EUROPOS BENDRIJŲ BEI JŲ ŠALIŲ NARIŲ, IŠ VIENOS PUSĖS, IR LIETUVOS RESPUBLIKOS, IŠ KITOS PUSĖS, ASOCIACIJOS TARYBOS SPRENDIMAS Nr. 5/2001 dėl Europos sutarties 2 protokole numatytų prekybos susitarimų, taikomų perdirbtiems žemės ūkio produktams, tobulinimo*
atsižvelgdama į Europos sutartį, steigiančią asociaciją tarp Europos Bendrijų bei jų šalių narių, iš vienos pusės, ir Lietuvos Respublikos, iš kitos pusės1, ypač į jos 2 protokolo2 1 ir 2 straipsnius,
kadangi:
1) 2 protokolas nustato Bendrijos ir Lietuvos prekybos perdirbtais žemės ūkio produktais susitarimus;
2) pagal 2 protokolo 1 straipsnio 2 dalį Asociacijos taryba pirmiausia nusprendžia dėl protokolo I ir II prieduose minimų muitų pakeitimų ir dėl bet kokių ten pat minimų tarifinių kvotų padidinimo ar panaikinimo;
3) pagal 2 protokolo 2 straipsnio 2 įtrauką Asociacijos taryba taip pat gali nutarti sumažinti taikomus muitus, siejant tai su padarytomis abipusėmis nuolaidomis, taikomomis perdirbtiems žemės ūkio produktams;
4) šio Sprendimo I priede numatytos metinės kvotos turėtų būti skirtos 2001 metams. Turint omenyje, kad šios metinės kvotos gali būti skirtos tik po 2001 m. sausio 1 d., nustatytą dieną jos turėtų būti sumažintos proporcingai praėjusiam dienų skaičiui,
NUSPRENDĖ:
1 straipsnis
2 straipsnis
3 straipsnis
PRIEDAS
„I PRIEDAS
1 lentelė: Kvotos, taikomos į Bendriją importuojamoms nuo muito mokesčio atleistoms prekėms, kurių kilmės šalis Lietuva
Prekės kodas |
Prekės aprašymas |
Metinė kvota (1 000 kg) 2001 |
Metinis padidėjimas (1 000 kg) nuo 2002 |
(1) |
(2) |
(3) |
(4) |
Nuo 0403 10 51 iki 0403 10 99 |
Jogurtas, aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos |
1 000 |
100 |
1704 90 71 1704 90 75 |
Saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti Karamelės |
560 |
56 |
1806 90 |
Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos |
700 |
70 |
2402 20 90 |
Cigaretės |
100 |
10 |
2 lentelė: Muito mokesčiai, taikomi į Bendriją importuojamoms prekėms, kurių kilmės šalis Lietuva
Pastaba: Šioje lentelėje nurodyti muitai sumažinami 10%. Dydžiai, į kuriuos atsižvelgiama apskaičiuojant sumažintus žemės ūkio komponentus (EAR), ir papildomi muitai (AD S/ZR ir AD F/MR), taikomi šioje lentelėje nurodytoms į Bendriją importuojamoms prekėms, yra nustatyti 1999 m. spalio 12 d. (1999 m. spalio 28 d. OJ L 278, p. 775-787)¹ Komisijos Reglamento (EB) Nr. 2204/1999 1 priedo 2 (b) lentelėje (nuo 2000 07 01)
Prekės kodas |
Prekės aprašymas |
Muitai taikomi nuo 2000 07 01 |
(1) |
(2) |
(3) |
0403 |
Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
0403 10 |
- Jogurtas: |
|
|
-- Aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos |
|
|
--- Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas: |
|
0403 10 51 |
---- Ne didesnis kaip 1,5 % masės |
8,3 % + 95 EUR/100 kg |
0403 10 53 |
---- Didesnis kaip 1,5 %, bet ne didesnis kaip 27 % masės |
8,3 % + 130,4 EUR/100 kg |
0403 10 59 |
---- Didesnis kaip 27 % masės |
8,3 % + 168,8 EUR/100 kg |
|
--- Kitas, kurio riebumas: |
|
0403 10 91 |
---- Ne didesnis kaip 3% masės |
8,3 % + 12,4 EUR/100 kg |
0403 10 93 |
---- Didesnis kaip 3%, bet ne didesnis kaip 6% masės |
8,3 % + 17,1 EUR/100 kg |
0403 10 99 |
---- Didesnis kaip 6% masės |
8,3 % + 26,6 EUR/100 kg |
0403 90 |
- Kiti: |
|
|
-- Aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
|
--- Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas: |
|
0403 90 71 |
---- Ne didesnis kaip 1,5% masės |
8,3 % + 95 EUR/100 kg |
0403 90 73 |
---- Didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės |
8,3 % + 130,4 EUR/100 kg |
0403 90 79 |
---- Didesnis kaip 27% masės |
8,3 % + 168,8 EUR/100 kg |
|
--- Kiti, kurių riebumas: |
|
0403 90 91 |
---- Ne didesnis kaip 3% masės |
8,3 % + 12,4 EUR/100 kg |
0403 90 93 |
---- Didesnis kaip 3%, bet ne didesnis kaip 6% masės |
8,3 % + 17,1 EUR/100 kg |
0403 90 99 |
---- Didesnis kaip 6% masės |
8,3 % + 26,6 EUR/100 kg |
0405 |
Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai; pieno pastos: |
|
0405 20 |
- Pieno pastos: |
|
0405 20 10 |
-- Kurių riebumas ne mažesnis kaip 39% masės, bet mažesnis kaip 60% masės |
9 % + EAR |
0405 20 30 |
-- Kurių riebumas ne mažesnis kaip 60% masės, bet ne didesnis kaip 75% masės |
9 % + EAR |
0509 00 |
Gyvūninės kilmės gamtinės pintys: |
|
0509 00 90 |
- Kitos |
5,1 % |
0710 |
Daržovės (nevirtos arba virtos garuose ar vandenyje), užšaldytos: |
|
0710 40 00 |
- Cukriniai kukurūzai |
5,1 % + 9,4 EUR/100 kg net eda |
0711 |
-- Konservuotos daržovės, netinkamos ilgai laikyti ir papildomai neapdorojus tiesiogiai vartoti maistui (pavyzdžiui, konservuotos dujiniame sieros diokside, sūryme, sieros vandenyje arba kituose konservuojančiuose tirpaluose): |
|
0711 90 |
- Kitos daržovės; daržovių mišiniai: |
|
|
-- Daržovės |
|
0711 90 30 |
--- Cukriniai kukurūzai |
5,1 % + 9,4 EUR/100 kg net eda |
1302 |
Augalų syvai ir ekstraktai; pektino medžiagos, pektinatai ir pektatai; agaras ir kitos augalinės gleivės bei tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti: |
|
|
- Augalų syvai ir ekstraktai: |
|
1302 12 00 |
-- Saldišaknės |
3,2 % |
1302 13 00 |
-- Apynių |
3,2 % |
1302 20 |
- Pektino medžiagos, pektinatai ir pektatai: |
|
1302 20 10 |
-- Sausi (-os) |
19,2 % |
1302 20 90 |
-- Kiti (-os) |
11,2 % |
1505 |
Avių prakaitiniai riebalai ir iš jų gaunamos riebalų medžiagos (įskaitant lanoliną): |
|
1505 10 00 |
- Neapdoroti avių prakaitiniai riebalai |
3,2 % |
1516 |
Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus ir jų frakcijos, visiškai arba iš dalies sukietinti, peresterinti, reesterinti arba elaidinizuoti, nerafinuoti arba rafinuoti, bet toliau neapdoroti: |
|
1516 20 |
- Augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos: |
|
1516 20 10 |
-- Sukietintasis ricinos aliejus, vadinamas „opaliniu vašku“ |
3,4 % |
1517 |
Margarinas; gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus bei įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejaus frakcijų maistiniai mišiniai arba preparatai, išskyrus maistinius riebalus, aliejų arba jų frakcijas, klasifikuojamus 15.16 pozicijoje: |
|
1517 10 |
- Margarinas, išskyrus skystąjį margariną: |
|
1517 10 10 |
-- Kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10%, bet ne daugiau kaip 15% masės pieno riebalų |
8,3 % + 28,4 EUR/100 kg |
1517 90 |
- Kiti: |
|
1517 90 10 |
-- Kurių sudėtyje yra daugiau kaip 10%, bet ne daugiau kaip 15% masės pieno riebalų |
8,3 % + 28,4 EUR/100 kg |
|
-- Kiti |
|
1517 90 93 |
--- Maistiniai mišiniai arba preparatai, naudojami formoms tepti |
2,9 % |
1518 00 |
Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje; nemaistiniai gyvūninių arba augalinių riebalų, aliejaus arba įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejų frakcijų mišiniai arba preparatai, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
1518 00 10 |
- Linoksinas |
4 % |
|
- Kiti: |
|
1518 00 91 |
-- Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje |
4 % |
|
-- Kiti: |
|
1518 00 95 |
--- Nemaistiniai gyvūninių arba gyvūninių ir augalinių riebalų, aliejų ir jų frakcijų mišiniai arba preparatai |
0 % |
1518 00 99 |
--- Kiti |
4 % |
1521 |
Augalinis vaškas (išskyrus trigliceridus), bičių vaškas, kitas vabzdžių vaškas ir spermacetas, rafinuoti arba nerafinuoti, dažyti arba nedažyti: |
|
1521 90 |
- Kiti: |
|
|
-- Bičių vaškas ir kitas vabzdžių vaškas, rafinuoti arba nerafinuoti, dažyti arba nedažyti: |
|
1521 90 99 |
--- Kiti |
2,5 % |
1522 00 |
Degra; riebalų medžiagų arba gyvūninio ar augalinio vaško apdorojimo atliekos: |
|
1522 00 10 |
- Degra |
3,8 % |
1702 |
Kiti cukrūs, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukrų sirupai, į kuriuos nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi; karamelė: |
|
1702 50 00 |
- Chemiškai gryna fruktozė |
16 % + 50,7 EUR/100 kg net mas |
1702 90 |
- Kiti, įskaitant invertuotąjį cukrų: |
|
1702 90 10 |
-- Chemiškai gryna maltozė |
12,8 % |
1704 |
Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos: |
|
1704 10 |
- Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo: |
|
|
-- Kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60% masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu): |
|
1704 10 11 |
--- Juostelių pavidalo guma |
6,2 % + 27,1 EUR/100 kg MAX 17,9 % |
1704 10 19 |
--- Kita |
6,2 % + 27,1 EUR/100 kg MAX 17,9 % |
|
-- Kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 60% masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu): |
|
1704 10 91 |
--- Juostelių pavidalo guma |
6,3 % + 30,9 EUR/100 kg MAX 18,2 % |
1704 10 99 |
--- Kita |
6,3 % + 30,9 EUR/100 kg MAX 18,2 % |
1704 90 |
- Kiti: |
|
1704 90 10 |
-- Saldišaknės ekstraktas, kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10% masės sacharozės, bet nėra kitų medžiagų priedų |
13,4 % |
1704 90 30 |
-- Baltasis šokoladas |
9,1 % + 45,1 MAX 18,9 % + 16,5 EUR/100 kg |
|
-- Kiti: |
|
1704 90 51 |
--- Konditerinės masės, įskaitant marcipaną, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kg |
9 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1704 90 55 |
--- Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio: |
9 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1704 90 61 |
--- Su cukraus apvalkalu |
9 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
|
--- Kiti: |
|
1704 90 65 |
---- Konditerijos gaminiai-guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą |
9 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1704 90 71 |
---- Saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1704 90 75 |
---- Kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto („irisai“), karamelės ir panašūs saldainiai |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
|
---- Kiti |
|
1704 90 81 |
----- Presuotos tabletės |
9 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1704 90 99 |
----- Kiti |
9 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1803 |
Kakavos pasta, iš kurios pašalinti arba nepašalinti riebalai: |
9,6 % |
1804 00 00 |
Kakavos sviestas, riebalai ir aliejus |
7,7 % |
1805 00 00 |
Kakavos milteliai, į kuriuos nepridėta cukraus arba kitų saldiklių |
8 % |
1806 |
Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos: |
|
1806 10 |
- Kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių: |
|
1806 10 15 |
-- Kurių sudėtyje nėra sacharozės arba kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro mažiau kaip 5% masės |
8 % |
1806 10 20 |
-- Kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 5%, bet mažiau kaip 65% masės |
8 % + 25,2 EUR/100 kg |
1806 10 30 |
-- Kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 65%, bet mažiau kaip 80% masės |
8 % + 31,4 EUR/100 kg |
1806 10 90 |
-- Kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 80% masės |
8 % + 41,9 EUR/100 kg |
1806 20 |
- Kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kito pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kg: |
|
1806 20 10 |
-- Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto arba kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
8,3 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 20 30 |
-- Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 25% masės, bet mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
8,3 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
|
-- Kiti: |
|
1806 20 50 |
--- Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18% masės kakavos sviesto |
8,3 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 20 70 |
--- Pieniško šokolado trupiniai |
15,4 % + EAR |
1806 20 80 |
--- Šokolado aromatą turinčios glazūros |
8,3 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 20 95 |
--- Kiti |
8,3 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
|
- Kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą: |
|
1806 31 00 |
-- Įdaryti |
8,3 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 32 |
-- Neįdaryti |
|
1806 32 10 |
--- Su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais |
8,3 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 32 90 |
--- Kiti |
8,3 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 90 |
- Kiti: |
|
|
-- Šokoladas ir šokolado produktai: |
|
|
--- Šokoladas, įdarytas arba neįdarytas: |
|
1806 90 11 |
---- Su alkoholiu |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 90 19 |
---- Kiti |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
|
--- Kiti: |
|
1806 90 31 |
---- Įdaryti |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 90 39 |
---- Neįdaryti |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 90 50 |
-- Konditerijos gaminiai iš cukraus ir jų pakaitalai, pagaminti iš cukraus pakaitalų, turintys kakavos |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 90 60 |
-- Tepiniai su kakava |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 90 70 |
-- Gaminiai su kakava, vartojami gėrimų gamyboje |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1806 90 90 |
-- Kiti |
0 % + EAR MAX 18,7 % + AD S/ZR |
1901 |
Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40% masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5% masės, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
1901 10 00 |
- Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes |
7,6 % + EAR |
1901 20 00 |
- Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai |
7,6 % + EAR |
1901 90 |
- Kiti: |
|
|
-- Salyklo ekstraktas: |
|
1901 90 11 |
--- Kurio sudėtyje esančio sausojo ekstrakto kiekis sudaro ne mažiau kaip 90% masės |
5,1 % + 18 EUR/100 kg |
1901 90 19 |
--- Kitas |
5,1 % + 14,7 EUR/100 kg |
|
-- Kiti: |
|
1901 90 91 |
--- Kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba yra mažiau kaip 1,5% pieno riebalų, 5% sacharozės (įskaitant invertuotąjį cukrų) arba izogliukozės, 5% gliukozės arba krakmolo, išskyrus miltelių pavidalo maisto produktus, iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose |
12,8 % |
1901 90 99 |
--- Kiti |
7,6 % + EAR |
1902 |
Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui, spageti, makaronai, vermišeliai, lazanja, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas: |
|
|
- Tešlos gaminiai, nevirti, neįdaryti ir neparuošti kitu būdu: |
|
1902 11 00 |
-- Su kiaušiniais |
7,7 % + 24,6 EUR/100 kg |
1902 19 |
-- Kiti |
|
1902 19 10 |
--- Be paprastųjų kviečių miltų arba rupinių |
7,7 % + 24,6 EUR/100 kg |
1902 19 90 |
--- Kiti |
7,7 % + 21,1 EUR/100 kg |
1902 20 |
- Įdaryti tešlos gaminiai, virti arba nevirti, paruošti arba neparuošti kitu būdu: |
|
|
-- Kiti |
|
1902 20 91 |
--- Virti |
8,3 % + 6,1 EUR/100 kg |
1902 20 99 |
--- Kiti |
8,3 % + 17,1 EUR/100 kg |
1902 30 |
- Kiti tešlos gaminiai |
|
1902 30 10 |
-- Džiovinti |
6,4 % + 24,6 EUR/100 kg |
1902 30 90 |
-- Kiti |
6,4 % + 9,7 EUR/100 kg |
1902 40 |
- Kuskusas |
|
1902 40 10 |
-- Neparuoštas |
7,7 % + 24,6 EUR/100 kg |
1902 40 90 |
-- Kitas |
6,4 % + 9,7 EUR/100 kg |
1903 00 00 |
Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą |
6,4 % + 15,1 EUR/100 kg |
1904 |
Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus (pavyzdžiui, kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių arba kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
1904 10 |
-Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus: |
|
1904 10 10 |
-- Pagaminti iš kukurūzų |
3,8 % + 20 EUR/100 kg |
1904 10 30 |
-- Pagaminti iš ryžių |
5,1 % + 46 EUR/100 kg |
1904 10 90 |
-- Kiti: |
5,1 % + 33,6 EUR/100 kg |
1904 20 |
-Paruošti maisto produktai, pagaminti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių arba iš neskrudintų javų grūdų dribsnių ir skrudintų javų grūdų dribsnių arba išpūstų javų grūdų mišinių: |
|
1904 20 10 |
--Javainių (müsli) rūšies produktai, daugiausia sudaryti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių |
9 % + EAR |
|
-- Kiti: |
|
1904 20 91 |
--- Pagaminti iš kukurūzų |
3,8 % + 20 EUR/100 kg |
1904 20 95 |
--- Pagaminti iš ryžių |
5,1 % + 46 EUR/100 kg |
1904 20 99 |
--- Kiti |
5,1 % + 33,6 EUR/100 kg |
1904 90 |
- Kiti: |
|
1904 90 10 |
-- Ryžiai |
8,3 % + 46 EUR/100 kg |
1904 90 90 |
-- Kiti |
8,3 % + 25,7 EUR/100 kg |
1905 |
Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai: |
|
1905 10 00 |
- Duoniniai traškučiai |
5,8 % + 13 EUR/100 kg |
1905 20 |
-Meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai: |
|
1905 20 10 |
-- Kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro mažiau kaip 30% masės |
9,4 % + 18,3 EUR/100 kg |
1905 20 30 |
-- Kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 30%, bet mažiau kaip 50% masės |
9,8 % + 24,6 EUR/100 kg |
1905 20 90 |
-- Kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 50% masės |
10,1 % + 31,4 EUR/100 kg |
1905 30 |
- Saldūs sausainiai; vafliai ir sausblyniai: |
|
|
-- Visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos: |
|
1905 30 11 |
--- Tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g
|
9 % + EAR MAX 24,2 % + AD S/ZR |
1905 30 19 |
--- Kiti |
9 % + EAR MAX 24,2 % + AD S/ZR |
|
-- Kiti: |
|
|
--- Saldūs sausainiai: |
|
1905 30 30 |
---- Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8% masės pieno riebalų |
9 % + EAR MAX 24,2 % + AD S/ZR |
|
---- Kiti: |
|
1905 30 51 |
----- Sluoksniuoti sausainiai |
9 % + EAR MAX 24,2 % + AD S/ZR |
1905 30 59 |
----- Kiti |
9 % + EAR MAX 24,2 % + AD S/ZR |
|
--- Vafliai ir sausblyniai: |
|
1905 30 91 |
----Sūdyti, įdaryti arba neįdaryti |
9 % + EAR MAX 20,7 % + AD F/MR |
1905 30 99 |
---- Kiti |
9 % + EAR MAX 24,2 % + AD S/ZR |
1905 40 |
- Džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai: |
|
1905 40 10 |
-- Džiūvėsiai |
9,7 % + EAR |
1905 40 90 |
-- Kiti |
9,7 % + EAR |
1905 90 |
- Kiti: |
|
1905 90 10 |
-- Macai |
3,8 % + 15,9 EUR/100 kg |
1905 90 20 |
-- Ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai |
4,5 % + 60,5 EUR/100 kg |
|
-- Kiti: |
|
1905 90 30 |
--- Duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5% sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5% sausosios medžiagos masės |
9,7 % + EAR |
1905 90 40 |
--- Vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis vanduo sudaro daugiau kaip 10% masės |
9 % + EAR MAX 20,7 % + AD F/MR |
1905 90 45 |
--- Sausainiai |
9 % + EAR MAX 20,7 % + AD F/MR |
1905 90 55 |
--- Išspausti arba iškočioti produktai, pikantiški arba sūdyti
|
9 % + EAR MAX 20,7 % + AD F/MR |
|
--- Kiti: |
|
1905 90 60 |
---- Į kuriuos pridėta saldiklių |
9 % + EAR MAX 24,2 % + AD S/ZR |
1905 90 90 |
---- Kiti |
9 % + EAR MAX 20,7 % + AD F/MR |
2001 |
Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi: |
|
2001 90 |
- Kiti: |
|
2001 90 30 |
-- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) |
5,1 % + 9,4 EUR/100 kg net eda |
2001 90 40 |
-- Batatai, saldžiosios bulvės ir panašios valgomosios augalų dalys, kuriuose krakmolas sudaro ne mažiau kaip 5% masės |
8,3 % + 3,8 EUR/100 kg net eda |
2001 90 60 |
-- Palmių šerdys |
10 % |
2004 |
Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje: |
|
2004 10 |
- Bulvės: |
|
|
-- Kitos |
|
2004 10 91 |
--- Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą |
7,6 % + EAR |
2004 90 |
- Kitos daržovės ir daržovių mišiniai: |
|
2004 90 10 |
-- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) |
5,1 % + 9,4 EUR/100 kg net eda |
2005 |
Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje: |
|
2005 20 |
- Bulvės: |
|
2005 20 10 |
-- Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą |
8,8 % + EAR |
2005 80 00 |
- Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) |
5,1 % + 9,4 EUR/100 kg net eda |
2008 |
Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
|
- Riešutai, žemės riešutai (arachiai) ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje: |
|
2008 11 |
-- Žemės riešutai |
|
2008 11 10 |
--- Žemės riešutų sviestas |
12,8 % |
|
- Kiti, įskaitant mišinius, išskyrus klasifikuojamus 2008.19 subpozicijoje: |
|
2008 91 00 |
-- Palmių šerdys |
10 % |
2008 99 |
-- Kiti |
|
|
--- Į kuriuos nepridėta alkoholio: |
|
|
---- Į kuriuos nepridėta cukraus: |
|
2008 99 85 |
----- Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata) |
5,1 % + 9,4 EUR/100 kg net eda |
2008 99 91 |
----- Saldžiosios bulvės ir panašios valgomosios augalų dalys, kurių sudėtyje esančio krakmolo kiekis sudaro ne mažiau kaip 5% masės |
8,3 % + 3,8 EUR/100 kg net eda |
2101 |
Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos arba matės; skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai: |
|
|
- Kavos ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ir koncentratų arba iš kavos: |
|
2101 11 |
-- Ekstraktai, esencijos ir koncentratai: |
|
2101 11 11 |
--- Kurių sudėtyje esančio sausojo produkto, daugiausia sudaryto iš kavos, kiekis yra ne mažesnis kaip 95% masės |
9 % |
2101 11 19 |
--- Kiti |
9 % |
2101 12 |
-- Produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba iš kavos: |
|
2101 12 92 |
--- Produktai, daugiausia sudaryti iš šių kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų: |
11,5 % |
2101 12 98 |
---Kiti |
9 % + EAR |
2101 20 |
-Arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba iš arbatos ar matės: |
|
2101 20 20 |
-- Ekstraktai, esencijos arba koncentratai |
6 % |
|
-- Produktai |
|
2101 20 92 |
--- Daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų: |
6 % |
2101 20 98 |
---Kiti |
6,5 % + EAR |
2101 30 |
-- Skrudintų trūkažolių (cikorijų) ir kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai: |
|
|
-- Skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai: |
|
2101 30 11 |
--- Skrudintos trūkažolės (cikorijos) |
11,5 % |
2101 30 19 |
--- Kiti |
5,1 % + 12,7 EUR/100 kg |
|
-- Skrudintų trūkažolių (cikorijų) ir kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai: |
|
2101 30 91 |
--- Skrudintų trūkažolių (cikorijų) |
14,1 % |
2101 30 99 |
--- Kiti |
10,8 % + 22,7 EUR/100 kg |
2102 |
Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 30.02 pozicijoje); paruošti kepimo milteliai: |
|
2102 10 |
- Aktyviosios mielės: |
|
2102 10 10 |
-- Mielių kultūros |
10,9 % |
|
-- Kepimo mielės: |
|
2102 10 31 |
--- Džiovintos |
12 % |
2102 10 39 |
--- Kitos |
12 % |
2102 10 90 |
-- Kitos |
14,7 % |
2102 20 |
- Neaktyviosios mielės; kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai: |
|
|
--Neaktyviosios mielės: |
|
2102 20 11 |
--- Tablečių, kubelių arba panašių pavidalų arba tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg |
8,3 % |
2102 20 19 |
--- Kitos |
5,1 % |
2102 30 00 |
- Paruošti kepimo milteliai |
6,1 % |
2103 |
Padažai ir jų pusgaminiai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios: |
|
2103 10 00 |
- Sojos padažas |
7,7 % |
2103 20 00 |
- Pomidorų kečupas (ketchup) ir kiti pomidorų padažai |
10,2 % |
2103 30 |
- Garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios: |
|
2103 30 90 |
-- Paruoštos garstyčios |
9 % |
2103 90 |
-- Kiti: |
|
2103 90 90 |
-- Kiti: |
7,7 % |
2104 |
Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai); homogenizuoti sudėtiniai maisto produktai:
|
|
2104 10 |
-Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai): |
|
2104 10 10 |
-- Sausi |
11,5 % |
2104 10 90 |
-- Kiti |
11,5 % |
2104 20 00 |
- Homogenizuoti sudėtiniai maisto produktai |
14,1 % |
2105 00 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos: |
|
2105 00 10 |
- Kurių sudėtyje nėra pieno riebalų arba kurių sudėtyje šie riebalai sudaro mažiau kaip 3% masės |
8,6 % + 20,2 EUR/100 kg MAX19,4 % + 9,4 EUR/100 kg |
|
- Kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro: |
|
2105 00 91 |
-- Ne mažiau kaip 3% masės, bet mažiau kaip 7% masės
|
8 % + 38,5 EUR/100 kg MAX18,1 % + 7 EUR/100 kg |
2105 00 99 |
-- Ne mažiau kaip 7% masės
|
7,9 % + 54 EUR/100 kg MAX17,8 % + 6,9 EUR/100 kg |
2106 |
Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
2106 10 |
-Baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos: |
|
2106 10 20 |
-- Kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba kurių sudėtyje yra mažiau kaip 1,5% masės pieno riebalų, 5% masės sacharozės arba izogliukozės, 5% masės gliukozės arba krakmolo: |
12,8 % |
2106 10 80 |
-- Kiti (-os) |
9 % + EAR |
2106 90 |
- Kiti (-os): |
|
2106 90 10 |
-- Sūris fondues² |
35 EUR/100 kg |
2106 90 20 |
-- Sudėtiniai alkoholiniai preparatai, vartojami gėrimų gamyboje, išskyrus preparatus, daugiausia sudarytus iš kvapiųjų medžiagų |
17,3 % MIN 1 EUR/%vol/hl |
|
-- Kiti: |
|
2106 90 92 |
--- Kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba kurių sudėtyje yra mažiau kaip 1,5% masės pieno riebalų, 5% masės sacharozės arba izogliukozės, 5% masės gliukozės arba krakmolo: |
12,8 % |
2106 90 98 |
--- Kiti |
9 % + EAR |
2202 |
Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje: |
|
2202 10 00 |
-Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų |
9,6 % |
2202 90 |
- Kiti: |
|
2202 90 10 |
-- Kurių sudėtyje nėra produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, arba riebalų, gautų iš produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose: |
9,6 % |
|
-- Kiti, kurių sudėtyje riebalai, gauti iš produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, sudaro: |
|
2202 90 91 |
--- Mažiau kaip 0,2% masės |
6,4 % + 13,7 EUR/100 kg |
2202 90 95 |
--- Ne mažiau kaip 0,2% masės, bet mažiau kaip 2% masės LTR |
5,5 % + 12,1 EUR/100 kg |
2202 90 99 |
--- Ne mažiau kaip 2% masės |
5,5 % + 21,2 EUR/100 kg |
2203 00 |
Salyklinis alus: |
0 % |
2205 |
Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis: |
|
2205 10 |
- Induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai: |
|
2205 10 10 |
-- Kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 18% tūrio: |
10,9 EUR/hl |
2205 10 90 |
-- Kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 18% tūrio: |
0,9 EUR/% vol/hl + 6,4 EUR/hl |
2205 90 |
- Kiti: |
|
2205 90 10 |
-- Kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 18% tūrio |
9 EUR/hl |
2205 90 90 |
-- Kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 18% tūrio |
0,9 EUR/% vol/hl |
2207 |
Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80% tūrio; denatūruotas etilo alkoholis ir kiti denatūruoti bet kurio stiprumo spiritai: |
|
2207 10 00 |
-Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80% tūrio |
19,2 EUR/hl |
2207 20 00 |
-Denatūruotas etilo alkoholis ir kiti denatūruoti bet kurio stiprumo spiritai: |
10,2 EUR/hl |
2208 |
Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80% tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai: |
|
2208 40 |
- Romai ir tafijos (taffia): |
|
|
-- Induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai: |
|
2208 40 11 |
--- Romai, kurių sudėtyje esančių lakiųjų medžiagų (išskyrus etilo ir metilo alkoholius) kiekis hektolitre gryno alkoholio yra ne mažesnis kaip 225 g (leistina 10% paklaida) |
0,6 EUR/% vol/hl + 3,2 EUR/hl |
|
--- Kiti: |
|
2208 40 31 |
---- Kurių vertė, apskaičiuota gryno alkoholio litrui, didesnė kaip 7,9 EUR |
0,6 EUR/% vol/hl + 3,2 EUR/hl |
2208 40 39 |
---- Kiti |
0,6 EUR/% vol/hl + 3,2 EUR/hl |
|
-- Induose, kurių talpa didesnė kaip 2 litrai: |
|
2208 40 51 |
--- Romai, kurių sudėtyje esančių lakiųjų medžiagų (išskyrus etilo ir metilo alkoholius) kiekis hektolitre gryno alkoholio ne mažesnis kaip 225 g (leistina 10% paklaida) |
0,6 EUR/% vol/hl |
|
--- Kiti: |
|
2208 40 91 |
----Kurių vertė, apskaičiuota gryno alkoholio litrui, didesnė kaip 2 EUR |
0,6 EUR/% vol/hl |
2208 40 99 |
---- Kiti |
0,6 EUR/% vol/hl |
2208 90 |
- Kiti: |
|
|
Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80% tūrio, induose, kurių talpa: |
|
2208 90 91 |
--- Ne didesnė kaip 2 litrai |
1 EUR/% vol/hl + 6,4 EUR/hl |
2208 90 99 |
--- Didesnė kaip 2 litrai |
1 EUR/% vol/hl |
2402 |
Cigarai, įskaitant cigarus su apipjaustytais galais, cigarilės ir cigaretės su tabaku arba tabako pakaitalais: |
|
2402 10 00 |
- Cigarai, įskaitant cigarus su apipjaustytais galais, ir cigarilės, kurių sudėtyje yra tabako: |
26 % |
2402 20 |
- Cigaretės, kuriose yra tabako: |
|
2402 20 10 |
-- Su kvapiaisiais priedais |
10 % |
2402 20 90 |
-- Kitos |
28,8 % |
2402 90 00 |
- Kiti |
57,6 % |
2403 |
Kitas perdirbtas tabakas ir perdirbti tabako pakaitalai; „homogenizuotas“ arba „regeneruotas“ tabakas; tabako ekstraktai ir esencijos: |
|
2403 10 |
- Rūkomasis tabakas, kurio sudėtyje nėra tabako pakaitalų arba yra bet koks jų kiekis: |
|
2403 10 10 |
-- Tiesiogiai supakuotas į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 500 g |
74,9 % |
2403 10 90 |
-- Kitas |
74,9 % |
|
- Kitas |
|
2403 91 00 |
„Homogenizuotas“ arba „regeneruotas“ tabakas |
16,6 % |
2403 99 |
--Kitas: |
|
2403 99 10 |
--- Kramtomasis arba uostomasis tabakas |
41,6 % |
2403 99 90 |
---Kitas |
16,6 % |
2905 |
Alifatiniai alkoholiai ir jų halogeninti, sulfoninti, nitrinti arba nitrozinti dariniai: |
|
|
- Kiti polihidroksiliniai alkoholiai: |
|
2905 43 00 |
-- Manitolis |
0 % + 125,8 EUR/100 kg |
2905 44 |
-- D-gliucitolis (sorbitolis): |
|
|
--- Vandeninis tirpalas: |
|
2905 44 11 |
---- Kurio sudėtyje D-manitolis sudaro ne daugiau kaip 2% masės, skaičiuojant pagal D-gliucitolio kiekį |
0 % + 16,1 EUR/100 kg |
2905 44 19 |
---- Kiti |
0 % + 37,8 EUR/100 kg |
|
--- Kiti |
|
2905 44 91 |
---- Kurių sudėtyje D-manitolis sudaro ne daugiau kaip 2% masės, skaičiuojant pagal D-gliucitolio kiekį |
0 % + 23 EUR/100 kg |
2905 44 99 |
---- Kiti |
0 % + 53,7 EUR/100 kg |
2905 45 00 |
-- Glicerolis |
0 % |
3301 |
Eteriniai aliejai (deterpenuoti arba nedeterpenuoti), įskaitant konkretus ir absoliutus; kvapieji dervų ekstraktai (rezinoidai); ekstrahuotosios aliejingos dervos (oleorezinai); eterinių aliejų koncentratai riebaluose, nelakiuosiuose aliejuose, vaškuose arba panašiose medžiagose, gauti anfleražo arba maceravimo būdu; šalutiniai terpeniniai eterinių aliejų deterpenacijos produktai; eterinių aliejų vandeniniai distiliatai ir vandeniniai tirpalai: |
|
3301 90 |
- Kiti: |
|
|
-- Ekstrahuotosios aliejingos dervos (oleorezinai): |
|
3301 90 21 |
-- Saldišaknių ir apynių: |
0 % |
3302 |
Kvapiųjų medžiagų mišiniai ir mišiniai (įskaitant alkoholinius tirpalus), kurių pagrindiniai komponentai yra viena arba kelios tokios medžiagos, naudojami pramonėje kaip žaliavos; kiti preparatai, kurių pagrindiniai komponentai yra kvapiosios medžiagos, skirti naudoti gėrimų gamyboje: |
|
3302 10 |
- Skirti naudoti maisto arba gėrimų gamybos pramonėje: |
|
|
-- Skirti naudoti gėrimų gamybos pramonėje: |
|
|
--- Preparatai, kurių sudėtyje yra visos gėrimą charakterizuojančios kvapiosios medžiagos: |
|
3302 10 10 |
---- Kurių faktinė etilo alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, yra didesnė kaip 0,5% tūrio |
0 % |
|
---- Kiti: |
|
3302 10 21 |
----- Kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba kurių sudėtyje yra mažiau kaip 1,5% masės pieno riebalų, 5% masės sacharozės arba izogliukozės, 5% masės gliukozės arba krakmolo |
12,8 % |
3302 10 29 |
----- Kiti |
0 % + EAR |
3501 |
Kazeinas, kazeinatai ir kiti kazeino dariniai; kazeininiai klijai: |
|
3501 10 |
- Kazeinas: |
|
3501 10 50 |
-- Skirtas naudoti pramonėje, išskyrus maisto produktų ir pašarų gamybą |
0 % |
3501 10 90 |
--Kitas |
0 % |
3501 90 |
-- Kiti |
|
3501 90 90 |
-- Kiti |
0 % |
3505 |
Dekstrinai ir kiti modifikuoti krakmolai (pavyzdžiui, paželatinuoti arba esterinti krakmolai); klijai, daugiausia sudaryti iš krakmolų, dekstrinų arba kitų modifikuotų krakmolų: |
|
3505 10 |
- Dekstrinai ir kiti modifikuoti krakmolai: |
|
3505 10 10 |
-- Dekstrinai |
0 % + 17,7 EUR/100 kg |
|
-- Kiti modifikuoti krakmolai: |
|
3505 10 90 |
--- Kiti |
0 % + 17,7 EUR/100 kg |
3505 20 |
- Klijai: |
|
3505 20 10 |
-- Kurių sudėtyje esantys krakmolai, dekstrinai arba kiti modifikuoti krakmolai sudaro mažiau kaip 25% masės |
0 % + 4,5 EUR/100 kg MAX 11,5 % |
3505 20 30 |
-- Kurių sudėtyje esantys krakmolai, dekstrinai arba kiti modifikuoti krakmolai sudaro ne mažiau kaip 25%, bet mažiau kaip 55% masės |
0 % + 8,9 EUR/100 kg MAX 11,5 % |
3505 20 50 |
-- Kurių sudėtyje esantys krakmolai, dekstrinai arba kiti modifikuoti krakmolai sudaro ne mažiau kaip 55%, bet mažiau kaip 80% masės |
0 % + 14,2 EUR/100 kg MAX 11,5 % |
3505 20 90 |
-- Kurių sudėtyje esantys krakmolai, dekstrinai arba kiti modifikuoti krakmolai sudaro ne mažiau kaip 80% masės |
0 % + 17,7 EUR/100 kg MAX 11,5 % |
3809 |
Apdailos agentai, priemonės, naudojamos dažymui arba dažiklių fiksacijai pagreitinti, ir kiti produktai bei preparatai (pavyzdžiui, užpildai ir kandikai), naudojami tekstilės, popieriaus, odos pramonėje arba panašiose pramonės šakose, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
3809 10 |
- Daugiausia iš krakmolingų medžiagų: |
|
3809 10 10 |
-- Kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro mažiau kaip 55% masės |
0 % + 8,9 EUR/100 kg MAX 12,8 % |
3809 10 30 |
-- Kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 55%, bet mažiau kaip 70% masės |
0 % + 12,4 EUR/100 kg MAX 12,8 % |
3809 10 50 |
-- Kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 70%, bet mažiau kaip 83% masės |
0 % + 15,1 EUR/100 kg MAX 12,8 % |
3809 10 90 |
-- Kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 83% masės |
0 % +17,7 EUR/100 kg MAX 12,8 % |
3823 |
Pramoninės riebalų monokarboksirūgštys; rūgščiosios alyvos, gautos rafinuojant; pramoniniai riebalų alkoholiai: |
|
|
- Pramoninės riebalų monokarboksirūgštys; rūgščiosios alyvos, gautos rafinuojant: |
|
3823 11 00 |
-- Stearino rūgštis |
0 % |
3823 12 00 |
-- Oleino rūgštis |
0 % |
3823 13 00 |
-- Talo alyvos riebalų rūgštys |
0 % |
3823 19 |
-- Kitos: |
|
3823 19 10 |
--- Distiliuotos riebalų rūgštys |
0 % |
3823 19 30 |
--- Riebalų rūgščių distiliatai |
0 % |
3823 19 90 |
--- Kitos |
0 % |
3823 70 00 |
- Pramoniniai riebalų alkoholiai |
3,8 % |
3824 |
Paruošti liejimo formų arba gurgučių rišikliai; chemijos produktai ir chemijos pramonės arba giminiškų pramonės šakų gaminiai (įskaitant sudarytus iš gamtinių produktų mišinių), nenurodyti kitoje vietoje; chemijos pramonės arba giminiškų pramonės šakų liekamieji produktai, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
3824 60 |
- Gliucitolis (sorbitolis), išskyrus klasifikuojamą 2905.44 subpozicijoje: |
|
|
-- Vandeniniame tirpale |
|
3824 60 11 |
--- Kurio sudėtyje esantis D-manitolis, išreikštas D-gliucitolio kiekiu, sudaro ne daugiau kaip 2% masės |
0 % + 16,1 EUR/100 kg |
3824 60 19 |
--- Kitas |
0 % + 37,8 EUR/100 kg |
|
-- Kita |
|
3824 60 91 |
--- Kurio sudėtyje esantis D-manitolis, išreikštas D-gliucitolio kiekiu, sudaro ne daugiau kaip 2% masės |
0 % + 23 EUR/100 kg |
3824 60 99 |
--- Kitas |
0 % + 53,7 EUR/100 kg |
|
|
|
1 Galutinis preferencinio muito dydis, apskaičiuotas pagal šią pastabą, apvalinamas iki pirmo skaičiaus po kablelio, išskyrus muito mokesčius, šioje lentelėje išreikštus „EAR“, „AD S/ZR ir „AD F/MR“, kurie apvalinami iki dviejų skaičių po kablelio. |
||
2 Šiuo preferenciniu mokesčiu galima pasinaudoti tik tuo atveju, jei tenkinamos tam tikros Bendrijos nuostatų sąlygos.
|
3 lentelė: Baziniai dydžiai, pagal kuriuos apskaičiuojami sumažinti žemės ūkio komponentai (EAR), ir papildomi muitai, taikomi į Bendriją importuojamoms prekėms, pateiktoms 2 lentelėje
Bazinis produktas |
DPR dydis 2000 07 01 (EUR 100 kg) |
(1) |
(2) |
Paprastieji kviečiai |
9,504 |
Kietieji kviečiai |
14,752 |
Rugiai |
9,261 |
Miežiai |
9,261 |
Kukurūzai |
9,395 |
Ilgagrūdžiai lukštenti ryžiai |
26,432 |
Nugriebto pieno miltai |
118,800 |
Nenugriebto pieno miltai |
130,432 |
Sviestas |
189,562 |
Baltasis cukrus |
41,928 |
______________
II PRIEDAS
Muito mokesčiai, taikomi į Lietuvą importuojamoms prekėms, kurių kilmės šalis
Bendrija
Pastaba. Į Lietuvą importuojamiems perdirbtiems žemės ūkio produktams, kurių kilmės šalis Bendrija, reglamentuojamiems Reglamentu (EB) Nr. 3448/93 su pakeitimais ir kurie nenurodyti šioje lentelėje, nustatomas nulinis muito mokestis
Prekės kodas |
Prekės aprašymas |
Muito mokesčio dydis (%) |
||||
2001 |
2002 |
2003 |
2004 |
2005 |
||
(1) |
(2) |
(3) |
(4) |
(5) |
(6) |
(7) |
0403 |
Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
|
|
|
|
0403 10 51 iki |
Jogurtas aromatintas, į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos |
11 |
10 |
9 |
8 |
7 |
0403 90 71 iki |
Kitas, aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų ar kakavos |
11 |
10 |
9 |
8 |
7 |
0505 10 |
Plunksnos, naudojamos kimšimui; pūkai: |
|
|
|
|
|
0505 10 10 |
Žaliavos |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0505 10 90 |
Kiti |
2 |
1 |
0 |
0 |
0 |
1506 00 00 |
Kiti gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, |
2 |
1 |
0 |
0 |
0 |
1517 |
Margarinas; gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus bei įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejaus frakcijų maistiniai mišiniai arba preparatai, išskyrus maistinius riebalus, aliejų arba jų frakcijas, klasifikuojamus 1516 pozicijoje: |
|
|
|
|
|
1517 10 |
- Margarinas, išskyrus skystąjį margariną: |
|
|
|
|
|
1517 10 10 |
-- Kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10%, bet ne daugiau kaip 15% masės pieno riebalų |
5 |
4 |
3 |
2 |
1 |
1517 90 |
- Kitas: |
|
|
|
|
|
1517 90 10 |
-- Kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10%, bet ne daugiau kaip 15% masės pieno riebalų |
2 |
1 |
0 |
0 |
0 |
1518 00 |
Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje; nemaistiniai gyvūninių arba augalinių riebalų, aliejaus arba įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejų frakcijų mišiniai arba preparatai, nenurodyti kitoje vietoje: |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1704 |
Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos |
4 |
3 |
2 |
1 |
0 |
1806 |
Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos |
4 |
3 |
2 |
1 |
0 |
1901 |
Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40% masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5% masės, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
|
|
|
|
1901 20 00 |
- Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai |
3 |
2 |
1 |
0 |
0 |
1902 |
Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui, spageti, makaronai, vermišeliai, lazanja, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas |
3 |
2 |
1 |
0 |
0 |
ex 1905 |
Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava |
5 |
4 |
3 |
2 |
1 |
1905 30 |
- Saldūs sausainiai; vafliai ir sausblyniai |
2 |
1 |
0 |
0 |
0 |
2004 |
Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje: |
|
|
|
|
|
2004 10 |
- Bulvės: |
|
|
|
|
|
|
-- Kitos: |
|
|
|
|
|
2004 10 91 |
--- Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą |
2 |
1 |
0 |
0 |
0 |
2005 |
Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje: |
|
|
|
|
|
2005 20 |
- Bulvės: |
|
|
|
|
|
2005 20 10 |
Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą |
2 |
1 |
0 |
0 |
0 |
2102 |
Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 30.02 pozicijoje); paruošti kepimo milteliai: |
|
|
|
|
|
2102 10 |
- Aktyviosios mielės |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2105 00 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos: |
5 |
4 |
3 |
2 |
1 |
2202 |
Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2203 00 |
Salyklinis alus: |
5 |
4 |
3 |
2 |
1 |
2205 |
Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2207 |
Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80% tūrio; denatūruotas etilo alkoholis ir kiti denatūruoti bet kurio stiprumo spiritai: |
24, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
23, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
22, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
21, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
20, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
2208 |
Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80% tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai: |
|
|
|
|
|
2208 20 |
Spiritai, pagaminti distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas |
20, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
15, bet ne mažiau kaip 0,015$/%vol/hl |
10, bet ne mažiau kaip 0,010$/%vol/hl |
5, bet ne mažiau kaip 0,005$/%vol/hl |
0 |
2208 30 |
Viskiai |
|||||
2208 40 |
Romai ir tafijos |
|||||
2208 50 |
Džinai ir Geneva |
|||||
2208 60 |
Degtinės |
24, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
23, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
22, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
21, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
20, bet ne mažiau kaip 0,02$/%vol/hl |
2208 70 |
Likeriai ir kordialai |
20, bet ne mažiau kaip 0,02$/% vol/hl |
15, bet ne mažiau kaip 0,015$/% vol/hl |
10, bet ne mažiau kaip 0,010$/% vol/hl |
5, bet ne mažiau kaip,005$/% vol/hl |
0 |
2208 90 |
Kiti |
|||||
2402 |
Cigarai, įskaitant cigarus su apipjaustytais galais, cigarilės ir cigaretės su tabaku arba tabako pakaitalais: |
14, bet ne mažiau kaip 2$/1 000 vienetų |
13, bet ne mažiau kaip 2$/1 000 vienetų |
12, bet ne mažiau kaip 2$/1 000 vienetų |
11, bet ne mažiau kaip 2$/1 000 vienetų |
10, bet ne mažiau kaip 2$/1 000 vienetų |
______________