LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2005 M. KOVO 9 D. ĮSAKYMO NR. 3D-134 „DĖL PARAMOS UŽ PIENĄ IR JO PRODUKTUS, SUVARTOTUS IKIMOKYKLINIO UGDYMO IR BENDROJO LAVINIMO MOKYKLOSE, ADMINISTRAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2006 m. spalio 10 d. Nr. 3D-390
Vilnius
Įgyvendindama 2000 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2707/2000, nustatančio Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl Bendrijos pagalbos aprūpinant pienu ir tam tikrais pieno produktais švietimo įstaigų moksleivius taikymo taisykles, OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 31 tomas, p. 43 (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2006 m. birželio 26 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 943/2006, OL 2006 L173, p. 9), 2 priedo D punktą,
pakeičiu Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. 3D-134 „Dėl Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 34-1117, Nr. 90-3395):
1. Išdėstau 11 punktą taip:
2. Išdėstau 13 punktą taip:
ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ
SUDERINTA Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos 2006-10-03 raštu Nr. 17-01-D-98 |
SUDERINTA Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 2006-10-03 raštu Nr. 10-(11.3-19)-4739 |
SUDERINTA Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2006-10-02 raštu Nr. (13.4-41)-SD-6838 |
SUDERINTA Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2006-09-28 raštu Nr. B6-(1.8)-1648 |
SUDERINTA Lietuvos Respublikos finansų ministerijos 2006-10-03 raštu Nr. (1.16-0203)-5K-0625380)-6K-0609691 |
SUDERINTA Lietuvos Respublikos konkurencijos tarnybos 2006-10-02 raštu Nr. (9.8-10)-6V-1047 |
Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus
ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo
mokyklose, administravimo taisyklių
4 priedas
(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2006 m. spalio 10 d. įsakymo Nr. 3D-390
redakcija)
ES remiamų pieno produktų sąrašas, remiamas produkto porcijos dydis, vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina
Produktų kategorija |
Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis |
Remiamas produkto porcijos dydis kg |
Vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina Lt (su PVM) |
I |
a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų |
0,258 |
0,44 |
b) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro nenugriebtas pienas, nurodytas (a) punkte |
0,258 |
0,72 |
|
c) nenugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte |
0,258 |
1,44 |
|
II |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų |
0,258 |
0,42 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas |
0,258 |
0,73 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno |
0,258 |
1,45 |
|
III |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų |
0,258 |
0,36 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro pienas, nurodytas (a) punkte |
0,258 |
0,74 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno |
0,258 |
1,46 |
|
IV |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų |
0,258 |
0,37 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas |
0,258 |
0,74 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno |
0,258 |
1,47 |
|
V |
a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų |
0,258 |
0,35 |
b) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas |
0,258 |
0,75 |
|
c) pusiau nugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno |
0,258 |
1,46 |
|
VI |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų |
0,258 |
0,34 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas |
0,258 |
0,76 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno |
0,258 |
1,46 |
|
VII |
a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų |
0,258 |
0,36 |
b) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas |
0,258 |
0,78 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno |
0,258 |
1,48 |
|
VIII |
nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio |
0,086 |
0,82 |
IX |
kitokie sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 45% sausosios medžiagos svorio. |
0,034 |
0,27 |
______________
Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus
ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo
mokyklose, administravimo taisyklių
5 priedas
(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2006 m. spalio 10 d. įsakymo Nr. 3D-390
redakcija)
Iki 4 klasės vaikų vartojamų remiamų pieno produktų sąrašas ir nacionalinės paramos dydis vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausiai kainai kompensuoti
Produktų kategorija |
Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis |
Nacionalinės paramos dydis Lt/100 kg |
I |
a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų; |
169,98 |
II |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų; |
161,35 |
III |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų; |
141,51 |
IV |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų; |
145,27 |
V |
a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų; |
137,24 |
VI |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų; |
132,74 |
VII |
a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų. |
140,30 |
______________