LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL MAŽO PAJĖGUMO NUSTATYMO KRITERIJŲ MĖSOS PERDIRBIMO ĮMONĖMS PATVIRTINIMO

 

2003 m. birželio 27 d. Nr. B1-586

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir įgyvendindamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. kovo 5 d. nutarimu Nr. 292 „Dėl Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje programos (Nacionalinė ACQUIS priėmimo programa) teisės derinimo priemonių ir ACQUIS įgyvendinimo priemonių 2003 metų planų patvirtinimo“ (Žin., 2003, Nr. 25-1019) patvirtintą Teisės derinimo priemonių 2003 metų planą (priemonės kodas 3.7.4.1-T56):

1. Tvirtinu pridedamus Mažo pajėgumo nustatymo kriterijus mėsos perdirbimo įmonėms.

2. Pavedu įsakymo vykdymo kontrolę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriui.

 

 

DIREKTORIUS                                                                                  KAZIMIERAS LUKAUSKAS

______________

 


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2003 m. birželio 27 d.

įsakymu Nr. B1-586

 

MAŽO PAJĖGUMO NUSTATYMO KRITERIJAI MĖSOS PERDIRBIMO ĮMONĖMS

 

Mažo pajėgumo nustatymo kriterijai mėsos perdirbimo įmonėms paruošti vadovaujantis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir įgyvendina 1994 m. birželio 3 d. Komisijos sprendimą 94/383/EB dėl kriterijų, taikomų įmonėms, perdirbančioms mėsos produktus, kurios neturi pramoninio suplanavimo arba pramoninio gamybos pajėgumo.

1. Reikalavimų tikslas – nustatyti mažo pajėgumo kriterijus mėsos perdirbimo įmonei.

2. Siekdama suteikti išimtis, nurodytas Mėsos ir kitų gyvūninių produktų ruošimo ir tiekimo į rinką taisyklėse (Žin., 2001, Nr. 1-26), Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba turi įvertinti mėsos perdirbimo įmonės pajėgumą, kad nustatytų gaminamų produktų maksimalų kiekį. Nustatant maksimalų perdirbamų produktų kiekį, turi būti atsižvelgta į mėsos perdirbimo įmonės suplanavimą ir patalpų išsidėstymą, produktų perdirbimo, žaliavos ir pagamintų produktų laikymo sąlygas.

3. 2 punkte nurodytos išimtys suteikiamos, jei perdirbamų produktų kiekis neviršija 7,5 tonų galutinio produkto per savaitę arba vienos tonos galutinio produkto per savaitę, jei gaminamas žąsų kepenų paštetas.

______________