LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIŲ PAROS KIEKIŲ IR PAROS MAITINIMO IŠLAIDŲ NORMŲ ASMENIMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE, PATVIRTINIMO
2002 m. rugsėjo 23 d. Nr. 253
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. sausio 9 d. nutarimo Nr. 14 „Dėl fiziologinių mitybos normų asmenims, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 4-98) 3 punktu:
1. Tvirtinu pridedamus:
1.1. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį dirbantiems vyrams, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;
1.2. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį nedirbantiems vyrams, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;
1.3. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį dirbančioms moterims, laikomoms kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;
1.4. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį nedirbančioms moterims, laikomoms kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;
1.5. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį nepilnamečiams, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose;
2. Nustatau:
2.1. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienam dirbančiam vyrui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 3,27 Lt;
2.2. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienam nedirbančiam vyrui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 2,79 Lt;
2.3. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienai dirbančiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 3,62 Lt;
2.4. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienai nedirbančiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 3,42 Lt;
2.5. paros maitinimo išlaidų normą pinigine išraiška vienam nepilnamečiui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietose, – iki 3,97 Lt;
3. P a v e d u Kalėjimų departamentui prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos:
3.1. iki 2003 m. sausio 1 d. parengti asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo metodines rekomendacijas;
3.2. kiekvieno kalendorinio pusmečio pradžioje (kalendorinis pusmetis – tai laiko tarpsnis nuo sausio 1 d. iki birželio 30 d. ir nuo liepos 1 d. iki gruodžio 31 d.) perskaičiuoti paros maitinimo išlaidų normas asmenims, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, jeigu indeksuojamas Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės praėjusiam kalendoriniam pusmečiui apskaičiuotas bendrasis vartojamų maisto produktų kainų indeksas buvo ne mažesnis kaip 1.1.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) DIRBANTIEMS VYRAMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris |
Prekybinis bruto svoris |
Pieno produktai, iš viso: |
221 |
221 |
Pienas |
181 |
181 |
Kefyras |
40 |
40 |
Liesa varškė |
29 |
29 |
Grietinė |
5 |
5 |
Liesas varškės sūris |
5 |
5 |
Fermentinis sūris |
5 |
5 |
Mėsa, iš viso: |
119 |
136 |
Kiauliena |
44 |
51 |
Jautiena |
44 |
54 |
Dešrelės |
21 |
21 |
Dešra (virta, pusiau rūkyta) |
10 |
10 |
Žuvis, silkė |
72 |
104 |
Kiaušiniai |
21 |
24 |
Duonos gaminiai, iš viso: |
486 |
486 |
Ruginė duona |
305 |
305 |
Kvietinė duona |
141 |
141 |
Miltai |
6 |
6 |
Makaronai |
34 |
34 |
Kruopos, iš viso: |
142 |
142 |
Kvietinės |
31 |
31 |
Avižinės, dribsniai |
9 |
9 |
Grikių |
38 |
38 |
Miežinės |
18 |
18 |
Perlinės |
24 |
24 |
Ryžių |
20 |
20 |
Manų |
2 |
2 |
Cukrus |
33 |
33 |
Gyvuliniai riebalai, iš viso: |
23 |
23 |
Sviestas |
19 |
19 |
Lašiniai |
4 |
4 |
Augaliniai riebalai, iš viso |
47 |
47 |
Aliejus |
25 |
25 |
Margarinas |
22 |
22 |
Druska |
13 |
13 |
Actas |
7 |
7 |
Krakmolas |
0,3 |
0,3 |
Arbata |
2 |
2 |
Bulvės |
352 |
451 |
Kitos daržovės, iš viso: |
322 |
376 |
Rūgštynės |
3 |
3 |
Žirniai |
14 |
14 |
Kopūstai |
89 |
107 |
Morkos |
19 |
23 |
Burokėliai |
103 |
124 |
Svogūnai |
46 |
53 |
Pomidorai |
3 |
3 |
Agurkai |
42 |
45 |
Prieskoninės daržovės |
3 |
4 |
Česnakai |
0,3 |
0,3 |
Vaisiai, iš viso: |
10 |
10 |
Džiovinti vaisiai |
10 |
10 |
Pomidorų padažas |
13 |
13 |
______________
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) NEDIRBANTIEMS VYRAMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris |
Prekybinis bruto svoris |
Pieno produktai, iš viso: |
148 |
148 |
Pienas |
116 |
116 |
Kefyras |
32 |
32 |
Liesa varškė |
6 |
6 |
Grietinė |
4 |
4 |
Liesas varškės sūris |
4 |
4 |
Fermentinis sūris |
4 |
4 |
Mėsa, iš viso: |
86 |
97 |
Kiauliena |
30 |
35 |
Jautiena |
28 |
34 |
Dešrelės |
21 |
21 |
Dešra (virta, pusiau rūkyta) |
7 |
7 |
Žuvis, silkė |
52 |
75 |
Kiaušiniai |
13 |
15 |
Duonos gaminiai, iš viso: |
312 |
312 |
Ruginė duona |
196 |
196 |
Kvietinė duona |
86 |
86 |
Miltai |
3 |
3 |
Makaronai |
27 |
27 |
Kruopos, iš viso: |
107 |
107 |
Kvietinės |
25 |
25 |
Avižinės, dribsniai |
6 |
6 |
Grikių |
29 |
29 |
Miežinės |
14 |
14 |
Perlinės |
17 |
17 |
Ryžių |
15 |
15 |
Manų |
1 |
1 |
Cukrus |
22 |
22 |
Gyvuliniai riebalai, iš viso: |
13 |
13 |
Sviestas |
9 |
9 |
Lašiniai |
4 |
4 |
Augaliniai riebalai, iš viso |
35 |
35 |
Aliejus |
16 |
16 |
Margarinas |
19 |
19 |
Druska |
10 |
10 |
Actas |
5 |
5 |
Krakmolas |
0,3 |
0,3 |
Arbata |
2 |
2 |
Bulvės |
263 |
337 |
Kitos daržovės, iš viso: |
224 |
260 |
Rūgštynės |
3 |
3 |
Žirniai |
10 |
10 |
Kopūstai |
60 |
72 |
Morkos |
15 |
18 |
Burokėliai |
60 |
72 |
Svogūnai |
33 |
38 |
Pomidorai |
3 |
3 |
Agurkai |
37 |
40 |
Prieskoninės daržovės |
3 |
4 |
Česnakai |
0,1 |
0,1 |
Vaisiai, iš viso: |
10 |
10 |
Džiovinti vaisiai |
10 |
10 |
Pomidorų padažas |
9 |
9 |
______________
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) DIRBANČIOMS MOTERIMS, LAIKOMOMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris |
Prekybinis bruto svoris |
|
||
Pieno produktai, iš viso: |
192 |
192 |
|
||
Pienas |
153 |
153 |
|
||
Kefyras |
39 |
39 |
|
||
Liesa varškė |
27 |
27 |
|
||
Grietinė |
12 |
12 |
|
||
Liesas varškės sūris |
7 |
7 |
|
||
Fermentinis sūris |
6 |
6 |
|
||
Mėsa, iš viso: |
85 |
97 |
|
||
Kiauliena |
31 |
36 |
|
||
Jautiena |
33 |
40 |
|
||
Dešrelės |
16 |
16 |
|
||
Dešra (virta, pusiau rūkyta) |
5 |
5 |
|
||
Žuvis, silkė |
42 |
61 |
|
||
Kiaušiniai |
25 |
28 |
|
||
Duonos gaminiai, iš viso: |
373 |
373 |
|
||
Ruginė duona |
203 |
203 |
|
||
Kvietinė duona |
87 |
87 |
|
||
Batonai, bandelės |
53 |
53 |
|
||
Miltai |
9 |
9 |
|
||
Makaronai |
21 |
21 |
|
||
Kruopos, iš viso: |
70 |
70 |
|
||
Kvietinės |
14 |
14 |
|
||
Avižinės, dribsniai |
3 |
3 |
|
||
Grikių |
15 |
15 |
|
||
Miežinės |
6 |
6 |
|
||
Perlinės |
9 |
9 |
|
||
Ryžių |
16 |
16 |
|
||
Manų |
7 |
7 |
|
||
Cukrus |
32 |
32 |
|
||
Gyvuliniai riebalai, iš viso: |
28 |
28 |
|
||
Sviestas |
28 |
28 |
|
||
Augaliniai riebalai, iš viso |
16 |
16 |
|
||
Aliejus |
16 |
16 |
|
||
Druska |
10 |
10 |
|
||
Actas |
5 |
5 |
|
||
Krakmolas |
0,4 |
0,4 |
|
||
Arbata |
2 |
2 |
|
||
Kakava |
0,4 |
0,4 |
|
||
Bulvės |
283 |
362 |
|
||
Kitos daržovės, iš viso: |
244 |
280 |
|
||
Rūgštynės |
6 |
6 |
|
||
Žirniai |
6 |
6 |
|||
Pupelės |
1 |
1 |
|||
Kopūstai |
67 |
80 |
|||
Morkos |
27 |
32 |
|||
Burokėliai |
39 |
47 |
|||
Svogūnai |
33 |
38 |
|||
Pomidorai |
17 |
18 |
|||
Agurkai |
44 |
47 |
|||
Prieskoninės daržovės |
4 |
5 |
|||
Česnakai |
0,2 |
0,2 |
|||
Vaisiai, iš viso: |
52 |
57 |
|||
Obuoliai |
42 |
47 |
|||
Džiovinti vaisiai |
10 |
10 |
|||
Džemai, uogienės |
9 |
9 |
|||
Pomidorų padažas |
14 |
14 |
|||
______________
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) NEDIRBANČIOMS MOTERIMS, LAIKOMOMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris |
Prekybinis bruto svoris |
Pieno produktai, iš viso: |
162 |
162 |
Pienas |
130 |
130 |
Kefyras |
32 |
32 |
Liesa varškė |
24 |
24 |
Grietinė |
11 |
11 |
Liesas varškės sūris |
4 |
4 |
Fermentinis sūris |
5 |
5 |
Mėsa, iš viso: |
80 |
91 |
Kiauliena |
29 |
33 |
Jautiena |
32 |
39 |
Dešrelės |
16 |
16 |
Dešra (virta, pusiau rūkyta) |
3 |
3 |
Žuvis, silkė |
40 |
58 |
Kiaušiniai |
24 |
27 |
Duonos gaminiai, iš viso: |
244 |
244 |
Ruginė duona |
131 |
131 |
Kvietinė duona |
43 |
43 |
Batonai, bandelės |
39 |
39 |
Miltai |
11 |
11 |
Makaronai |
20 |
20 |
Kruopos, iš viso: |
68 |
68 |
Kvietinės |
14 |
14 |
Avižinės, dribsniai |
3 |
3 |
Grikių |
15 |
15 |
Miežinės |
6 |
6 |
Perlinės |
8 |
8 |
Ryžių |
15 |
15 |
Manų |
7 |
7 |
Cukrus |
22 |
22 |
Gyvuliniai riebalai, iš viso: |
18 |
18 |
Sviestas |
18 |
18 |
Augaliniai riebalai, iš viso |
14 |
14 |
Aliejus |
14 |
14 |
Druska |
9 |
9 |
Actas |
4 |
4 |
Krakmolas |
0,4 |
0,4 |
Arbata |
2 |
2 |
Kakava |
0,4 |
0,4 |
Bulvės |
257 |
329 |
Kitos daržovės, iš viso: |
202 |
231 |
Rūgštynės |
5 |
5 |
Žirniai |
5 |
5 |
Pupelės |
1 |
1 |
Kopūstai |
51 |
61 |
Morkos |
23 |
28 |
Burokėliai |
27 |
32 |
Svogūnai |
27 |
31 |
Pomidorai |
17 |
18 |
Agurkai |
43 |
46 |
Prieskoninės daržovės |
3 |
4 |
Česnakai |
0,1 |
0,1 |
Vaisiai, iš viso: |
29 |
31 |
Obuoliai |
19 |
21 |
Džiovinti vaisiai |
10 |
10 |
Džemai, uogienės |
9 |
9 |
Pomidorų padažas |
12 |
12 |
______________
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS (g) NEPILNAMEČIAMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris |
Prekybinis bruto svoris |
|
Pieno produktai, iš viso: |
254 |
254 |
|
Pienas |
214 |
214 |
|
Kefyras |
40 |
40 |
|
Liesa varškė |
46 |
46 |
|
Grietinė |
12 |
12 |
|
Liesas varškės sūris |
8 |
8 |
|
Fermentinis sūris |
10 |
10 |
|
Mėsa, iš viso: |
103 |
118 |
|
Kiauliena |
31 |
36 |
|
Jautiena |
44 |
54 |
|
Dešrelės |
15 |
15 |
|
Dešra (virta, pusiau rūkyta) |
13 |
13 |
|
Žuvis, silkė |
48 |
70 |
|
Kiaušiniai |
28 |
32 |
|
Duonos gaminiai, iš viso: |
467 |
467 |
|
Ruginė duona |
215 |
215 |
|
Kvietinė duona |
134 |
134 |
|
Batonai, bandelės |
85 |
85 |
|
Miltai |
11 |
11 |
|
Makaronai |
22 |
22 |
|
Kruopos, iš viso: |
74 |
74 |
|
Kvietinės |
14 |
14 |
|
Avižinės, dribsniai |
3 |
3 |
|
Grikių |
16 |
16 |
|
Miežinės |
6 |
6 |
|
Perlinės |
9 |
9 |
|
Ryžių |
17 |
17 |
|
Manų |
9 |
9 |
|
Cukrus |
39 |
39 |
|
Gyvuliniai riebalai, iš viso: |
28 |
28 |
|
Sviestas |
28 |
28 |
|
Augaliniai riebalai, iš viso |
28 |
28 |
|
Aliejus |
17 |
17 |
|
Margarinas |
11 |
11 |
|
Druska |
10 |
10 |
|
Actas |
6 |
6 |
|
Krakmolas |
0,4 |
0,4 |
|
Arbata |
2 |
2 |
|
Kakava |
1 |
1 |
|
Bulvės |
285 |
365 |
|
Kitos daržovės, iš viso: |
252 |
290 |
|
Rūgštynės |
6 |
6 |
|
Žirniai |
6 |
6 |
|
Pupelės |
1 |
1 |
|
Kopūstai |
67 |
80 |
|
Morkos |
30 |
36 |
|
Burokėliai |
42 |
50 |
|
Svogūnai |
35 |
41 |
|
Pomidorai |
17 |
18 |
|
Agurkai |
44 |
47 |
|
Prieskoninės daržovės |
4 |
5 |
|
Česnakai |
0,1 |
0,1 |
|
Vaisiai, iš viso: |
55 |
60 |
|
Obuoliai |
42 |
47 |
|
Džiovinti vaisiai |
13 |
13 |
|
Džemai, uogienės |
18 |
18 |
|
Pomidorų padažas |
14 |
14 |
|
______________
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS KIEKIS (g) ASMENIMS, VEŽAMIEMS Į KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETAS ARBA IŠ JŲ
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris |
Prekybinis bruto svoris |
Duona |
300 |
300 |
Sviestas arba margarinas |
30 |
30 |
Fermentinis sūris |
30 |
30 |
Dešrelės arba du kiaušiniai |
120 |
120 |
Mineralinis vanduo |
500 |
500 |
______________