LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO
ĮSAKYMAS
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2008 M. RUGSĖJO 1 D. ĮSAKYMO NR. 3D-481 „DĖL TRADICINIŲ AMATŲ KLASIFIKACIJOS APRAŠO IR TRADICINIŲ AMATŲ KLASIFIKACIJOS PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2009 m. sausio 14 d. Nr. 3D-15
Vilnius
Pakeičiu Tradicinių amatų klasifikaciją, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. 3D-481 „Dėl Tradicinių amatų klasifikacijos aprašo ir Tradicinių amatų klasifikacijos patvirtinimo“ (Žin., 2008, Nr. 102-3936), ir išdėstau 020 eilutę taip:
020 |
Maisto ruošimas |
Virėjas |
020AG06.01.01 |
Maistas |
Grūdų gaminiai |
Košės |
||
020AG06.01.02 |
Blynai |
|||||||
020AG06.01.03 |
Virtiniai |
|||||||
020AG06.01.04 |
Sriubos |
|||||||
020AG06.01.05 |
Miltų padažai |
|||||||
020AG06.01.06 |
Aguonų pienas |
|||||||
020AG06.01.07 |
Kanapių pienas |
|||||||
020AG06.01.08 |
Kanapių padažai |
|||||||
020AG06.01.09 |
Kanapių varškė |
|||||||
020AG06.01.10 |
Garstyčių padažai |
|||||||
020AG06.02.01 |
Bulvių gaminiai |
Virtos bulvės |
||||||
020AG06.02.02 |
Bulvių sriubos |
|||||||
020AG06.02.03 |
Bulvių košės |
|||||||
020AG06.02.04 |
Blynai |
|||||||
020AG06.02.05 |
Bandos |
|||||||
020AG06.02.06 |
Plokštainiai |
|||||||
020AG06.02.07 |
Didžkukuliai |
|||||||
020AG06.02.08 |
Švilpikai |
|||||||
020AG06.02.09 |
Virtiniai su įvairiais įdarais |
|||||||
020AG06.02.10 |
Virtiniai |
|||||||
020AG06.03.01 |
Grybų gaminiai |
Virti grybai |
||||||
020AG06.03.02 |
Grybų sriubos |
|||||||
020AG06.03.03 |
Švieži kepti grybai |
|||||||
020AG06.03.04 |
Sūdyti grybai |
|||||||
020AG06.03.05 |
Rauginti grybai |
|||||||
020AG06.03.06 |
Džiovinti grybai |
|||||||
020AG06.03.07 |
Grybų padažai |
|||||||
020AG06.03.08 |
Pyragėliai su grybais |
|||||||
020AG06.04.01 |
Daržovių gaminiai |
Rauginti burokėliai |
||||||
020AG06.04.02 |
Rauginti kopūstai |
|||||||
020AG06.04.03 |
Rauginti agurkai |
|||||||
020AG06.04.04 |
Daržovių sriubos |
|||||||
020AG06.04.05 |
Krienų padažai |
|||||||
020AG06.05.01 |
Vaisių gaminiai |
Rauginti obuoliai |
||||||
020AG06.05.02 |
Kepti obuoliai |
|||||||
020AG06.05.03 |
Džiovinti obuoliai |
|||||||
020AG06.05.04 |
Džiovintos kriaušės |
|||||||
020AG06.05.05 |
Džiovintos slyvos |
|||||||
020AG06.05.06 |
Obuolienės |
|||||||
020AG06.05.07 |
Kriaušių košės |
|||||||
020AG06.05.08 |
Slyvų košės |
|||||||
020AG06.06.01 |
Uogų gaminiai |
Šviežios uogos su cukrumi |
||||||
020AG06.06.02 |
Šviežios uogos su pienu |
|||||||
020AG06.06.03 |
Džiovintos žemuogės |
|||||||
020AG06.06.04 |
Džiovintos mėlynės |
|||||||
020AG06.06.05 |
Džiovintos avietės |
|||||||
020AG06.06.06 |
Bruknių košės |
|||||||
020AG06.06.07 |
Bruknių košės su priedais |
|||||||
020AG06.06.08 |
Žemuogių uogienės |
|||||||
020AG06.06.09 |
Mėlynių uogienės |
|||||||
020AG06.06.10 |
Aviečių uogienės |
|||||||
020AG06.07.01 |
Gėrimai |
Sula |
||||||
020AG06.07.02 |
Gira |
|||||||
020AG06.07.03 |
Rašalas |
|||||||
020AG06.07.04 |
Kisielius |
|||||||
020AG06.07.05 |
Gilių kava |
|||||||
020AG06.07.06 |
Grūdų kava |
|||||||
020AG06.07.07 |
Morkų kava |
|||||||
020AG06.07.08 |
Žolelių arbata |
|||||||
020AG06.07.09 |
|
Kmynų gėrimas |
|
|||||
020AG06.07.10 |
|
Mėtų gėrimas |
|
|||||
020AG06.07.11 |
|
Duonos gėrimas |
|
|||||
020GV04.01.01 |
Virta mėsa ir mėsos gaminiai |
Mėsos sriubos |
||||||
020GV04.01.02 |
Kumpiai |
|||||||
020GV04.01.03 |
Dešros |
|||||||
020GV04.01.04 |
Šoninės |
|||||||
020GV04.01.05 |
Vištiena |
|||||||
020GV04.01.06 |
Jautiena |
|||||||
020GV04.01.07 |
Aviena |
|||||||
020GV04.01.08 |
Kiauliena |
|||||||
020GV04.01.09 |
Kalakutiena |
|||||||
020GV04.01.10 |
Antiena |
|||||||
020GV04.01.11 |
Žąsiena |
|||||||
020GV04.01.12 |
Kepeninė |
|||||||
020GV04.01.13 |
Šaltiena |
|||||||
020GV04.01.14 |
Vyniotiniai |
|||||||
020GV04.02.01 |
Kepta mėsa ir mėsos gaminiai |
Kumpiai |
||||||
020GV04.02.02 |
Šoninės |
|||||||
020GV04.02.03 |
Antiena |
|||||||
020GV04.02.04 |
Žąsiena |
|||||||
020GV04.02.05 |
Jautiena |
|||||||
020GV04.02.06 |
Kiauliena |
|||||||
020GV04.02.07 |
Vištiena |
|||||||
020GV04.02.08 |
Kalakutiena |
|||||||
020GV04.02.09 |
Laukinių paukščių mėsa |
|||||||
020GV04.02.10 |
Žvėriena |
|||||||
020GV04.02.11 |
Spirgučių padažai |
|||||||
020GV04.03.01 |
Vėdarai ir subproduktų gaminiai |
Kraujiniai vėdarai |
||||||
020GV04.03.02 |
Kruopiniai vėdarai |
|||||||
020GV04.03.03 |
Bulviniai vėdarai |
|||||||
020GV04.03.04 |
Kraujiniai blynai |
|||||||
020GV04.04.01 |
Pieno gaminiai |
Pieniškos sriubos |
||||||
020GV04.04.02 |
Varškės padažai |
|||||||
020GV04.04.03 |
Krekenos |
|||||||
020GV04.04.04 |
Sviestas su prieskoniais |
|||||||
020GV04.04.05 |
Sviesto padažai |
|||||||
020GV04.04.06 |
Kastinys |
|||||||
020GV04.04.07 |
Varškėčiai |
|||||||
020GV04.04.08 |
Varškės virtiniai |
|||||||
020GV04.04.09 |
Varškės pyragai |
|||||||
020GV04.04.10 |
Varškės bandelės |
|||||||
020GV04.05.01 |
Žuvų gaminiai |
Žuvienė |
||||||
020GV04.05.02 |
Keptos žuvys |
|||||||
020GV04.05.03 |
Virtos žuvys |
|||||||
020GV04.05.04 |
Rūkytos žuvys |
|||||||
020GV04.05.05 |
Sūdytos žuvys |
|||||||
020GV04.05.06 |
Vytintos žuvys |
|||||||
020GV04.05.07 |
Žuvų šutiniai |
|||||||
020GV04.05.08 |
Įdarytos žuvys |
|||||||
020GV04.05.09 |
Virti vėžiai |
|||||||
020GV04.05.10 |
Silkių patiekalai |
|||||||
020GV04.05.11 |
Silkių padažai |
|||||||
020GV04.06.01 |
Kiaušinių gaminiai |
Kiaušinienės |