LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIASIS VALSTYBINIS VETERINARIJOS INSPEKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL IMPORTUOJAMO MAISTO GABENIMO
2001 m. gruodžio 19 d. Nr. I-44
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymo (Žin., 2000, Nr. 32-893) 11 straipsnio 28 punktu ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatais (Žin., 2000, Nr. 53-1537), gindamas vartotojų interesus ir siekdamas užtikrinti importuojamo į Lietuvos Respubliką maisto kokybę ir saugą:
1. Nurodau:
1.1. gabenti maistą Lietuvos Respublikoje registruotomis transporto priemonėmis, kurioms apskričių, miestų, rajonų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos yra išdavusios Transporto priemonės maisto produktams gabenti higienos pasą;
1.2. gabenti maistą ne Lietuvos Respublikoje registruotomis tarptautiniam gabenimui skirtomis transporto priemonėmis, kurios pritaikytos maistui gabenti, ir laikytis šių higienos sąlygų:
1.2.1. maistą gabenti dengtomis transporto priemonėmis taip, kad jis būtų patikimai apsaugotas nuo mechaninio sužalojimo, dulkių, išmetamų dujų, mikrobinių ir kitokių teršalų, vabzdžių, graužikų,
1.2.2. transporto priemonės maistui gabenti turi atitikti paskirtį, būti švarios, lengvai valomos, kai būtina – dezinfekuojamos,
1.2.3. transporto priemonėse vežamos talpyklos neturi būti naudojamos ne maistui gabenti, jei jos gali užteršti maistą,
1.2.4. skystas, granuliuotas ar miltelių pavidalu maistas turi būti gabenamas sudėtas į talpyklas, skirtas tik maistui laikyti,
1.3. užtikrinti, kad, gabenant importuojamą maistą Lietuvos Respublikoje registruotomis ir ne Lietuvos Respublikoje registruotomis tarptautiniam gabenimui skirtomis transporto priemonėmis, maisto produktų gabenimo temperatūra atitiktų gamintojo nurodytą maisto produktų laikymo temperatūrą. Kraunant greitai gendančius maisto produktus, leidžiami ne didesni kaip 3 0C trumpalaikiai temperatūros svyravimai.