LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2005 M. KOVO 23 D. ĮSAKYMO NR. B1-189 „DĖL ŠALUTINIŲ GYVŪNINIŲ PRODUKTŲ TVARKYMO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTUOSE REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2006 m. birželio 1 d. Nr. B1-371
Vilnius
Pakeičiu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. kovo 23 d. įsakymu Nr. B1-189 „Dėl Šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo maisto tvarkymo subjektuose reikalavimų patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 40-1304) patvirtintų Šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo maisto tvarkymo subjektuose reikalavimų 2 priedą ir išdėstau jį nauja redakcija (pridedama):
„Šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo
maisto tvarkymo subjektuose reikalavimų
2 priedas
NURODYTOS PAVOJINGOS MEDŽIAGOS
1. Iš vyresnių kaip 12 mėnesių amžiaus galvijų skerdenų turi būti šalinama:
2. Iš vyresnių nei 24 mėnesių amžiaus galvijų skerdenų turi būti šalinamas stuburas, išskyrus uodegos slankstelius, kaklo, krūtinės ir juosmens slankstelių keterines ir skersines ataugas bei kryžkaulio vidurinę keterą ir sparnus, bet įskaitant dorsalinius ganglijus.
3. Iš visų amžiaus grupių galvijų skerdenų turi būti šalinamos migdolinės liaukos, žarnos su žarnų pasaitu.
4. Iš vyresnių kaip 12 mėnesių amžiaus arba turinčių prasikalusius nuolatinius priekinius dantis avių ir ožkų skerdenų turi būti šalinama: