LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS
Į S A K Y M A S
DĖL VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ SMULKINTAI MĖSAI IR MĖSOS PUSGAMINIAMS, IMPORTUOJAMIEMS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ, PATVIRTINIMO
2002 m. liepos 4 d. Nr. 298
Vilnius
Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. vasario 27 d. nutarimu Nr. 300 „Dėl Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje programos (Nacionalinė ACQUIS priėmimo programa) teisės derinimo priemonių ir ACQUIS įgyvendinimo priemonių 2002 metų planų patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 25-910) patvirtintą Teisės derinimo priemonių 2002 metų planą (priemonės kodas 3.7.4.1-T20):
1. Tvirtinu pridedamus Veterinarijos reikalavimus smulkintai mėsai ir mėsos pusgaminiams, importuojamiems į Lietuvos Respubliką.
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2002 m. liepos 4 d. įsakymu
Nr. 298
VETERINARIJOS REIKALAVIMAI SMULKINTAI MĖSAI IR MĖSOS PUSGAMINIAMS, IMPORTUOJAMIEMS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
Veterinarijos reikalavimai smulkintai mėsai ir mėsos pusgaminiams, importuojamiems į Lietuvos Respubliką, parengti vadovaujantis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir atitinka Europos Sąjungos Komisijos sprendimą 2000/572/EB.
1. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba leidžia importuoti į Lietuvos Respubliką smulkintą mėsą, jei ji atitinka šiuos reikalavimus:
1.1. buvo pagaminta pagal Smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių gamybos ir tiekimo į rinką taisyklių (Žin., 2001, Nr. 16-517) reikalavimus;
1.2. pagaminta įmonėse, užtikrinančiose Smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių gamybos ir tiekimo į rinką taisyklių reikalavimus;
2. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba leidžia importuoti į Lietuvos Respubliką mėsos pusgaminius, jei jie atitinka šiuos reikalavimus:
2.1. buvo pagaminti pagal Smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių gamybos ir tiekimo į rinką taisyklių reikalavimus;
2.2. pagaminti įmonėse, užtikrinančiose Smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių gamybos ir tiekimo į rinką taisyklių reikalavimus;
Veterinarijos reikalavimų smulkintai
mėsai ir mėsos pusgaminiams,
importuojamiems į Lietuvos Respubliką,
1 priedas
_____________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS SMULKINTAI MĖSAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr. (2)__________
(Data)
__________________
(Išdavimo vieta)
Šis sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Šalis eksportuotoja (3): ..................................................... Teritorijos kodas: .......................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
Sertifikatą išrašanti tarnyba: ..................................................................................................................
I. Smulkintos mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Mėsos rūšis (gyvūnų rūšis) (4) |
Pakuočių skaičius |
|
|
|
Laikymo ir transportavimo temperatūra |
|
Sandėliavimo laikas |
|
||
Svoris neto |
|
||
Produktų kilmė (5) |
|
II. Smulkintos mėsos kilmė
Patvirtintos įmonės gamintojos adresas ir patvirtintas numeris: ............................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris (6): ......................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ............................................................................................................
III. Smulkintos mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
Transporto priemonė (7):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 94/65/EB; aukščiau aprašyta smulkinta mėsa:
1. Gauta iš gyvūnų, nurodytų I skyriuje, kurie:
1.1. atitinka ES Komisijos nutarimo ....................... . (8) reikalavimus dėl gyvūnų sveikatos ir/arba (9)
4. Buvo užšaldyta įmonėje gamintojoje arba kilmės įmonėje.
Valstybinis veterinarijos gydytojas____________________________________________________
(Parašas (11) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (11)
(1) kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 94/65/EB 3 (1) skirsnyje
(2) išduotas kompetentingos tarnybos
(3) kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) galvijai, kiaulės, avys ir ožkos
(5) nurodyti jonizuojančiąją spinduliuotę, naudotą gyvūnų gydymui
(6) jei būtina
(7) nurodyti vagonų ir sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(8) įrašyti atitinkamą ES Komisijos sprendimą dėl nurodytų gyvūnų šviežios mėsos; smulkintos mėsos gamybai galima naudoti tik mėsą iš nurodytos trečiosios šalies
(9) išbraukti, jei netinka
(10) smulkintos mėsos gamybai leidžiama tiekti į ES tik tokios rūšies ir kategorijos mėsą, kurią leidžiama importuoti iš nurodytos trečiosios šalies
(11) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
Veterinarijos reikalavimų smulkintai
mėsai ir mėsos pusgaminiams,
importuojamiems į Lietuvos Respubliką,
2 priedas
_____________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS MĖSOS PUSGAMINIAMS (1), IMPORTUOJAMIEMS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr. (2)__________
(Data)
__________________
(Išdavimo vieta)
Šis sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Šalis eksportuotoja (3):..................................................... Teritorijos kodas: ........................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
Sertifikatą išrašanti tarnyba: ..................................................................................................................
III. Mėsos pusgaminių tapatumo nustatymas
Mėsos rūšis (gyvūnų rūšis)(4) |
Pakuočių skaičius |
|
|||
Galvijai ir ūkiuose laikomi porakanopiai (išskyrus kiaules) |
|
Kiaulės |
|
Laikymo ir transportavimo temperatūra |
|
Avys ir ožkos |
|
Laukinės kiaulės |
|
||
Laukiniai porakanopiai (išskyrus kiaules) |
|
Laukiniai kiškiniai |
|
Galiojimo laikas |
|
Laukiniai paukščiai |
|
Naminiai triušiai |
|
Svoris neto |
|
Naminiai paukščiai ir ūkiuose laikomi laukiniai paukščiai |
|
Produktų kilmė (5) |
|
IV. Mėsos pusgaminių kilmė
Patvirtintos įmonės gamintojos adresas ir patvirtintas numeris: ............................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris (6): ......................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ............................................................................................................
V. Mėsos pusgaminių paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
Transporto priemonė (7):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
VI. Sveikumo patvirtinimas
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 94/65/EB; aukščiau aprašyti mėsos pusgaminiai:
5. Gauti iš gyvūnų, nurodytų I skyriuje, kurie:
5.1. atitinka ES Komisijos nutarimo ........................ (8) reikalavimus dėl gyvūnų sveikatos ir/arba (9)
5.2. kilę iš ES šalies, kuri atitinka (10):
5.2.1. jei tai šviežia galvijų mėsa, kiauliena, aviena, ožkiena – ES Tarybos direktyvos 64/433/EEB reikalavimus (9),
5.2.3. jei tai triušiena ir ūkiuose laikomų žvėrių mėsa – ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 3, 4, 5 ir 6 skirsnių reikalavimus (9),
8. Buvo užšaldyti įmonėje gamintojoje arba kilmės įmonėje.
Valstybinis veterinarijos gydytojas____________________________________________________
(Parašas (11) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (11)
(12) kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 94/65/EB 5 (1) skirsnyje
(13) išduotas kompetentingos tarnybos
(14) kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(15) pažymėti x
(16) nurodyti jonizuojančiąją spinduliuotę, naudotą gyvūnų gydymui
(17) jei būtina
(18) nurodyti vagonų ir sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(19) įrašyti atitinkamą ES Komisijos sprendimą dėl nurodytų gyvūnų šviežios mėsos; mėsos pusgaminių gamybai galima naudoti tik mėsą iš nurodytos trečiosios šalies
(20) išbraukti, jei netinka
(21) mėsos pusgaminių gamybai leidžiama tiekti į ES tik tokios rūšies ir kategorijos mėsą, kurią leidžiama importuoti iš nurodytos trečiosios šalies
(22) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________