LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ SMULKINTAI MĖSAI IR MĖSOS PUSGAMINIAMS, IMPORTUOJAMIEMS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ, PATVIRTINIMO

 

2002 m. liepos 4 d. Nr. 298

Vilnius

 

Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. vasario 27 d. nutarimu Nr. 300 „Dėl Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje programos (Nacionalinė ACQUIS priėmimo programa) teisės derinimo priemonių ir ACQUIS įgyvendinimo priemonių 2002 metų planų patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 25-910) patvirtintą Teisės derinimo priemonių 2002 metų planą (priemonės kodas 3.7.4.1-T20):

1. Tvirtinu pridedamus Veterinarijos reikalavimus smulkintai mėsai ir mėsos pusgaminiams, importuojamiems į Lietuvos Respubliką.

2. Nustatau, kad įsakymas įsigalioja nuo Lietuvos Respublikos įstojimo į Europos Sąjungą dienos.

3. Pavedu įsakymo vykdymo kontrolę Pasienio ir transporto valstybinei veterinarijos tarnybai.

 

 

DIREKTORIUS                                                                                  KAZIMIERAS LUKAUSKAS

______________

 


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2002 m. liepos 4 d. įsakymu

Nr. 298

 

VETERINARIJOS REIKALAVIMAI SMULKINTAI MĖSAI IR MĖSOS PUSGAMINIAMS, IMPORTUOJAMIEMS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ

 

Veterinarijos reikalavimai smulkintai mėsai ir mėsos pusgaminiams, importuojamiems į Lietuvos Respubliką, parengti vadovaujantis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir atitinka Europos Sąjungos Komisijos sprendimą 2000/572/EB.

1. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba leidžia importuoti į Lietuvos Respubliką smulkintą mėsą, jei ji atitinka šiuos reikalavimus:

1.1. buvo pagaminta pagal Smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių gamybos ir tiekimo į rinką taisyklių (Žin., 2001, Nr. 16-517) reikalavimus;

1.2. pagaminta įmonėse, užtikrinančiose Smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių gamybos ir tiekimo į rinką taisyklių reikalavimus;

1.3. buvo užšaldyta įmonėje gamintojoje arba kilmės įmonėje;

1.4. siuntą lydi 1 priede nurodytas veterinarijos sertifikatas.

2. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba leidžia importuoti į Lietuvos Respubliką mėsos pusgaminius, jei jie atitinka šiuos reikalavimus:

2.1. buvo pagaminti pagal Smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių gamybos ir tiekimo į rinką taisyklių reikalavimus;

2.2. pagaminti įmonėse, užtikrinančiose Smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių gamybos ir tiekimo į rinką taisyklių reikalavimus;

2.3. buvo užšaldyti įmonėje gamintojoje arba kilmės įmonėje;

2.4. siuntą lydi 2 priede nurodytas veterinarijos sertifikatas.

3. Veterinarijos sertifikatas turi būti originalus, numeruotas, užpildytas, pasirašytas ir datuotas, surašytas viename lape lietuvių ir eksportuojančios šalies kalbomis ir užpildytas viena iš šių kalbų: anglų, vokiečių, rusų.

______________

 


Veterinarijos reikalavimų smulkintai

mėsai ir mėsos pusgaminiams,

importuojamiems į Lietuvos Respubliką,

1 priedas

 

_____________________________________

(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)

 

VETERINARIJOS SERTIFIKATAS SMULKINTAI MĖSAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ

 

___________ Nr. (2)__________

                                                                  (Data)

 

__________________

(Išdavimo vieta)

 

Šis sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.

 

Šalis eksportuotoja (3): ..................................................... Teritorijos kodas: .......................................

Ministerija: .............................................................................................................................................

Sertifikatą išrašanti tarnyba: ..................................................................................................................

 

I. Smulkintos mėsos tapatumo nustatymas

 

Partijos Nr.

Mėsos rūšis (gyvūnų rūšis) (4)

Pakuočių skaičius

 

 

 

Laikymo ir transportavimo temperatūra

 

Sandėliavimo laikas

 

Svoris neto

 

Produktų kilmė (5)

 

 

II. Smulkintos mėsos kilmė

 

Patvirtintos įmonės gamintojos adresas ir patvirtintas numeris: ............................................................

Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris (6): ......................................................................

Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................

Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ............................................................................................................

 

III. Smulkintos mėsos paskirtis

 

Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................

Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................

Transporto priemonė (7):

Vagonas

Sunkvežimis

Lėktuvas

Laivas

 

 

 

 

 

 

IV. Sveikumo patvirtinimas

 

Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 94/65/EB; aukščiau aprašyta smulkinta mėsa:

 

1. Gauta iš gyvūnų, nurodytų I skyriuje, kurie:

1.1. atitinka ES Komisijos nutarimo ....................... . (8) reikalavimus dėl gyvūnų sveikatos ir/arba (9)

1.2. kilę iš ES šalies, kuri atitinka ES Tarybos direktyvos 64/433/EEB reikalavimus (10).

2. Pagaminta pagal ES Tarybos direktyvos 94/65/EB 3 ir 7 skirsnių reikalavimus.

3. Gauta iš įmonių, kurios užtikrina ES Tarybos direktyvos 94/65/EB I priedo reikalavimus.

4. Buvo užšaldyta įmonėje gamintojoje arba kilmės įmonėje.

 

Valstybinis veterinarijos gydytojas____________________________________________________

                                                                    (Parašas (11)                                (Vardas, pavardė)

 

 

Antspaudas (11)

 

 

 

(1) kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 94/65/EB 3 (1) skirsnyje

(2) išduotas kompetentingos tarnybos

(3) kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja

(4) galvijai, kiaulės, avys ir ožkos

(5) nurodyti jonizuojančiąją spinduliuotę, naudotą gyvūnų gydymui

(6) jei būtina

(7) nurodyti vagonų ir sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį

(8) įrašyti atitinkamą ES Komisijos sprendimą dėl nurodytų gyvūnų šviežios mėsos; smulkintos mėsos gamybai galima naudoti tik mėsą iš nurodytos trečiosios šalies

(9) išbraukti, jei netinka

(10)  smulkintos mėsos gamybai leidžiama tiekti į ES tik tokios rūšies ir kategorijos mėsą, kurią leidžiama importuoti iš nurodytos trečiosios šalies

(11) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos

______________

 


Veterinarijos reikalavimų smulkintai

mėsai ir mėsos pusgaminiams,

importuojamiems į Lietuvos Respubliką,

2 priedas

 

_____________________________________

(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)

 

VETERINARIJOS SERTIFIKATAS MĖSOS PUSGAMINIAMS (1), IMPORTUOJAMIEMS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ

 

___________ Nr. (2)__________

                                                                  (Data)

 

__________________

(Išdavimo vieta)

 

Šis sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.

 

Šalis eksportuotoja (3):..................................................... Teritorijos kodas: ........................................

Ministerija: .............................................................................................................................................

Sertifikatą išrašanti tarnyba: ..................................................................................................................

 

III. Mėsos pusgaminių tapatumo nustatymas

 

Mėsos rūšis (gyvūnų rūšis)(4)

Pakuočių skaičius

 

Galvijai ir ūkiuose laikomi porakanopiai (išskyrus kiaules)

 

Kiaulės

 

Laikymo ir transportavimo temperatūra

 

Avys ir ožkos

 

Laukinės kiaulės

 

Laukiniai porakanopiai (išskyrus kiaules)

 

Laukiniai kiškiniai

 

Galiojimo laikas

 

Laukiniai paukščiai

 

Naminiai triušiai

 

Svoris neto

 

Naminiai paukščiai ir ūkiuose laikomi laukiniai paukščiai

 

Produktų kilmė (5)

 

 

IV. Mėsos pusgaminių kilmė

 

Patvirtintos įmonės gamintojos adresas ir patvirtintas numeris: ............................................................

Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris (6): ......................................................................

Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................

Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ............................................................................................................

 

V. Mėsos pusgaminių paskirtis

 

Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................

Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................

Transporto priemonė (7):

Vagonas

Sunkvežimis

Lėktuvas

Laivas

 

 

 

 

 

 

VI. Sveikumo patvirtinimas

 

Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 94/65/EB; aukščiau aprašyti mėsos pusgaminiai:

5. Gauti iš gyvūnų, nurodytų I skyriuje, kurie:

5.1. atitinka ES Komisijos nutarimo ........................  (8) reikalavimus dėl gyvūnų sveikatos ir/arba (9)

5.2. kilę iš ES šalies, kuri atitinka (10):

5.2.1. jei tai šviežia galvijų mėsa, kiauliena, aviena, ožkiena – ES Tarybos direktyvos 64/433/EEB reikalavimus (9),

5.2.2. jei tai šviežia paukštiena – ES Tarybos direktyvos 91/494/EEB reikalavimus (9),

5.2.3. jei tai triušiena ir ūkiuose laikomų žvėrių mėsa – ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 3, 4, 5 ir 6 skirsnių reikalavimus (9),

5.2.4. jei tai laukinių žvėrių mėsa – ES Tarybos direktyvos 94/65/EB 5 ir 7 skirsnių reikalavimus.

6. Pagaminti pagal ES Tarybos direktyvos 94/65/EB 5 ir 7 skirsnių reikalavimus.

7. Gauti iš įmonių, kurios užtikrina ES Tarybos direktyvos 94/65/EB I priedo reikalavimus.

8. Buvo užšaldyti įmonėje gamintojoje arba kilmės įmonėje.

 

Valstybinis veterinarijos gydytojas____________________________________________________

                                                                    (Parašas (11)                                (Vardas, pavardė)

 

 

Antspaudas (11)

 

 

 

(12) kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 94/65/EB 5 (1) skirsnyje

(13) išduotas kompetentingos tarnybos

(14) kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja

(15) pažymėti x

(16) nurodyti jonizuojančiąją spinduliuotę, naudotą gyvūnų gydymui

(17) jei būtina

(18) nurodyti vagonų ir sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį

(19) įrašyti atitinkamą ES Komisijos sprendimą dėl nurodytų gyvūnų šviežios mėsos; mėsos pusgaminių gamybai galima naudoti tik mėsą iš nurodytos trečiosios šalies

(20) išbraukti, jei netinka

(21) mėsos pusgaminių gamybai leidžiama tiekti į ES tik tokios rūšies ir kategorijos mėsą, kurią leidžiama importuoti iš nurodytos trečiosios šalies

(22) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos

______________