LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ

 

N U T A R I M A S

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 1998 M. GRUODŽIO 30 D. NUTARIMO NR. 1524 „DĖL EUROPOS SUTARTIES, STEIGIANČIOS ASOCIACIJĄ TARP EUROPOS BENDRIJŲ BEI JŲ ŠALIŲ NARIŲ, IŠ VIENOS PUSĖS, IR LIETUVOS RESPUBLIKOS, IŠ KITOS PUSĖS, VYKDYMO“ PAKEITIMO

 

2003 m. gruodžio 17 d. Nr. 1624

Vilnius

 

Siekdama įgyvendinti derybų dėl tolesnio prekybos perdirbtais žemės ūkio produktais liberalizavimo tarp Lietuvos ir Europos Sąjungos rezultatus, Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:

1. Pakeisti Importuojamų į Lietuvos Respubliką ir išleidžiamų laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, kurioms netaikomos eksporto subsidijos, muitinės kontrolės tvarką, patvirtintą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. gruodžio 30 d. nutarimu Nr. 1524 „Dėl Europos sutarties, steigiančios asociaciją tarp Europos Bendrijų bei jų šalių narių, iš vienos pusės, ir Lietuvos Respublikos, iš kitos pusės, vykdymo“ (Žin., 1998, Nr. 115-3258; 2003, Nr. 50-2219):

1.1. Išbraukti preambulėje žodžius „kurios tiesiogiai eksportuotos į Lietuvą ir“.

1.2. Išdėstyti 1 punktą taip:

1. Įforminant Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, nurodytų šios tvarkos priede, išleidimo laisvai cirkuliuoti muitinės procedūrą, ūkio subjektas kartu su kitais šiai procedūrai įforminti privalomais pateikti dokumentais muitinei papildomai pateikia Europos Sąjungos teisės aktų nustatyta tvarka įformintą eksporto deklaracijos (bendrojo dokumento rinkinio) egzempliorių arba Europos Sąjungos teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą eksporto deklaracijos kopiją. „.

1.3. Įrašyti 2 punkte vietoj žodžių „Pagal Europos Bendrijų bei jos valstybių ir Lietuvos Respublikos dvišalį susitarimą šioje deklaracijoje nurodytoms prekėms eksporto subsidijos netaikomos“ žodžius „Eksporto subsidija: 0 EUR“.

1.4. Išdėstyti nauja redakcija priedą „Importuojamos į Lietuvos Respubliką ir išleidžiamos laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtos žemės ūkio prekės, kurioms netaikomos eksporto subsidijos (pridedama)“.

2. Nustatyti, kad perdirbtoms žemės ūkio prekėms, nuo šio nutarimo įsigaliojimo įtrauktoms į Importuojamų į Lietuvos Respubliką ir išleidžiamų laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, kurioms netaikomos eksporto subsidijos, muitinės kontrolės tvarkos, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. gruodžio 30 d. nutarimu Nr. 1524, priedą ir eksportuotoms iš Europos Sąjungos iki šio nutarimo įsigaliojimo, tačiau išleidžiamoms laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje po šio nutarimo įsigaliojimo, nurodytoji tvarka netaikoma.

3. Šis nutarimas įsigalioja nuo 2004 m. sausio 1 dienos.

 

 

 

Ministras Pirmininkas                                                             Algirdas Brazauskas

 

 

 

Užsienio reikalų ministras                                                           Antanas Valionis

 

 

Importuojamų į Lietuvos Respubliką ir išleidžiamų laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, kurioms netaikomos eksporto

subsidijos, muitinės kontrolės tvarkos priedas

(Lietuvos Respublikos Vyriausybės

2003 m. gruodžio 17 d. nutarimo Nr. 1624 redakcija)

 

IMPORTUOJAMOS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ IR IŠLEIDŽIAMOS LAISVAI CIRKULIUOTI LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE EUROPOS SĄJUNGOS VALSTYBIŲ KILMĖS PERDIRBTOS ŽEMĖS ŪKIO PREKĖS, KURIOMS NETAIKOMOS EKSPORTO SUBSIDIJOS

 

Kombinuotosios prekių nomenklatūros kodas*

Prekės pavadinimas

 

Jogurtas, aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas:

0403.10.51.0

ne didesnis kaip 1,5 procento masės

0403.10.53.0

didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės

0403.10.59.0

didesnis kaip 27 procentai masės

 

kitas, kurio riebumas:

0403.10.91.0

ne didesnis kaip 3 procentai masės

0403.10.93.0

didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės

0403.10.99.0

didesnis kaip 6 procentai masės

 

kiti, aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas:

0403.90.71.0

ne didesnis kaip 1,5 procento masės

0403.90.73.0

didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės

0403.90.79.0

didesnis kaip 27 procentai masės

 

kiti, kurių riebumas:

0403.90.91.0

ne didesnis kaip 3 procentai masės

0403.90.93.0

didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės

0403.90.99.0

didesnis kaip 6 procentai masės

 

Pieno pastos:

0405.20.10.0

kurių riebumas ne mažesnis kaip 39 procentai masės, bet mažesnis kaip 60 procentų masės

0405.20.30.0

kurių riebumas ne mažesnis kaip 60 procentų masės, bet ne didesnis kaip 75 procentai masės

0710.40.00.0

Cukriniai kukurūzai (nevirti arba virti garuose ar vandenyje), užšaldyti

0711.90.30.0

Cukriniai kukurūzai, netinkami ilgai laikyti ir papildomai neapdoroti tiesiogiai vartoti maistui

1517.10.10.0

Margarinas, išskyrus skystąjį margariną, kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų, bet ne daugiau kaip 15 procentų masės pieno riebalų

1517.90.10.0

Kiti, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų, bet ne daugiau kaip 15 procentų masės pieno riebalų

1702.50.00.0

Chemiškai gryna fruktozė

 

Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu):

1704.10.11.0

juostelių pavidalo guma

1704.10.19.0

kita

 

Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu):

1704.10.91.0

juostelių pavidalo guma

1704.10.99.0

kita

 

Kiti konditerijos gaminiai iš cukraus, neturintys kakavos:

1704.90.30.0

baltasis šokoladas

1704.90.51.0

konditerinės masės, įskaitant marcipanus, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kilogramas

1704.90.55

pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir kosulio

1704.90.61

su cukraus apvalkalu

1704.90.65.0

konditerijos gaminiai guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą

1704.90.71.0

saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti

1704.90.75.0

kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto (irisai), karamelės ir panašūs saldainiai

1704.90.81 1704.90.99

presuotos tabletės kiti

 

Kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių:

1806.10.15.0

kurių sudėtyje nėra sacharozės arba kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės

1806.10.20.0

kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 5 procentus, bet mažiau kaip 65 procentus masės

1806.10.30.0

kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 65 procentus, bet mažiau kaip 80 procentų masės

1806.10.90.0

kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 80 procentų masės

 

Kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kilogramai, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kito pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kilogramai:

1806.20.10.0

kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto arba kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto ir pieno riebalų

1806.20.30.0

kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 25 procentai masės, bet mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto ir pieno riebalų

1806.20.50.0

kiti, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

1806.20.70

pieniško šokolado trupiniai

1806.20.80

šokolado aromatą turinčios glazūros

1806.20.95

kiti

 

Kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą:

1806.31.00

įdaryti

1806.32.10

neįdaryti, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais

1806.32.90

Neįdaryti, kiti

1806.90.11

Šokoladas su alkoholiu

1806.90.19

Šokoladas, kitas

1806.90.31

Šokolado produktai, įdaryti

1806.90.39

Šokolado produktai, neįdaryti

1806.90.50

Konditerijos gaminiai iš cukraus ir jų pakaitalai, pagaminti iš cukraus pakaitalų, turintys kakavos

1806.90.60

Tepiniai su kakava

1806.90.70

Gaminiai su kakava, naudojami gėrimams gaminti

1806.90.90

Kiti

1901.10.00.0

Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes

1901.20.00

Mišiniai ir tešlos, skirti kepiniams, klasifikuojamiems 19.05 pozicijoje, gaminti

1901.90.11.0

Salyklo ekstraktas, kurio sudėtyje esančio sausojo ekstrakto kiekis sudaro ne mažiau kaip 90 procentų masės

1901.90.19.0

Salyklo ekstraktas, kitas

1901.90.99

Kiti

1902.11.00.0

Tešlos gaminiai, nevirti, neįdaryti ir neparuošti kitu būdu, su kiaušiniais

1902.19.10.0

Kiti tešlos gaminiai, be paprastųjų kviečių miltų arba rupinių

1902.19.90.0

Kiti tešlos gaminiai

1902.20.91.0

Kiti įdaryti tešlos gaminiai, virti

1902.20.99.0

Kiti įdaryti tešlos gaminiai

1902.30.10.0

Kiti tešlos gaminiai, džiovinti

1902.30.90.0

Kiti tešlos gaminiai

1902.40.10.0

Kuskusas, neparuoštas

1902.40.90.0

Kuskusas, kitas

1903.00.00.0

Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą

 

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus:

1904.10.10

pagaminti iš kukurūzų

1904.10.30

pagaminti iš ryžių

1904.10.90

kiti

 

Paruošti maisto produktai, pagaminti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių arba neskrudintų javų grūdų dribsnių ir skrudintų javų grūdų dribsnių arba išpūstų javų grūdų mišinių:

1904.20.10.0

javainių (Musli) rūšies produktai, daugiausia sudaryti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių

1904.20.91.0

pagaminti iš kukurūzų

1904.20.95.0

pagaminti iš ryžių

1904.20.99.0

kiti

1904.30.00.0

apvirti ir išdžiovinti kviečiai

1904.90.10.0

ryžiai

1904.90.80.0

kiti

1905.10.00.0

Duoniniai traškučiai

 

Meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai:

1905.20.10.0

kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro mažiau kaip 30 procentų masės

1905.20.30.0

kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 30 procentų, bet mažiau kaip 50 procentų masės

1905.20.90.0

kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės

 

Saldūs sausainiai:

1905.31.11

visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 gramai

1905.31.19

kiti, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos

1905.31.30

kiti saldūs sausainiai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8 procentai masės pieno riebalų

1905.31.91

sluoksniuoti sausainiai

1905.31.99

kiti

 

Vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos:

1905.32.11

tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 gramai

1905.32.19

kiti

 

Kiti vafliai ir sausblyniai:

1905.32.91.0

sūdyti, įdaryti arba neįdaryti

1905.32.99

kiti

 

Džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai:

1905.40.10.0

džiūvėsiai

1905.40.90.0

kiti

 

Kiti:

1905.90.10.0

macai

1905.90.20.0

ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai

1905.90.30.0

duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 procentus sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 procentus sausosios medžiagos masės

1905.90.40.0

vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis vanduo sudaro daugiau kaip 10 procentų masės

1905.90.45.0

sausainiai

1905.90.55.0

išspausti (extruded) arba iškočioti produktai, pikantiški arba sūdyti

1905.90.60

kiti, į kuriuos pridėta saldiklių

1905.90.90.0

kiti

 

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

2001.90.30.0

cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

2001.90.40.0

batatai, saldžiosios bulvės ir panašios valgomosios augalų dalys, kuriuose krakmolas sudaro ne mažiau kaip 5 procentus masės

2004.10.91.0

Bulvės, turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos

2004.90.10

Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties, užšaldyti

2005.20.10.0

Bulvės, turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos

2005.80.00.0

Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties, neužšaldyti

2008.99.85.0

Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje nėra pridėto cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio

2008.99.91.0

Saldžiosios bulvės ir panašios valgomosios augalų dalys, kurių sudėtyje esančio krakmolo kiekis sudaro ne mažiau kaip 5 procentus masės, paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje nėra pridėto cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio

2101.12.98

Kiti produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba kavos

2101.20.98

Kiti produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba arbatos ar matės

2101.30.19.0

Kiti skrudinti kavos pakaitalai

2101.30.99

Kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai

2102.10.31.0

Džiovintos kepimo mielės

2102.10.39.0

Kitos kepimo mielės

2105.00.10.0

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų arba kurių sudėtyje šie riebalai sudaro mažiau kaip 3 procentus masės

2105.00.91.0

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro ne mažiau kaip 3 procentus masės, bet mažiau kaip 7 procentus masės

2105.00.99.0

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro ne mažiau kaip 7 procentus masės

2106.90.10.0

Sūris fondues

2106.90.92

Maisto produktai, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba kurių sudėtyje yra mažiau kaip 1,5 procento masės pieno riebalų, 5 procentai masės sacharozės arba izogliukozės, 5 procentai masės gliukozės arba krakmolo

2106.90.98

Kiti

2202.10.00.0

Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų

2202.90.10

Kiti vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, kurių sudėtyje nėra produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, arba riebalų, gautų iš produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose

 

Kiti vandenys, kurių sudėtyje riebalai, gauti iš produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, sudaro:

2202.90.91.0

mažiau kaip 0,2 procento masės

2202.90.95.0

ne mažiau kaip 0,2 procento masės, bet mažiau kaip 2 procentus masės

2202.90.99.0

ne mažiau kaip 2 procentus masės

2205.10.10

Vermutas ir kitoks vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 18 procentų tūrio

2205.10.90

Vermutas ir kitoks vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 18 procentų tūrio

2205.90.10

Kitoks vermutas ir kitoks vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 18 procentų tūrio

2205.90.90

Kitoks vermutas ir kitoks vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 18 procentų tūrio

 

Spiritas, pagamintas distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas:

 

ne didesnės kaip 2 litrų talpos induose:

2208.20.12.0

konjakas (cognac)

2208.20.14.0

armagnac

2208.20.26.0

grappa

2208.20.27.0

brandy de Jerez

2208.20.29.0

kiti

 

didesnės kaip 2 litrų talpos induose:

2208.20.40.0

žaliavinis distiliatas

2208.20.62.0

konjakas (cognac)

2208.20.64.0

armagnac

2208.20.86.0

grappa

2208.20.87.0

brandy de Jerez

2208.20.89.0

kiti

 

Škotiškas viskis (Scotch whisky):

 

salyklo viskis, induose, kurių talpa:

2208.30.32.0

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.30.38.0

didesnė kaip 2 litrai

 

sumaišytas viskis (blended whisky), induose, kurių talpa:

2208.30.52.0

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.30.58.0

didesnė kaip 2 litrai

 

kiti, induose, kurių talpa:

2208.30.72.0

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.30.78.0

didesnė kaip 2 litrai

 

Kitoks viskis, induose, kurių talpa:

2208.30.82.0

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.30.88.0

didesnė kaip 2 litrai

 

Džinas, induose, kurių talpa:

2208.50.11.0

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.50.19.0

didesnė kaip 2 litrai

 

Geneva, induose, kurių talpa:

2208.50.91.0

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.50.99.0

didesnė kaip 2 litrai

 

Degtinė, kurios alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 45,4 procento tūrio, induose, kurių talpa:

2208.60.11.0

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.60.19.0

didesnė kaip 2 litrai

 

Degtinė, kurios alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 45,4 procento tūrio, induose, kurių talpa:

2208.60.91.0

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.60.99.0

didesnė kaip 2 litrai

 

Likeris ir kordialas (liqueurs ir cordials), induose, kurių talpa:

2208.70.10

ne didesnė kaip 2 litrai

2208.70.90

didesnė kaip 2 litrai

 

Kitoks spiritas ir kitokie spiritiniai gėrimai, induose, kurių talpa:

 

ne didesnė kaip 2 litrai:

2208.90.41.0

Ouzo

2208.90.45.0

kalvadosas (calvados)

2208.90.48

kiti

2208.90.52.0

kornai

2208.90.54.0

tekila

2208.90.56

kiti

2208.90.69

kiti spiritiniai gėrimai

 

didesnė kaip 2 litrai:

2208.90.71

distiliuoti iš vaisių

2208.90.75.0

tekila

2208.90.77

kiti

2208.90.78

kiti spiritiniai gėrimai

2905.43.00.0

Manitolis

 

D-gliucitolis (sorbitolis):

 

vandeninis tirpalas:

2905.44.11.0

kurio sudėtyje D-manitolis sudaro ne daugiau kaip 2 procentus masės, skaičiuojant pagal D-gliucitolio kiekį

2905.44.19.0

kiti

 

kiti:

2905.44.91.0

kurio sudėtyje D-manitolis sudaro ne daugiau kaip 2 procentus masės, skaičiuojant pagal D-gliucitolio kiekį

2905.44.99.0

kiti

3302.10.29.0

Kiti preparatai, kurių pagrindiniai komponentai yra kvapiosios medžiagos, skirti naudoti gėrimams gaminti

3502.11.90.0

Džiovintas kiaušinių albuminas

3502.19.90.0

Kitas kiaušinių albuminas

3505.10.10.0

Dekstrinas

3505.10.50.0

Esterintas arba eterintas krakmolas

3505.10.90.0

Kitoks modifikuotas krakmolas

 

Klijai:

3505.20.10.0

kurių sudėtyje esantis krakmolas, dekstrinas arba kitoks modifikuotas krakmolas sudaro mažiau kaip 25 procentus masės

3505.20.30.0

kurių sudėtyje esantis krakmolas, dekstrinas arba kitoks modifikuotas krakmolas sudaro ne mažiau kaip 25 procentus, bet mažiau kaip 55 procentus masės

3505.20.50.0

kurių sudėtyje esantis krakmolas, dekstrinas arba kitoks modifikuotas krakmolas sudaro ne mažiau kaip 55 procentus, bet mažiau kaip 80 procentų masės

3505.20.90.0

kurių sudėtyje esantis krakmolas, dekstrinas arba kitoks modifikuotas krakmolas sudaro ne mažiau kaip 80 procentų masės

 

Apdailos agentai, priemonės, naudojamos dažymui arba dažiklių fiksacijai pagreitinti, ir kiti produktai bei preparatai (pavyzdžiui, užpildai ir kandikai), naudojami tekstilės, popieriaus, odos pramonėje arba panašiose pramonės šakose, nenurodyti kitoje vietoje:

 

daugiausia iš krakmolingų medžiagų:

3809.10.10.0

kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro mažiau kaip 55 procentus masės

3809.10.30.0

kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 55 procentus, bet mažiau kaip 70 procentų masės

3809.10.50.0

kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 70 procentų, bet mažiau kaip 83 procentus masės

3809.10.90.0

kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 83 procentus masės

 

Gliucitolis (sorbitolis), išskyrus klasifikuojamą 2905.44 subpozicijoje:

 

vandeniniame tirpale:

3824.60.11.0

kurio sudėtyje esantis D-manitolis, išreikštas D-gliucitolio kiekiu, sudaro ne daugiau kaip 2 procentus masės

3824.60.19.0

kitas

 

kitas:

3824.60.91.0

kurio sudėtyje esantis D-manitolis, išreikštas D-gliucitolio kiekiu, sudaro ne daugiau kaip 2 procentus masės

3824.60.99.0

kitas

 

*Prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2003 metų versiją.

______________