LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS
Į S A K Y M A S
DĖL VALSTYBINĖS VETERINARINĖS KONTROLĖS
2007 m. kovo 5 d. Nr. B1-266
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15), atsižvelgdamas į 1989 m. gruodžio 11 d. Tarybos direktyvą 89/662/EEB dėl veterinarinių patikrinimų, taikomų Bendrijos vidaus prekyboje, siekiant sukurti vidaus rinką (OL 1989 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 9 tomas, p. 214), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2004 m. balandžio 14 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyva 2004/41/EB (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 44 tomas, p. 407), kurią įgyvendina Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2003 m. birželio 30 d. įsakymu Nr. B1-589 patvirtinti Gyvūninių produktų veterinarinio tikrinimo tvarkos nuostatai (Žin., 2004, Nr. 18-569; 2005, Nr. 144-5269), 1990 m. birželio 26 d. Tarybos direktyvą 90/425/EEB dėl Bendrijos vidaus prekyboje tam tikrais gyvūnais ir produktais taikomų veterinarinių ir zootechninių patikrinimų, siekiant užbaigti vidaus rinkos kūrimą (OL 1990 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 10 tomas, p. 138), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2002 m. spalio 21d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyva 2002/33/EB (OL 2002 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 37 tomas, p. 367), ir siekdamas užtikrinti efektyvią mėsos, mėsos produktų, vežamų iš Europos Sąjungos šalių į Lietuvos Respubliką, valstybinę veterinarinę kontrolę bei atsižvelgęs į rizikos vertinimo duomenis:
1. Nurodau, kad:
1.1. Lietuvos Respublikos ūkio subjektas (gavėjas), ketinantis atsivežti iš Europos Sąjungos šalių į Lietuvos Respubliką mėsą, mėsos produktus:
1.1.1. pagal buveinės vietą privalo užsiregistruoti atitinkamoje apskrities valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje,
1.1.2. ne vėliau kaip prieš 24 valandas privalo pateikti išankstinę informaciją pagal šiuo įsakymu 2.1 punkte patvirtintą formą, paskirties vietos (apskrities, miesto ar rajono) valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, nurodant atvykimo datą, duomenis apie mėsą, mėsos produktus, gamintoją, gamintojo veterinarinio patvirtinimo numerį, siuntėją, gavėją ir iškrovimo vietą;
1.2. apskrities, miesto, rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos:
1.2.1. informaciją, nurodytą šio įsakymo 1.1.2 punkte, registruoja šio įsakymo 2.2 punkte patvirtintos formos žurnale,
1.3. atitinkamos apskrities, miesto ar rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos valstybinis veterinarijos gydytojas:
1.3.1. gavęs informaciją apie atvežamą mėsą, mėsos produktus, įvertina riziką ir, remdamasis rizikos vertinimo duomenimis, atlieka veterinarinį tikrinimą,
1.3.2. atlikęs šio įsakymo 1.3.1 punktu nurodytą veterinarinį tikrinimą, mėsai, mėsos produktams lydinčius prekybos dokumentus arba veterinarijos sertifikatus pažymi vardiniu spaudu, pasirašo, įrašo datą,
1.4. apskričių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos:
1.4.1. iki kiekvieno mėnesio 5 dienos Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pateikia apibendrintas ataskaitas apie įvežtą iš Europos Sąjungos šalių į Lietuvos Respubliką mėsą, mėsos produktus,
2. Tvirtinu pridedamus:
2.1. Išankstinės informacijos apie vežamą iš Europos Sąjungos šalių į Lietuvos Respubliką mėsą, mėsos produktus formą;
Forma patvirtinta
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2007 m. kovo 5 d.
įsakymu Nr. B1-266
IŠANKSTINĖS INFORMACIJOS APIE VEŽAMĄ IŠ EUROPOS SĄJUNGOS ŠALIŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MĖSĄ, MĖSOS PRODUKTUS FORMA
Gavėjo pavadinimas ir adresas |
Adresuojama apskrities, miesto arba rajono valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai
|
||
3. Transporto priemonė (vagonas, sunkvežimis, lėktuvas, laivas)
|
|||
Siuntėjo pavadinimas ir adresas |
|||
Kilmės ES šalis:
|
|||
Paskirties vieta
Įmonės pavadinimas ir veterinarinio patvirtinimo numeris
Adresas
|
|
||
Produktų tapatybės nustatymas:
1. Produktų pavadinimas:______________________________________________________________ 2. Pagaminimo data:__________________________________________________________________ 3. Pakuotė:__________________________________________________________________________ 4. Pakuočių skaičius:__________________________________________________________________ 5. Svoris neto (kg):____________________________________________________________________ 6. Ženklinimas:_______________________________________________________________________ 7. Laikymo ir transportavimo sąlygos:_____________________________________________________ |
|||
Produktų kilmė:
Įmonės, patvirtintos ES šalies kompetentingos veterinarijos tarnybos, pavadinimas (Nr.) ir adresas: – skerdyklos:________________________________________________________________________ – išpjaustymo įmonės:_________________________________________________________________ – šaltojo sandėlio:____________________________________________________________________ – kt.
|
|||
Ūkio subjektas (gavėjas)
Užpildymo data
Asmens, atsakingo už pateiktą informaciją, vardas, pavardė, parašas
|
Apskrities, miesto ar rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
Gavimo data
Veterinarijos gydytojo vardas, pavardė, parašas |
||
|
Forma patvirtinta
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2007 m. kovo 5 d.
įsakymu Nr. B1-266
_____________ APSKRITIES, MIESTO AR RAJONO VALSTYBINĖ MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBA
GAUNAMOS IŠANKSTINĖS INFORMACIJOS APIE VEŽAMĄ IŠ EUROPOS SĄJUNGOS ŠALIŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MĖSĄ, MĖSOS PRODUKTUS REGISTRACIJOS IR VETERINARINIO TIKRINIMO REZULTATŲ REGISTRACIJOS ŽURNALAS
Eil. Nr. |
Data |
Išankstinės informacijos pateikimo data |
Gavėjas (šalis, įmonės pavadinimas) |
Prekės pavadinimas, KN kodas |
Kiekis (vnt.) |
Kilmės šalis |
Siuntėjas (šalis, įmonės pavadinimas) |
Lydinčio veterinarijos sertifikato ar kt. dokumento datos ir Nr. nuoroda |
Transporto priemonė |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Atliktas veterinarinis tikrinimas |
Priimtas sprendimas dėl siuntos |
Krovinio ekspeditorius |
Pastabos / Vet. gyd. pavardė, parašas |
|||||
dokumentų |
atitikties |
fizinis |
leisti įvežti |
grąžinti |
kitas sprendimas |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|