LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2005 M. KOVO 9 D. ĮSAKYMO NR. 3D-134 „DĖL PARAMOS UŽ PIENĄ IR JO PRODUKTUS, SUVARTOTUS IKIMOKYKLINIO UGDYMO IR BENDROJO LAVINIMO MOKYKLOSE, ADMINISTRAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2006 m. spalio 10 d. Nr. 3D-390

Vilnius

 

 

Įgyvendindama 2000 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2707/2000, nustatančio Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl Bendrijos pagalbos aprūpinant pienu ir tam tikrais pieno produktais švietimo įstaigų moksleivius taikymo taisykles, OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 31 tomas, p. 43 (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2006 m. birželio 26 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 943/2006, OL 2006 L173, p. 9), 2 priedo D punktą,

pakeičiu Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. 3D-134 „Dėl Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 34-1117, Nr. 90-3395):

1. Išdėstau 11 punktą taip:

11. Patvirtinti paramos gavėjai pateikia Rinkos reguliavimo agentūrai prašymą paramai gauti pagal šios agentūros nustatytą formą.“

2. Išdėstau 13 punktą taip:

13. 11 punkte nurodytas dokumentas turi būti pasirašytas paramos gavėjo ar jo įgalioto asmens. Rinkos reguliavimo agentūrai turi būti pateikiama įgaliojimo kopija, jei dokumentus pasirašo įgaliotas asmuo.“

3. Pripažįstu netekusiu galios nurodytųjų taisyklių 3 priedą.

4. Išdėstau nurodytųjų taisyklių 4 ir 5 priedus nauja redakcija (pridedama).

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ                                                   KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos

2006-10-03 raštu Nr. 17-01-D-98

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos

2006-10-03 raštu Nr. 10-(11.3-19)-4739

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos

2006-10-02 raštu Nr. (13.4-41)-SD-6838

SUDERINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

2006-09-28 raštu Nr. B6-(1.8)-1648

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos finansų ministerijos

2006-10-03 raštu Nr. (1.16-0203)-5K-0625380)-6K-0609691

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos konkurencijos tarnybos

2006-10-02 raštu Nr. (9.8-10)-6V-1047

 

 

Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus

ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo

mokyklose, administravimo taisyklių

4 priedas

(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2006 m. spalio 10 d. įsakymo Nr. 3D-390

redakcija)

 

ES remiamų pieno produktų sąrašas, remiamas produkto porcijos dydis, vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina

 

Produktų kategorija

Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis

Remiamas produkto porcijos dydis kg

Vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina Lt (su PVM)

I

a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų

0,258

0,44

b) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro nenugriebtas pienas, nurodytas (a) punkte

0,258

0,72

c) nenugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte

0,258

1,44

II

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų

0,258

0,42

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas

0,258

0,73

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno

0,258

1,45

III

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų

0,258

0,36

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro pienas, nurodytas (a) punkte

0,258

0,74

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno

0,258

1,46

IV

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų

0,258

0,37

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas

0,258

0,74

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno

0,258

1,47

V

a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų

0,258

0,35

b) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas

0,258

0,75

c) pusiau nugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno

0,258

1,46

VI

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų

0,258

0,34

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas

0,258

0,76

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno

0,258

1,46

VII

a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų

0,258

0,36

b) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas

0,258

0,78

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno

0,258

1,48

VIII

nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio

0,086

0,82

IX

kitokie sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 45% sausosios medžiagos svorio.

0,034

0,27

______________

 

Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus

ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo

mokyklose, administravimo taisyklių

5 priedas

(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2006 m. spalio 10 d. įsakymo Nr. 3D-390

redakcija)

 

Iki 4 klasės vaikų vartojamų remiamų pieno produktų sąrašas ir nacionalinės paramos dydis vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausiai kainai kompensuoti

 

Produktų kategorija

Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis

Nacionalinės paramos dydis Lt/100 kg

I

a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų;

169,98

II

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų;

161,35

III

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų;

141,51

IV

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų;

145,27

V

a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų;

137,24

VI

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų;

132,74

VII

a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų.

140,30

______________