TARPŽINYBINĖ KOMBINUOTOSIOS MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪROS NAUDOJIMO KOMISIJA

 

A K T A S

DĖL TAM TIKRŲ PREKIŲ KLASIFIKAVIMO KOMBINUOTOJOJE PREKIŲ NOMENKLATŪROJE

 

2002 m. sausio 31 d. Nr. 3/2002

Vilnius

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. rugsėjo 11 d. nutarimo Nr. 1052 „Dėl Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros“ (Žin., 1996, Nr. 87-2062, Nr. 125-2921; 1997, Nr. 102-2574; 1999, Nr. 35-1041; 2001, Nr. 71-2532) 1.8.2 punktu ir remdamasi Europos Bendrijų Komisijos 1997 m. vasario 17 d. reglamentu Nr. 287/1997 „Dėl tam tikrų prekių klasifikavimo Kombinuotojoje nomenklatūroje“, tarpžinybinė Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisija nutaria:

1. Nustatyti, kad pridedamoje lentelėje aprašytos prekės turi būti klasifikuojamos nurodytosiose Kombinuotosios prekių nomenklatūros subpozicijose.

2. Šis aktas įsigalioja nuo 2002 m. kovo 1 d.

 

 

KOMISIJOS PIRMININKAS                                                                      ŠARŪNAS AVIŽIENIS

 

KOMISIJOS SEKRETORĖ                                                             VIDUOLĖ PROTUSEVIČIENĖ

______________


Tarpžinybinės Kombinuotosios muitų tarifų

ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros

naudojimo komisijos

2002 m. sausio 31 d. akto Nr. 3/2002

priedas

 

 

Prekių aprašymas

Klasifikacija

(KPN kodas)

Motyvai

 

(1)

(2)

(3)

1.

Maisto produktas, kurio sudėtyje yra:

2106.90.98.9

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, 4 skirsnio 2 pastabos (b) punktu, 15 skirsnio 1 pastabos (c) punktu ir 21.06 pozicijos bei 2106.90 ir 2106.90.98.9 subpozicijų aprašymais.

-

pieno riebalų: 74 % masės,

 

-

kiaušinių miltelių: 5 % masės,

 

-

vyno acto: 4 % masės,

 

-

druskos: 1,5 % masės,

 

-

vandens: 15,5 % masės.

 

Šis produktas, kuris pateikiamas šaldytas, turi gelsvos spalvos, į riebalus panašios medžiagos luito pavidalą.

 

 

2.

Tepūs riebalai, kurių sudėtyje yra nuo 70 % iki 80 % masės pieno riebalų ir nuo 20 % iki 30 % masės augalinių riebalų, dažniausiai pateikiami supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes po 500 g.

2106.90.98.9

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, 4 skirsnio 2 pastabos (b) punktu, 15 skirsnio taisyklėmis, 4 skirsnio 2 pastabos (b) punktu, 15 skirsnio 2106.90.98.9 subpozicijų aprašymais.

Šis produktas gali būti gaunamas maišant sviestą (04.05 pozicija) su augaliniais riebalais (15 skirsnis) arba maišant grietinėlę (04.01 pozicija) su augaliniais riebalais (15 skirsnis) ir gautą mišinį sumušant (suplakant).

 

 

______________