LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL MAISTO PRODUKTŲ, LEIDŽIAMŲ GABENTI TRANZITU PER LIETUVOS RESPUBLIKOS MUITŲ TERITORIJĄ AUTOMOBILIŲ TRANSPORTU TIK UŽDAROSIOMIS, PLOMBUOTI TINKAMOMIS TRANSPORTO PRIEMONĖMIS, KURIOS PLOMBUOJAMOS MUITINĖS PLOMBOMIS, SĄRAŠO PATVIRTINIMO

 

2001 m. lapkričio 19 d. Nr. 402

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1995 m. gruodžio 22 d. nutarimo Nr. 1610 „Dėl muitinio tranzito procedūros atlikimo tvarkos patvirtinimo“ (Žin., 1996, Nr. 1-12; 1999, Nr. 91-2679; 2001, Nr. 84-2941, Nr. 90-3618) 12 punktu:

1. Tvirtinu Maisto produktų, leidžiamų gabenti tranzitu per Lietuvos Respublikos muitų teritoriją automobilių transportu tik uždarosiomis, plombuoti tinkamomis transporto priemonėmis, kurios plombuojamos muitinės plombomis, sąrašą (pridedama).

2. Nustatau, kad šis įsakymas įsigalioja nuo 2001 m. gruodžio 1 d.

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS                                                                   JERONIMAS KRAUJELIS

 

SUDERINTA

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos

Valstybinės maisto ir

finansų ministrė

veterinarijos tarnybos direktorius

Dalia Grybauskaitė

Kazimieras Lukauskas

2001-11-19

2001-11-19

______________

 

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2001 m. lapkričio 19 d. Nr. 402

 

MAISTO PRODUKTŲ, LEIDŽIAMŲ GABENTI TRANZITU PER LIETUVOS RESPUBLIKOS MUITŲ TERITORIJĄ AUTOMOBILIŲ TRANSPORTU TIK UŽDAROSIOMIS, PLOMBUOTI TINKAMOMIS TRANSPORTO PRIEMONĖMIS, KURIOS PLOMBUOJAMOS MUITINĖS PLOMBOMIS, SĄRAŠAS

 

Kodas pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą*

Produkto pavadinimas

02.01, 02.02

Jautiena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta

02.03

Kiauliena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta

02.04

Aviena arba ožkiena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta

02.06

Jautienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

02.07

Naminių paukščių mėsa ir valgomieji subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

0209.00

Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, šaldyti, užšaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti

02.10

Mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti; valgomieji mėsos arba mėsos subproduktų miltai ir rupiniai

03.01

Gyvos žuvys

03.02, 03.03

Šviežios, šaldytos arba užšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą

03.04

Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, šaldyta arba užšaldyta

03.05

Žuvys, vytintos, sūdytos arba užpiltos sūrymu; rūkytos žuvys, virtos ar keptos arba nevirtos ir nekeptos prieš rūkymą arba rūkymo proceso metu; žuvų miltai, rupiniai ir granulės, tinkami (-os) vartoti žmonių maistui

04.01-04.06

Pienas ir pieno produktai

0407.00, 04.08

Paukščių kiaušiniai

04.09.00.00.0

Natūralus medus

0603.10

Skintos gyvos gėlės

07.01-07.08

Šviežios arba šaldytos daržovės

08.08-08.10

Švieži vaisiai

1001.90-1004.00.00.0

Javai

1008.10.00.0

Grikiai

1101.00-11.06,

Malybos produkcija, krakmolas, inulinas, kviečių glitimas

11.08,

 

1109.00.00.0

 

15.07-15.16,

Riebalai ir aliejus ir jų frakcijos

1517.90.91-1517.90.99.8

 

1601.00-16.05

Gaminiai iš mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių

______________

 

 



*  – Kodai pateikiami pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2001 metų versiją