LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO

 

Į S A K Y M A S

DĖL DUOMENŲ APIE PIENĄ IR PIENO PRODUKTUS TEIKIMO

 

2004 m. rugpjūčio 11 d. Nr. 3D-477

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo plėtros įstatymo (Žin., 2002, Nr. 72-3009) 28 ir 29 straipsniais, įgyvendindamas 1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyvą 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. gruodžio 5 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyva 2003/107/EB) bei atsižvelgdamas į Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos nuostatus, patvirtintus Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakymu Nr. 3D-156 (Žin., 2004, Nr. 54-1867):

1. Tvirtinu pridedamus:

1.1. Duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo taisykles.

1.2. Pieno produktų pardavimo kainų ataskaitos formą PS-1 (mėnesinę).

1.3. Pieno supirkimo ataskaitos formą PS-2 (mėnesinę, metinę).

1.4. Pieno produktų gamybos ir pardavimo ataskaitos formą PS-3 (mėnesinę).

1.5. Pieno supirkimo, pardavimo ir pieno produktų gamybos ataskaitos formą PS-4 (metinę).

1.6. Pieno produktų pardavimo kainų ataskaitos formą PS-5 (savaitinę).

2. Pripažįstu netekusiais galios:

2.1. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 20 d. įsakymą Nr. 506 „Dėl duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo“ (Žin., 2003, Nr. 1-14);

2.2. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. rugsėjo 25 d. įsakymą Nr. 3D-384 „Dėl žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 20 d. įsakymo Nr. 506 „Dėl duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo“ pakeitimo“ (Žin., 2003, Nr. 92-4169);

2.3. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. gegužės 28 d. įsakymą Nr. 3D-322 „Dėl žemės ūkio ministro 2003 m. rugsėjo 25 d. įsakymo Nr. 3D-384 „Dėl žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 20 d. įsakymo Nr. 506 „Dėl duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo“ pakeitimo“ pakeitimo“ (Žin., 2004, Nr. 88-3243).

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS                                                                   JERONIMAS KRAUJELIS

 

SUDERINTA

Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės

2004-07-20 raštu Nr. (1.7.111)-SD-1168


 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2004 m. rugpjūčio 11 d. įsakymu Nr. 3D-477

 

DUOMENŲ APIE PIENĄ IR PIENO PRODUKTUS TEIKIMO TAISYKLĖS

 

Duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo taisyklės (toliau – taisyklės) parengtos remiantis 1999 m. gegužės 17 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1255/1999 dėl bendro pieno ir pieno produktų rinkos organizavimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2004 m. vasario 2 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 186/2004), 1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyva 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. gruodžio 5 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyva Nr. 2003/107/EB), 1996 m. gruodžio 18 d. Komisijos sprendimu 97/80/EB, nustatančiu Tarybos direktyvos 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų įgyvendinimo nuostatas (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1998 m. spalio 6 d. Tarybos sprendimu 98/582/EB), 1999 m. liepos 8 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1498/1999, nustatančiu Tarybos reglamento (EEB) Nr. 804/68 įgyvendinimo taisykles dėl valstybių narių ir Komisijos informacinių pranešimų pieno ir pieno produktų sektoriuje (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2001 m. rugpjūčio 22 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1681/2001), Europos Sąjungos žemės ūkio kainų statistikos vadovu (EUROSTAT, Liuksemburgas, 2001 m.).

 

I. Bendrosios Nuostatos

 

1. Šios taisyklės taikomos įmonėms, užsiimančioms pieno supirkimu, apdorojimu bei perdirbimu, ir duomenų tvarkytojui, kuris vykdo Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos (toliau – ŽŪMPRIS) nuostatuose nurodytas funkcijas.

2. Šių taisyklių tikslas – nustatyti duomenų apie pieno supirkimą, gamybą, pardavimą, pieno ir pieno produktų kainas teikimą duomenų tvarkytojui bei šių sukauptų duomenų pagrindu parengtų ataskaitų teikimą ŽŪMPRIS valdytojui ir Europos Komisijai.

3. Teikiami duomenys naudojami Lietuvos pieno sektoriaus politikai formuoti bei reikalingiems sprendimams dėl bendrosios pieno ir pieno produktų rinkos organizavimo priimti.

4. Pieno produktų, apie kuriuos turi būti teikiami duomenys, sąrašas pateikiamas šių taisyklių 1 priede.

5. Šiose taisyklėse vartojamos sąvokos:

ŽŪMPRIS valdytojas – Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija.

Duomenų tvarkytojas – VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Pieninės – įmonės, superkančios pieną iš pieno gamintojų ir (ar) iš pieno supirkimo įmonių bei kitų pieninių ir gaminančios pieno produktus.

Pieno supirkimo įmonės – įmonės, kurios nepriklauso pieninėms ir pieno neapdoroja termiškai arba neperdirba kaip pieninės, ir kurios superka pieną ir už jį savo vardu atsiskaito su pieno gamintojais.

 

II. duomenų TEIKIMAS tvarkytojui

 

6. Pieninės duomenų tvarkytojui privalo teikti duomenis:

6.1. kas mėnesį, ne vėliau kaip iki 10 dienos, pasibaigus kalendoriniam mėnesiui – ataskaitą apie žalio pieno supirkimo kainas ir kiekius (forma PS-2 (mėnesinė, metinė));

6.2. kas mėnesį, ne vėliau kaip iki 15 dienos, pasibaigus kalendoriniam mėnesiui:

6.2.1. ataskaitą apie kai kurių pieno produktų pardavimo kainas įmonėje (forma PS-1 (mėnesinė));

6.2.2. ataskaitą apie pieno produktų gamybą ir pardavimą (forma PS-3 (mėnesinė));

6.3. kas metai, ne vėliau kaip iki gegužės 15 d, pasibaigus metams – ataskaitą apie pieno supirkimą, jo pardavimą kitoms įmonėms bei pieno produktų gamybą (forma PS-4 (metinė));

6.4. kas savaitę, iki antradienio 17 val., už praėjusią savaitę – pieno produktų pardavimo ir kainų ataskaitą (forma PS-5 (savaitinė)).

7. Pieno supirkimo įmonės duomenų tvarkytojui privalo teikti duomenis:

7.1. kas mėnesį, ne vėliau kaip iki 10 dienos, pasibaigus kalendoriniam mėnesiui, – ataskaitą apie žalio pieno supirkimo kainas ir kiekius (forma PS-2 (mėnesinė, metinė));

7.2. kas metai, ne vėliau kaip iki vasario 1 d., pasibaigus metams – ataskaitą apie pieno supirkimą (forma PS-2 (mėnesinė, metinė)).

8. Duomenys teikiami užpildžius šiuo įsakymu patvirtintas formas arba naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (toliau – IDIS). Nesant techninių galimybių, naudoti IDIS, duomenys teikiami elektroniniu paštu arba faksu.

 

III. Duomenų teikimas ŽŪMPRIS VALDYTOJUI ir Europos Komisijai

 

9. Duomenų tvarkytojas šių taisyklių 6–7 punktuose nurodytų ataskaitų pagrindu rengia suvestines ir jas elektroniniu paštu perduoda ŽŪMPRIS valdytojui.

10. Duomenų tvarkytojas yra atsakingas už:

10.1. 1999 m. gruodžio 16 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2771/1999, nustatančio išsamias Tarybos reglamento (EEB) Nr. 1255/1999 taikymo taisykles dėl intervencijos sviesto ir grietinėlės rinkoje, 8 straipsnio įgyvendinimą ir Komisijos nustatyta tvarka perduoda informaciją Komisijai pagal šių taisyklių 2 priedą.

10.2. 1999 m. liepos 8 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 1498/1999, nustatančio Tarybos reglamento (EEB) Nr. 804/68 įgyvendinimo taisykles dėl valstybių narių ir Komisijos informacinių pranešimų pieno ir pieno produktų sektoriuje, 6 straipsnio įgyvendinimą. Duomenų tvarkytojas Komisijos nustatyta tvarka perduoda informaciją Komisijai apie praėjusios savaitės šių pieno produktų pardavimo kainas: sviesto, nugriebto pieno miltelių, nenugriebto pieno miltelių, sūrių (Gouda, Tilsit tipų bei ilgai brandinamo kietojo sūrio).

11. Duomenų tvarkytojas sukauptų duomenų pagrindu rengia ir teikia Europos Komisijai ataskaitas:

11.1. kiekvieną mėnesį, per keturiasdešimt dienų po tiriamojo mėnesio – apie supirkto pieno ir grietinėlės kiekius bei riebalų ir baltymų kiekį juose bei apie pagrindinių pieno produktų gamybą pagal 1996 m. gruodžio 18 d. Komisijos sprendimo 97/80/EB II priedo A lentelėje pateiktą formą;

11.2. kiekvienais metais, iki kitų metų birželio 30 d. už praėjusius metus – apie supirkto pieno ir grietinėlės kiekį bei riebalų ir baltymų kiekį juose, pieno produktų gamybą, panaudotus nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius pieno produktų gamybai, riebalų ir baltymų kiekį pieno produktuose pagal 1996 m. gruodžio 18 d. Komisijos sprendimo 97/80/EB II priedo B lentelėje pateiktą formą;

11.3. kas trejus metus, iki rugsėjo 30 d. po tiriamojo laikotarpio – apie pieno supirkimo, apdorojimo ir perdirbimo įmonių dydį, jas grupuojant pagal supirkto, apdoroto, perdirbto pieno bei pagamintų pieno produktų kiekius pagal 1996 m. gruodžio 18 d. Komisijos sprendimo 97/80/EB II priedo D-G lentelėse pateiktas formas.

11.4. Pirmieji duomenų pateikimo Europos Komisijai metai yra 2004.

12. Duomenų tvarkytojas visų ataskaitų, perduodamų Europos Komisijai, kopijas elektroniniu paštu teikia ŽŪMPRIS valdytojui ir Statistikos departamentui.

 

IV. Baigiamosios Nuostatos

 

13. Už duomenų pateikimą laiku ir ataskaitų apskaitos tvarkymą atsakingas pieninės ir pieno supirkimo įmonės vadovas arba jo paskirtas atsakingas darbuotojas.

14. Pieninės ir pieno supirkimo įmonės privalo ataskaitas saugoti bei tvarkyti jų apskaitą trejus metus.

15. Duomenų tvarkytojas privalo užtikrinti duomenų konfidencialumą ir duomenis saugoti bei tvarkyti jų apskaitą neribotą laiką.

16. Teikiamų duomenų patikrą atlieka duomenų tvarkytojas pagal jo tam tikslui parengtas ir patvirtintas procedūras.

______________


 

Duomenų apie pieną ir pieno produktus

teikimo taisyklių

1 priedas

 

pieno Produktų, apie kuriuos teikiami duomenys, Sąrašas

 

Kodas

Produktas

Aprašymas

1

Švieži pieno produktai

11

Geriamasis pienas

Pienas (nenugriebtas, pusiau nugriebtas ar nugriebtas), į kurį nepridėta priedų, skirtas tiesiogiai vartojimui. Geriamajam pienui priskiriamas pienas su vitamininiais priedais.

112

Nenugriebtas pienas

Termiškai apdorotas pienas, kurio natūralus riebalų kiekis yra ne mažesnis kaip 3,5% arba toks riebalų kiekis gautas normalizuojant pieną.

1124

Nenugriebtas, ne mažesnio kaip 3,2% riebumo

Termiškai apdorotas normalizuotas pienas, kurio riebalų kiekis yra ne mažesnis kaip 3,2%.

113

Pusriebis pienas

Termiškai apdorotas ir normalizuotas pienas, kurio riebalų kiekis yra: 1%; 1,50% – 1,80%; 2%; 2,5%.

114

Nugriebtas pienas

Termiškai apdorotas ir normalizuotas pienas, kurio riebalų kiekis yra ne didesnis kaip 0,50%.

12

Pasukos

Pasukos be priedų, įskaitant ir raugintas pasukas. Pasukos su priedais turi būti priskirtos pieno pagrindo gėrimams.

13

Grietinėlė

Pagaminta grietinėlė, paruošta tiekimui iš pieninių: skirta vartoti žmonėms, taip pat kaip žaliava šokolado, ledų gamintojams ir kitoms maisto pramonės įmonėms. Nepriskiriama pagaminta grietinėlė, skirta kitų pieno produktų gamybai. Šiai pozicijai priskiriama ir rauginta grietinėlė (grietinė).

Šiai pozicijai nepriskiriama grietinėlė (grietinė), kurios sudėtyje yra augalinės kilmės riebalų (ji pateikiama eilutėje su kodu 162 „Grietinėlė (grietinė) su augaliniais riebalais“).

14

Rauginti pieno produktai

Raugintiems pieno produktams priskiriami rūgpienis, kefyras, jogurtai, geriamieji jogurtai, termiškai apdorotas fermentuotas pienas, produktai, pagaminti su bifido bakterijomis ir kiti produktai. Gali būti su priedais ir be jų.

15

Pieno pagrindo gėrimai

Skysti pieno produktai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 50% pieno produktų, įskaitant iš išrūgų pagamintus produktus. Šiems gėrimams priskiriamas kakavinis pienas, pasukos su priedais, išrūgų gėrimai ir t. t.

16

Kiti švieži pieno produktai

Visi švieži pieno produktai, nenurodyti kodais 11–15. Dažniausiai tai pieno pagrindo desertai (pieno drebučiai, tortai, pieno pudingai, grietinėlės desertai, putėsiai ir t. t.), ledai (bei panašūs produktai), taip pat kastinis ir pan.

161

Valgomieji ledai

-

162

Grietinėlė (grietinė) su augaliniais riebalais

Grietinėlė (grietinė), kurios sudėtyje yra augalinės kilmės riebalų.

163

Kiti švieži pieno produktai

Šioje pozicijoje nurodomi kitoje vietoje nenurodyti švieži pieno produktai.

Joje taip pat nurodomi iš kitų ūkio subjektų (pieninių, prekybininkų ir pan.) pirkti ar kitaip gauti švieži pieno produktai, kurie buvo pateikti į rinką jų neperdirbus (išskyrus pakavimą).

2

Kiti produktai

21

Sutirštintas pienas

Sutirštintas (termiškai apdorotas) įvairaus riebumo pienas ir koncentruotas pienas su cukrumi ar be jo, taip pat su įvairiais priedais (kava, kakava ir pan.).

22

Sausi pieno produktai

Produktai, gaunami išgarinus vandenį iš grietinėlės, nenugriebto, pusriebio ir nugriebto pieno, pasukų ir rauginto pieno.

221

Grietinėlės milteliai

Pieno milteliai, kurių pieno riebalų kiekis yra ne mažesnis kaip 42% produkto masės.

222

Nenugriebto pieno milteliai

Pieno milteliai, kurių pieno riebalų kiekis yra ne mažesnis kaip 26% ir mažesnis kaip 42% produkto masės.

223

Iš dalies nugriebto pieno milteliai

Pieno milteliai, kurių pieno riebalų kiekis yra didesnis kaip 1,5% ir mažesnis kaip 26% produkto masės.

224

Nugriebto pieno milteliai

Pieno milteliai, kurių didžiausias pieno riebalų kiekis yra 1,5% produkto masės

225

Pasukų milteliai

Sausasis produktas, pagamintas iš pasukų.

226

Kiti

Grietinėlės, pieno, pasukų ir/arba išrūgų miltelių mišiniai, sausieji baltymų pagrindo produktai ar kiti sausi pieno produktai. Šiai pozicijai priskiriamas išrūgų baltyminis koncentratas (IBK).

23

Sviestas ir kiti pieno riebalų produktai

Sviesto, išrūgų sviesto, lydyto sviesto, tepamųjų pieno riebalų ir tepių riebalų mišinių bendras kiekis išreiškiamas sviesto ekvivalentu, kurio pieno riebalų kiekis yra 82% produkto masės, tai yra sviestas, išrūgų sviestas, lydytas sviestas, tepamieji pieno riebalai ir tepūs riebalų mišiniai turi būti perskaičiuoti į 82% riebumo sviestą.

Jei įmonėje gaminamas atgamintasis sviestas, jo kiekis rodomas atskiroje eilutėje kodu 2312.

2311

Sviestas

Produktas, gautas tiesiogiai ir tik iš pasterizuotos grietinėlės, kuriame pieno riebalų yra ne mažiau kaip 80%, bet ne daugiau kaip 90%, didžiausias drėgmės kiekis 16%, o didžiausias sausosios neriebalinės pieno medžiagos kiekis 2%. Taip pat priskiriamas sviestas, kurio sudėtyje yra nedideli kiekiai žolelių, prieskonių, aromatinių medžiagų ir t. t., su sąlyga, kad produktas išlaiko sviesto savybes.

2313

Išrūgų sviestas

Produktas, gautas iš išrūgų grietinėlės arba sumaišius išrūgų grietinėlę su grietinėle, kuriame pieno riebalų yra ne mažiau kaip 80%, bet ne daugiau kaip 90%, didžiausias drėgmės kiekis 16%, o didžiausias sausosios neriebalinės pieno medžiagos kiekis 2%.

232

Lydytas sviestas

Sviesto gaminys, iš kurio pašalintas vanduo; produktas, turintis daugiau kaip 85% pieno riebalų. Gali būti dar vadinamas, pavyzdžiui, „dehidruotas sviestas“, „Bevandenis sviestas“, „pieno riebalai“, „koncentruotas sviestas“.

2331

Tepamieji pieno riebalai

Produktas, panašus į sviestą, bet turintis mažiau kaip 80% pieno riebalų. Jo sudėtyje nėra kitokios kilmės riebalų. Dar vadinamas pieno pastomis, mažesnio riebumo sviestu, pusiau riebiu sviestu, trijų ketvirčiu riebumo sviestu (anksčiau buvo vadintas „Valstiečių“ sviestu).

2332

Tepūs riebalų mišiniai

Riebalai, kurių sudėtyje yra augalinės ir gyvūninės kilmės riebalų. Šiuose produktuose pieno riebalai sudaro nuo 10% iki 80% riebalų kiekio.

242

Sūriai

Apima įvairių kategorijų sūrius (pagamintus tik iš karvių pieno), įskaitant ir varškės sūrius, varškę. Į šią poziciją neįtraukiami: sūriai, skirti gaminti lydytus sūrius, bei sūriai, kurių sudėtyje yra augalinės kilmės riebalų (pastarieji sūriai pateikiami eilutėje su kodu 281 „Sūrio produktai“).

2421

Minkštas sūris

Sūris, kurio sūrio neriebalinės medžiagos drėgmės kiekis (SNMD) paprastai yra ne mažesnis kaip 68%.

2422

Pusminkštis sūris

Sūris, kurio SNMD paprastai yra ne mažesnis kaip 62%, bet mažesnis kaip 68%.

2423

Puskietis sūris

Sūris, kurio SNMD paprastai yra ne mažesnis kaip 55%, bet mažesnis kaip 62%.

2424

Kietas sūris

Sūris, kurio SNMD paprastai yra ne mažesnis kaip 47%, bet mažesnis kaip 55%.

2425

Labai kietas sūris

Sūris, kurio SNMD paprastai yra mažesnis kaip 47%.

24261

Šviežias sūris

Varškės sūriai, švieži išrūgų ar pasukų sūriai, fermentuoti sūriai. Šių sūrių gamybos procese nėra brandinimo.

24262

Varškė

Įvairaus riebumo varškė.

24263

Varškė su priedais; saldūs varškės sūreliai

Varškė su cukrumi ir kitais priedais; varškės pagrindo kremai, desertai; saldūs varškės sūreliai (įskaitant glaistytus sūrelius) ir kiti varškės gaminiai (įskaitant sūdytus).

25

Lydytas sūris

Pateikiant lydyto sūrio gamyboje panaudoto nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius, jie apskaičiuojami pagal lydyto sūrio gamybai sunaudotose žaliavose (sūryje ir kituose pieno produktuose) panaudotus nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius.

26

Kazeinas (ir kazeinatai)

Šiai pozicijai priskiriamos įvairios kazeino rūšys (rūgštinis kazeinas, fermentinis kazeinas ir kt.).

27

Išrūgos

Turi būti pateikta skystų išrūgų ekvivalentu (nurodomas skaičius neturi būti visų koduose 271 – skystos išrūgos, 272 – koncentruotos išrūgos, 273 – išrūgų milteliai,

274 – laktozė nurodytų faktinių kiekių suma).

271

Skystos išrūgos

Pateikiamos tik išrūgos, skirtos parduoti (ar kitur panaudoti ne įmonės veikloje). Į šią poziciją neįtraukiami kiekiai, kurie naudojami kaip žaliava kituose procesuose. Skystos išrūgos dažniausiai yra skirtos gyvūnų pašarams.

272

Sutirštintos išrūgos

-

273

Išrūgų milteliai

-

274

Laktozė

-

28

Kiti produktai

Visi pieno produktai (išskyrus šviežius pieno produktus), nenurodyti kodais 21–27.

281

Sūrio produktai

Sūriai (varškė), kurių sudėtyje yra augalinės kilmės riebalų.

282

Kiti produktai

Šioje pozicijoje nurodomi kitoje vietoje nenurodyti pagaminti pieno produktai.

Joje taip pat nurodomi iš kitų ūkio subjektų (pieninių, prekybininkų ir pan.) pirkti ar kitaip gauti pieno produktai (išskyrus šviežius pieno produktus), kurie buvo pateikti į rinką jų neperdirbus (išskyrus pakavimą arba nokinimą).

Pastaba: teikiama informacija tik apie įmonėje gaminamus pieno produktus, skirtus vartoti (neteikiama informacija apie pagamintus tarpinius produktus (pvz., grietinėlę, pasukas, išrūgas, sviestą, pieno miltus ar pan.), skirtus kitų galutinių produktų gamybai).

____________


 

Duomenų apie pieną ir pieno produktus

teikimo taisyklių

2 priedas

 

VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras

 

__________________________

data

 

Informacija apie sviesto, atitinkančio intervencinio pirkimo reikalavimus, kainas

 

Pagal 1999 m. gruodžio 16 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2771/1999 8(3) straipsnį

 

sviesto rinkos kaina Lietuvoje praėjusią savaitę, nuo                                iki                                          ,

                                                                                                 data                                data

 

buvo:

 

Rinkos kaina pagal 1999 m. gruodžio 16 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2771/1999 7 straipsnį

 

1

_____ euro/100 kg

Transportavimo kaštai

2

2,50 euro/100 kg

 

 

 

Sviesto kaina

1+2

_____ euro/100 kg

 

                                                                                     

                                                                                                                           Įgalioto asmens vardas, pavardė, pareigos

 

Pastaba. Duomenys teikiami elektroniniu paštu Europos Komisijai


 

Forma PS–1 (mėnesinė)

Patvirtinta Lietuvos Respublikos

žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.

įsakymu Nr. 3D-477

 

                                                                                                                                                                

 

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

PIENO PRODUKTŲ PARDAVIMO 200… m. .........................................  Mėn. KAINŲ ATASKAITA

 

Nr.                     

(data)

 

Produkto pavadinimas

Kodas

Matavimo vnt.

Pardavimo kaina, Lt

Parduoti kiekiai, kg

Pastabos

A

B

1

2

3

4

Geriamasis pienas (nenormalizuotas, nenugriebtas (natūralus pienas), ne mažesnio kaip 3,5% riebumo) (fasuotas po 0,8–1 l plėvelėje)

11211

l

 

 

 

Geriamasis pienas (pusiau nugriebtas, pasterizuotas, 2,5% riebumo) (fasuotas po 0,8–1 l plėvelėje)

11313

l

 

 

 

Kefyras, 2,5% riebumo (fasuotas po 0,8–1 l plėvelėje)

14221

l

 

 

 

Grietinė, 30% riebumo, 350–450 g polistirolo indeliuose

1331

kg

 

 

 

Natūralus jogurtas be priedų, 100–150 g polistirolo indeliuose

14211

kg

 

 

 

Jogurtas su priedais, 100–150 g polistirolo indeliuose

14111

kg

 

 

 

Varškė (liesa, be priedų), fasuota po 200–250 g

242621

kg

 

 

 

Varškės sūris (22% riebumo, be priedų)

242611

kg

 

 

 

Sutirštintas saldintas pienas

212

kg

 

 

 

Nugriebto pieno milteliai (fasuoti po 25 kg)

2242

t

 

 

 

Nenugriebto pieno milteliai (fasuoti po 25 kg)

2221

t

 

 

 

Sviestas 82% riebumo (fasuotas po 200–250 g folijoje)

23113

kg

 

 

 

Tepūs pieno riebalai (fasuoti po 200–250 g folijoje)

23311

kg

 

 

 

Tepūs riebalų mišiniai, kuriuose augalinių riebalų ne daugiau kaip 15 proc. (fasuoti po 200–250 g folijoje)

23321

kg

 

 

 

Gouda tipo sūriai (nefasuoti)

24231

kg

 

 

 

Tilsit tipo sūriai (nefasuoti)

24232

kg

 

 

 

Kietieji ilgai nokstantys sūriai (nefasuoti)

24241

kg

 

 

 

 

PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:

1. Skiltyje „Pardavimo kaina, Lt“ nurodyti parduotų vidaus rinkoje (Lietuvoje) atitinkamų produktų vidutinę (svertinę) kainą be PVM ir akcizų.

2. Teikti įmonės pardavimuose vyraujančio produkto kainas. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto produkto pavadinimus.

3. Ataskaita teikiama:

3.1. už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 15 dienos.

3.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic. lt arba faksu (8 37) 39 71 08.

 

 

Įmonės vadovas                                                                                                                                     

                                                                                             (parašas)                                                      (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________

 


 

Forma PS–2 (mėnesinė, metinė)

Patvirtinta Lietuvos Respublikos

žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.

įsakymu Nr. 3D-477

 

 

                                                                                                                                                                

 

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

PIENO SUPIRKIMO 200 … m.                             mėn. ATASKAITA

 

Nr.                     

(data)

 

Pieno supirkimas pagal tiekėjus

Kodas

Pieno kiekis, t

Išmokos, Lt

Riebumas, %

Baltymingumas, %

A

B

1

2

3

4

I. Žalio natūralaus riebumo pieno supirkimas iš ūkių

Supirkta iš ūkių pieno, kuriam netaikyta nuoskaitų

10011

 

 

 

 

Supirkta iš ūkių pieno, kuriam taikyta nuoskaita

10012

 

 

 

 

Iš viso

1001

 

 

 

 

II. Žalio natūralaus riebumo pieno supirkimas iš kitų tiekėjų

Supirkta pieno iš pieno supirkimo įmonių

1002

 

 

 

 

Supirkta pieno iš kitų pieninių

1003

 

 

 

 

Supirkta pieno iš kitų valstybių

1004

 

 

 

 

iš jų iš ES valstybių

10041

 

 

 

 

 

PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:

1. Ataskaitoje pateikiami duomenys tik apie supirktą natūralaus riebumo žalią karvių pieną:

1.1. eilutėje „Supirkta iš ūkių pieno, kuriam netaikyta nuoskaitų“ pateikiama informacija apie supirktą pieną, kuris atitinka pieno kokybės reikalavimus, išdėstytus Pieno supirkimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 8 d. įsakymu Nr. 146 (Žin., 2001, Nr. 40-1406; 2003, Nr. 60-2739).

1.2. eilutėje „Supirkta iš ūkių pieno, kuriam taikyta nuoskaita“ pateikiama informacija apie supirktą pieną, už kurį apmokant taikyta nors viena iš visų Pieno supirkimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 8 d. įsakymu Nr. 146, nustatytų kainos nuoskaitų (Žin., 2001, Nr. 40-1406; 2003, Nr. 60-2739).

1.3. riebumas (proc.) – piene esantis riebalų kiekis, išreikštas produkto masės procentais. Svertinis vidurkis apskaičiuojamas remiantis VĮ „Pieno tyrimai“ duomenimis.

1.4. baltymingumas (proc.) – baltymų kiekis, esantis piene, išreikštas produkto masės procentais. Svertinis vidurkis apskaičiuojamas remiantis VĮ „Pieno tyrimai“ duomenimis.

2. Ataskaita teikiama:

2.1. už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 dienos.

2.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 39 71 08.

 

Įmonės vadovas                                                                                                                                     

                                                                                             (parašas)                                                      (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________

 


 

Forma PS–3 (mėnesinė)

Patvirtinta Lietuvos Respublikos

žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.

įsakymu Nr. 3D-477

 

                                                                                                                                                                

 

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

PIENO PRODUKTŲ GAMYBOS ir PARDAVIMO 200 … m. ............................  mėn. ATASKAITA

 

Nr.                        

(data)

 

Produkto pavadinimas

Kodas

Likučiai periodo pradžioje, t

Pagaminta, t

Parduota šalies rinkai, t

Eksportas

Likučiai periodo pabaigoje, t

į ES šalis

į trečiąsias šalis

A

B

1

2

3

4

5

6

Geriamasis pienas

11

 

 

 

 

 

 

Grietinėlė (įskaitant grietinę)

13

 

 

 

 

 

 

Rauginti pieno produktai

14

 

 

 

 

 

 

Sutirštintas pienas

21

 

 

 

 

 

 

Grietinėlės milteliai

221

 

 

 

 

 

 

Nenugriebto pieno milteliai

222

 

 

 

 

 

 

Iš dalies nugriebto pieno milteliai

223

 

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno milteliai

224

 

 

 

 

 

 

Sviestas ir kiti pieno riebalų produktai (pateikiama sviesto ekvivalentu)

23

 

 

 

 

 

 

Sviestas

2311

 

 

 

 

 

 

Tepamieji pieno riebalai

2331

 

 

 

 

 

 

Tepūs riebalų mišiniai

2332

 

 

 

 

 

 

Švieži sūriai, varškė

24261-24263

 

 

 

 

 

 

Tarkuoti sūriai, sūrių milteliai, pelėsiniai ir kiti brandinti sūriai

2421 – 2425

 

 

 

 

 

 

Lydyti sūriai

25

 

 

 

 

 

 

Kazeinas ir kazeinatai

26

 

 

 

 

 

 

Išrūgų milteliai

273

 

 

 

 

 

 

Laktozė

274

 

 

 

 

 

 

PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:

1. Pateikiami duomenys tik apie produktus, pagamintus įmonėje (duomenys apie produktus, kurie buvo įsigyti iš kitų pieninių ar pan., neįtraukiami).

2. Nurodant pagamintų produktų kiekius toje pačioje pieninėje, kitų pieno produktų gamybai skirti tarpiniai produktai (pvz., grietinėlė, pasukos, sviestas, pieno miltai ar pan.) neįtraukiami, tai yra pagamintų šių tarpinių produktų kiekis yra sumažinamas tuo kiekiu, kuris yra panaudotas įmonėje kitų produktų gamyboje (produktų kiekis, kuris yra panaudotas kitų produktų gamyboje, atimamas iš 2 skilties „Pagaminta, t“).

3. Ataskaita teikiama:

3.1. už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 15 dienos;

3.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 39 71 08.

 

Įmonės vadovas                                                                                                                                     

                                                                                             (parašas)                                                      (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

 


 

Forma PS-4 (metinė)

Patvirtinta Lietuvos Respublikos

žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.

įsakymu Nr. 3D-477

 

                                                                                                                                                                

 

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

PIENO SUPIRKIMO, PARDAVIMO IR PIENO PRODUKTŲ GAMYBOS 200........ m. ATASKAITA

 

Nr.                        

(data)

 

I. Žaliavos supirkimas

Kodas

Kiekis, t

Riebalų kiekis, t

Baltymų kiekis, t

A

B

1

2

3

Žalias karvių pienas

100

 

 

 

 

iš ūkių

1001

 

 

 

iš pieno supirkimo įmonių

1002

 

 

 

iš kitų pieninių

1003

 

 

 

iš kitų valstybių

1004

 

 

 

 

iš jų: iš ES valstybių

10041

 

 

 

Grietinėlė

130

 

 

 

 

iš kitų pieninių

1303

 

 

 

iš kitų valstybių

1304

 

 

 

 

iš jų: iš ES valstybių

13041

 

 

 

Nugriebtas pienas

1140

 

 

 

 

iš kitų pieninių

11403

 

 

 

iš kitų valstybių

11404

 

 

 

 

iš jų: iš ES valstybių

114041

 

 

 

Pasukos

120

 

 

 

Kiti pirkti pieno produktai (nurodyti)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš kitų valstybių

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš jų: iš ES valstybių

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso:

 

 

 

 

II. Produktų gamyba

Kodas

Kiekis, t

Pieno riebalų kiekis produkte, t

Pieno baltymų kiekis produkte, t

Panaudota

Nenugriebto pieno, t

Nugriebto pieno, t

A

B

1

2

3

4

5

Švieži produktai

1

 

 

 

 

 

 

Geriamasis pienas

11

 

 

 

 

 

 

Nenormalizuotas, nenugriebtas (natūralus pienas), ne mažesnio kaip 3,5% riebumo

112

 

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas

1121

 

 

 

 

 

 

sterilizuotas

1122

 

 

 

 

 

 

apdorotas UAT

1123

 

 

 

 

 

 

A

B

1

2

3

4

5

Normalizuotas, nenugriebtas, ne mažesnio kaip 3,2% riebumo

1124

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas

11241

 

 

 

 

 

sterilizuotas

11242

 

 

 

 

 

apdorotas UAT

11243

 

 

 

 

 

Pusriebis

113

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas, 1,5-1,8% riebumo

11311

 

 

 

 

 

sterilizuotas, 1,5-1,8% riebumo

11321

 

 

 

 

 

apdorotas UAT, 1,5-1,8% riebumo

11331

 

 

 

 

 

pasterizuotas, 2% riebumo

11312

 

 

 

 

 

sterilizuotas, 2% riebumo

11322

 

 

 

 

 

apdorotas UAT, 2% riebumo

11332

 

 

 

 

 

pasterizuotas, 2,5% riebumo

11313

 

 

 

 

 

sterilizuotas, 2,5% riebumo

11323

 

 

 

 

 

apdorotas UAT, 2,5% riebumo

11333

 

 

 

 

 

pasterizuotas, 1,0% riebumo

11314

 

 

 

 

 

sterilizuotas, 1,0% riebumo

11324

 

 

 

 

 

apdorotas UAT, 1,0% riebumo

11334

 

 

 

 

 

Nugriebtas, kurio riebumas ne daugiau kaip 0,5%

114

 

 

 

 

 

 

pasterizuotas

1141

 

 

 

 

 

sterilizuotas

1142

 

 

 

 

 

apdorotas UAT

1143

 

 

 

 

 

Pasukos (be priedų), įskaitant raugintas

12

 

 

 

 

 

Grietinėlė

13

 

 

 

 

 

 

ne daugiau kaip 29% riebumo

131

 

 

 

 

 

plakamoji, daugiau kaip 29% riebumo

132

 

 

 

 

 

rauginta grietinėlė (grietinė)

133

 

 

 

 

 

Rauginti pieno produktai

14

 

 

 

 

 

 

jogurtas su priedais

1411

 

 

 

 

 

kefyras, rūgpienis ir kiti produktai su priedais

1412

 

 

 

 

 

jogurtas be priedų

1421

 

 

 

 

 

kefyras, rūgpienis ir kiti produktai be priedų

1422

 

 

 

 

 

Pieno pagrindo gėrimai (pvz., šokoladinis pienas, pasukos su priedais, išrūgų gėrimai)

15

 

 

 

 

 

Kiti švieži pieno produktai (kastinis, pieno drebučiai, desertai, tortai, ledai ir pan.)

16

 

 

 

 

 

 

valgomieji ledai

161

 

 

 

 

 

grietinėlė (grietinė) su augaliniais riebalais

162

 

 

 

 

 

kiti švieži pieno produktai

163

 

 

 

 

 

Kiti produktai

2

 

 

 

 

 

Sutirštintas pienas

21

 

 

 

 

 

 

nesaldintas

211

 

 

 

 

 

saldintas

212

 

 

 

 

 

Sausi pieno produktai

22

 

 

 

 

 

 

grietinėlės milteliai

221

 

 

 

 

 

nenugriebto pieno milteliai

222

 

 

 

 

 

iš dalies nugriebto pieno milteliai

223

 

 

 

 

 

nugriebto pieno milteliai

224

 

 

 

 

 

pasukų milteliai

225

 

 

 

 

 

kiti

226

 

 

 

 

 

Sviestas ir kiti pieno riebalų produktai

23

 

 

 

 

 

 

Sviestas, 80-90% riebumo

2311

 

 

 

 

 

Išrūgų sviestas

2313

 

 

 

 

 

Lydytas sviestas

232

 

 

 

 

 

Kiti pieno riebalų produktai

233

 

 

 

 

 

 

tepamieji pieno riebalai

2331

 

 

 

 

 

tepūs riebalų mišiniai

2332

 

 

 

 

 

Sūriai (pagal kategorijas):

242

 

 

 

 

 

 

minkšti

2421

 

 

 

 

 

pusminkščiai

2422

 

 

 

 

 

puskiečiai

2423

 

 

 

 

 

kieti

2424

 

 

 

 

 

labai kieti

2425

 

 

 

 

 

švieži (įskaitant varškės sūrius, gaminamus iš varškės)

24261

 

 

 

 

 

varškė

24262

 

 

 

 

 

varškė su priedais; saldūs varškės sūreliai

24263

 

 

 

 

 

Lydytas sūris

25

 

 

 

 

 

Kazeinas (ir kazeinatai)

26

 

 

 

 

 

Išrūgos

27

 

 

 

 

 

 

skystos

271

 

 

 

 

 

sutirštintos

272

 

 

 

 

 

išrūgų milteliai (sausosios išrūgos)

273

 

 

 

 

 

laktozė

274

 

 

 

 

 

Kiti produktai

28

 

 

 

 

 

 

Sūrio produktai

281

 

 

 

 

 

Kiti produktai

282

 

 

 

 

 

Iš viso:

 

 

 

 

 

III. Žaliavos pardavimas

Kodas

Kiekis, t

Riebalų kiekis, t

Baltymų kiekis, t

Panaudota

Nenugriebto pieno, t

Nugriebto pieno, t

A

B

1

2

3

4

5

Grąžinimas / pardavimas ūkiams

3

 

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno

31140

 

 

 

 

 

Pasukų

3120

 

 

 

 

 

Eksportas

4

 

 

 

 

 

 

į ES valstybes

41

 

 

 

 

 

 

Žalio karvių pieno

41100

 

 

 

 

 

Grietinėlės

41130

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno ir pasukų

41140

 

 

 

 

 

 

į trečiąsias valstybes

42

 

 

 

 

 

 

Žalio karvių pieno

42100

 

 

 

 

 

Grietinėlės

42130

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno ir pasukų

42140

 

 

 

 

 

Pardavimas kitoms pieninėms

5

 

 

 

 

 

 

Žalio karvių pieno

5100

 

 

 

 

 

Grietinėlės

5130

 

 

 

 

 

Nugriebto pieno

51140

 

 

 

 

 

Pasukų

5120

 

 

 

 

 

Iš viso:

 

 

 

 

 

 

IV. Kitas žaliavos panaudojimas

Kodas

Kiekis, t

Riebalų kiekis, t

Baltymų kiekis, t

Panaudota

Nenugriebto pieno, t

Nugriebto pieno, t

A

B

1

2

3

4

5

Žalias karvių pienas

10000

 

 

 

 

 

Nugriebtas pienas

114000

 

 

 

 

 

Iš viso:

 

 

 

 

 

 

Balansas (I – II – III – IV)

Riebalų kiekis, t

Baltymų kiekis, t

Panaudota

Nenugriebto pieno, t

Nugriebto pieno, t

 

 

 

 

 

 

PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:

1. I dalis. Žaliavos supirkimas. Apima visą supirktą ar kitaip gautą žaliavą (žalią pieną, grietinėlę, nugriebtą pieną, pasukas), iš kurios gaminami pieno produktai.

2. I dalis. Eilutėje „Kiti pieno produktai“ nurodyti (išvardyti) iš kitų ūkio subjektų (pieninių, prekybininkų ir pan.) pirktus ar kitaip gautus pieno produktus (pvz., sūrius, sviestą, jogurtus ir t. t.). Jei produktai buvo importuoti, juos reikia nurodyti atskirai. Jei šie produktai buvo pateikti į rinką jų neperdirbus (išskyrus pakavimą arba nokinimą), juos reikia nurodyti II dalies Produktų gamyba eilutėje su kodu 16 „Kiti švieži pieno produktai“ (šviežių pieno produktų atveju) arba eilutėje su kodu 28 „Kiti produktai (nenurodyti kitur)“.

3. II dalis. Produktų gamyba. Apima visus įmonėje gaminamus pieno produktus, skirtus vartojimui. Nurodant pagamintų produktų kiekius toje pačioje pieninėje, kitų pieno produktų gamybai skirti tarpiniai produktai (pvz., grietinėlė, pasukos, išrūgos, sviestas, pieno miltai ar pan.) neįtraukiami. Taip pat į sūrių gamybą neįtraukiami sūriai, skirti lydyto sūrio gamybai.

4. II dalies 2 skiltis. Pieno riebalų kiekis produkte – pieno riebalų kiekiai (tonomis), panaudoti atitinkamo produkto gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese.

5. II dalies 3 skiltis. Pieno baltymų kiekis produkte – pieno baltymų kiekiai (tonomis), panaudoti atitinkamo produkto gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese. Apskaičiuojama pagal formulę:

Pieno baltymų kiekis produkte (t) = ((Panaudota nenugriebto pieno (t)(4 skiltis) + Panaudota nugriebto pieno (t) (5 skiltis)) –- Pieno riebalų kiekis produkte (t) (2 skiltis) × (Baltymų kiekis nugriebtame piene (proc.) /100) x Kiekis (t)(2 skiltis)

 

Baltymų kiekis žaliame piene (%) x 100
100 – Riebalų kiekis žaliame piene (%)
 


Baltymų kiekis nugriebtame piene (proc.) =

 

Pieno baltymų kiekis produkte gali būti pateiktas ir remiantis laboratoriniais tyrimais.

6. II dalies 4 skiltis. Panaudota nenugriebto pieno – atitinkamo produkto gamybai panaudoto nenugriebto pieno kiekiai (tonomis), įskaitant nuostolius gamybos procese.

7. II dalies 5 skiltis. Panaudota nugriebto pieno – vertė gali būti teigiama arba neigiama:

§ teigiama: atitinkamo produkto gamybai sunaudoto nugriebto pieno kiekiai (tonomis), įskaitant nuostolius gamybos procese.

§ neigiama: atitinkamo produkto gamybos proceso metu gauti nugriebto pieno kiekiai (tonomis) (pvz., nugriebtas pienas ir pasukos, gautos gaminant sviestą iš nenugriebto pieno arba grietinėlės).

Pateikiant lydyto sūrio gamyboje panaudoto nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius, šie pieno kiekiai apskaičiuojami pagal lydyto sūrio gamybai sunaudotose žaliavose (sūryje ir kituose pieno produktuose) panaudotus nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius.

8. III dalis. Žaliavos pardavimas. Apima žaliavos (žalio pieno, grietinėlės, nugriebto pieno, pasukų) pardavimą ar perdavimą (grąžinimą) kitiems ūkio subjektams (pieno ūkiams, kitoms pieninėms) ar eksportą. Šioje lentelėje pateikiamas tik nefasuotos žaliavos pardavimas.

9. IV dalis. Kitas panaudojimas. Apima nenugriebtą arba nugriebtą pieną, kuris parduodamas ar kitaip perduodamas kitoms maisto pramonės įmonėms (pvz., ledų gamybai) arba skirtas naudoti visokių rūšių gyvūnų pašarams, išskyrus lentelės III dalyje „Žaliavos pardavimas“ nurodytą pieno grąžinimą ūkiams.

10. Ataskaita teikiama:

10.1. už praėjusius metus iki gegužės 15 d.

10.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 39 71 08.

 

Įmonės vadovas                                                                                                                                     

                                                                                             (parašas)                                                      (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

 


Forma PS-5 (savaitinė)

Patvirtinta Lietuvos Respublikos

žemės ūkio ministro 2004 m. rugpjūčio 11 d.

įsakymu Nr. 3D-477

 

 

                                                                                                                                                                

 

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

PIENO PRODUKTŲ PARDAVIMO KAINŲ 200… m. ............................  sav. ATASKAITA

 

Nr.                        

(data)

 

Produkto pavadinimas

Kodas

Pardavimo kaina, Lt/t

Parduotas kiekis, t

Sudėtis

Nokinimo laikas, mėn.

Pakuotės dydis

 

Apmokėjimo laikas, dienomis

Pastabos

 

Riebumas (sūrio- neriebalinės medžiagos), %

Sausosios medžiagos kiekis, %

Drėgmės kiekis (sūrio- neriebalinės medžiagos), %

A

B

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Nugriebto pieno milteliai

2241

 

 

Maks. 1

 

Maks. 3,5

 

25 kg

 

Atitinkantys intervencinio supirkimo reikalavimus

2242

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nenugriebto pieno milteliai

222

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sviestas

23111

 

 

82

 

16

 

25 kg

 

A klasės sviestas, atitinkantis intervencinio supirkimo reikalavimus

23112

 

 

82

 

16

 

 

 

Luitais (dėžėse)

23113

 

 

82

 

16

 

 

 

Fasuotas

Gouda tipo sūriai

24231

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilsit tipo sūriai

24232

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kietieji ilgai nokstantys sūriai

24241

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kazeinas ir kazeinatai

26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PASTABOS IR PAAIŠKINIMAI:

1. Ši savaitinė ataskaita yra parengta įgyvendinant 1999 m. liepos 8 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 1498/1999 6 straipsnį ir 1999 m. gruodžio 16 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2771/1999 8 straipsnį.

2. Pardavimo kaina (Lt/t) – vidutinė (svertinė) produkto pardavimo vidaus rinkoje (Lietuvoje) kaina, be PVM ir akcizų. Turi būti pateikiama 2 skiltyje nurodyto parduoto produkto kiekio pardavimo kaina. Pardavimo kaina išrašoma iš pardavimo dokumentų (pvz., PVM sąskaitų faktūrų ar kitų patvirtinančių dokumentų).

3. Parduotas kiekis (t) – per tam tikrą savaitę iš viso parduotas produkto kiekis vidaus rinkoje (Lietuvoje).

4. Skiltyje „Apmokėjimo laikas, dienomis“ nurodoma per kiek dienų pirkėjas apmokės (įsipareigojo apmokėti) už nupirktą sviestą.

5. Nugriebto pieno milteliai:

5.1. kodas 2241: nugriebto pieno milteliai, atitinkantys nustatytus intervencinio supirkimo kokybės reikalavimus (Komisijos reglamentas (EB) Nr. 214/2001), yra supakuoti po 25 kg;

5.2. kodas 2242: nugriebto pieno milteliai, kurių didžiausias pieno riebalų kiekis yra 1,5% produkto masės.

6. Sviestas:

6.1. kodas 23111: A klasės šviežias sviestas (privalomieji A klasės sviesto kokybės reikalavimai patvirtinti Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004-04-27 įsakymu Nr. 3D-237). Šis sviestas turi būti supakuotas dėžėse po 25 kg.

6.2. kodas 23112: Sviestas luitais. Skiltyje „Pakuotės dydis“ nurodyti luito masę.

6.3. kodas 23113: Fasuotas sviestas. Skiltyje „Pakuotės dydis“ nurodyti fasuotės dydį.

7. Gouda tipo sūriai (kodas 24231). Lietuvoje gaminami šių pavadinimų Gouda tipo sūriai: „Gouda“, „Vilnius“, „Germantas“ ir kiti. Teikti įmonės pardavimuose vyraujančio šio tipo sūrio kainas. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto sūrio pavadinimą.

8. Tilsit tipo sūriai (kodas 24232). Lietuvoje gaminami šių pavadinimų Tilsit tipo sūriai: „Rokiškio“, „Hermis“, „Utenos“, „Saulės“, „Baltijos“, „Jovaras“, „Svalia“, „Tilžės“ ir kiti. Teikti įmonės pardavimuose vyraujančio šio tipo sūrio kainas. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto sūrio pavadinimą.

9. Kietieji ilgai brandinami sūriai (kodas 24241). Sūriai, kurie yra nokinami ne trumpiau kaip 2 mėn. ir kuriuose neriebalinės medžiagos drėgmės kiekis mažesnis kaip 55%. Lietuvoje gaminami šių pavadinimų kietieji ilgai brandinami sūriai: „Goja“, „Džiugas“ ir kiti. Teikti įmonės pardavimuose vyraujančio šio tipo sūrio kainas. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto sūrio pavadinimą.

10. Ataskaita teikiama:

10.1. už praėjusią savaitę iki antradienio 17 val.

10.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 39 71 08.

 

Įmonės vadovas                                                                                                                                     

                                                                                             (parašas)                                                      (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________