LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL MAŽO PAJĖGUMO NUSTATYMO KRITERIJŲ MĖSOS PERDIRBIMO ĮMONĖMS PATVIRTINIMO
2003 m. birželio 27 d. Nr. B1-586
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir įgyvendindamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. kovo 5 d. nutarimu Nr. 292 „Dėl Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje programos (Nacionalinė ACQUIS priėmimo programa) teisės derinimo priemonių ir ACQUIS įgyvendinimo priemonių 2003 metų planų patvirtinimo“ (Žin., 2003, Nr. 25-1019) patvirtintą Teisės derinimo priemonių 2003 metų planą (priemonės kodas 3.7.4.1-T56):
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2003 m. birželio 27 d.
įsakymu Nr. B1-586
MAŽO PAJĖGUMO NUSTATYMO KRITERIJAI MĖSOS PERDIRBIMO ĮMONĖMS
Mažo pajėgumo nustatymo kriterijai mėsos perdirbimo įmonėms paruošti vadovaujantis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir įgyvendina 1994 m. birželio 3 d. Komisijos sprendimą 94/383/EB dėl kriterijų, taikomų įmonėms, perdirbančioms mėsos produktus, kurios neturi pramoninio suplanavimo arba pramoninio gamybos pajėgumo.
2. Siekdama suteikti išimtis, nurodytas Mėsos ir kitų gyvūninių produktų ruošimo ir tiekimo į rinką taisyklėse (Žin., 2001, Nr. 1-26), Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba turi įvertinti mėsos perdirbimo įmonės pajėgumą, kad nustatytų gaminamų produktų maksimalų kiekį. Nustatant maksimalų perdirbamų produktų kiekį, turi būti atsižvelgta į mėsos perdirbimo įmonės suplanavimą ir patalpų išsidėstymą, produktų perdirbimo, žaliavos ir pagamintų produktų laikymo sąlygas.