TARPŽINYBINĖ KOMBINUOTOSIOS MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪROS NAUDOJIMO KOMISIJA

 

A K T A S

DĖL TAM TIKRŲ PREKIŲ KLASIFIKAVIMO KOMBINUOTOJOJE PREKIŲ NOMENKLATŪROJE

 

2002 m. rugsėjo 4 d. Nr. 27/2002

Vilnius

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. rugsėjo 11 d. nutarimo Nr. 1052 „Dėl Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros“ (Žin., 1996, Nr. 87-2062, Nr. 125-2921; 1997, Nr. 102-2574; 1999, Nr. 35-1041; 2001, Nr. 71-2532; 2002, Nr. 53-2069) 1.8.2 punktu ir remdamasi Europos Bendrijų Komisijos 2000 m. balandžio 3 d. reglamentu Nr. 710/2000 „Dėl tam tikrų prekių klasifikavimo Kombinuotojoje nomenklatūroje“, tarpžinybinė Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisija nutaria:

Nustatyti, kad pridedamoje lentelėje aprašytos prekės turi būti klasifikuojamos nurodytosiose Kombinuotosios prekių nomenklatūros subpozicijose.

 

 

KOMISIJOS PIRMININKAS                                                                               JONAS MIŠKINIS

 

KOMISIJOS SEKRETORĖ                                                             VIDUOLĖ PROTUSEVIČIENĖ

______________


Tarpžinybinės Kombinuotosios muitų

tarifų ir užsienio prekybos statistikos

nomenklatūros naudojimo komisijos

2002 m. rugsėjo 4 d. akto Nr. 27/2002

priedas

 

 

Prekių aprašymas

 

Klasifikacija

(KPN kodas)

 

 

Motyvai

 

(1)

(2)

(3)

1. Nokintas (apie keturias savaites) gelsvas be skylių Cheddar tipo sūris, turintis tokias analitines charakteristikas (masės procentais):

 

- sausųjų medžiagų: 63

 

- riebalų kiekis sausosiose

medžiagose: 51,2

 

- tokiame sūryje esančių baltymų: 24

 

- vandens kiekis neriebalinėse

medžiagose: 54,6

 

 

0406.90.21.0

 

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuo-tosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis taikymo (interpretavimo) taisyklėmis ir 04.06 pozicijos bei 0406.90 ir 0406.90.21.0 subpozicijų aprašymais.

 

Produktas, turintis Cheddar sūrio savybių, nepriklausomai nuo jo nokinimo trukmės, klasifikuojamas Kombinuotosios prekių nomenklatūros 0406.90.21.0 subpozicijoje.

 

2. Citrus latifolia: laimai, kurių spalva gali būti nuo tamsiai žalios iki šviesiai geltonos, plona odele, turintys jiems būdingą rūgštų kvapą ir skonį, kiaušinio formos, paprastai be sėklų ir dažniausiai sveriantys nuo 70 iki 120 g.

0805.50.90.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuo-tosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis taikymo (interpretavimo) taisyklėmis ir 08.05 pozicijos bei 0805.50.90.0 subpozicijos aprašymais.

 

 

3. Kieto, peršviečiamo disko pavidalo krevečių krekeriai (sausainiai), apvirti garuose ir išdžiovinti orkaitėje, pagaminti iš krakmolo, vandens, druskos, cukraus (apie 4 %), krevečių mėsos (apie 5 %) pridėjus aromatą stiprinančios medžiagos.

 

Šis produktas tinka vartoti tik iškeptas aliejuje arba riebaluose.

 

1905.90.60.9

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuo-tosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis taikymo (interpretavimo) taisyklėmis ir 19.05 pozicijos, 1905.90, 1905.90.60 bei 1905.90.60.9 subpozicijų aprašymais.

 

Produktas neklasifikuojamas Kombinuotosios prekių nomenklatūros 19.01 pozicijoje, kadangi jo apvirimas laikomas terminiu apdorojimu (žr. Harmonizuotos sistemos paaiškinimų 19.01 pozicijos paaiškinimų II skyrių,
(e) išimtį).

 

Dėl cukraus ir krevečių mėsos priedų produktas praranda Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1905.90.20.0 subpozicijoje klasifikuojamų produktų savybes.

 

Nacionalinė subpozicija nustatoma atsižvelgiant į produkto sudėtyje esančio cukraus kiekį.

 

4. Sūrymu užpilti agurkai, surauginti iki galo atlikus pieno rūgšties fermentacijos procesą. Sūrymo sudėtyje yra 8,4 % masės druskos ir 1 % masės pieno rūgšties.

 

Šie agurkai naudojami produktams, vadinamiems „pikuliais“ (raugintų ir marinuotų daržovių mišiniais), paruošti.

2005.90.80.1

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuo-tosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis taikymo (interpretavimo) taisyklėmis ir 20.05 pozicijos, 2005.90, 2005.90.80 bei 2005.90.80.1 subpozicijų aprašymais.

 

Agurkai, kurie surauginti iki galo atlikus pieno rūgšties fermentacijos procesą, nepriklausomai nuo sūrymo sudėtyje esančios druskos kiekio neklasifikuojami 07.11 pozicijoje (žr. Harmonizuotos sistemos paaiškinimų 07.11 pozicijos paaiškinimų paskutiniąją pastraipą ir Kombinuotosios nomenklatūros paaiškinimų 0711.40.00 subpozicijos paaiškinimų paskutiniąją pastraipą).

______________