LIETUVOS RESPUBLIKOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJOS,

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTERIJOS,

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS

IR MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS

 

P R A N E Š I M A S

DĖL PREFERENCINIŲ MUITŲ TAIKYMO PREKYBOJE TARP LIETUVOS RESPUBLIKOS IR ELPA VALSTYBIŲ nuo 1999 m. rugsėjo 1 d.

 

Vykdant sutartį tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių, susitarimą dėl prekybos žemės ūkio produktais tarp Lietuvos Respublikos ir Islandijos Respublikos, susitarimą tarp Lietuvos Respublikos ir Norvegijos Karalystės dėl prekybos žemės ūkio produktais bei susitarimą tarp Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos dėl prekybos žemės ūkio produktais, Lietuvos ir ELPA Jungtinio komiteto sprendimą Nr. 2/1999 „III Priedo B ir C lentelių panaikinimas“, iš ELPA valstybių kilusioms prekėms, klasifikuojamoms HS 25–97 skirsniuose, importo muitai netaikomi, išskyrus 1 priede nurodytas prekes.

Iš šių valstybių kilusiems žemės ūkio ir žuvies produktams, klasifikuojamiems HS 1-24 skirsniuose, neįtrauktiems į atitinkamus sąrašus (2, 3 ir 4 priedai), taikomi konvenciniai importo muitai.

Iš Lietuvos Respublikos kilusioms prekėms eksporto muitai netaikomi.

 

______________


1 priedas

 

ELPA VALSTYBIŲ KILMĖS PRAMONINĖS PREKĖS, KURIOMS TAIKOMI NURODYTI IMPORTO MUITAI[1]

 

Prekės kodas

Muitas, %

3402.20.10.1

5

3402.90.10.1

0

39.26

išskyrus 3926.90.99

5

0

42.02

5

42.03

5

44.18

5

44.21

išskyrus 4421.90.70.0

5

0

64.02

5

8418.21

10

85.09

5

94.01

išskyrus 9401.20.00

12,5

0

9403.10

12,5

9403.30

12,5

9403.50.00

12,5

9403.60

12,5

9403.80.00

12,5

9403.90.30.0

12,5

9405.10

išskyrus 9405.10.99.0

5

0

9405.20

5

9405.30.00.0

5

9405.50.00.0

5

9405.60

5

9405.91

5

9405.92

5

9405.99

5

______________


2 priedas

 

SĄRAŠAS NORVEGIJOS KILMĖS ŽEMĖS ŪKIO IR ŽUVIES PRODUKTŲ,

KURIEMS TAIKOMOS MUITŲ NUOLAIDOS1

 

Prekės kodas

 

Aprašymas

Muito tarifo dydis (%)

02.08

ex 0208.90

0208.90.50.0

Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

- Kiti:

- Banginių

 

 

0

03 skirsnis

Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai

0

04.03

 

 

 

0403.10.51.0-

0403.10.99.0

 

0403.90.71.0 –

0403.90.99.0

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

- Jogurtas:

- Aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

 

-Kiti:

- Aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

 

 

 

 

13

 

 

13

0409.00.00.0

Natūralus medus

28

06.01

 

 

0601.10

 

0601.20

Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, gumbasvogūniai, šaknų skrotelės ir šakniastiebiai, esantys vegetacinės ramybės, vegetacijos arba žydėjimo būsenoje; trūkažolės (cikorijos) augalai ir šaknys, išskyrus šaknis, klasifikuojamas 12.12 pozicijoje:

- Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, gumbasvogūniai, šaknų skrotelės ir šakniastiebiai, esantys vegetacinės ramybės būsenoje

- Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, gumbasvogūniai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai, esantys vegetacijos arba žydėjimo būsenoje; trūkažolės (cikorijos) augalai ir šaknys

 

 

 

4

 

4

 

06.02

0602.10

0602.20

 

0602.30.00.0

0602.40

ex 0602.90

 

 

Kiti augantys augalai (įskaitant jų šaknis), auginiai ir ūgliai; grybiena:

- Neįsišakniję auginiai ir ūgliai

- Valgomuosius vaisius arba riešutus vedančių rūšių medžiai, krūmai ir kerai, skiepyti arba neskiepyti

- Rododendrai ir azalijos, skiepytos arba neskiepytos

- Rožės, skiepytos arba neskiepytos

- Kiti:

- Grybiena

- Kiti

 

4

4

 

4

4

 

4

4

06.04

 

 

0604.10

 

0604.91

0604.99

Lapai, šakos ir kitos augalų dalys be žiedų arba žiedpumpurių, taip pat žolės, samanos ir kerpės, tinkamos puokštėms ar kitiems dekoratyviniams tikslams, gyvos, džiovintos, dažytos, balintos, įmirkytos arba kitu būdu apdorotos:

- Samanos ir kerpės

- Kitos:

-- Gyvos

-- Kitos

 

 

 

4

 

4

4

07.04

 

0704.10

0704.20.00.0

0704.90.10.0

0704.90.90.0

Gūžiniai kopūstai, žiediniai kopūstai, kaliaropės, garbanotieji kopūstai ir panašios valgomosios bastučio genties (brassica) daržovės, šviežios arba šaldytos:

- Žiediniai kopūstai ir brokoliai

- Briuselio kopūstai

- Baltagūžiai ir raudongūžiai kopūstai

- Kiti

 

 

4

4

18

4

07.05

 

0705.11

0705.19.00.0

 

0705.21.00.0

0705.29.00.0

Salotos (Lactuca sativa) ir trūkažolės (cikorijos) (Cichorium spp.), šviežios ir šaldytos:

- Salotos:

- Gūžinės salotos

- Kitos

- Trūkažolės (cikorijos):

- Salotinės trūkažolės (cikorijos) (Cichorium intybus var. foliosum)

- Kitos

 

 

4

4

 

4

4

07.06

 

 

0706.10.00.0

0706.90

Morkos, ropės, burokėliai, pūteliai, salierai, ridikai ir panašūs maistiniai šakniavaisiai, švieži arba šaldyti:

 

- Morkos ir ropės

- Kiti

 

 

 

4

4

07.08

0708.10

0708.20

0708.90.00.0

Ankštinės daržovės, gliaudytos arba negliaudytos, šviežios arba šaldytos:

- Žirniai (Pisum sativum)

- Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.)

- Kitos ankštinės kultūros

 

4

4

4

07.09

0709.10.00.0

0709.20.00.0

0709.30.00.0

0709.40.00.0

0709.60

0709.70.00.0

0709.90

Kitos daržovės, šviežios arba šaldytos:

- Artišokai

- Smidrai (šparagai)

- Baklažanai

- Salierai, išskyrus šakniavaisinius arba vokiškuosius salierus

- Paprikos (Capsicum genties) arba pimentos (Pimenta genties) vaisiai

- Špinatai, Naujosios Zelandijos špinatai ir daržinės balandūnės (gigantiškieji špinatai)

- Kitos

 

4

4

4

4

4

4

4

07.10

0710.40.00.0

Daržovės (nevirtos arba virtos garuose ar vandenyje), užšaldytos:

- Cukriniai kukurūzai

 

0

07.11

 

 

 

0711.90.30.0

Konservuotos daržovės, netinkamos ilgai laikyti ir papildomai neapdorojus tiesiogiai vartoti maistui (pavyzdžiui, konservuotos dujiniame sieros diokside, sūryme, sieros vandenyje arba kituose konservuojančiuose tirpaluose):

- Cukriniai kukurūzai

 

 

 

0

07.12

 

0712.20.00.0

0712.30.00.0

0712.90

Džiovintos daržovės, sveikos, supjaustytos stambiais gabalais, griežinėliais, susmulkintos arba sumaltos į miltelius, bet toliau neapdorotos:

- Svogūnai

- Grybai ir trumai

- Kitos daržovės; daržovių mišiniai

 

 

4

4

4

ex 08.09

 

 

ex 0809.40

0809.40.05.2

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarine)), slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai, švieži:

- Slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai:

- Slyvos:

- nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 30 d.

 

 

 

 

9

ex 08.10

ex0810.10

0810.10.10.0

Kiti vaisiai, švieži:

- Braškės ir žemuogės:

- nuo gegužės 1 d. iki liepos 31 d.

 

 

9

13.02

 

 

1302.11.00.0

1302.12.00.0

1302.13.00.0

1302.14.00.0

1302.19

 

1302.31.00.0

1302.32

 

1302.39.00.0

Augalų syvai ir ekstraktai; pektino medžiagos, pektinatai ir pektatai; agaras ir kitos augalinės gleivės bei tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

- Augalų syvai ir ekstraktai:

- Opijus

- Saldišaknės

- Apynių

- Skaistenio (piretrumo) arba augalų šaknų, kurių sudėtyje yra rotenono

- Kiti

- Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

- Agaras

- Gleivės ir tirštikliai iš saldžiavaisio pupmedžio vaisių ir saldžiavaisio pupmedžio vaisių sėklų arba iš guaro (guar) sėklų, modifikuoti arba nemodifikuoti

- Kiti

 

 

 

4

4

4

4

4

 

 

0

0

0

14.04

1404.20.00.0

Augaliniai produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

- Medvilnės pūkai

 

0

15.04

Žuvų arba jūrų žinduolių taukai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.16

 

 

ex 1516.10

1516.20.10.0

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus ir jų frakcijos, visiškai arba iš dalies sukietinti, peresterinti, reesterinti arba elaidinizuoti, nerafinuoti arba rafinuoti, bet toliau neapdoroti:

- Gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos:

- Gauti tik iš žuvų arba jūros žinduolių

- Sukietintasis ricinos aliejus, vadinamas „opaliniu vašku“

 

 

 

0

0

ex 15.17

 

 

1517.10.10.0

 

1517.10.90.0

Margarinas; gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus bei įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejaus, frakcijų maistiniai mišiniai arba preparatai, išskyrus maistinius riebalus, aliejų arba jų frakcijas, klasifikuojamus 15.16 pozicijoje:

- Margarinas, išskyrus skystąjį margariną, kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10, bet ne daugiau kaip 15 masės pieno riebalų

- Kitas

 

 

 

8

 

0

1518.00

 

 

 

 

1518.00.10.0

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai, aliejus bei jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje; nemaistiniai gyvūninių arba augalinių riebalų, aliejaus arba įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejaus frakcijų mišiniai arba preparatai, nenurodyti kitoje vietoje:

- Linoksinas

 

 

 

 

 

0

1603.00

ex 1603.00

 

Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai:

- Banginio mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai

 

0

 

16.04

Paruoštos arba konservuotos žuvys; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių

0

16.05

Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, paruošti arba konservuoti

0

17.02

 

 

1702.50.00.0

1702.90.10.0

Kiti cukrūs, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukrų sirupai, į kuriuos nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi; karamelė (degintas cukrus):

- Chemiškai gryna fruktozė

- Chemiškai gryna maltozė

 

 

 

0

0

17.04

1704.10

1704.90

išskyrus 1704.90.55

1704.90.55

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos:

- Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo

- Kiti

- Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio

 

8

8

 

0

18.06

1806.10

 

1806.20

 

 

1806.31.00.0

1806.32

1806.90

Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos:

- Kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių

- Kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kito pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kg

- Kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą:

- Įdaryti

- Neįdaryti

- Kiti

 

10

 

10

 

 

10

10

10

19.01

 

 

 

 

 

 

 

1901.10.00.0

1901.20.00

1901.90

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01 – 04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 masės, nenurodyti kitoje vietoje:

- Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes

- Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

- Kiti

 

 

 

 

 

 

0

4

0

19.02

Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui, spageti, makaronai, vermišeliai, lazanja, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas

4

 

1903.00.00.0

Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą

0

19.04

išskyrus

1904.20

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus (pavyzdžiui, kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių ar kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje

0

19.05

1905.10.00.0-

1905.20.90.0

1905.30

1905.40

1905.90.10.0

1905.90.20.0

1905.90.30.0

1905.90.40.0-

1905.90.90.0

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai.

 

15

3

15

0

0

5

15

20.01

 

ex 2001.90

2001.90.30.0

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

- Kiti:

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

 

 

 

0

ex 20.02

2002.90

Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto ar acto rūgšties:

- Kiti, išskyrus klasifikuojamus 2002.10 subpozicijoje

 

4

20.04

 

 

2004.10.91.0

ex 2004.90.10.0

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

- Bulvės:

-- Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) talpose, kurių svoris neviršija 5 kg

 

 

 

3

0

20.05

 

 

2005.20.10.0

 

2005.40.00.0

 

2005.51.00.0

2005.59.00.0

2005.60.00.0

2005.70

2005.80.00.0

2005.90

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

- Bulvės:

- Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

 

- Žirniai (Pisum savitum)

- Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.)

- Aižytos pupelės

- Kitos

- Smidrai (šparagai)

- Alyvos

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

- Kitos daržovės ir daržovių mišiniai

 

 

 

3

 

4

 

4

4

4

4

0

4

20.08

 

 

 

 

2008.11

išskyrus 2008.11.10.0

2008.11.10.0

2008.19

2008.20

2008.30

2008.40

2008.50

2008.60

2008.70

2008.80

 

2008.91.00.0

2008.92

2008.99

išskyrus 2008.99.85.0

 

2008.99.85.0

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje:

- Riešutai, žemės riešutai (arachiai) ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje:

- Žemės riešutai (arachiai):

 

- Žemės riešutų (arachių) sviestas

- Kiti, įskaitant mišinius

- Ananasai

- Citrusų vaisiai

- Kriaušės

- Abrikosai

- Vyšnios

- Persikai

- Braškės ir žemuogės

- Kiti, įskaitant mišinius, klasifikuojamus 2008.19 subpozicijoje:

- Palmių šerdys

- Mišiniai

- Kiti

 

 

- Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata)

 

 

 

 

 

4

 

0

4

4

4

4

4

4

4

4

 

0

4

4

 

 

0

20.09

 

2009.11-2009.19

2009.20

2009.40

2009.50

2009.60

2009.70

2009.90

Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir į kurias pridėta arba nepridėta cukraus arba kitų saldiklių:

- Apelsinų sultys

- Greipfrutų sultys

- Ananasų sultys

- Pomidorų sultys

- Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą)

- Obuolių sultys

- Sulčių mišiniai

 

 

0

0

0

0

0

25

0

21.01

 

Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai,

daugiausiai sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos bei matės; skrudintos

trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai,

esencijos ir koncentratai

 

 

0

 

21.02

 

2102.10

ex 2102.20

 

2102.20.11.0

 

2102.20.19.0

Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 30.02 pozicijoje); paruošti kepimo milteliai:

- Aktyviosios mielės

-Neaktyviosios mielės; kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai:

- Neaktyviosios mielės:

- Tablečių, kubelių arba panašių pavidalų arba tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg

- Kitos

 

 

2

 

 

0

 

0

21.03

 

2103.10.00.0

2103.20.00.0

2103.90

Padažai ir jų pusgaminai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios:

- Sojos padažas

- Pomidorų kečupas (ketchup) ir kiti pomidorų padažai

- Kiti

 

 

0

0

0

21.04

 

2104.10

Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai); homogenizuoti sudėtiniai maisto produktai:

- Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai)

 

 

0

2105.00

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos

15

21.06

2106.10

2106.90

išskyrus 2106.90.55.0

2106.90.55.0

Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

- Baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos

- Kiti

 

Gliukozės sirupas ir maltodekstrino sirupas

 

0

0

 

5

22.02

 

 

2202.10.00.0

 

2202.90

Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje:

- Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų

- Kiti

 

 

 

2

 

2

2203.00

Salyklinis alus

27

22.05

Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis

5

22.08

 

ex 2208.70

ex 2208.90

išskyrus

2208.90.69.3

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80  tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai:

- Likeriai, į kurių sudėtį įeina cukrus arba kiaušiniai

- Kiti saldinti ar aromatinti alkoholiniai gėrimai, į kurių sudėtį įeina cukrus arba kiaušiniai

 

 

 

252

252

23.01

 

ex 2301.10.00.0

 

2301.20.00.0

Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių, netinkami vartoti žmonių maistui; taukų likučiai:

- Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsinių subproduktų; taukų likučiai:

- – Banginio mėsa

-Miltai, rupiniai ir granulės iš žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių

 

 

 

0

0

23.09

ex 2309.90

išskyrus

2309.90.93

Produktai, naudojami gyvūnų pašarams

- Kiti:

-- Tirpalai iš žuvų

 

 

 

0

__________________

1 Sąrašas sudarytas vadovaujantis sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių II priedu, A protokolo I ir V lentelėmis bei susitarimo tarp Lietuvos Respublikos ir Norvegijos Karalystės dėl prekybos žemės ūkio produktais II priedu ir Lietuvos Respublikos muitų tarifų įstatymo 10 straipsniu.

2 Bet ne mažiau kaip 0,03 JAV dol. už 1% tūrinës alkoholio koncentracijos litre gėrimo.

______________


3 priedas

 

SĄRAŠAS ŠVEICARIJOS KILMĖS ŽEMĖS ŪKIO IR ŽUVIES PRODUKTŲ, KURIEMS TAIKOMOS MUITŲ NUOLAIDOS1

 

Prekės kodas

 

Aprašymas

Muito

tarifo

dydis

(%)

02.08

ex 0208.90

ex 0208.90.50.0

Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

- Kita (-i):

- Banginių

0

03 skirsnis

Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai

0

04.03

 

 

 

0403.10.51.0 -

0403.10.99.0

 

0403.90.71.0 -

0403.90.99.0

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

- Jogurtas:

- Aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

 

-Kiti:

- Aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

 

 

 

 

13

 

 

13

 

07.10

0710.40.00.0

Daržovės (nevirtos arba virtos garuose ar vandenyje), užšaldytos:

- Cukriniai kukurūzai

 

0

07.11

 

 

711.90.30.0

Konservuotos daržovės, netinkamos ilgai laikyti ir papildomai neapdorojus tiesiogiai vartoti maistui (pavyzdžiui, konservuotos dujiniame sieros diokside, sūryme, sieros vandenyje arba kituose konservuojančiuose tirpaluose):

- Cukriniai kukurūzai

 

 

 

0

13.02

 

 

1302.31.00.0

1302.32

 

1302.39.00.0

Augalų syvai ir ekstraktai; pektino medžiagos, pektinatai ir pektatai; agaras ir kitos augalinės gleivės bei tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

- Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

- Agaras

- Gleivės ir tirštikliai iš saldžiavaisio pupmedžio vaisių, saldžiavaisio pupmedžio vaisių sėklų, guaro (guar) sėklų, modifikuoti arba nemodifikuoti

- Kiti (-os)

 

 

 

0

0

 

0

14.04

1404.20.00.0

Augaliniai produktai, nenurodyti kitoje vietoje

- Medvilnės pūkai

 

0

15.04

 

Žuvų arba jūrų žinduolių taukai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.16

 

ex 1516.10

 

1516.20.10.0

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus ir jų frakcijos, visiškai arba iš dalies sukietinti, peresterinti, reesterinti arba elaidinizuoti, nerafinuoti arba rafinuoti, bet toliau neapdoroti:

- Gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos:

- Gauti tik iš žuvų arba jūros žinduolių

- Sukietintasis ricinos aliejus, vadinamas „opaliniu vašku“

 

 

 

0

0

1518.00

 

 

 

 

1518.00.10.0

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus ir jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje; nemaistiniai gyvūniniai arba augalinių riebalų, aliejaus arba įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejų frakcijų mišiniai arba preparatai, nenurodyti kitoje vietoje:

- Linoksinas

 

 

 

 

 

0

1603.00

ex 1603.00

Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai:

- Banginio mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai

 

 

0

16.04

Paruoštos arba konservuotos žuvys; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių

0

16.05

Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, paruošti arba konservuoti

0

17.02

 

 

1702.50.00.0

1702.90.10.0

Kiti cukrūs, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukrų sirupai, į kuriuos nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi; karamelė (degintas cukrus):

- Chemiškai gryna fruktozė

- Chemiškai gryna maltozė

 

 

 

0

0

17.04

1704.10

1704.90

išskyrus 1704.90.55

 

1704.90.55

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos:

- Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo

- Kiti

 

 

Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio

 

8

8

 

 

0

18.06

1806.10

 

1806.20

 

 

1806.31.00

1806.32

1806.90

Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos:

- Kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių

- Kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kito pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kg

- Kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą:

- Įdaryti

- Neįdaryti

- Kiti

 

10

 

10

 

 

10

10

10

19.01

 

 

 

 

 

1901.10.00.0

1901.20.00

1901.90

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 masės, nenurodyti kitoje vietoje:

- Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes

- Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

- Kiti

 

 

 

 

 

 

0

4

0

19.02

Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui, spageti, makaronai, vermišeliai, lazanja, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas

4

 

1903.00.00.0

Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą

0

19.04

išskyrus

1904.20

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus (pavyzdžiui, kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių arba kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje

0

19.05

1905.10.00.0-

1905.20.90.0

1905.30

1905.40

1905.90.10.0

1905.90.20.0

1905.90.30.0

1905.90.40.0-

1905.90.90.0

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai.

 

15

3

15

0

0

5

15

 

20.01

 

ex 2001.90

2001.90.30.0

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

- Kiti:

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

 

 

 

0

20.04

 

 

2004.10.91.0

ex 2004.90.10.0

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

- Bulvės:

- Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) talpyklose, kurių neto masė ne didesnė kaip 5 kg

 

 

 

3

0

20.05

 

 

2005.20.10.0

2005.80.00.0

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

- Bulvės:

- Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

 

 

 

3

0

20.08

 

 

 

 

ex 2008.11

2008.11.10.0

 

2008.91.00.0

ex 2008.99

 

 

2008.99.85.0

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje:

- Riešutai, žemės riešutai (arachiai) ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje:

- Žemės riešutai (arachiai):

- Žemės riešutų (arachių) sviestas

- Kiti, įskaitant mišinius, klasifikuojamus 2008.19 subpozicijoje:

- Palmių šerdys

- Kiti:

- Į kuriuos nepridėta alkoholio:

- Į kuriuos nepridėta cukraus:

- Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata)

 

 

 

 

 

 

0

 

0

 

 

 

0

21.01

Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos bei matės; skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai

0

21.02

 

2102.10

ex 2102.20

 

2102.20.11.0

 

2102.20.19.0

Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 30.02 pozicijoje); paruošti kepimo milteliai:

- Aktyviosios mielės

- Neaktyviosios mielės; kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai:

- Neaktyvios mielės:

- Tablečių, kubelių arba panašių pavidalų arba tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurio neto masė ne didesnė kaip 1kg

- Kitos

 

 

2

 

 

0

 

0

21.03

 

2103.10.00.0

2103.20.00.0

2103.90

Padažai ir jų pusgaminiai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios:

- Sojos padažas

- Pomidorų kečupas (ketchup) ir kiti pomidorų padažai

- Kiti

 

 

0

0

0

21.04

 

2104.10

Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai); homogenizuoti sudėtiniai maisto produktai:

- Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai)

 

 

0

2105.00

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos

15

21.06

2106.10

 

2106.90

išskyrus 2106.90.55.0

2106.90.55.0

Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

- Baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos

 

- Kiti

 

Gliukozės sirupas ir maltodekstrino sirupas

 

0

 

0

 

5

22.02

 

 

2202.10.00.0

 

2202.90

Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje:

- Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų

- Kiti

 

 

 

2

 

2

2203.00

Salyklinis alus

27

22.05

Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis

5

22.08

 

ex 2208.70

ex 2208.90

išskyrus

2208.90.69.3

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80  tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai:

- Likeriai, į kurių sudėtį įeina cukrus arba kiaušiniai

- Kiti saldinti ar aromatinti alkoholiniai gėrimai, į kurių sudėtį įeina cukrus arba kiaušiniai

 

 

 

252

252

23.01

 

ex2301.10.00.0

 

2301.20.00.0

Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių, netinkami vartoti žmonių maistui; taukų likučiai:

- Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų; taukų likučiai:

- Banginių mėsa

- Miltai, rupiniai ir granulės iš žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių

 

 

 

0

0

23.09

ex 2309.90

išskyrus 2309.90.93

Produktai, naudojami gyvūnų pašarams

- Kiti:

- Tirpalai iš žuvų

 

 

0

___________________

1 Sąrašas sudarytas vadovaujantis sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių II priedu, A protokolo I ir V lentelėmis bei susitarimo tarp Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos dėl prekybos žemės ūkio produktais III priedu ir Lietuvos Respublikos muitų tarifų įstatymo 10 straipsniu.

2 Bet ne mažiau kaip 0,03 JAV dol. už 1% tūrinės alkoholio koncentracijos litre gėrimo.

____________


4 priedas

 

SĄRAŠAS ISLANDIJOS KILMĖS ŽEMĖS ŪKIO IR ŽUVIES PRODUKTŲ, KURIEMS TAIKOMOS MUITŲ NUOLAIDOS1

 

Prekės kodas

Aprašymas

Muito tarifo dydis (%)

02.08

ex 0208.90

0208.90.50.0

Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

- Kita (-i):

- Banginių

 

 

0

03 skirsnis,

išskyrus

0305.30.11.0,

0305.30.19.0,

0305.30.90.0-

0305.42.00.0,

0305.49.30.0-

0305.49.80.0,

0305.59.30.0,

0305.59.90.0-

0305.62.00.0,

0305.69.90.0

 

0305.30.11.0,

0305.30.19.0,

0305.30.90.0-

0305.42.00.0,

0305.49.30.0-

0305.49.80.0,

0305.59.30.0,

0305.59.90.0-

0305.62.00.0,

0305.69.90.0

Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žuvys, vytintos, sūdytos, rūkytos

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

252

04.03

 

 

 

 

0403.10.51.0 -

0403.10.99.0

 

0403.90.71.0 -

0403.90.99.0

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

- Jogurtas:

- Aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

 

-Kiti:

- Aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

 

 

 

 

 

13

 

 

13

 

0501.00.00.0

Neapdoroti žmonių plaukai, plauti arba neplauti, valyti arba nevalyti; žmonių plaukų atliekos

0

05.02

Kiaulių arba šernų šeriai ir plaukai; barsukų plaukai ir kiti plaukai, naudojami šepečiams ir teptukams gaminti; šių šerių arba plaukų atliekos

0

0503.00.00.0

Ašutai ir jų atliekos, suformuoti arba nesuformuoti į sluoksną, su pagrindu arba be pagrindo

0

0504.00.00.0

Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir skrandžiai, sveiki arba jų gabalai, švieži, šaldyti, užšaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti

0

05.05

 

 

 

0505.90.00.0

Paukščių odos ir kitos jų kūno dalys su plunksnomis arba pūkais; plunksnos ir plunksnų dalys (su pakirptais arba nepakirptais kraštais) bei pūkai, toliau neapdoroti, išskyrus jų išvalymą, dezinfekavimą arba paruošimą saugoti; plunksnų arba plunksnų dalių milteliai arba atliekos:

- Kitos (-i)

 

 

 

 

0

05.06

Kaulai ir ragų šerdys, neapdoroti (-os), be riebalų, grubiai apdoroti (-os) (bet neišpjauti (-os) pagal formą), apdoroti (-os) rūgštimi ar deželatinizuoti (-os); šių produktų milteliai ir atliekos

0

05.07

Dramblio kaulas, vėžlių šarvai, banginių ūsai ir banginių ūsų šeriai, ragai, elnių ragai, kanopos, nagai ir snapai, neapdoroti arba grubiai apdoroti, bet neišpjauti pagal formą; šių produktų milteliai ir atliekos

0

0509.00

Gyvūninės kilmės gamtinės pintys

0

0510.00.00

Pilkoji ambra, bebrų muskusas, cibetas ir muskusas; ispaniniai vabalai; tulžis, džiovinta arba nedžiovinta; liaukos ir kiti gyvūniniai produktai, naudojami farmacijos preparatams gaminti, švieži, šaldyti, užšaldyti arba kitu būdu konservuoti neilgam saugojimui

0

06.02

0602.10

0602.20

 

0602.30.00.0

0602.40

0602.90

Kiti augantys augalai (įskaitant jų šaknis), auginiai ir ūgliai; grybiena:

- Neįsišakniję auginiai ir ūgliai

- Valgomuosius vaisius arba riešutus vedančių rūšių medžiai, krūmai ir kerai, skiepyti arba neskiepyti

- Rododendrai ir azalijos, skiepytos arba neskiepytos

- Rožės, skiepytos arba neskiepytos

- Kiti

 

0

0

 

0

0

0

06.04

 

 

0604.10

 

0604.91

0604.99

Lapai, šakos ir kitos augalų dalys be žiedų arba žiedpumpurių, taip pat žolės, samanos ir kerpės, tinkamos puokštėms ar kitiems dekoratyviniams tikslams, gyvos, džiovintos, dažytos, balintos, įmirkytos arba kitu būdu apdorotos:

- Samanos ir kerpės

- Kitos

- Gyvos

- Kitos

 

 

 

0

 

0

0

07.03

 

0703.10

0703.20.00.0

Svogūnai, askaloniniai česnakai, valgomieji česnakai, daržiniai porai ir kitos svogūninės daržovės, šviežios arba šaldytos:

- Svogūnai ir askaloniniai česnakai

- Valgomieji česnakai

 

 

0

0

07.08

0708.10

0708.20

0708.90.00.0

Ankštinės daržovės, gliaudytos arba negliaudytos, šviežios arba šaldytos:

- Žirniai (Pisum sativum)

- Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.)

- Kitos ankštinės daržovės

 

0

0

0

07.10

0710.40.00.0

Daržovės (nevirtos arba virtos garuose ar vandenyje), užšaldytos:

- Cukriniai kukurūzai

 

0

07.11

 

 

0711.90.30.0

Konservuotos daržovės, netinkamos ilgai laikyti ir papildomai neapdorojus tiesiogiai vartoti maistui (pavyzdžiui, konservuotos dujiniame sieros diokside, sūryme, sieros vandenyje arba kituose konservuojančiuose tirpaluose):

- Cukriniai kukurūzai

 

 

 

0

07.13

 

0713.10

0713.20.00.0

 

0713.31.00.0

0713.32.00.0

0713.33

0713.39.00.0

0713.40.00.0

0713.50.00.0

 

0713.90

Džiovintos ankštinės daržovės, gliaudytos, su luobelėmis arba be luobelių, skaldytos arba neskaldytos:

- Žirniai (Pisum sativum)

- Dvispalviai raženiai

- Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.):

- Vigna mungo (L.) Hepper arba Vigna radiata (L.) Wilczek veislių pupelės

- Mažosios raudonosios (Adzuki) pupelės (Phaseolus ir Vigna angularis)

- Paprastosios pupelės, įskaitant daržines pupeles (Phaseolus vulgaris)

- Kitos

- Lęšiai

- Stambiasėklės pupos (Vicia faba var. major) ir mažosios pupos (Vicia faba var. equina, Vicia faba var. minor)

- Kitos

 

 

0

0

 

0

0

0

0

0

0

 

0

07.14

 

 

 

0714.10

0714.20

0714.90

Manijokai, marantos, salepai, topinambai (bulvinės saulėgrąžos), batatai (saldžiosios bulvės) ir panašūs šakniavaisiai ir gumbavaisiai, turintys didelį kiekį krakmolo arba inulino, švieži, šaldyti, užšaldyti arba džiovinti, supjaustyti griežinėliais arba nesupjaustyti, granuliuoti arba negranuliuoti; sago palmės šerdys:

- Manijokai

- Batatai (saldžiosios bulvės)

- Kiti

 

 

 

 

0

0

0

08.02

Kiti riešutai, švieži arba džiovinti, su kevalais arba be kevalų, nulupti arba nenulupti

0

08.06

Vynuogės, šviežios arba džiovintos

0

08.07

Melionai (įskaitant arbūzus) ir papajos, švieži

0

08.09

 

0809.10.00.0

0809.30

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarines)), slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai, švieži:

- Abrikosai

- Persikai, įskaitant nektarinus (nectarines)

 

 

0

0

08.10

0810.20

0810.30

0810.40

0810.50

0810.90

Kiti vaisiai, švieži:

- Avietės, gervuogės, šilkuogės ir loganberijos (loganberries)

- Juodieji, baltieji arba raudonieji serbentai ir agrastai

- Spanguolės, mėlynės ir kiti šilauogių (Vaccinium) genties augalų vaisiai

-Kiviai

- Kiti

 

0

0

0

0

0

08.13

Džiovinti vaisiai, išskyrus klasifikuojamus 08.01-08.06 pozicijose; riešutų arba šiame skirsnyje klasifikuojamų džiovintų vaisių mišiniai

 

0

09.08

0908.20

Muskatai, meisas (mace) ir kardamonas:

- Meisas (mace)

 

0

 

09.09

 

0909.10

0909.20.00.0

0909.30

0909.40

0909.50

Anyžinės ožiažolės, žvaigždanyžių (badijonų), pankolio, kalendrų, kmynų arba paprastųjų kmynų sėklos; kadagių uogos:

- Anyžinės ožiažolės arba žvaigždanyžių (badijonų) sėklos

- Kalendros sėklos

- Kmynų sėklos

- Paprastųjų kmynų sėklos

- Pankolio sėklos; kadagių uogos

 

 

0

0

0

0

0

10.05

Kukurūzai

0

10.06

Ryžiai

0

1007.00

Grūdinis sorgas

0

10.08

Grikiai, soros ir kanarėlių lesalas (strypainio sėklos); kiti javai

0

11.03

 

1103.11

1103.12.00.0

1103.13

1103.14.00.0

 

1103.21.00.0

1103.29

Javų kruopos, rupiniai ir granulės:

- Kruopos ir rupiniai

- Kviečių

- Avižų

- Kukurūzų

- Ryžių

- Granulės

- Kviečių

- Kitų javų

 

 

0

0

0

0

 

0

0

11.05

Bulvių miltai, rupiniai, milteliai, dribsniai ir granulės

0

11.06

Džiovintų ankštinių daržovių, klasifikuojamų 07.13 pozicijoje, sago palmių šerdžių arba šakniavaisių ar gumbavaisių, klasifikuojamų 07.14 pozicijoje, arba produktų, klasifikuojamų 8 skirsnyje, miltai, rupiniai ir milteliai

0

11.08

 

1108.11.00.0

1108.12.00.0

1108.14.00.0

1108.19

1108.20.00.0

Krakmolas; inulinas:

- Krakmolas

- Kviečių krakmolas

- Kukurūzų krakmolas

- Manijokų krakmolas

- Kiti krakmolai

- Inulinas

 

 

0

0

0

0

0

1109.00.00.0

Kviečių glitimas, džiovintas arba nedžiovintas

0

1201.00

Sojos pupelės, skaldytos arba neskaldytos

0

12.02

Žemės riešutai (arachiai), neskrudinti ir nevirti arba nekepti, gliaudyti arba negliaudyti, skaldyti arba neskaldyti

0

1203.00.00.0

Kopra

0

1204.00

Linų sėmenys, skaldyti arba neskaldyti

0

1205.00

Rapsų arba rapsukų sėklos, skaldytos arba neskaldytos

0

1206.00

Saulėgrąžų sėklos, skaldytos arba neskaldytos

0

12.07

Kitos aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai, skaldyti arba neskaldyti

0

12.08

Miltai ir rupiniai iš aliejinių kultūrų sėklų arba vaisių, išskyrus garstyčios sėklas

0

12.09

Sėklos, vaisiai ir sporos, tinkami sėti

0

12.10

Apynių spurgai, švieži arba džiovinti, susmulkinti arba nesusmulkinti, sumalti į miltelius arba nemalti, granuliuoti arba negranuliuoti; lupulinas

0

12.11

Augalai ir jų dalys (įskaitant sėklas ir vaisius), dažniausiai naudojami parfumerijoje, farmacijoje arba kaip insekticidai, fungicidai ar panašiai, švieži arba džiovinti, supjaustyti arba nesupjaustyti, grūsti arba negrūsti, sumalti į miltelius arba nemalti

0

12.12

Saldžiavaisio pupmedžio vaisiai, jūriniai vandens augalai ir kiti dumbliai, cukriniai runkeliai ir cukranendrės, švieži, šaldyti, užšaldyti arba džiovinti, susmulkinti arba nesusmulkinti; vaisių kauliukai ir branduoliai, taip pat augaliniai produktai (įskaitant neskrudintas Cichorium intybus sativum rūšies trūkažolės (cikorijos) šaknis), dažniausiai vartojami žmonių maistui, nenurodyti kitoje vietoje

0

1213.00.00.0

Javų šiaudai ir pelai, neapdoroti, kapoti arba nekapoti, susmulkinti arba nesusmulkinti, presuoti arba nepresuoti, granuliuoti arba negranuliuoti

0

12.14

 

 

1214.10.00.0

ex 1214.90

1214.90.10.0

Šakniavaisiniai griežčiai, pašariniai runkeliai, pašariniai šakniavaisiai, šienas, liucerna (alfalfa), dobilai, bandvikiai, pašariniai kopūstai, lubinai, vikiai ir panašūs pašariniai produktai, granuliuoti arba negranuliuoti:

- Liucernos (alfalfa) rupiniai ir granulės

-Kiti:

- Pašariniai runkeliai, šakniavaisiniai griežčiai ir kiti pašariniai šakniavaisiai

 

 

 

0

 

0

13.01

Šelakas; gamtinės dervos, sakai, lipai ir aliejingosios dervos (oleorezinai) (pavyzdžiui, balzamai)

0

13.02

 

 

1302.31.00.0

1302.32

 

1302.39.00.0

Augalų syvai ir ekstraktai; pektino medžiagos, pektinatai ir pektatai; agaras ir kitos augalinės gleivės bei tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

- Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

- Agaras

- Gleivės ir tirštikliai iš saldžiavaisio pupmedžio vaisių, saldžiavaisio pupmedžio vaisių sėklų arba guaro (guar) sėklų, modifikuoti arba nemodifikuoti

- Kiti (-os)

 

 

 

0

0

 

0

14.01

 

 

1401.10.00.0

1401.20.00.0

1401.90.00.0

Augalinės medžiagos, daugiausia tinkamos pynimui (pavyzdžiui, bambukai, rotangai (rattans), nendrės, meldai, gluosnių, karklų, žilvičių vytelės, rafija, valyti, balinti arba dažyti javų šiaudai bei liepų karnos):

- Bambukai

- Rotangai (rattans)

- Kitos

 

 

 

0

0

0

14.02

 

 

1402.10

1402.90.00.0

Augalinės medžiagos, daugiausia tinkamos išklojimui arba kimšimui (pavyzdžiui, kapokas, augaliniai plaukai ir andrai), suformuotos arba nesuformuotos į sluoksną, su pagrindu iš kitos medžiagos arba be pagrindo:

- Kapokas

- Kitos

 

 

 

0

0

14.03

 

 

1403.10.00.0

1403.90.00.0

Augalinės medžiagos, daugiausia tinkamos šluotoms arba šepečiams gaminti (pavyzdžiui, karklinis sorgas (broomcorn), piasava (piassava), varputis ir istlis), surištos arba nesurištos į sruogas arba į ryšulėlius:

- Karklinis sorgas (broomcorn) (Sorghum vulgare var. technicum)

- Kitos

 

 

 

0

0

14.04

1404.10.00.0

 

1404.20.00.0

1404.90.00.0

Augaliniai produktai, nenurodyti kitoje vietoje

-Neapdorotos augalinės medžiagos, daugiausia naudojamos dažymui arba rauginimui

- Medvilnės pūkai

- Kiti

 

0

 

0

0

15.04

Žuvų arba jūrų žinduolių taukai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.07

Sojų pupelių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.08

Žemės riešutų (arachių) aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.09

Alyvų aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

1510.00

Kiti aliejai ir jų frakcijos, gauti tik iš alyvų, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti, įskaitant šių aliejų arba jų frakcijų mišinius su aliejais arba frakcijomis, klasifikuojamais 15.09 pozicijoje

0

15.11

Palmių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.12

Saulėgrąžų, dygminų arba medvilnės sėklų aliejai ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.13

Kokosų, palmių sėklų branduolių arba babasų aliejai ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.14

Rapsų, rapsukų arba garstyčių aliejai ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.15

Kiti nelakieji augaliniai riebalai ir aliejus (įskaitant jojobų aliejų) ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.16

 

 

ex 1516.10

 

1516.20.10.0

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, visiškai arba iš dalies sukietinti, peresterinti, reesterinti arba elaidinizuoti, nerafinuoti arba rafinuoti, bet toliau neapdoroti:

- Gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos:

-- Gauti tik iš žuvų arba jūros žinduolių

-- Sukietintasis ricinos aliejus, vadinamas „opaliniu vašku“

 

 

 

 

0

0

1518.00

 

 

 

 

 

1518.00.10.0

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus ir jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje; nemaistiniai gyvūniniai arba augalinių riebalų, aliejaus arba įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejų frakcijų mišiniai arba preparatai, nenurodyti kitoje vietoje:

- Linoksinas

 

 

 

 

 

 

0

1522.00

Degra; riebalų medžiagų arba gyvūninio ar augalinio vaško apdorojimo atliekos

0

1603.00

 

ex 1603.00

Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai:

- Banginių mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai

 

 

0

16.04,

išskyrus

1604.11.00.0-

1604.20

 

1604.11.00.0-

1604.20

Paruoštos arba konservuotos žuvys; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių:

 

 

 

 

Žuvis, perdirbta, konservuota

 

0

 

 

 

 

22.5

16.05

Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, paruošti arba konservuoti

0

17.02

 

 

 

1702.50.00.0

1702.90.10.0

Kiti cukrūs, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukrų sirupai, į kuriuos nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi; karamelė (degintas cukrus):

- Chemiškai gryna fruktozė

- Chemiškai gryna maltozė

 

 

 

 

0

0

 

17.03

Melasa, gauta ekstrahuojant arba rafinuojant cukrų

0

17.04

1704.10

1704.90

išskyrus 1704.90.55

1704.90.55

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos:

- Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo

- Kiti

 

- Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio

 

8

8

 

0

18.06

1806.10

1806.20

 

 

 

 

1806.31.00

1806.32

1806.90

Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos:

- Kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių

- Kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kito pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių masė didesnė kaip 2 kg

- Kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą:

- Įdaryti

- Neįdaryti

- Kiti

 

10

10

 

 

 

 

10

10

10

19.01

 

 

 

 

 

1901.10.00.0

1901.20.00

1901.90

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01 – 04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 masės, nenurodyti kitoje vietoje:

- Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes

- Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

- Kiti

 

 

 

 

 

 

0

4

0

19.02

Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui spageti, makaronai, vermišeliai, lazanja, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas

4

1903.00.00.0

Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą

0

19.04

išskyrus

1904.20

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus (pavyzdžiui, kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių ar kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje

0

19.05

 

 

 

1905.10.00.0-

1905.20.90.0

 

1905.30

 

1905.40

 

1905.90.10.0

1905.90.20.0

 

 

 

 

1905.90.30.0

 

1905.90.40.0-

1905.90.90.0

 

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai:

 

 

 

 

 

15

 

 

3

 

15

 

0

0

 

 

 

 

5

 

15

20.01

 

ex 2001.90

2001.90.30.0

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

- Kiti:

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

 

 

 

0

20.04

 

2004.10.91.0

ex 2004.90.10.0

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

- Pagaminti iš bulvių produktai, turintys miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) talpyklose, kurių neto masė ne didesnė kaip 5 kg

 

 

3

0

20.05

 

2005.20.10.0

2005.80.00.0

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos, išskyrus produktus klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

-- Pagaminti iš bulvių produktai, turintys miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

 

 

3

0

20.08

 

 

 

 

ex 2008.11

2008.11.10.0

 

2008.91.00.0

ex 2008.99

 

 

2008.99.85.0

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje:

- Riešutai, žemės riešutai (arachiai) ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje:

- Žemės riešutai (arachiai):

- Žemės riešutų (arachių) sviestas

- Kiti, įskaitant mišinius, išskyrus klasifikuojamus 2008.19 subpozicijoje:

- Palmių šerdys

- Kiti:

- Į kuriuos pridėta alkoholio:

- Į kuriuos nepridėta cukraus

- Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata)

 

 

 

 

 

 

0

 

0

 

 

 

0

20.09

 

 

2009.11

2009.19

2009.20

2009.30

2009.40

2009.50

2009.60

2009.80

2009.90

Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir į kurias pridėta arba nepridėta cukraus arba kitų saldiklių:

- Apelsinų sultys:

- Užšaldytos

- Kitos

- Greipfrutų sultys

- Bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys

- Ananasų sultys

- Pomidorų sultys

- Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą)

- Bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys

- Sulčių mišiniai

 

 

 

0

0

0

0

0

0

0

0

0

21.01

 

 

 

ex 2101.12

ex 2101.20

2101.30

Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos arba matės; skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai:

- Produktai, daugiausia sudaryti iš kavos

- Produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos, ir matė

- Skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai

 

 

 

 

0

0

0

 

21.02

 

2102.10

ex 2102.20

 

2102.20.11.0

 

2102.20.19.0

Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi vienaląsčiai mikrooorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 30.02 pozicijoje); paruošti vartoti kepimo milteliai:

- Aktyviosios mielės

-Neaktyviosios mielės; kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai:

- Neaktyviosios mielės:

- Tablečių, kubelių ir panašių pavidalų arba tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1kg

- Kitos

 

 

2

 

 

0

 

0

21.03

 

2103.10.00.0

2103.20.00.0

2103.90

Padažai ir jų pusgaminiai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios:

- Sojos padažas

- Pomidorų kečupas (ketchup) ir kiti pomidorų padažai

- Kiti

 

 

0

0

0

21.04

 

2104.10

Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai); homogenizuoti sudėtiniai maisto produktai:

- Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai)

 

 

0

2105.00

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos

15

21.06

2106.10

2106.90

išskyrus 2106.90.55.0

2106.90.55.0

Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

- Baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos

- Kiti

 

- Gliukozės ir maltodekstrino sirupas

 

0

0

 

5

22.02

 

 

2202.10.00.0

 

2202.90

Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje:

- Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų

- Kiti

 

 

 

2

 

2

2203.00

Salyklinis alus

27

22.05

Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis

5

22.08

 

ex 2208.70

ex 2208.90

išskyrus 2208.90.69.3

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80  tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai:

- Likeriai, į kurių sudėtį įeina cukrus arba kiaušiniai

- Kiti saldinti ar aromatizuoti alkoholiniai gėrimai, į kurių sudėtį įeina cukrus arba kiaušiniai

 

 

253

253

23.01

Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių, netinkami vartoti žmonių maistui; taukų likučiai

0

23.02

Sėlenos, išsijos ir kitos sijojimo, malimo arba kito javų arba ankštinių augalų apdorojimo liekanos, granuliuotos arba negranuliuotos

0

23.03

Krakmolo gamybos liekanos ir panašios liekanos, cukrinių runkelių becukrė masė, cukranendrių išspaudos ir kitos cukraus gamybos atliekos, žlaugtai ir kitos alaus arba alkoholinių gėrimų gamybos atliekos, granuliuotos arba negranuliuotos

0

2304.00.00.0

Išspaudos ir kitos kietos sojos pupelių aliejaus ekstrakcijos liekanos, maltos arba nemaltos, granuliuotos arba negranuliuotos

0

2305.00.00.0

Išspaudos ir kitos kietos žemės riešutų (arachių) aliejaus ekstrakcijos liekanos, maltos arba nemaltos, granuliuotos arba negranuliuotos

0

23.06

Išspaudos ir kitos kietos augalinių riebalų arba augalinio aliejaus ekstrakcijos liekanos, išskyrus klasifikuojamas 23.04 arba 23.05 pozicijose, maltos arba nemaltos, granuliuotos arba negranuliuotos

0

2307.00

Vyno nuosėdos; vyno akmuo

0

23.08

Augalinės medžiagos ir augalinės atliekos, augalinės liekanos ir šalutiniai produktai, granuliuoti arba negranuliuoti, naudojami gyvūnų pašarams, nenurodyti kitoje vietoje

0

23.09

Produktai, naudojami gyvūnų pašarams

0

_____________________

1 Sąrašas sudarytas vadovaujantis sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių II priedu, A protokolo I ir V lentelėmis bei susitarimo tarp Lietuvos Respublikos ir Islandijos Respublikos dėl prekybos žemės ūkio produktais II priedu ir Lietuvos Respublikos muitų tarifų įstatymo 10 straipsniu.

2. Jei pateikiamas prekių kilmės dokumentas ir importo kvota, importo muito tarifas lygus 0.

3 Bet ne mažiau kaip 0,03 JAV dol. už 1% tūrinės alkoholio koncentracijos litre gėrimo.

____________

 

 



[1] Sąrašas sudarytas vadovaujantis sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių III priedo prie 4 straipsnio 3 punkto A lentele, Lietuvos ir ELPA Jungtinio komiteto sprendimu Nr. 2/1999 „III Priedo B ir C lentelių panaikinimas“ ir Lietuvos Respublikos muitų tarifų įstatymo 10 straipsniu.