LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL MINIMALAUS MAISTO PRODUKTŲ RINKINIO STRUKTŪROS PATVIRTINIMO
2006 m. kovo 8 d. Nr. V-157
Vilnius
Įgyvendindamas Valstybinės maisto ir mitybos strategijos įgyvendinimo priemonių 2003-2010 metų plano, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. spalio 23 d. nutarimu Nr. 1325 (Žin., 2003, Nr. 101-4556), 10.1 priemonę:
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos
ministro 2006 m. kovo 6 d. įsakymu Nr. V-157
MINIMALAUS MAISTO PRODUKTŲ RINKINIO STRUKTŪRA
Eil. Nr. |
Produkto pavadinimas |
Suvartojimas per metus, kg (apskaičiuota 1 gyventojui) |
1. |
Grūdų produktai |
140,94 |
1.1. |
Ruginė duona |
54,86 |
1.2. |
Batonai, pynutės |
63,50 |
1.3. |
Kvietiniai miltai |
16,78 |
1.4. |
Makaronai |
5,80 |
2. |
Kruopos ir ankštinės kultūros |
10,96 |
2.1. |
Ryžiai |
1,75 |
2.2. |
Kitos kruopos |
7,61 |
2.3. |
Ankštinės kultūros |
1,60 |
3. |
Bulvės |
130,94 |
4. |
Daržovės |
65,16 |
4.1. |
Kopūstai |
29,18 |
4.2. |
Pomidorai |
1,69 |
4.3. |
Morkos, burokėliai ir kt. |
21,71 |
4.4. |
Švieži agurkai |
3,68 |
4.5. |
Svogūnai |
4,83 |
4.6. |
Lapinės daržovės |
3,49 |
4.7. |
Moliūginės daržovės |
0,58 |
5. |
Vaisiai ir uogos |
12,34 |
5.1. |
Obuoliai |
12,18 |
5.2. |
Džiovinti vaisiai, uogos |
0,16 |
6. |
Mėsa ir mėsos produktai |
35,10 |
6.1. |
Jautiena |
11,31 |
6.2. |
Kiauliena |
6,01 |
6.3. |
Vištiena |
7,42 |
6.4. |
Virtos dešros |
0,48 |
6.5. |
Riebalai |
4,45 |
6.6. |
Subproduktai |
5,43 |
7. |
Pienas ir pieno produktai |
280,95 |
7.1. |
Pienas |
129,11 |
7.2. |
Sviestas |
1,63 |
7.3. |
Varškė |
15,52 |
7.4. |
Grietinė |
2,63 |
7.5. |
Fermentinis sūris |
2,20 |
7.6. |
Kiti pieno produktai |
129,86 |
8. |
Kiaušiniai (vnt.) |
176,16 |
9. |
Žuvis ir žuvies produktai |
13,95 |
9.1. |
Šviežia ir šaldyta žuvis |
11,86 |
9.2. |
Sūdyta žuvis, silkė |
2,09 |
10. |
Cukrus ir konditerijos produktai |
16,69 |
10.1. |
Cukrus |
13,06 |
10.2. |
Saldainiai, chalva |
1,13 |
10.3. |
Uogienė, džemas |
2,50 |
11. |
Margarinas |
1,40 |
12. |
Aliejus |
2,98 |
______________