LIETUVOS RESPUBLIKOS EKONOMIKOS MINISTERIJA

 

N U T A R I M A S

DĖL APDIRBIMO VERTĖS NORMATYVŲ MĖSAI IR MĖSOS PRODUKTAMS

 

1992 m. sausio 3 d. Nr. 1

Vilnius

 

Sutinkamai su Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1992 m. sausio 3 d. nutarimu Nr. 1, nuo 1992 m. sausio 8 d. nustatomi mėsos ir mėsos produktų apdirbimo vertės normatyvai procentais nuo panaudotų gamyboje žaliavų ir medžiagų (pagal receptūras) vertės sekančiai:

 

Eil. Nr.

Produkcijos pavadinimas

Maksimalūs apdirbimo vertės (įskaitant pel- ną) normatyvai nuo žaliavų ir medžiagų vertės %

1.

Skerdiena: jautiena

9,0

 

kiauliena

9,0

2.

Fasuota mėsa ir subproduktai

7,0

3.

Dešros: virtos

9,4

 

dešrelės, sardelės

13,2

 

subproduktinės

33,0

4.

Mėsos pusfabrikačiai:

 

 

stambiais gabalais

6,0

 

faršas

9,0

 

koldūnai

14,0

 

kotletai

15,0

 

porcijiniai – smulkiagabaliniai

12,0

 

kiti (ragu, sriubos ir šaltienos

 

 

rinkiniai)

24,0

5.

Fasuotos dešros, lydyti taukai,

 

 

pusfabrikačiai stambiais gabalais

3,0

6.

Subproduktai ir lydyti taukai (sveriami)

4,0

 

 

MINISTRAS                                                                                                                    A. ŠIMĖNAS

______________