LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ

 

N U T A R I M A S

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 1994 M. BALANDŽIO 15 D. NUTARIMO NR. 286 DALINIO PAKEITIMO

 

1994 m. rugpjūčio 4 d. Nr. 694

Vilnius

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos įstatymu „Dėl Lietuvos Respublikos pridėtosios vertės mokesčio įstatymo pakeitimo ir papildymo“ (Žin., 1994, Nr. 58-1136), Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:

Iš dalies pakeičiant Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1994 m. balandžio 15 d. nutarimą Nr. 286 „Dėl pridėtosios vertės mokesčio“ (Žin., 1994, Nr. 29-523):

1. Antraštėje ir tekste vietoj žodžių „pridėtoji vertė“ įrašyti žodžius „pridėtinė vertė“.

2. Patvirtinti Lietuvos Respublikos gamintojų pagamintų maisto prekių, iki 1996 m. sausio 1 d. apmokestinamų laikinu 9 procentų pridėtinės vertės mokesčio tarifu, sąrašą (pridedama).

3. Pripažinti netekusiu galios nurodytuoju nutarimu patvirtintą Iki 1995 m. sausio 1 d. neapmokestinamų pridėtinės vertės mokesčiu maisto prekių, kurias Lietuvos Respublikos gamintojai parduoda gyventojams ir prekybos įmonėms, sąrašą, išskyrus 1 ir 2 punktus.

 

 

 

MINISTRAS PIRMININKAS                                                                ADOLFAS ŠLEŽEVIČIUS

 

 

 

FINANSŲ MINISTRAS                                                                              EDUARDAS VILKELIS

 


 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos Vyriausybės

1994 m. rugpjūčio 4 d. nutarimu Nr. 694

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS GAMINTOJŲ PAGAMINTOS MAISTO PREKĖS,

IKI 1996 M. SAUSIO 1 D. APMOKESTINAMOS LAIKINU

9 PROCENTŲ PRIDĖTINĖS VERTĖS MOKESČIO TARIFU

 

1. Duona ir jos gaminiai (ruginė, kvietinė duona, vienetiniai pyrago, dietiniai duonos ir pyrago, riestainių ir džiūvėsių gaminiai) – pridėtinės vertės mokestis skaičiuojamas nuo 1995 m. sausio 1 dienos.

2. Miltai, kruopos, makaronai – pridėtinės vertės mokestis skaičiuojamas nuo 1995 m. sausio 1 dienos.

3. Mėsa (įskaitant paukštieną), mėsos miltai, maistiniai lydyti taukai, mėsos pusfabrikačiai, dešros, dešrelės, koldūnai, subproduktai, rūkyti mėsos gaminiai, mėsos konservai.

4. Pienas ir jo produktai.

5. Žuvys ir jų produktai.

6. Vaikų mitybai skirtos daržovių, vaisių ir uogų sultys, tyrelės (konservai).

7. Cukrus, medus ir kiti bičių produktai.

8. Vaisiai, uogos, daržovės, bulvės.

9. Kiaušiniai.

______________