Lietuvos Respublikos Vyriausybė
NUTARIMAS
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 2001 M. SAUSIO 22 D. NUTARIMO NR. 67 „DĖL ALKOHOLIO PRODUKTŲ GAMYBOS LICENCIJAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2011 m. liepos 13 d. Nr. 821
Vilnius
Pakeisti Alkoholio produktų gamybos licencijavimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m. sausio 22 d. nutarimu Nr. 67 „Dėl Alkoholio produktų gamybos licencijavimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2001, Nr. 8-230; 2011, Nr. 50-2434):
1. Išdėstyti 7.3 punktą taip:
„7.3. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatyta tvarka atliktos alkoholio produktų kokybės tyrimo laboratorijos atestacijos pažymą. Įmonės, gaminančios per metus iki 5 000 hektolitrų alaus, iki 100 hektolitrų natūralios fermentacijos midaus ar vaisių vyno ir neturinčios galimybės įsirengti nuosavos laboratorijos, pateikia alkoholio produktų kokybės tyrimo sutarties, sudarytos su nustatyta tvarka atestuotos kitos institucijos ar įmonės maisto produktų kokybės tyrimo laboratorija, kopiją;“.
2. Išdėstyti 24 punktą taip:
„24. Alaus gamybos įmonės, neturinčios galimybės įsirengti nuosavos laboratorijos ir Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui pateikusios alkoholio produktų kokybės tyrimo sutarties, sudarytos su nustatyta tvarka atestuotos kitos institucijos ar įmonės maisto produktų kokybės tyrimo laboratorija, kopiją, per metus gali pagaminti iki 5 000 hektolitrų alaus. Įmonės, gaminančios natūralios fermentacijos midų ar vaisių vyną, neturinčios galimybės įsirengti nuosavos laboratorijos ir Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui pateikusios alkoholio produktų kokybės tyrimo sutarties, sudarytos su nustatyta tvarka atestuotos kitos institucijos ar įmonės maisto produktų kokybės tyrimo laboratorija, kopiją, per metus gali pagaminti iki 100 hektolitrų natūralios fermentacijos midaus ar vaisių vyno.“
3. Išdėstyti 32.1 punktą taip:
„32.1. alkoholinių gėrimų kokybės tyrimo laboratorija neatestuojama arba alaus gamybos įmonė, neturinti įsirengusi nuosavos laboratorijos, pagamino per metus daugiau kaip 5 000 hektolitrų alaus, arba įmonė, gaminanti natūralios fermentacijos midų ar vaisių vyną, neturinti įsirengusi nuosavos laboratorijos, pagamino per metus daugiau kaip 100 hektolitrų natūralios fermentacijos midaus ar vaisių vyno;“.