kokybė rekreacijos zonose
Tyrimo objektas |
Ištirta vandens pavyzdžių pagal cheminius rodiklius |
Ištirta vandens pavyzdžių pagal mikrobiologinius rodiklius |
|||
|
iš viso |
iš jų neatitiko higienos normų |
iš viso |
iš jų neatitiko higienos normų |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
1. |
Upių vanduo |
|
|
|
|
2. |
Ežerų vanduo |
|
|
|
|
3. |
Jūros vanduo |
|
|
|
|
5. Ne maisto prekių higieninio įvertinimo prekyboje kontrolė
Prekės pavadinimas |
Patikrintų prekių pavadinimų skaičius |
Atliktų tyrimų skaičius |
Nustatytų higienos normų pažeidimų skaičius |
Nustatytų prekių realizavimo pažeidimų skaičius |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
1. |
Kūdikių ir vaikų prekės |
|
|
|
|
2. |
Kosmetikos priemonės |
|
|
|
|
3. |
Asmens higienos priemonės |
|
|
|
|
4. |
Buitinės chemijos prekės: |
|
|
|
|
4.1. |
Skalbikliai ir valikliai. Skalbimo preparatai |
|
|
|
|
4.2. |
Buitiniai biocidai |
|
|
|
|
5. |
Medicininė įranga |
|
|
|
|
6. |
Audiniai bei trikotažo prekės |
|
|
|
|
7. |
Statybinės medžiagos |
|
|
|
|
8. |
Baldai |
|
|
|
|
9. |
Su maistu kontaktuojančios prekės |
|
|
|
|
10. |
Kitos prekės |
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
6. Leidimų-higienos pasų verstis ūkine komercine veikla išdavimas
|
Įmonių, turinčių leidimus-higienos pasus, skaičius |
Veikiančių įmonių mieste (rajone) skaičius |
Išduotų leidimų-higienos pasų per ataskaitinius metus skaičius |
Priežastys, dėl kurių nebuvo išduotas leidimas-higienos pasas |
||
Įmonių rūšis |
įmonių, kurių higieninė būklė neatitiko higienos normų reikalavimų, skaičius |
įmonių, kurios nesikreipė dėl leidimo-higienos paso, skaičius |
||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
|
1. |
Maisto įmonės – iš viso Iš jų: |
|
|
|
|
|
1.1. |
Maisto pramonės įmonės |
|
|
|
|
|
1.2. |
Viešojo maitinimo įmonės |
|
|
|
|
|
1.3. |
Prekybos įmonės |
|
|
|
|
|
2. |
Statybos įmonės |
|
|
|
|
|
3. |
Žemės ir miškų ūkio įmonės |
|
|
|
|
|
4. |
Transporto įmonės |
|
|
|
|
|
5. |
Kitos įmonės |
|
|
|
|
|
6. |
Iš viso |
|
|
|
|
|
7. Dirbančiųjų, kuriems turi įtakos kenksmingi veiksniai, sveikatos patikrinimo duomenys
Kenksmingų veiksnių pavadinimas |
Dirbančiųjų, kuriems turi įtakos kenksmingi veiksniai, skaičius |
Dirbančiųjų, kurių sveikata patikrinta stojant į darbą, skaičius |
Dirbančiųjų, kurių sveikata tikrinama periodiškai, skaičius |
Dirbančiųjų, kurių darbe pašalintas kontaktas su kenksmingais veiksniais, skaičius |
|||||
gamyboje ir transporte |
kitose veiklos rūšyse |
gamyboje ir transporte |
kitose veiklos rūšyse |
gamyboje ir transporte |
kitose veiklos rūšyse |
gamyboje ir transporte |
kitose veiklos rūšyse |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|
1. |
Kenksmingos cheminės medžiagos |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Kenksmingi fizikiniai veiksniai – iš viso Iš jų: |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.1. |
Vibracija |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.2. |
Triukšmas |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.3. |
Elektromagnetinis laukas |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.4. |
Mikroklimatas, temperatūros režimai |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.5. |
Kiti fizikiniai veiksniai |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Kenksmingi biologiniai veiksniai |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Fizinė perkrova |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pastaba. Jeigu darbuotoją veikia keli kenksmingi veiksniai, įrašyti į tą skiltį, kurioje nurodytas veiksnys daro didžiausią poveikį sveikatai.
|
8. Administracinio poveikio priemonės
Įmonės (įstaigos) pavadinimas |
Skirtų baudų skaičius |
Iš jų išieškota |
Teisėsaugos organams perduotų bylų skaičius |
Pateikta teikimų savivaldybėms |
Likviduota įmonių (įstaigų) pagal pareigūnų teikimus |
Perduotų administracinei komisijai bylų skaičius |
Sprendimų dėl įmonės (įstaigos) eksploatavimo nutraukimo skaičius |
Laikinai uždarytų įmonių (įstaigų) skaičius |
Nušalintų nuo darbo asmenų skaičius |
|||
baudų skaičius |
suma |
iš viso |
priimta sprendimų |
dėl įmonės (įstaigos) likvidavimo |
||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|
1. |
Visuomeninės paskirties – iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.1. |
Asmens sveikatos priežiūros įstaigos |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.2. |
Soliariumai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.3. |
Baseinai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.4. |
Pirtys |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.5. |
Kirpyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.6. |
Viešbučiai, moteliai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.7. |
Senelių, globos, parapijos namai, pensionai ir kt. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.8. |
Moksleivių ir studentų bendrabučiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.9. |
Sporto bazės ir stadionai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.10. |
Geriamojo vandens tiekimo įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.11. |
Paplūdimiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.12. |
Kitos |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Pramonės įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Žemės ūkio įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Ugdymo įstaigos – iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.1. |
Ikimokyklinės įstaigos |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.2. |
Bendrojo lavinimo mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.3. |
Kitos |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Maisto pramonės įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Viešojo maitinimo įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Maisto prekybos įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Kitos |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skirta baudų iš viso ................................................ , iš jų pažeidimo padarymo vietoje (pagal kvitus)
Parašyta įspėjimų.................................. .
9. Gyventojų prašymų, skundų ir pasiūlymų nagrinėjimas
Įmonės (įstaigos), dėl kurios veiklos |
Gauta |
Iš jų |
Prašymų, skundų priežastis: |
|||||
paduotas prašymas ar skundas, pavadinimas |
prašymų, skundų – iš viso |
faktai pasitvirtino |
dėl teritorijos netinkamos priežiūros, atliekų pašalinimo ir kt. |
dėl technologijos proceso pa-žeidimų, geriamojo vandens kokybės, įrenginių stokos ir kt. |
dėl patalpų (remonto, valymo, dezinfekcijos ir kt.) |
dėl mikroklimato, apšvietos, triukšmo, vibracijos, dulkių, cheminių medžiagų |
dėl kitų priežasčių |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|
1. |
Visuomeninės paskirties – iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
|
|
|
|
1.1. |
Asmens sveikatos priežiūros įstaigos |
|
|
|
|
|
|
|
1.2. |
Kirpyklos |
|
|
|
|
|
|
|
1.3. |
Geriamojo vandens tiekimo įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Pramonės įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Cheminių medžiagų (pesticidų, trąšų ir kt.), jų produktų saugojimas ir kita veikla |
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Žemės ūkio įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Ugdymo įstaigos – iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
|
|
|
|
5.1. |
Ikimokyklinės įstaigos |
|
|
|
|
|
|
|
5.2. |
Bendrojo lavinimo mokyklos |
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Maisto pramonės įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Viešojo maitinimo įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Prekybos įmonės – iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jų: |
|
|
|
|
|
|
|
8.1. |
Maisto prekybos įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
8.2. |
Ne maisto prekybos įmonės |
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Kitos įmonės (ar veiklos rūšys ir paslaugos) |
|
|
|
|
|
|
|
10. |
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
___________________