LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO
ĮSAKYMAS
DĖL PUSRYČIŲ, PIETŲ IR PAVAKARIŲ PATIEKALŲ GAMYBAI REIKALINGŲ PRODUKTŲ RINKINIŲ SĄRAŠO PAGAL MOKINIŲ AMŽIAUS GRUPES PATVIRTINIMO
2008 m. rugpjūčio 25 d. Nr. V-816
Vilnius
Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymo (Žin., 2006, Nr. 73-2755; 2008, Nr. 632368) nuostatas ir vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2006 m. rugsėjo 12 d. nutarimą Nr. 880 „Dėl įgaliojimų suteikimo įgyvendinant Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymą“ (Žin., 2006, Nr. 98-3810):
1. Tvirtinu Pusryčių, pietų ir pavakarių patiekalų gamybai reikalingų produktų rinkinių sąrašą pagal mokinių amžiaus grupes (pridedama).
2. Pripažįstu netekusiu galios Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2006 m. lapkričio 13 d. įsakymą Nr. V-936 „Dėl pusryčių ir pietų patiekalų gamybai reikalingų produktų rinkinių sąrašo pagal mokinių amžiaus grupes“ (Žin., 2006, Nr. 125-4764).
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2008 m. rugpjūčio 25 d.
įsakymu Nr. V-816
PUSRYČIŲ, PIETŲ IR PAVAKARIŲ PATIEKALŲ GAMYBAI REIKALINGŲ PRODUKTŲ RINKINIŲ SĄRAŠAS PAGAL MOKINIŲ AMŽIAUS GRUPES
Eil. Nr. |
Produkto pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) 1 mokiniui |
|||
5–6 metų amžiaus |
7–10 metų amžiaus |
11–14 metų amžiaus |
15 metų ir vyresniems |
||
1. |
Grūdų produktai |
84 |
104 |
116 |
131 |
1.1. |
Ruginė duona |
44 |
51 |
63 |
76 |
12. |
Kvietinė duona, batonai |
19 |
25 |
25 |
25 |
1.3. |
Kvietiniai miltai |
10 |
13 |
13 |
15 |
1.4. |
Makaronai |
11 |
15 |
15 |
15 |
2. |
Kruopos ir ankštiniai |
29 |
40 |
43 |
48 |
2.1. |
Kruopos |
25 |
36 |
39 |
44 |
2.2. |
Ankštinės kultūros |
4 |
4 |
4 |
4 |
3. |
Bulvės |
165 |
241 |
241 |
241 |
4. |
Daržovės |
248 |
330 |
406 |
457 |
5. |
Vaisiai ir sultys |
182 |
211 |
269 |
325 |
5.1. |
Švieži vaisiai |
114 |
127 |
159 |
190 |
5.2. |
Džiovinti vaisiai |
5 |
8 |
8 |
8 |
5.3. |
Sultys |
63 |
76 |
102 |
127 |
6. |
Liesa mėsa ir mėsos produktai |
45 |
50 |
60 |
70 |
7. |
Pienas ir pieno produktai |
300 |
316 |
321 |
330 |
7.1. |
Pienas, kefyras, jogurtas |
254 |
254 |
254 |
254 |
7.2. |
Sviestas |
10 |
13 |
15 |
20 |
7.3. |
Varškė |
25 |
36 |
38 |
41 |
7.4. |
Grietinė |
8 |
8 |
9 |
10 |
7.5. |
Fermentinis sūris |
3 |
5 |
5 |
5 |
8. |
Kiaušiniai (vnt.) |
1 |
1 |
1 |
1 |
9. |
Žuvis ir žuvies produktai |
32 |
51 |
51 |
51 |
10. |
Cukrus, medus ir konditerijos produktai |
64 |
70 |
70 |
77 |
10.1. |
Cukrus |
13 |
13 |
13 |
13 |
10.2. |
Uogienė, džemas |
13 |
13 |
13 |
13 |
10.3. |
Konditerijos produktai, medus |
38 |
44 |
44 |
51 |
11. |
Augalinis aliejus |
13 |
14 |
17 |
22 |
12. |
Joduota druska |
2 |
3 |
3 |
3 |
13. |
Prieskoniai |
1 |
1,5 |
2 |
2 |
14. |
Arbatžolės, kakava, kava |
1,9 |
2,5 |
2,5 |
2,5 |