LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2003 M. GRUODŽIO 15 D. ĮSAKYMO NR. B1-957 „DĖL SPECIALIŲJŲ REIKALAVIMŲ ŪKIAMS, GAMINANTIEMS PIENO PRODUKTUS, PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2004 m. gegužės 21 d. Nr. B1-519

Vilnius

 

 

Keičiu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2003 m. gruodžio 15 d. įsakymu Nr. B1-957 patvirtintus Specialiuosius reikalavimus ūkiams, gaminantiems pieno produktus (Žin., 2003, Nr. 124-5662):

1. 8 punktą išdėstau taip:

8. Žalias pienas turi būti gaunamas iš sveikų gyvulių, melžiamas, laikomas, ruošiamas pardavimui vadovaujantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2004 m. kovo 17 d. įsakymu Nr. B1-217 patvirtintais Reikalavimais žalio pieno, termiškai apdoroto geriamojo pieno ir pieno produktų gamybai (Žin., 2004, Nr. 65-2338), sveikatos apsaugos ministro 2003 m. gruodžio 31 d. įsakymu Nr. V-793 patvirtintos HN 54:2003 „Leidžiami vartoti maisto priedai“ (Žin., 2004, Nr. 45-1491), sveikatos apsaugos ministro 1998 m. lapkričio 10 d. įsakymu Nr. 646 patvirtintos HN 26:1998 „Maisto žaliavos ir produktai. Didžiausias leidžiamas mikrobinio užterštumo lygis“ (Žin., 1998, Nr. 99-2753) reikalavimais.“.

2. 10 punkte vietoje žodžių „LST 1137:2003 „Žalias karvių pienas. Kokybės reikalavimai. Nustatymas ir įvertinimas“ įrašau žodžius „Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2004 m. kovo 17 d. įsakymu Nr. B1-217 patvirtintuose Reikalavimuose žaliam pienui, termiškai apdorotam geriamajam pienui ir pieno produktų gamybai (Žin., 2004, Nr. 65-2338).“.

3. 14 punktą išdėstau taip:

14. Gavus teigiamus žalio pieno laboratorinių tyrimų rezultatus ar tikrinimo metu (ūkyje ar prekybos vietoje) nustačius sanitarijos, higienos pažeidimų, turi būti imami pagamintos produkcijos inspekciniai mėginiai mikrobiologiniams rodikliams nustatyti atestuotoje laboratorijoje.“.

4. 17 punktą išdėstau taip:

17. Vieną kartą per savaitę veikiančiose turgavietėse ūkininkai gali parduoti pieno produktus, jei turi išduotą gyvūno sveikatos pažymėjimą ir vieną kartą per metų ketvirtį pasitikrina VĮ „Pieno tyrimai“ laboratorijoje pieno sudėties ir kokybės rodiklius. S. aureus piene turi būti ištirtas galiojančiais tyrimo metodais atestuotoje laboratorijoje vieną kartą per 6 mėnesius.“.

5. 18 punktą išdėstau taip:

18. Produktai tiriami pagal 1 priedo reikalavimus.“.

 

 

 

PIRMASIS DIREKTORIUS PAVADUOTOJAS

L. E. DIREKTORIAUS PAREIGAS                                                                 DARIUS REMEIKA