LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2005 M. KOVO 9 D. ĮSAKYMO NR. 3D-134 „DĖL PARAMOS UŽ PIENĄ IR JO PRODUKTUS, SUVARTOTUS IKIMOKYKLINIO UGDYMO IR BENDROJO LAVINIMO MOKYKLOSE, ADMINISTRAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2007 m. spalio 17 d. Nr. 3D-460
Vilnius
Įgyvendindama 2000 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2707/2000, nustatančio Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl Bendrijos pagalbos aprūpinant pienu ir tam tikrais pieno produktais švietimo įstaigų moksleivius taikymo taisykles (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 31 tomas, p. 43), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2007 m. birželio 21 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 704/2007 (OL 2007 L161, p. 31), 2 priedo E punktą,
pakeičiu Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. 3D-134 „Dėl Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 34-1117, Nr. 90-3395; 2006, Nr. 109-4139), ir išdėstau 4 ir 5 priedus nauja redakcija (pridedama).
ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ
SUDERINTA SUDERINTA
Lietuvos Respublikos švietimo Lietuvos Respublikos
ir mokslo ministerijos sveikatos apsaugos
2007-10-09 raštu ministerijos 2007-10-11
Nr. 17-01-R-8345 raštu Nr. 10-5566
SUDERINTA SUDERINTA
Lietuvos Respublikos Valstybinės maisto ir veterinarijos
socialinės apsaugos ir darbo tarnybos2007-10-05
ministerijos 2007-10-05 raštu raštu Nr. B6-(1.19)-1655
Nr. (13.4-41)-SD-8765
SUDERINTA SUDERINTA
Lietuvos Respublikos finansų Lietuvos Respublikos konkurencijos
ministerijos 2007-10-04 tarnybos 2007-10-04
raštu Nr. ((1.16-0203)-5K- raštu Nr. (9.8-10) 6V-1018
0729645)-6K-0711209
Paramos už pieną ir jo produktus,suvartotus
ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo
mokyklose, administravimo taisyklių
(žemės ūkio ministro 2007 m. spalio 17 d.
Įsakymo Nr. 3D-460 redakcija)
4 priedas
ES REMIAMŲ PIENO PRODUKTŲ SĄRAŠAS, REMIAMAS PRODUKTO PORCIJOS DYDIS, VIENOS PORCIJOS PARDAVIMO VAIKUI DIDŽIAUSIA KAINA
Produktų kategorija |
Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis |
Remiamas produkto porcijos dydis kg |
Vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina Lt (su PVM) |
I |
a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų; |
0,258 |
0,74 |
b) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro nenugriebtas pienas, nurodytas (a) punkte; |
0,258 |
1,04 |
|
c) nenugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte. |
0,258 |
1,54 |
|
II |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų; |
0,258 |
0,71 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
1,05 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,54 |
|
III |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų; |
0,258 |
0,55 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro pienas, nurodytas (a) punkte; |
0,258 |
1,06 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,52 |
|
IV |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų; |
0,258 |
0,56 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
1,07 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,53 |
|
V |
a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų; |
0,258 |
0,53 |
b) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
1,08 |
|
c) pusiau nugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,54 |
|
VI |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų; |
0,258 |
0,54 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
1,09 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,51 |
|
VII |
a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų; |
0,258 |
0,56 |
b) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
1,11 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,52 |
|
VIII |
Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio, |
0,086 |
1,38 |
iš jų varškė, kurios riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio |
|
0,91 |
|
IX |
Kitokie sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 45% sausosios medžiagos svorio. |
0,034 |
0,54 |
______________
Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus
ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo
mokyklose, administravimo taisyklių
(žemės ūkio ministro 2007 m. spalio 17 d.
įsakymo Nr. 3D-460 redakcija)
5 priedas
IKI 4 KLASĖS VAIKŲ VARTOJAMŲ REMIAMŲ PIENO PRODUKTŲ SĄRAŠAS IR NACIONALINĖS PARAMOS DYDIS VIENOS PORCIJOS PARDAVIMO VAIKUI DIDŽIAUSIAI KAINAI KOMPENSUOTI
Produktų kategorija |
Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis |
Nacionalinės paramos dydis Lt/100 kg |
I |
a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų; |
226 |
b) nenugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte. |
534 |
|
II |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų; |
216 |
b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
541 |
|
III |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų; |
160 |
b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
534 |
|
IV |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų; |
167 |
b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
541 |
|
V |
a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų; |
159 |
b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
548 |
|
VI |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų; |
165 |
b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
540 |
|
VII |
a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų; |
179 |
b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
554 |
|
VIII |
Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio, |
1415 |
iš jų varškė, kurioje riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio. |
871 |
______________