LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2005 M. KOVO 23 D. ĮSAKYMO NR. B1-189 „DĖL ŠALUTINIŲ GYVŪNINIŲ PRODUKTŲ TVARKYMO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTUOSE REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2006 m. kovo 17 d. Nr. B1-208
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir atsižvelgdamas į 2005 m. gruodžio 2 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 1974/2005, iš dalies keičiantį Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 999/2001 dėl nacionalinių etaloninių laboratorijų ir nurodytų pavojingų medžiagų X ir XI priedus,
keičiu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. kovo 23 d. įsakymu Nr. B1-189 „Dėl Šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo maisto tvarkymo subjektuose reikalavimų patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 40-1304) patvirtintų Šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo maisto tvarkymo subjektuose reikalavimų 2 priedą ir išdėstau jį taip:
„Šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo
maisto tvarkymo subjektuose reikalavimų
2 priedas
NURODYTOS PAVOJINGOS MEDŽIAGOS
1. Iš vyresnių kaip 12 mėnesių amžiaus galvijų skerdenų turi būti šalinama:
2. Iš vyresnių nei 24 mėnesių amžiaus galvijų turi būti šalinamas stuburas, išskyrus uodegos slankstelius, keterines bei skersines kaklo slankstelių ataugas, krūtinės ir juosmens slankstelius bei kryžkaulio vidurinę keterą ir sparnus, bet įskaitant dorsalinius ganglijus.
4. Iš vyresnių kaip 12 mėnesių amžiaus arba turinčių prasikalusius nuolatinius priekinius dantis avių ir ožkų skerdenų turi būti šalinama: