LIETUVOS RESPUBLIKOS EKONOMIKOS MINISTERIJA
N U T A R I M A S
DĖL APDIRBIMO VERTĖS NORMATYVŲ MĖSAI IR MĖSOS PRODUKTAMS
1992 m. sausio 3 d. Nr. 1
Vilnius
Sutinkamai su Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1992 m. sausio 3 d. nutarimu Nr. 1, nuo 1992 m. sausio 8 d. nustatomi mėsos ir mėsos produktų apdirbimo vertės normatyvai procentais nuo panaudotų gamyboje žaliavų ir medžiagų (pagal receptūras) vertės sekančiai:
Eil. Nr. |
Produkcijos pavadinimas |
Maksimalūs apdirbimo vertės (įskaitant pel- ną) normatyvai nuo žaliavų ir medžiagų vertės % |
1. |
Skerdiena: jautiena |
9,0 |
|
kiauliena |
9,0 |
2. |
Fasuota mėsa ir subproduktai |
7,0 |
3. |
Dešros: virtos |
9,4 |
|
dešrelės, sardelės |
13,2 |
|
subproduktinės |
33,0 |
4. |
Mėsos pusfabrikačiai: |
|
|
stambiais gabalais |
6,0 |
|
faršas |
9,0 |
|
koldūnai |
14,0 |
|
kotletai |
15,0 |
|
porcijiniai – smulkiagabaliniai |
12,0 |
|
kiti (ragu, sriubos ir šaltienos |
|
|
rinkiniai) |
24,0 |
5. |
Fasuotos dešros, lydyti taukai, |
|
|
pusfabrikačiai stambiais gabalais |
3,0 |
6. |
Subproduktai ir lydyti taukai (sveriami) |
4,0 |