LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2005 M. KOVO 9 D. ĮSAKYMO NR. 3D-134 „DĖL PARAMOS UŽ PIENĄ IR JO PRODUKTUS, SUVARTOTUS IKIMOKYKLINIO UGDYMO IR BENDROJO LAVINIMO MOKYKLOSE, ADMINISTRAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2007 m. spalio 17 d. Nr. 3D-460

Vilnius

 

 

Įgyvendindama 2000 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2707/2000, nustatančio Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl Bendrijos pagalbos aprūpinant pienu ir tam tikrais pieno produktais švietimo įstaigų moksleivius taikymo taisykles (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 31 tomas, p. 43), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2007 m. birželio 21 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 704/2007 (OL 2007 L161, p. 31), 2 priedo E punktą,

pakeičiu Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. 3D-134 „Dėl Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 34-1117, Nr. 90-3395; 2006, Nr. 109-4139), ir išdėstau 4 ir 5 priedus nauja redakcija (pridedama).

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ                                                   KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ

 

SUDERINTA                                         SUDERINTA

Lietuvos Respublikos švietimo               Lietuvos Respublikos

ir mokslo ministerijos                              sveikatos apsaugos

2007-10-09 raštu                                     ministerijos 2007-10-11

Nr. 17-01-R-8345                                    raštu Nr. 10-5566

 

SUDERINTA                                         SUDERINTA

Lietuvos Respublikos                              Valstybinės maisto ir veterinarijos

socialinės apsaugos ir darbo                    tarnybos2007-10-05

ministerijos 2007-10-05 raštu                  raštu Nr. B6-(1.19)-1655

Nr. (13.4-41)-SD-8765

 

SUDERINTA                                         SUDERINTA

Lietuvos Respublikos finansų                 Lietuvos Respublikos konkurencijos

ministerijos 2007-10-04                           tarnybos 2007-10-04

raštu Nr. ((1.16-0203)-5K-                      raštu Nr. (9.8-10) 6V-1018

0729645)-6K-0711209

 

Paramos už pieną ir jo produktus,suvartotus

ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo

mokyklose, administravimo taisyklių

(žemės ūkio ministro 2007 m. spalio 17 d.

Įsakymo Nr. 3D-460 redakcija)

4 priedas

 

ES REMIAMŲ PIENO PRODUKTŲ SĄRAŠAS, REMIAMAS PRODUKTO PORCIJOS DYDIS, VIENOS PORCIJOS PARDAVIMO VAIKUI DIDŽIAUSIA KAINA

 

Produktų kategorija

Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis

Remiamas produkto porcijos dydis kg

Vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina Lt (su PVM)

I

a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų;

0,258

0,74

b) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro nenugriebtas pienas, nurodytas (a) punkte;

0,258

1,04

c) nenugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte.

0,258

1,54

II

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų;

0,258

0,71

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

1,05

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,54

III

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų;

0,258

0,55

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro pienas, nurodytas (a) punkte;

0,258

1,06

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,52

IV

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų;

0,258

0,56

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

1,07

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,53

V

a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų;

0,258

0,53

b) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

1,08

c) pusiau nugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,54

VI

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų;

0,258

0,54

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

1,09

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,51

VII

a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų;

0,258

0,56

b) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

1,11

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,52

VIII

Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio,

0,086

1,38

iš jų varškė, kurios riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio

 

0,91

IX

Kitokie sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 45% sausosios medžiagos svorio.

0,034

0,54

______________

 

 

Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus

ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo

mokyklose, administravimo taisyklių

(žemės ūkio ministro 2007 m. spalio 17 d.

įsakymo Nr. 3D-460 redakcija)

5 priedas

 

IKI 4 KLASĖS VAIKŲ VARTOJAMŲ REMIAMŲ PIENO PRODUKTŲ SĄRAŠAS IR NACIONALINĖS PARAMOS DYDIS VIENOS PORCIJOS PARDAVIMO VAIKUI DIDŽIAUSIAI KAINAI KOMPENSUOTI

 

Produktų kategorija

Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis

Nacionalinės paramos dydis Lt/100 kg

I

a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų;

226

b) nenugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte.

534

II

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų;

216

b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

541

III

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų;

160

b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

534

IV

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų;

167

b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

541

V

a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų;

159

b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

548

VI

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų;

165

b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

540

VII

a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų;

179

b) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

554

VIII

Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio,

1415

iš jų varškė, kurioje riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio.

871

______________