LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIŲ PAROS KIEKIŲ IR PAROS MAITINIMO IŠLAIDŲ NORMŲ ASMENIMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE, PATVIRTINIMO

 

2002 m. rugsėjo 23 d. Nr. 253

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. sausio 9 d. nutarimo Nr. 14 „Dėl fiziologinių mitybos normų asmenims, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 4-98) 3 punktu:

1. Tvirtinu pridedamus:

1.1. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį dirbantiems vyrams, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;

1.2. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį nedirbantiems vyrams, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;

1.3. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį dirbančioms moterims, laikomoms kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;

1.4. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį nedirbančioms moterims, laikomoms kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;

1.5. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį nepilnamečiams, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;

1.6. skiriamų maisto produktų vidutinį kiekį asmenims, vežamiems į kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietas arba iš jų, vidutinį kiekį.

2. Nustatau:

2.1. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienam dirbančiam vyrui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 3,27 Lt;

2.2. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienam nedirbančiam vyrui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 2,79 Lt;

2.3. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienai dirbančiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 3,62 Lt;

2.4. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienai nedirbančiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 3,42 Lt;

2.5. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienam nepilnamečiui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 3,97 Lt;

2.6. skiriamų maisto produktų išlaidų normą pinigine išraiška vienam asmeniui, vežamam į kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietas arba iš jų, – iki 2,43 Lt.

3. P a v e d u Kalėjimų departamentui prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos:

3.1. iki 2003 m. sausio 1 d. parengti asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo metodines rekomendacijas;

3.2. kiekvieno kalendorinio pusmečio pradžioje (kalendorinis pusmetis – tai laiko tarpsnis nuo sausio 1 d. iki birželio 30 d. ir nuo liepos 1 d. iki gruodžio 31 d.) perskaičiuoti paros maitinimo išlaidų normas asmenims, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, jeigu indeksuojamas Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės praėjusiam kalendoriniam pusmečiui apskaičiuotas bendrasis vartojamų maisto produktų kainų indeksas buvo ne mažesnis kaip 1.1.

4. Nurodau, kad šis įsakymas įsigalioja nuo 2003 m. sausio 1 d.

 

 

 

TEISINGUMO MINISTRAS                                                             VYTAUTAS MARKEVIČIUS

 

SUDERINTA                                                    SUDERINTA

Lietuvos Respublikos                                         Lietuvos Respublikos

sveikatos apsaugos ministras                              finansų ministrė

Konstantinas Dobrovolskis                                Dalia Grybauskaitė

2002 07 23                                                          2002 09 09

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos teisingumo ministro

2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253

 

SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) DIRBANTIEMS VYRAMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE

 

Produktai

Valgomo produkto dalis, neto svoris

Prekybinis bruto svoris

Pieno produktai, iš viso:

221

221

Pienas

181

181

Kefyras

40

40

Liesa varškė

29

29

Grietinė

5

5

Liesas varškės sūris

5

5

Fermentinis sūris

5

5

Mėsa, iš viso:

119

136

Kiauliena

44

51

Jautiena

44

54

Dešrelės

21

21

Dešra (virta, pusiau rūkyta)

10

10

Žuvis, silkė

72

104

Kiaušiniai

21

24

Duonos gaminiai, iš viso:

486

486

Ruginė duona

305

305

Kvietinė duona

141

141

Miltai

6

6

Makaronai

34

34

Kruopos, iš viso:

142

142

Kvietinės

31

31

Avižinės, dribsniai

9

9

Grikių

38

38

Miežinės

18

18

Perlinės

24

24

Ryžių

20

20

Manų

2

2

Cukrus

33

33

Gyvuliniai riebalai, iš viso:

23

23

Sviestas

19

19

Lašiniai

4

4

Augaliniai riebalai, iš viso

47

47

Aliejus

25

25

Margarinas

22

22

Druska

13

13

Actas

7

7

Krakmolas

0,3

0,3

Arbata

2

2

Bulvės

352

451

Kitos daržovės, iš viso:

322

376

Rūgštynės

3

3

Žirniai

14

14

Kopūstai

89

107

Morkos

19

23

Burokėliai

103

124

Svogūnai

46

53

Pomidorai

3

3

Agurkai

42

45

Prieskoninės daržovės

3

4

Česnakai

0,3

0,3

Vaisiai, iš viso:

10

10

Džiovinti vaisiai

10

10

Pomidorų padažas

13

13

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos teisingumo ministro

2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253

 

SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) NEDIRBANTIEMS VYRAMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE

 

Produktai

Valgomo produkto dalis, neto svoris

Prekybinis bruto svoris

Pieno produktai, iš viso:

148

148

Pienas

116

116

Kefyras

32

32

Liesa varškė

6

6

Grietinė

4

4

Liesas varškės sūris

4

4

Fermentinis sūris

4

4

Mėsa, iš viso:

86

97

Kiauliena

30

35

Jautiena

28

34

Dešrelės

21

21

Dešra (virta, pusiau rūkyta)

7

7

Žuvis, silkė

52

75

Kiaušiniai

13

15

Duonos gaminiai, iš viso:

312

312

Ruginė duona

196

196

Kvietinė duona

86

86

Miltai

3

3

Makaronai

27

27

Kruopos, iš viso:

107

107

Kvietinės

25

25

Avižinės, dribsniai

6

6

Grikių

29

29

Miežinės

14

14

Perlinės

17

17

Ryžių

15

15

Manų

1

1

Cukrus

22

22

Gyvuliniai riebalai, iš viso:

13

13

Sviestas

9

9

Lašiniai

4

4

Augaliniai riebalai, iš viso

35

35

Aliejus

16

16

Margarinas

19

19

Druska

10

10

Actas

5

5

Krakmolas

0,3

0,3

Arbata

2

2

Bulvės

263

337

Kitos daržovės, iš viso:

224

260

Rūgštynės

3

3

Žirniai

10

10

Kopūstai

60

72

Morkos

15

18

Burokėliai

60

72

Svogūnai

33

38

Pomidorai

3

3

Agurkai

37

40

Prieskoninės daržovės

3

4

Česnakai

0,1

0,1

Vaisiai, iš viso:

10

10

Džiovinti vaisiai

10

10

Pomidorų padažas

9

9

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos teisingumo ministro

2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253

 

SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) DIRBANČIOMS MOTERIMS, LAIKOMOMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE

 

Produktai

Valgomo produkto dalis, neto svoris

Prekybinis bruto svoris

 

Pieno produktai, iš viso:

192

192

 

Pienas

153

153

 

Kefyras

39

39

 

Liesa varškė

27

27

 

Grietinė

12

12

 

Liesas varškės sūris

7

7

 

Fermentinis sūris

6

6

 

Mėsa, iš viso:

85

97

 

Kiauliena

31

36

 

Jautiena

33

40

 

Dešrelės

16

16

 

Dešra (virta, pusiau rūkyta)

5

5

 

Žuvis, silkė

42

61

 

Kiaušiniai

25

28

 

Duonos gaminiai, iš viso:

373

373

 

Ruginė duona

203

203

 

Kvietinė duona

87

87

 

Batonai, bandelės

53

53

 

Miltai

9

9

 

Makaronai

21

21

 

Kruopos, iš viso:

70

70

 

Kvietinės

14

14

 

Avižinės, dribsniai

3

3

 

Grikių

15

15

 

Miežinės

6

6

 

Perlinės

9

9

 

Ryžių

16

16

 

Manų

7

7

 

Cukrus

32

32

 

Gyvuliniai riebalai, iš viso:

28

28

 

Sviestas

28

28

 

Augaliniai riebalai, iš viso

16

16

 

Aliejus

16

16

 

Druska

10

10

 

Actas

5

5

 

Krakmolas

0,4

0,4

 

Arbata

2

2

 

Kakava

0,4

0,4

 

Bulvės

283

362

 

Kitos daržovės, iš viso:

244

280

 

Rūgštynės

6

6

 

Žirniai

6

6

Pupelės

1

1

Kopūstai

67

80

Morkos

27

32

Burokėliai

39

47

Svogūnai

33

38

Pomidorai

17

18

Agurkai

44

47

Prieskoninės daržovės

4

5

Česnakai

0,2

0,2

Vaisiai, iš viso:

52

57

Obuoliai

42

47

Džiovinti vaisiai

10

10

Džemai, uogienės

9

9

Pomidorų padažas

14

14

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos teisingumo ministro

2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253

 

SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) NEDIRBANČIOMS MOTERIMS, LAIKOMOMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE

 

Produktai

Valgomo produkto dalis, neto svoris

Prekybinis bruto svoris

Pieno produktai, iš viso:

162

162

Pienas

130

130

Kefyras

32

32

Liesa varškė

24

24

Grietinė

11

11

Liesas varškės sūris

4

4

Fermentinis sūris

5

5

Mėsa, iš viso:

80

91

Kiauliena

29

33

Jautiena

32

39

Dešrelės

16

16

Dešra (virta, pusiau rūkyta)

3

3

Žuvis, silkė

40

58

Kiaušiniai

24

27

Duonos gaminiai, iš viso:

244

244

Ruginė duona

131

131

Kvietinė duona

43

43

Batonai, bandelės

39

39

Miltai

11

11

Makaronai

20

20

Kruopos, iš viso:

68

68

Kvietinės

14

14

Avižinės, dribsniai

3

3

Grikių

15

15

Miežinės

6

6

Perlinės

8

8

Ryžių

15

15

Manų

7

7

Cukrus

22

22

Gyvuliniai riebalai, iš viso:

18

18

Sviestas

18

18

Augaliniai riebalai, iš viso

14

14

Aliejus

14

14

Druska

9

9

Actas

4

4

Krakmolas

0,4

0,4

Arbata

2

2

Kakava

0,4

0,4

Bulvės

257

329

Kitos daržovės, iš viso:

202

231

Rūgštynės

5

5

Žirniai

5

5

Pupelės

1

1

Kopūstai

51

61

Morkos

23

28

Burokėliai

27

32

Svogūnai

27

31

Pomidorai

17

18

Agurkai

43

46

Prieskoninės daržovės

3

4

Česnakai

0,1

0,1

Vaisiai, iš viso:

29

31

Obuoliai

19

21

Džiovinti vaisiai

10

10

Džemai, uogienės

9

9

Pomidorų padažas

12

12

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos teisingumo ministro

2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253

 

SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) NEPILNAMEČIAMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE

 

Produktai

Valgomo produkto dalis, neto svoris

Prekybinis bruto svoris

Pieno produktai, iš viso:

254

254

Pienas

214

214

Kefyras

40

40

Liesa varškė

46

46

Grietinė

12

12

Liesas varškės sūris

8

8

Fermentinis sūris

10

10

Mėsa, iš viso:

103

118

Kiauliena

31

36

Jautiena

44

54

Dešrelės

15

15

Dešra (virta, pusiau rūkyta)

13

13

Žuvis, silkė

48

70

Kiaušiniai

28

32

Duonos gaminiai, iš viso:

467

467

Ruginė duona

215

215

Kvietinė duona

134

134

Batonai, bandelės

85

85

Miltai

11

11

Makaronai

22

22

Kruopos, iš viso:

74

74

Kvietinės

14

14

Avižinės, dribsniai

3

3

Grikių

16

16

Miežinės

6

6

Perlinės

9

9

Ryžių

17

17

Manų

9

9

Cukrus

39

39

Gyvuliniai riebalai, iš viso:

28

28

Sviestas

28

28

Augaliniai riebalai, iš viso

28

28

Aliejus

17

17

Margarinas

11

11

Druska

10

10

Actas

6

6

Krakmolas

0,4

0,4

Arbata

2

2

Kakava

1

1

Bulvės

285

365

Kitos daržovės, iš viso:

252

290

Rūgštynės

6

6

Žirniai

6

6

Pupelės

1

1

Kopūstai

67

80

Morkos

30

36

Burokėliai

42

50

Svogūnai

35

41

Pomidorai

17

18

Agurkai

44

47

Prieskoninės daržovės

4

5

Česnakai

0,1

0,1

Vaisiai, iš viso:

55

60

Obuoliai

42

47

Džiovinti vaisiai

13

13

Džemai, uogienės

18

18

Pomidorų padažas

14

14

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos teisingumo ministro

2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253

 

SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS KIEKIS (g) ASMENIMS, VEŽAMIEMS Į KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETAS ARBA IŠ JŲ

 

Produktai

Valgomo produkto dalis, neto svoris

Prekybinis bruto svoris

Duona

300

300

Sviestas arba margarinas

30

30

Fermentinis sūris

30

30

Dešrelės arba du kiaušiniai

120

120

Mineralinis vanduo

500

500

______________