LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL DUOMENŲ APIE PIENĄ IR PIENO PRODUKTUS TEIKIMO
2004 m. rugpjūčio 11 d. Nr. 3D-477
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo plėtros įstatymo (Žin., 2002, Nr. 72-3009) 28 ir 29 straipsniais, įgyvendindamas 1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyvą 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. gruodžio 5 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyva 2003/107/EB) bei atsižvelgdamas į Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos nuostatus, patvirtintus Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakymu Nr. 3D-156 (Žin., 2004, Nr. 54-1867):
1. Tvirtinu pridedamus:
2. Pripažįstu netekusiais galios:
2.1. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 20 d. įsakymą Nr. 506 „Dėl duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo“ (Žin., 2003, Nr. 1-14);
2.2. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. rugsėjo 25 d. įsakymą Nr. 3D-384 „Dėl žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 20 d. įsakymo Nr. 506 „Dėl duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo“ pakeitimo“ (Žin., 2003, Nr. 92-4169);
2.3. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. gegužės 28 d. įsakymą Nr. 3D-322 „Dėl žemės ūkio ministro 2003 m. rugsėjo 25 d. įsakymo Nr. 3D-384 „Dėl žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 20 d. įsakymo Nr. 506 „Dėl duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo“ pakeitimo“ pakeitimo“ (Žin., 2004, Nr. 88-3243).
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2004 m. rugpjūčio 11 d. įsakymu Nr. 3D-477
DUOMENŲ APIE PIENĄ IR PIENO PRODUKTUS TEIKIMO TAISYKLĖS
Duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo taisyklės (toliau – taisyklės) parengtos remiantis 1999 m. gegužės 17 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1255/1999 dėl bendro pieno ir pieno produktų rinkos organizavimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2004 m. vasario 2 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 186/2004), 1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyva 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. gruodžio 5 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyva Nr. 2003/107/EB), 1996 m. gruodžio 18 d. Komisijos sprendimu 97/80/EB, nustatančiu Tarybos direktyvos 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų įgyvendinimo nuostatas (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1998 m. spalio 6 d. Tarybos sprendimu 98/582/EB), 1999 m. liepos 8 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1498/1999, nustatančiu Tarybos reglamento (EEB) Nr. 804/68 įgyvendinimo taisykles dėl valstybių narių ir Komisijos informacinių pranešimų pieno ir pieno produktų sektoriuje (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2001 m. rugpjūčio 22 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1681/2001), Europos Sąjungos žemės ūkio kainų statistikos vadovu (EUROSTAT, Liuksemburgas, 2001 m.).
I. Bendrosios Nuostatos
1. Šios taisyklės taikomos įmonėms, užsiimančioms pieno supirkimu, apdorojimu bei perdirbimu, ir duomenų tvarkytojui, kuris vykdo Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos (toliau – ŽŪMPRIS) nuostatuose nurodytas funkcijas.
2. Šių taisyklių tikslas – nustatyti duomenų apie pieno supirkimą, gamybą, pardavimą, pieno ir pieno produktų kainas teikimą duomenų tvarkytojui bei šių sukauptų duomenų pagrindu parengtų ataskaitų teikimą ŽŪMPRIS valdytojui ir Europos Komisijai.
3. Teikiami duomenys naudojami Lietuvos pieno sektoriaus politikai formuoti bei reikalingiems sprendimams dėl bendrosios pieno ir pieno produktų rinkos organizavimo priimti.
4. Pieno produktų, apie kuriuos turi būti teikiami duomenys, sąrašas pateikiamas šių taisyklių 1 priede.
5. Šiose taisyklėse vartojamos sąvokos:
ŽŪMPRIS valdytojas – Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija.
Duomenų tvarkytojas – VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.
Pieninės – įmonės, superkančios pieną iš pieno gamintojų ir (ar) iš pieno supirkimo įmonių bei kitų pieninių ir gaminančios pieno produktus.
Pieno supirkimo įmonės – įmonės, kurios nepriklauso pieninėms ir pieno neapdoroja termiškai arba neperdirba kaip pieninės, ir kurios superka pieną ir už jį savo vardu atsiskaito su pieno gamintojais.
II. duomenų TEIKIMAS tvarkytojui
6. Pieninės duomenų tvarkytojui privalo teikti duomenis:
6.1. kas mėnesį, ne vėliau kaip iki 10 dienos, pasibaigus kalendoriniam mėnesiui – ataskaitą apie žalio pieno supirkimo kainas ir kiekius (forma PS-2 (mėnesinė, metinė));
6.2. kas mėnesį, ne vėliau kaip iki 15 dienos, pasibaigus kalendoriniam mėnesiui:
6.3. kas metai, ne vėliau kaip iki gegužės 15 d, pasibaigus metams – ataskaitą apie pieno supirkimą, jo pardavimą kitoms įmonėms bei pieno produktų gamybą (forma PS-4 (metinė));
7. Pieno supirkimo įmonės duomenų tvarkytojui privalo teikti duomenis:
7.1. kas mėnesį, ne vėliau kaip iki 10 dienos, pasibaigus kalendoriniam mėnesiui, – ataskaitą apie žalio pieno supirkimo kainas ir kiekius (forma PS-2 (mėnesinė, metinė));
III. Duomenų teikimas ŽŪMPRIS VALDYTOJUI ir Europos Komisijai
9. Duomenų tvarkytojas šių taisyklių 6–7 punktuose nurodytų ataskaitų pagrindu rengia suvestines ir jas elektroniniu paštu perduoda ŽŪMPRIS valdytojui.
10. Duomenų tvarkytojas yra atsakingas už:
10.1. 1999 m. gruodžio 16 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2771/1999, nustatančio išsamias Tarybos reglamento (EEB) Nr. 1255/1999 taikymo taisykles dėl intervencijos sviesto ir grietinėlės rinkoje, 8 straipsnio įgyvendinimą ir Komisijos nustatyta tvarka perduoda informaciją Komisijai pagal šių taisyklių 2 priedą.
10.2. 1999 m. liepos 8 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 1498/1999, nustatančio Tarybos reglamento (EEB) Nr. 804/68 įgyvendinimo taisykles dėl valstybių narių ir Komisijos informacinių pranešimų pieno ir pieno produktų sektoriuje, 6 straipsnio įgyvendinimą. Duomenų tvarkytojas Komisijos nustatyta tvarka perduoda informaciją Komisijai apie praėjusios savaitės šių pieno produktų pardavimo kainas: sviesto, nugriebto pieno miltelių, nenugriebto pieno miltelių, sūrių (Gouda, Tilsit tipų bei ilgai brandinamo kietojo sūrio).
11. Duomenų tvarkytojas sukauptų duomenų pagrindu rengia ir teikia Europos Komisijai ataskaitas:
11.1. kiekvieną mėnesį, per keturiasdešimt dienų po tiriamojo mėnesio – apie supirkto pieno ir grietinėlės kiekius bei riebalų ir baltymų kiekį juose bei apie pagrindinių pieno produktų gamybą pagal 1996 m. gruodžio 18 d. Komisijos sprendimo 97/80/EB II priedo A lentelėje pateiktą formą;
11.2. kiekvienais metais, iki kitų metų birželio 30 d. už praėjusius metus – apie supirkto pieno ir grietinėlės kiekį bei riebalų ir baltymų kiekį juose, pieno produktų gamybą, panaudotus nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius pieno produktų gamybai, riebalų ir baltymų kiekį pieno produktuose pagal 1996 m. gruodžio 18 d. Komisijos sprendimo 97/80/EB II priedo B lentelėje pateiktą formą;
11.3. kas trejus metus, iki rugsėjo 30 d. po tiriamojo laikotarpio – apie pieno supirkimo, apdorojimo ir perdirbimo įmonių dydį, jas grupuojant pagal supirkto, apdoroto, perdirbto pieno bei pagamintų pieno produktų kiekius pagal 1996 m. gruodžio 18 d. Komisijos sprendimo 97/80/EB II priedo D-G lentelėse pateiktas formas.
IV. Baigiamosios Nuostatos
13. Už duomenų pateikimą laiku ir ataskaitų apskaitos tvarkymą atsakingas pieninės ir pieno supirkimo įmonės vadovas arba jo paskirtas atsakingas darbuotojas.
14. Pieninės ir pieno supirkimo įmonės privalo ataskaitas saugoti bei tvarkyti jų apskaitą trejus metus.
15. Duomenų tvarkytojas privalo užtikrinti duomenų konfidencialumą ir duomenis saugoti bei tvarkyti jų apskaitą neribotą laiką.
Duomenų apie pieną ir pieno produktus
teikimo taisyklių
1 priedas
pieno Produktų, apie kuriuos teikiami duomenys, Sąrašas
Kodas |
Produktas |
Aprašymas |
1 |
Švieži pieno produktai |
|
11 |
Geriamasis pienas |
Pienas (nenugriebtas, pusiau nugriebtas ar nugriebtas), į kurį nepridėta priedų, skirtas tiesiogiai vartojimui. Geriamajam pienui priskiriamas pienas su vitamininiais priedais. |
112 |
Nenugriebtas pienas |
Termiškai apdorotas pienas, kurio natūralus riebalų kiekis yra ne mažesnis kaip 3,5% arba toks riebalų kiekis gautas normalizuojant pieną. |
1124 |
Nenugriebtas, ne mažesnio kaip 3,2% riebumo |
Termiškai apdorotas normalizuotas pienas, kurio riebalų kiekis yra ne mažesnis kaip 3,2%. |
113 |
Pusriebis pienas |
Termiškai apdorotas ir normalizuotas pienas, kurio riebalų kiekis yra: 1%; 1,50% – 1,80%; 2%; 2,5%. |
114 |
Nugriebtas pienas |
Termiškai apdorotas ir normalizuotas pienas, kurio riebalų kiekis yra ne didesnis kaip 0,50%. |
12 |
Pasukos |
Pasukos be priedų, įskaitant ir raugintas pasukas. Pasukos su priedais turi būti priskirtos pieno pagrindo gėrimams. |
13 |
Grietinėlė |
Pagaminta grietinėlė, paruošta tiekimui iš pieninių: skirta vartoti žmonėms, taip pat kaip žaliava šokolado, ledų gamintojams ir kitoms maisto pramonės įmonėms. Nepriskiriama pagaminta grietinėlė, skirta kitų pieno produktų gamybai. Šiai pozicijai priskiriama ir rauginta grietinėlė (grietinė). Šiai pozicijai nepriskiriama grietinėlė (grietinė), kurios sudėtyje yra augalinės kilmės riebalų (ji pateikiama eilutėje su kodu 162 „Grietinėlė (grietinė) su augaliniais riebalais“). |
14 |
Rauginti pieno produktai |
Raugintiems pieno produktams priskiriami rūgpienis, kefyras, jogurtai, geriamieji jogurtai, termiškai apdorotas fermentuotas pienas, produktai, pagaminti su bifido bakterijomis ir kiti produktai. Gali būti su priedais ir be jų. |
15 |
Pieno pagrindo gėrimai |
Skysti pieno produktai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 50% pieno produktų, įskaitant iš išrūgų pagamintus produktus. Šiems gėrimams priskiriamas kakavinis pienas, pasukos su priedais, išrūgų gėrimai ir t. t. |
16 |
Kiti švieži pieno produktai |
Visi švieži pieno produktai, nenurodyti kodais 11–15. Dažniausiai tai pieno pagrindo desertai (pieno drebučiai, tortai, pieno pudingai, grietinėlės desertai, putėsiai ir t. t.), ledai (bei panašūs produktai), taip pat kastinis ir pan. |
161 |
Valgomieji ledai |
- |
162 |
Grietinėlė (grietinė) su augaliniais riebalais |
Grietinėlė (grietinė), kurios sudėtyje yra augalinės kilmės riebalų. |
163 |
Kiti švieži pieno produktai |
Šioje pozicijoje nurodomi kitoje vietoje nenurodyti švieži pieno produktai. Joje taip pat nurodomi iš kitų ūkio subjektų (pieninių, prekybininkų ir pan.) pirkti ar kitaip gauti švieži pieno produktai, kurie buvo pateikti į rinką jų neperdirbus (išskyrus pakavimą). |
2 |
Kiti produktai |
|
21 |
Sutirštintas pienas |
Sutirštintas (termiškai apdorotas) įvairaus riebumo pienas ir koncentruotas pienas su cukrumi ar be jo, taip pat su įvairiais priedais (kava, kakava ir pan.). |
22 |
Sausi pieno produktai |
Produktai, gaunami išgarinus vandenį iš grietinėlės, nenugriebto, pusriebio ir nugriebto pieno, pasukų ir rauginto pieno. |
221 |
Grietinėlės milteliai |
Pieno milteliai, kurių pieno riebalų kiekis yra ne mažesnis kaip 42% produkto masės. |
222 |
Nenugriebto pieno milteliai |
Pieno milteliai, kurių pieno riebalų kiekis yra ne mažesnis kaip 26% ir mažesnis kaip 42% produkto masės. |
223 |
Iš dalies nugriebto pieno milteliai |
Pieno milteliai, kurių pieno riebalų kiekis yra didesnis kaip 1,5% ir mažesnis kaip 26% produkto masės. |
224 |
Nugriebto pieno milteliai |
Pieno milteliai, kurių didžiausias pieno riebalų kiekis yra 1,5% produkto masės |
225 |
Pasukų milteliai |
Sausasis produktas, pagamintas iš pasukų. |
226 |
Kiti |
Grietinėlės, pieno, pasukų ir/arba išrūgų miltelių mišiniai, sausieji baltymų pagrindo produktai ar kiti sausi pieno produktai. Šiai pozicijai priskiriamas išrūgų baltyminis koncentratas (IBK). |
23 |
Sviestas ir kiti pieno riebalų produktai |
Sviesto, išrūgų sviesto, lydyto sviesto, tepamųjų pieno riebalų ir tepių riebalų mišinių bendras kiekis išreiškiamas sviesto ekvivalentu, kurio pieno riebalų kiekis yra 82% produkto masės, tai yra sviestas, išrūgų sviestas, lydytas sviestas, tepamieji pieno riebalai ir tepūs riebalų mišiniai turi būti perskaičiuoti į 82% riebumo sviestą. Jei įmonėje gaminamas atgamintasis sviestas, jo kiekis rodomas atskiroje eilutėje kodu 2312. |
2311 |
Sviestas |
Produktas, gautas tiesiogiai ir tik iš pasterizuotos grietinėlės, kuriame pieno riebalų yra ne mažiau kaip 80%, bet ne daugiau kaip 90%, didžiausias drėgmės kiekis 16%, o didžiausias sausosios neriebalinės pieno medžiagos kiekis 2%. Taip pat priskiriamas sviestas, kurio sudėtyje yra nedideli kiekiai žolelių, prieskonių, aromatinių medžiagų ir t. t., su sąlyga, kad produktas išlaiko sviesto savybes. |
2313 |
Išrūgų sviestas |
Produktas, gautas iš išrūgų grietinėlės arba sumaišius išrūgų grietinėlę su grietinėle, kuriame pieno riebalų yra ne mažiau kaip 80%, bet ne daugiau kaip 90%, didžiausias drėgmės kiekis 16%, o didžiausias sausosios neriebalinės pieno medžiagos kiekis 2%. |
232 |
Lydytas sviestas |
Sviesto gaminys, iš kurio pašalintas vanduo; produktas, turintis daugiau kaip 85% pieno riebalų. Gali būti dar vadinamas, pavyzdžiui, „dehidruotas sviestas“, „Bevandenis sviestas“, „pieno riebalai“, „koncentruotas sviestas“. |
2331 |
Tepamieji pieno riebalai |
Produktas, panašus į sviestą, bet turintis mažiau kaip 80% pieno riebalų. Jo sudėtyje nėra kitokios kilmės riebalų. Dar vadinamas pieno pastomis, mažesnio riebumo sviestu, pusiau riebiu sviestu, trijų ketvirčiu riebumo sviestu (anksčiau buvo vadintas „Valstiečių“ sviestu). |
2332 |
Tepūs riebalų mišiniai |
Riebalai, kurių sudėtyje yra augalinės ir gyvūninės kilmės riebalų. Šiuose produktuose pieno riebalai sudaro nuo 10% iki 80% riebalų kiekio. |
242 |
Sūriai |
Apima įvairių kategorijų sūrius (pagamintus tik iš karvių pieno), įskaitant ir varškės sūrius, varškę. Į šią poziciją neįtraukiami: sūriai, skirti gaminti lydytus sūrius, bei sūriai, kurių sudėtyje yra augalinės kilmės riebalų (pastarieji sūriai pateikiami eilutėje su kodu 281 „Sūrio produktai“). |
2421 |
Minkštas sūris |
Sūris, kurio sūrio neriebalinės medžiagos drėgmės kiekis (SNMD) paprastai yra ne mažesnis kaip 68%. |
2422 |
Pusminkštis sūris |
Sūris, kurio SNMD paprastai yra ne mažesnis kaip 62%, bet mažesnis kaip 68%. |
2423 |
Puskietis sūris |
Sūris, kurio SNMD paprastai yra ne mažesnis kaip 55%, bet mažesnis kaip 62%. |
2424 |
Kietas sūris |
Sūris, kurio SNMD paprastai yra ne mažesnis kaip 47%, bet mažesnis kaip 55%. |
2425 |
Labai kietas sūris |
Sūris, kurio SNMD paprastai yra mažesnis kaip 47%. |
24261 |
Šviežias sūris |
Varškės sūriai, švieži išrūgų ar pasukų sūriai, fermentuoti sūriai. Šių sūrių gamybos procese nėra brandinimo. |
24262 |
Varškė |
Įvairaus riebumo varškė. |
24263 |
Varškė su priedais; saldūs varškės sūreliai |
Varškė su cukrumi ir kitais priedais; varškės pagrindo kremai, desertai; saldūs varškės sūreliai (įskaitant glaistytus sūrelius) ir kiti varškės gaminiai (įskaitant sūdytus). |
25 |
Lydytas sūris |
Pateikiant lydyto sūrio gamyboje panaudoto nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius, jie apskaičiuojami pagal lydyto sūrio gamybai sunaudotose žaliavose (sūryje ir kituose pieno produktuose) panaudotus nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius. |
26 |
Kazeinas (ir kazeinatai) |
Šiai pozicijai priskiriamos įvairios kazeino rūšys (rūgštinis kazeinas, fermentinis kazeinas ir kt.). |
27 |
Išrūgos |
Turi būti pateikta skystų išrūgų ekvivalentu (nurodomas skaičius neturi būti visų koduose 271 – skystos išrūgos, 272 – koncentruotos išrūgos, 273 – išrūgų milteliai, 274 – laktozė nurodytų faktinių kiekių suma). |
271 |
Skystos išrūgos |
Pateikiamos tik išrūgos, skirtos parduoti (ar kitur panaudoti ne įmonės veikloje). Į šią poziciją neįtraukiami kiekiai, kurie naudojami kaip žaliava kituose procesuose. Skystos išrūgos dažniausiai yra skirtos gyvūnų pašarams. |
272 |
Sutirštintos išrūgos |
- |
273 |
Išrūgų milteliai |
- |
274 |
Laktozė |
- |
28 |
Kiti produktai |
Visi pieno produktai (išskyrus šviežius pieno produktus), nenurodyti kodais 21–27. |
281 |
Sūrio produktai |
Sūriai (varškė), kurių sudėtyje yra augalinės kilmės riebalų. |
282 |
Kiti produktai |
Šioje pozicijoje nurodomi kitoje vietoje nenurodyti pagaminti pieno produktai. Joje taip pat nurodomi iš kitų ūkio subjektų (pieninių, prekybininkų ir pan.) pirkti ar kitaip gauti pieno produktai (išskyrus šviežius pieno produktus), kurie buvo pateikti į rinką jų neperdirbus (išskyrus pakavimą arba nokinimą). |
Pastaba: teikiama informacija tik apie įmonėje gaminamus pieno produktus, skirtus vartoti (neteikiama informacija apie pagamintus tarpinius produktus (pvz., grietinėlę, pasukas, išrūgas, sviestą, pieno miltus ar pan.), skirtus kitų galutinių produktų gamybai).
____________
Duomenų apie pieną ir pieno produktus
teikimo taisyklių
2 priedas
VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras
|
__________________________ data |
Informacija apie sviesto, atitinkančio intervencinio pirkimo reikalavimus, kainas
Pagal 1999 m. gruodžio 16 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2771/1999 8(3) straipsnį
sviesto rinkos kaina Lietuvoje praėjusią savaitę, nuo iki ,
data data
buvo:
Rinkos kaina pagal 1999 m. gruodžio 16 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2771/1999 7 straipsnį
|
1 |
_____ euro/100 kg |
Transportavimo kaštai |
2 |
2,50 euro/100 kg |
|
|
|
Sviesto kaina |
1+2 |
_____ euro/100 kg |
Įgalioto asmens vardas, pavardė, pareigos
Pastaba. Duomenys teikiami elektroniniu paštu Europos Komisijai
Forma PS–1 (mėnesinė)
Patvirtinta Lietuvos Respublikos
žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.
įsakymu Nr. 3D-477
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
||||||
Adresas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
PIENO PRODUKTŲ PARDAVIMO 200… m. ......................................... Mėn. KAINŲ ATASKAITA
Nr.
(data)
Produkto pavadinimas |
Kodas |
Matavimo vnt. |
Pardavimo kaina, Lt |
Parduoti kiekiai, kg |
Pastabos |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
Geriamasis pienas (nenormalizuotas, nenugriebtas (natūralus pienas), ne mažesnio kaip 3,5% riebumo) (fasuotas po 0,8–1 l plėvelėje) |
11211 |
l |
|
|
|
Geriamasis pienas (pusiau nugriebtas, pasterizuotas, 2,5% riebumo) (fasuotas po 0,8–1 l plėvelėje) |
11313 |
l |
|
|
|
Kefyras, 2,5% riebumo (fasuotas po 0,8–1 l plėvelėje) |
14221 |
l |
|
|
|
Grietinė, 30% riebumo, 350–450 g polistirolo indeliuose |
1331 |
kg |
|
|
|
Natūralus jogurtas be priedų, 100–150 g polistirolo indeliuose |
14211 |
kg |
|
|
|
Jogurtas su priedais, 100–150 g polistirolo indeliuose |
14111 |
kg |
|
|
|
Varškė (liesa, be priedų), fasuota po 200–250 g |
242621 |
kg |
|
|
|
Varškės sūris (22% riebumo, be priedų) |
242611 |
kg |
|
|
|
Sutirštintas saldintas pienas |
212 |
kg |
|
|
|
Nugriebto pieno milteliai (fasuoti po 25 kg) |
2242 |
t |
|
|
|
Nenugriebto pieno milteliai (fasuoti po 25 kg) |
2221 |
t |
|
|
|
Sviestas 82% riebumo (fasuotas po 200–250 g folijoje) |
23113 |
kg |
|
|
|
Tepūs pieno riebalai (fasuoti po 200–250 g folijoje) |
23311 |
kg |
|
|
|
Tepūs riebalų mišiniai, kuriuose augalinių riebalų ne daugiau kaip 15 proc. (fasuoti po 200–250 g folijoje) |
23321 |
kg |
|
|
|
Gouda tipo sūriai (nefasuoti) |
24231 |
kg |
|
|
|
Tilsit tipo sūriai (nefasuoti) |
24232 |
kg |
|
|
|
Kietieji ilgai nokstantys sūriai (nefasuoti) |
24241 |
kg |
|
|
|
PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:
1. Skiltyje „Pardavimo kaina, Lt“ nurodyti parduotų vidaus rinkoje (Lietuvoje) atitinkamų produktų vidutinę (svertinę) kainą be PVM ir akcizų.
2. Teikti įmonės pardavimuose vyraujančio produkto kainas. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto produkto pavadinimus.
3. Ataskaita teikiama:
Forma PS–2 (mėnesinė, metinė)
Patvirtinta Lietuvos Respublikos
žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.
įsakymu Nr. 3D-477
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
||||||
Adresas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
PIENO SUPIRKIMO 200 … m. mėn. ATASKAITA
Nr.
(data)
Pieno supirkimas pagal tiekėjus |
Kodas |
Pieno kiekis, t |
Išmokos, Lt |
Riebumas, % |
Baltymingumas, % |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
I. Žalio natūralaus riebumo pieno supirkimas iš ūkių |
|||||
Supirkta iš ūkių pieno, kuriam netaikyta nuoskaitų |
10011 |
|
|
|
|
Supirkta iš ūkių pieno, kuriam taikyta nuoskaita |
10012 |
|
|
|
|
Iš viso |
1001 |
|
|
|
|
II. Žalio natūralaus riebumo pieno supirkimas iš kitų tiekėjų |
|||||
Supirkta pieno iš pieno supirkimo įmonių |
1002 |
|
|
|
|
Supirkta pieno iš kitų pieninių |
1003 |
|
|
|
|
Supirkta pieno iš kitų valstybių |
1004 |
|
|
|
|
iš jų iš ES valstybių |
10041 |
|
|
|
|
PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:
1. Ataskaitoje pateikiami duomenys tik apie supirktą natūralaus riebumo žalią karvių pieną:
1.1. eilutėje „Supirkta iš ūkių pieno, kuriam netaikyta nuoskaitų“ pateikiama informacija apie supirktą pieną, kuris atitinka pieno kokybės reikalavimus, išdėstytus Pieno supirkimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 8 d. įsakymu Nr. 146 (Žin., 2001, Nr. 40-1406; 2003, Nr. 60-2739).
1.2. eilutėje „Supirkta iš ūkių pieno, kuriam taikyta nuoskaita“ pateikiama informacija apie supirktą pieną, už kurį apmokant taikyta nors viena iš visų Pieno supirkimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 8 d. įsakymu Nr. 146, nustatytų kainos nuoskaitų (Žin., 2001, Nr. 40-1406; 2003, Nr. 60-2739).
1.3. riebumas (proc.) – piene esantis riebalų kiekis, išreikštas produkto masės procentais. Svertinis vidurkis apskaičiuojamas remiantis VĮ „Pieno tyrimai“ duomenimis.
2. Ataskaita teikiama:
Forma PS–3 (mėnesinė)
Patvirtinta Lietuvos Respublikos
žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.
įsakymu Nr. 3D-477
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
||||||
Adresas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
PIENO PRODUKTŲ GAMYBOS ir PARDAVIMO 200 … m. ............................ mėn. ATASKAITA
Nr.
(data)
Produkto pavadinimas |
Kodas |
Likučiai periodo pradžioje, t |
Pagaminta, t |
Parduota šalies rinkai, t |
Eksportas |
Likučiai periodo pabaigoje, t |
|
į ES šalis |
į trečiąsias šalis |
||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
Geriamasis pienas |
11 |
|
|
|
|
|
|
Grietinėlė (įskaitant grietinę) |
13 |
|
|
|
|
|
|
Rauginti pieno produktai |
14 |
|
|
|
|
|
|
Sutirštintas pienas |
21 |
|
|
|
|
|
|
Grietinėlės milteliai |
221 |
|
|
|
|
|
|
Nenugriebto pieno milteliai |
222 |
|
|
|
|
|
|
Iš dalies nugriebto pieno milteliai |
223 |
|
|
|
|
|
|
Nugriebto pieno milteliai |
224 |
|
|
|
|
|
|
Sviestas ir kiti pieno riebalų produktai (pateikiama sviesto ekvivalentu) |
23 |
|
|
|
|
|
|
Sviestas |
2311 |
|
|
|
|
|
|
Tepamieji pieno riebalai |
2331 |
|
|
|
|
|
|
Tepūs riebalų mišiniai |
2332 |
|
|
|
|
|
|
Švieži sūriai, varškė |
24261-24263 |
|
|
|
|
|
|
Tarkuoti sūriai, sūrių milteliai, pelėsiniai ir kiti brandinti sūriai |
2421 – 2425 |
|
|
|
|
|
|
Lydyti sūriai |
25 |
|
|
|
|
|
|
Kazeinas ir kazeinatai |
26 |
|
|
|
|
|
|
Išrūgų milteliai |
273 |
|
|
|
|
|
|
Laktozė |
274 |
|
|
|
|
|
|
PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:
1. Pateikiami duomenys tik apie produktus, pagamintus įmonėje (duomenys apie produktus, kurie buvo įsigyti iš kitų pieninių ar pan., neįtraukiami).
2. Nurodant pagamintų produktų kiekius toje pačioje pieninėje, kitų pieno produktų gamybai skirti tarpiniai produktai (pvz., grietinėlė, pasukos, sviestas, pieno miltai ar pan.) neįtraukiami, tai yra pagamintų šių tarpinių produktų kiekis yra sumažinamas tuo kiekiu, kuris yra panaudotas įmonėje kitų produktų gamyboje (produktų kiekis, kuris yra panaudotas kitų produktų gamyboje, atimamas iš 2 skilties „Pagaminta, t“).
3. Ataskaita teikiama:
Forma PS-4 (metinė)
Patvirtinta Lietuvos Respublikos
žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.
įsakymu Nr. 3D-477
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
||||||
Adresas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
PIENO SUPIRKIMO, PARDAVIMO IR PIENO PRODUKTŲ GAMYBOS 200........ m. ATASKAITA
Nr.
(data)
I. Žaliavos supirkimas |
Kodas |
Kiekis, t |
Riebalų kiekis, t |
Baltymų kiekis, t |
||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
||
Žalias karvių pienas |
100 |
|
|
|
||
|
iš ūkių |
1001 |
|
|
|
|
iš pieno supirkimo įmonių |
1002 |
|
|
|
||
iš kitų pieninių |
1003 |
|
|
|
||
iš kitų valstybių |
1004 |
|
|
|
||
|
iš jų: iš ES valstybių |
10041 |
|
|
|
|
Grietinėlė |
130 |
|
|
|
||
|
iš kitų pieninių |
1303 |
|
|
|
|
iš kitų valstybių |
1304 |
|
|
|
||
|
iš jų: iš ES valstybių |
13041 |
|
|
|
|
Nugriebtas pienas |
1140 |
|
|
|
||
|
iš kitų pieninių |
11403 |
|
|
|
|
iš kitų valstybių |
11404 |
|
|
|
||
|
iš jų: iš ES valstybių |
114041 |
|
|
|
|
Pasukos |
120 |
|
|
|
||
Kiti pirkti pieno produktai (nurodyti) |
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
||
|
iš kitų valstybių |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
||
|
iš jų: iš ES valstybių |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
||
Iš viso: |
|
|
|
|||
II. Produktų gamyba |
Kodas |
Kiekis, t |
Pieno riebalų kiekis produkte, t |
Pieno baltymų kiekis produkte, t |
Panaudota |
||||||||||||
Nenugriebto pieno, t |
Nugriebto pieno, t |
||||||||||||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||||||||
Švieži produktai |
1 |
|
|
|
|
|
|
||||||||||
Geriamasis pienas |
11 |
|
|
|
|
|
|
||||||||||
Nenormalizuotas, nenugriebtas (natūralus pienas), ne mažesnio kaip 3,5% riebumo |
112 |
|
|
|
|
|
|
||||||||||
|
pasterizuotas |
1121 |
|
|
|
|
|
|
|||||||||
sterilizuotas |
1122 |
|
|
|
|
|
|
||||||||||
apdorotas UAT |
1123 |
|
|
|
|
|
|
||||||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||||||||
Normalizuotas, nenugriebtas, ne mažesnio kaip 3,2% riebumo |
1124 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
pasterizuotas |
11241 |
|
|
|
|
|
||||||||||
sterilizuotas |
11242 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
apdorotas UAT |
11243 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Pusriebis |
113 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
pasterizuotas, 1,5-1,8% riebumo |
11311 |
|
|
|
|
|
||||||||||
sterilizuotas, 1,5-1,8% riebumo |
11321 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
apdorotas UAT, 1,5-1,8% riebumo |
11331 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
pasterizuotas, 2% riebumo |
11312 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
sterilizuotas, 2% riebumo |
11322 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
apdorotas UAT, 2% riebumo |
11332 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
pasterizuotas, 2,5% riebumo |
11313 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
sterilizuotas, 2,5% riebumo |
11323 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
apdorotas UAT, 2,5% riebumo |
11333 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
pasterizuotas, 1,0% riebumo |
11314 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
sterilizuotas, 1,0% riebumo |
11324 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
apdorotas UAT, 1,0% riebumo |
11334 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Nugriebtas, kurio riebumas ne daugiau kaip 0,5% |
114 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
pasterizuotas |
1141 |
|
|
|
|
|
||||||||||
sterilizuotas |
1142 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
apdorotas UAT |
1143 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Pasukos (be priedų), įskaitant raugintas |
12 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Grietinėlė |
13 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
ne daugiau kaip 29% riebumo |
131 |
|
|
|
|
|
||||||||||
plakamoji, daugiau kaip 29% riebumo |
132 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
rauginta grietinėlė (grietinė) |
133 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Rauginti pieno produktai |
14 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
jogurtas su priedais |
1411 |
|
|
|
|
|
||||||||||
kefyras, rūgpienis ir kiti produktai su priedais |
1412 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
jogurtas be priedų |
1421 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
kefyras, rūgpienis ir kiti produktai be priedų |
1422 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Pieno pagrindo gėrimai (pvz., šokoladinis pienas, pasukos su priedais, išrūgų gėrimai) |
15 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Kiti švieži pieno produktai (kastinis, pieno drebučiai, desertai, tortai, ledai ir pan.) |
16 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
valgomieji ledai |
161 |
|
|
|
|
|
||||||||||
grietinėlė (grietinė) su augaliniais riebalais |
162 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
kiti švieži pieno produktai |
163 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Kiti produktai |
2 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Sutirštintas pienas |
21 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
nesaldintas |
211 |
|
|
|
|
|
||||||||||
saldintas |
212 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Sausi pieno produktai |
22 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
grietinėlės milteliai |
221 |
|
|
|
|
|
||||||||||
nenugriebto pieno milteliai |
222 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
iš dalies nugriebto pieno milteliai |
223 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
nugriebto pieno milteliai |
224 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
pasukų milteliai |
225 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
kiti |
226 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Sviestas ir kiti pieno riebalų produktai |
23 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Sviestas, 80-90% riebumo |
2311 |
|
|
|
|
|
||||||||||
Išrūgų sviestas |
2313 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Lydytas sviestas |
232 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Kiti pieno riebalų produktai |
233 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
tepamieji pieno riebalai |
2331 |
|
|
|
|
|
||||||||||
tepūs riebalų mišiniai |
2332 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Sūriai (pagal kategorijas): |
242 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
minkšti |
2421 |
|
|
|
|
|
||||||||||
pusminkščiai |
2422 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
puskiečiai |
2423 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
kieti |
2424 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
labai kieti |
2425 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
švieži (įskaitant varškės sūrius, gaminamus iš varškės) |
24261 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
varškė |
24262 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
varškė su priedais; saldūs varškės sūreliai |
24263 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Lydytas sūris |
25 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Kazeinas (ir kazeinatai) |
26 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Išrūgos |
27 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
skystos |
271 |
|
|
|
|
|
||||||||||
sutirštintos |
272 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
išrūgų milteliai (sausosios išrūgos) |
273 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
laktozė |
274 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Kiti produktai |
28 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Sūrio produktai |
281 |
|
|
|
|
|
||||||||||
Kiti produktai |
282 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Iš viso: |
|
|
|
|
|
||||||||||||
III. Žaliavos pardavimas |
Kodas |
Kiekis, t |
Riebalų kiekis, t |
Baltymų kiekis, t |
Panaudota |
||||||||||||
Nenugriebto pieno, t |
Nugriebto pieno, t |
||||||||||||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||||||||
Grąžinimas / pardavimas ūkiams |
3 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Nugriebto pieno |
31140 |
|
|
|
|
|
||||||||||
Pasukų |
3120 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Eksportas |
4 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
į ES valstybes |
41 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
Žalio karvių pieno |
41100 |
|
|
|
|
|
||||||||||
Grietinėlės |
41130 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Nugriebto pieno ir pasukų |
41140 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
į trečiąsias valstybes |
42 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
Žalio karvių pieno |
42100 |
|
|
|
|
|
||||||||||
Grietinėlės |
42130 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Nugriebto pieno ir pasukų |
42140 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Pardavimas kitoms pieninėms |
5 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Žalio karvių pieno |
5100 |
|
|
|
|
|
||||||||||
Grietinėlės |
5130 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Nugriebto pieno |
51140 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Pasukų |
5120 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
Iš viso: |
|
|
|
|
|
||||||||||||
IV. Kitas žaliavos panaudojimas |
Kodas |
Kiekis, t |
Riebalų kiekis, t |
Baltymų kiekis, t |
Panaudota |
|
Nenugriebto pieno, t |
Nugriebto pieno, t |
|||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Žalias karvių pienas |
10000 |
|
|
|
|
|
Nugriebtas pienas |
114000 |
|
|
|
|
|
Iš viso: |
|
|
|
|
|
Balansas (I – II – III – IV) |
Riebalų kiekis, t |
Baltymų kiekis, t |
Panaudota |
|
Nenugriebto pieno, t |
Nugriebto pieno, t |
|||
|
|
|
|
PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:
1. I dalis. Žaliavos supirkimas. Apima visą supirktą ar kitaip gautą žaliavą (žalią pieną, grietinėlę, nugriebtą pieną, pasukas), iš kurios gaminami pieno produktai.
2. I dalis. Eilutėje „Kiti pieno produktai“ nurodyti (išvardyti) iš kitų ūkio subjektų (pieninių, prekybininkų ir pan.) pirktus ar kitaip gautus pieno produktus (pvz., sūrius, sviestą, jogurtus ir t. t.). Jei produktai buvo importuoti, juos reikia nurodyti atskirai. Jei šie produktai buvo pateikti į rinką jų neperdirbus (išskyrus pakavimą arba nokinimą), juos reikia nurodyti II dalies Produktų gamyba eilutėje su kodu 16 „Kiti švieži pieno produktai“ (šviežių pieno produktų atveju) arba eilutėje su kodu 28 „Kiti produktai (nenurodyti kitur)“.
3. II dalis. Produktų gamyba. Apima visus įmonėje gaminamus pieno produktus, skirtus vartojimui. Nurodant pagamintų produktų kiekius toje pačioje pieninėje, kitų pieno produktų gamybai skirti tarpiniai produktai (pvz., grietinėlė, pasukos, išrūgos, sviestas, pieno miltai ar pan.) neįtraukiami. Taip pat į sūrių gamybą neįtraukiami sūriai, skirti lydyto sūrio gamybai.
4. II dalies 2 skiltis. Pieno riebalų kiekis produkte – pieno riebalų kiekiai (tonomis), panaudoti atitinkamo produkto gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese.
5. II dalies 3 skiltis. Pieno baltymų kiekis produkte – pieno baltymų kiekiai (tonomis), panaudoti atitinkamo produkto gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese. Apskaičiuojama pagal formulę:
Pieno baltymų kiekis produkte (t) = ((Panaudota nenugriebto pieno (t)(4 skiltis) + Panaudota nugriebto pieno (t) (5 skiltis)) –- Pieno riebalų kiekis produkte (t) (2 skiltis) × (Baltymų kiekis nugriebtame piene (proc.) /100) x Kiekis (t)(2 skiltis)
Baltymų kiekis nugriebtame piene (proc.) =
Pieno baltymų kiekis produkte gali būti pateiktas ir remiantis laboratoriniais tyrimais.
6. II dalies 4 skiltis. Panaudota nenugriebto pieno – atitinkamo produkto gamybai panaudoto nenugriebto pieno kiekiai (tonomis), įskaitant nuostolius gamybos procese.
7. II dalies 5 skiltis. Panaudota nugriebto pieno – vertė gali būti teigiama arba neigiama:
§ teigiama: atitinkamo produkto gamybai sunaudoto nugriebto pieno kiekiai (tonomis), įskaitant nuostolius gamybos procese.
§ neigiama: atitinkamo produkto gamybos proceso metu gauti nugriebto pieno kiekiai (tonomis) (pvz., nugriebtas pienas ir pasukos, gautos gaminant sviestą iš nenugriebto pieno arba grietinėlės).
Pateikiant lydyto sūrio gamyboje panaudoto nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius, šie pieno kiekiai apskaičiuojami pagal lydyto sūrio gamybai sunaudotose žaliavose (sūryje ir kituose pieno produktuose) panaudotus nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius.
8. III dalis. Žaliavos pardavimas. Apima žaliavos (žalio pieno, grietinėlės, nugriebto pieno, pasukų) pardavimą ar perdavimą (grąžinimą) kitiems ūkio subjektams (pieno ūkiams, kitoms pieninėms) ar eksportą. Šioje lentelėje pateikiamas tik nefasuotos žaliavos pardavimas.
9. IV dalis. Kitas panaudojimas. Apima nenugriebtą arba nugriebtą pieną, kuris parduodamas ar kitaip perduodamas kitoms maisto pramonės įmonėms (pvz., ledų gamybai) arba skirtas naudoti visokių rūšių gyvūnų pašarams, išskyrus lentelės III dalyje „Žaliavos pardavimas“ nurodytą pieno grąžinimą ūkiams.
10. Ataskaita teikiama:
Forma PS-5 (savaitinė)
Patvirtinta Lietuvos Respublikos
žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.
įsakymu Nr. 3D-477
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
||||||
Adresas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
PIENO PRODUKTŲ PARDAVIMO KAINŲ 200… m. ............................ sav. ATASKAITA
Nr.
(data)
Produkto pavadinimas |
Kodas |
Pardavimo kaina, Lt/t |
Parduotas kiekis, t |
Sudėtis |
Nokinimo laikas, mėn. |
Pakuotės dydis
|
Apmokėjimo laikas, dienomis |
Pastabos
|
||
Riebumas (sūrio- neriebalinės medžiagos), % |
Sausosios medžiagos kiekis, % |
Drėgmės kiekis (sūrio- neriebalinės medžiagos), % |
||||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
Nugriebto pieno milteliai |
2241 |
|
|
Maks. 1 |
|
Maks. 3,5 |
|
25 kg |
|
Atitinkantys intervencinio supirkimo reikalavimus |
2242 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nenugriebto pieno milteliai |
222 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sviestas |
23111 |
|
|
82 |
|
16 |
|
25 kg |
|
A klasės sviestas, atitinkantis intervencinio supirkimo reikalavimus |
23112 |
|
|
82 |
|
16 |
|
|
|
Luitais (dėžėse) |
|
23113 |
|
|
82 |
|
16 |
|
|
|
Fasuotas |
|
Gouda tipo sūriai |
24231 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tilsit tipo sūriai |
24232 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kietieji ilgai nokstantys sūriai |
24241 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazeinas ir kazeinatai |
26 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:
1. Ši savaitinė ataskaita yra parengta įgyvendinant 1999 m. liepos 8 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 1498/1999 6 straipsnį ir 1999 m. gruodžio 16 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2771/1999 8 straipsnį.
2. Pardavimo kaina (Lt/t) – vidutinė (svertinė) produkto pardavimo vidaus rinkoje (Lietuvoje) kaina, be PVM ir akcizų. Turi būti pateikiama 2 skiltyje nurodyto parduoto produkto kiekio pardavimo kaina. Pardavimo kaina išrašoma iš pardavimo dokumentų (pvz., PVM sąskaitų faktūrų ar kitų patvirtinančių dokumentų).
3. Parduotas kiekis (t) – per tam tikrą savaitę iš viso parduotas produkto kiekis vidaus rinkoje (Lietuvoje).
4. Skiltyje „Apmokėjimo laikas, dienomis“ nurodoma per kiek dienų pirkėjas apmokės (įsipareigojo apmokėti) už nupirktą sviestą.
5. Nugriebto pieno milteliai:
5.1. kodas 2241: nugriebto pieno milteliai, atitinkantys nustatytus intervencinio supirkimo kokybės reikalavimus (Komisijos reglamentas (EB) Nr. 214/2001), yra supakuoti po 25 kg;
6. Sviestas:
6.1. kodas 23111: A klasės šviežias sviestas (privalomieji A klasės sviesto kokybės reikalavimai patvirtinti Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004-04-27 įsakymu Nr. 3D-237). Šis sviestas turi būti supakuotas dėžėse po 25 kg.
7. Gouda tipo sūriai (kodas 24231). Lietuvoje gaminami šių pavadinimų Gouda tipo sūriai: „Gouda“, „Vilnius“, „Germantas“ ir kiti. Teikti įmonės pardavimuose vyraujančio šio tipo sūrio kainas. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto sūrio pavadinimą.
8. Tilsit tipo sūriai (kodas 24232). Lietuvoje gaminami šių pavadinimų Tilsit tipo sūriai: „Rokiškio“, „Hermis“, „Utenos“, „Saulės“, „Baltijos“, „Jovaras“, „Svalia“, „Tilžės“ ir kiti. Teikti įmonės pardavimuose vyraujančio šio tipo sūrio kainas. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto sūrio pavadinimą.
9. Kietieji ilgai brandinami sūriai (kodas 24241). Sūriai, kurie yra nokinami ne trumpiau kaip 2 mėn. ir kuriuose neriebalinės medžiagos drėgmės kiekis mažesnis kaip 55%. Lietuvoje gaminami šių pavadinimų kietieji ilgai brandinami sūriai: „Goja“, „Džiugas“ ir kiti. Teikti įmonės pardavimuose vyraujančio šio tipo sūrio kainas. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto sūrio pavadinimą.
10. Ataskaita teikiama: