LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ
N U T A R I M A S
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 1998 M. GRUODŽIO 30 D. NUTARIMO NR. 1524 „DĖL EUROPOS SUTARTIES, STEIGIANČIOS ASOCIACIJĄ TARP EUROPOS BENDRIJŲ BEI JŲ ŠALIŲ NARIŲ, IŠ VIENOS PUSĖS, IR LIETUVOS RESPUBLIKOS, IŠ KITOS PUSĖS, VYKDYMO“ PAKEITIMO
2003 m. gruodžio 17 d. Nr. 1624
Vilnius
Siekdama įgyvendinti derybų dėl tolesnio prekybos perdirbtais žemės ūkio produktais liberalizavimo tarp Lietuvos ir Europos Sąjungos rezultatus, Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:
1. Pakeisti Importuojamų į Lietuvos Respubliką ir išleidžiamų laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, kurioms netaikomos eksporto subsidijos, muitinės kontrolės tvarką, patvirtintą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. gruodžio 30 d. nutarimu Nr. 1524 „Dėl Europos sutarties, steigiančios asociaciją tarp Europos Bendrijų bei jų šalių narių, iš vienos pusės, ir Lietuvos Respublikos, iš kitos pusės, vykdymo“ (Žin., 1998, Nr. 115-3258; 2003, Nr. 50-2219):
1.2. Išdėstyti 1 punktą taip:
„1. Įforminant Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, nurodytų šios tvarkos priede, išleidimo laisvai cirkuliuoti muitinės procedūrą, ūkio subjektas kartu su kitais šiai procedūrai įforminti privalomais pateikti dokumentais muitinei papildomai pateikia Europos Sąjungos teisės aktų nustatyta tvarka įformintą eksporto deklaracijos (bendrojo dokumento rinkinio) egzempliorių arba Europos Sąjungos teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą eksporto deklaracijos kopiją. „.
1.3. Įrašyti 2 punkte vietoj žodžių „Pagal Europos Bendrijų bei jos valstybių ir Lietuvos Respublikos dvišalį susitarimą šioje deklaracijoje nurodytoms prekėms eksporto subsidijos netaikomos“ žodžius „Eksporto subsidija: 0 EUR“.
2. Nustatyti, kad perdirbtoms žemės ūkio prekėms, nuo šio nutarimo įsigaliojimo įtrauktoms į Importuojamų į Lietuvos Respubliką ir išleidžiamų laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, kurioms netaikomos eksporto subsidijos, muitinės kontrolės tvarkos, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. gruodžio 30 d. nutarimu Nr. 1524, priedą ir eksportuotoms iš Europos Sąjungos iki šio nutarimo įsigaliojimo, tačiau išleidžiamoms laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje po šio nutarimo įsigaliojimo, nurodytoji tvarka netaikoma.
Importuojamų į Lietuvos Respubliką ir išleidžiamų laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, kurioms netaikomos eksporto
subsidijos, muitinės kontrolės tvarkos priedas
(Lietuvos Respublikos Vyriausybės
2003 m. gruodžio 17 d. nutarimo Nr. 1624 redakcija)
IMPORTUOJAMOS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ IR IŠLEIDŽIAMOS LAISVAI CIRKULIUOTI LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE EUROPOS SĄJUNGOS VALSTYBIŲ KILMĖS PERDIRBTOS ŽEMĖS ŪKIO PREKĖS, KURIOMS NETAIKOMOS EKSPORTO SUBSIDIJOS
Kombinuotosios prekių nomenklatūros kodas* |
Prekės pavadinimas |
|
Jogurtas, aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas: |
0403.10.51.0 |
ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
0403.10.53.0 |
didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
0403.10.59.0 |
didesnis kaip 27 procentai masės |
|
kitas, kurio riebumas: |
0403.10.91.0 |
ne didesnis kaip 3 procentai masės |
0403.10.93.0 |
didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės |
0403.10.99.0 |
didesnis kaip 6 procentai masės |
|
kiti, aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas: |
0403.90.71.0 |
ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
0403.90.73.0 |
didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
0403.90.79.0 |
didesnis kaip 27 procentai masės |
|
kiti, kurių riebumas: |
0403.90.91.0 |
ne didesnis kaip 3 procentai masės |
0403.90.93.0 |
didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės |
0403.90.99.0 |
didesnis kaip 6 procentai masės |
|
Pieno pastos: |
0405.20.10.0 |
kurių riebumas ne mažesnis kaip 39 procentai masės, bet mažesnis kaip 60 procentų masės |
0405.20.30.0 |
kurių riebumas ne mažesnis kaip 60 procentų masės, bet ne didesnis kaip 75 procentai masės |
0710.40.00.0 |
Cukriniai kukurūzai (nevirti arba virti garuose ar vandenyje), užšaldyti |
0711.90.30.0 |
Cukriniai kukurūzai, netinkami ilgai laikyti ir papildomai neapdoroti tiesiogiai vartoti maistui |
1517.10.10.0 |
Margarinas, išskyrus skystąjį margariną, kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų, bet ne daugiau kaip 15 procentų masės pieno riebalų |
1517.90.10.0 |
Kiti, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų, bet ne daugiau kaip 15 procentų masės pieno riebalų |
1702.50.00.0 |
Chemiškai gryna fruktozė |
|
Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu): |
1704.10.11.0 |
juostelių pavidalo guma |
1704.10.19.0 |
kita |
|
Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu): |
1704.10.91.0 |
juostelių pavidalo guma |
1704.10.99.0 |
kita |
|
Kiti konditerijos gaminiai iš cukraus, neturintys kakavos: |
1704.90.30.0 |
baltasis šokoladas |
1704.90.51.0 |
konditerinės masės, įskaitant marcipanus, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kilogramas |
1704.90.55 |
pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir kosulio |
1704.90.61 |
su cukraus apvalkalu |
1704.90.65.0 |
konditerijos gaminiai guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą |
1704.90.71.0 |
saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti |
1704.90.75.0 |
kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto (irisai), karamelės ir panašūs saldainiai |
1704.90.81 1704.90.99 |
presuotos tabletės kiti |
|
Kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių: |
1806.10.15.0 |
kurių sudėtyje nėra sacharozės arba kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės |
1806.10.20.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 5 procentus, bet mažiau kaip 65 procentus masės |
1806.10.30.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 65 procentus, bet mažiau kaip 80 procentų masės |
1806.10.90.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 80 procentų masės |
|
Kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kilogramai, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kito pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kilogramai: |
1806.20.10.0 |
kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto arba kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
1806.20.30.0 |
kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 25 procentai masės, bet mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
1806.20.50.0 |
kiti, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto |
1806.20.70 |
pieniško šokolado trupiniai |
1806.20.80 |
šokolado aromatą turinčios glazūros |
1806.20.95 |
kiti |
|
Kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą: |
1806.31.00 |
įdaryti |
1806.32.10 |
neįdaryti, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais |
1806.32.90 |
Neįdaryti, kiti |
1806.90.11 |
Šokoladas su alkoholiu |
1806.90.19 |
Šokoladas, kitas |
1806.90.31 |
Šokolado produktai, įdaryti |
1806.90.39 |
Šokolado produktai, neįdaryti |
1806.90.50 |
Konditerijos gaminiai iš cukraus ir jų pakaitalai, pagaminti iš cukraus pakaitalų, turintys kakavos |
1806.90.60 |
Tepiniai su kakava |
1806.90.70 |
Gaminiai su kakava, naudojami gėrimams gaminti |
1806.90.90 |
Kiti |
1901.10.00.0 |
Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes |
1901.20.00 |
Mišiniai ir tešlos, skirti kepiniams, klasifikuojamiems 19.05 pozicijoje, gaminti |
1901.90.11.0 |
Salyklo ekstraktas, kurio sudėtyje esančio sausojo ekstrakto kiekis sudaro ne mažiau kaip 90 procentų masės |
1901.90.19.0 |
Salyklo ekstraktas, kitas |
1901.90.99 |
Kiti |
1902.11.00.0 |
Tešlos gaminiai, nevirti, neįdaryti ir neparuošti kitu būdu, su kiaušiniais |
1902.19.10.0 |
Kiti tešlos gaminiai, be paprastųjų kviečių miltų arba rupinių |
1902.19.90.0 |
Kiti tešlos gaminiai |
1902.20.91.0 |
Kiti įdaryti tešlos gaminiai, virti |
1902.20.99.0 |
Kiti įdaryti tešlos gaminiai |
1902.30.10.0 |
Kiti tešlos gaminiai, džiovinti |
1902.30.90.0 |
Kiti tešlos gaminiai |
1902.40.10.0 |
Kuskusas, neparuoštas |
1902.40.90.0 |
Kuskusas, kitas |
1903.00.00.0 |
Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą |
|
Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus: |
1904.10.10 |
pagaminti iš kukurūzų |
1904.10.30 |
pagaminti iš ryžių |
1904.10.90 |
kiti |
|
Paruošti maisto produktai, pagaminti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių arba neskrudintų javų grūdų dribsnių ir skrudintų javų grūdų dribsnių arba išpūstų javų grūdų mišinių: |
1904.20.10.0 |
javainių (Musli) rūšies produktai, daugiausia sudaryti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių |
1904.20.91.0 |
pagaminti iš kukurūzų |
1904.20.95.0 |
pagaminti iš ryžių |
1904.20.99.0 |
kiti |
1904.30.00.0 |
apvirti ir išdžiovinti kviečiai |
1904.90.10.0 |
ryžiai |
1904.90.80.0 |
kiti |
1905.10.00.0 |
Duoniniai traškučiai |
|
Meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai: |
1905.20.10.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro mažiau kaip 30 procentų masės |
1905.20.30.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 30 procentų, bet mažiau kaip 50 procentų masės |
1905.20.90.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės |
|
Saldūs sausainiai: |
1905.31.11 |
visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 gramai |
1905.31.19 |
kiti, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos |
1905.31.30 |
kiti saldūs sausainiai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8 procentai masės pieno riebalų |
1905.31.91 |
sluoksniuoti sausainiai |
1905.31.99 |
kiti |
|
Vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos: |
1905.32.11 |
tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 gramai |
1905.32.19 |
kiti |
|
Kiti vafliai ir sausblyniai: |
1905.32.91.0 |
sūdyti, įdaryti arba neįdaryti |
1905.32.99 |
kiti |
|
Džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai: |
1905.40.10.0 |
džiūvėsiai |
1905.40.90.0 |
kiti |
|
Kiti: |
1905.90.10.0 |
macai |
1905.90.20.0 |
ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai |
1905.90.30.0 |
duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 procentus sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 procentus sausosios medžiagos masės |
1905.90.40.0 |
vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis vanduo sudaro daugiau kaip 10 procentų masės |
1905.90.45.0 |
sausainiai |
1905.90.55.0 |
išspausti (extruded) arba iškočioti produktai, pikantiški arba sūdyti |
1905.90.60 |
kiti, į kuriuos pridėta saldiklių |
1905.90.90.0 |
kiti |
|
Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi: |
2001.90.30.0 |
cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) |
2001.90.40.0 |
batatai, saldžiosios bulvės ir panašios valgomosios augalų dalys, kuriuose krakmolas sudaro ne mažiau kaip 5 procentus masės |
2004.10.91.0 |
Bulvės, turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos |
2004.90.10 |
Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties, užšaldyti |
2005.20.10.0 |
Bulvės, turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos |
2005.80.00.0 |
Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties, neužšaldyti |
2008.99.85.0 |
Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje nėra pridėto cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio |
2008.99.91.0 |
Saldžiosios bulvės ir panašios valgomosios augalų dalys, kurių sudėtyje esančio krakmolo kiekis sudaro ne mažiau kaip 5 procentus masės, paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje nėra pridėto cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio |
2101.12.98 |
Kiti produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba kavos |
2101.20.98 |
Kiti produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba arbatos ar matės |
2101.30.19.0 |
Kiti skrudinti kavos pakaitalai |
2101.30.99 |
Kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai |
2102.10.31.0 |
Džiovintos kepimo mielės |
2102.10.39.0 |
Kitos kepimo mielės |
2105.00.10.0 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų arba kurių sudėtyje šie riebalai sudaro mažiau kaip 3 procentus masės |
2105.00.91.0 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro ne mažiau kaip 3 procentus masės, bet mažiau kaip 7 procentus masės |
2105.00.99.0 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro ne mažiau kaip 7 procentus masės |
2106.90.10.0 |
Sūris fondues |
2106.90.92 |
Maisto produktai, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba kurių sudėtyje yra mažiau kaip 1,5 procento masės pieno riebalų, 5 procentai masės sacharozės arba izogliukozės, 5 procentai masės gliukozės arba krakmolo |
2106.90.98 |
Kiti |
2202.10.00.0 |
Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų |
2202.90.10 |
Kiti vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, kurių sudėtyje nėra produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, arba riebalų, gautų iš produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose |
|
Kiti vandenys, kurių sudėtyje riebalai, gauti iš produktų, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, sudaro: |
2202.90.91.0 |
mažiau kaip 0,2 procento masės |
2202.90.95.0 |
ne mažiau kaip 0,2 procento masės, bet mažiau kaip 2 procentus masės |
2202.90.99.0 |
ne mažiau kaip 2 procentus masės |
2205.10.10 |
Vermutas ir kitoks vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 18 procentų tūrio |
2205.10.90 |
Vermutas ir kitoks vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 18 procentų tūrio |
2205.90.10 |
Kitoks vermutas ir kitoks vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 18 procentų tūrio |
2205.90.90 |
Kitoks vermutas ir kitoks vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 18 procentų tūrio |
|
Spiritas, pagamintas distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas: |
|
ne didesnės kaip 2 litrų talpos induose: |
2208.20.12.0 |
konjakas (cognac) |
2208.20.14.0 |
armagnac |
2208.20.26.0 |
grappa |
2208.20.27.0 |
brandy de Jerez |
2208.20.29.0 |
kiti |
|
didesnės kaip 2 litrų talpos induose: |
2208.20.40.0 |
žaliavinis distiliatas |
2208.20.62.0 |
konjakas (cognac) |
2208.20.64.0 |
armagnac |
2208.20.86.0 |
grappa |
2208.20.87.0 |
brandy de Jerez |
2208.20.89.0 |
kiti |
|
Škotiškas viskis (Scotch whisky): |
|
salyklo viskis, induose, kurių talpa: |
2208.30.32.0 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.30.38.0 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
sumaišytas viskis (blended whisky), induose, kurių talpa: |
2208.30.52.0 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.30.58.0 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
kiti, induose, kurių talpa: |
2208.30.72.0 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.30.78.0 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
Kitoks viskis, induose, kurių talpa: |
2208.30.82.0 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.30.88.0 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
Džinas, induose, kurių talpa: |
2208.50.11.0 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.50.19.0 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
Geneva, induose, kurių talpa: |
2208.50.91.0 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.50.99.0 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
Degtinė, kurios alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 45,4 procento tūrio, induose, kurių talpa: |
2208.60.11.0 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.60.19.0 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
Degtinė, kurios alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 45,4 procento tūrio, induose, kurių talpa: |
2208.60.91.0 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.60.99.0 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
Likeris ir kordialas (liqueurs ir cordials), induose, kurių talpa: |
2208.70.10 |
ne didesnė kaip 2 litrai |
2208.70.90 |
didesnė kaip 2 litrai |
|
Kitoks spiritas ir kitokie spiritiniai gėrimai, induose, kurių talpa: |
|
ne didesnė kaip 2 litrai: |
2208.90.41.0 |
Ouzo |
2208.90.45.0 |
kalvadosas (calvados) |
2208.90.48 |
kiti |
2208.90.52.0 |
kornai |
2208.90.54.0 |
tekila |
2208.90.56 |
kiti |
2208.90.69 |
kiti spiritiniai gėrimai |
|
didesnė kaip 2 litrai: |
2208.90.71 |
distiliuoti iš vaisių |
2208.90.75.0 |
tekila |
2208.90.77 |
kiti |
2208.90.78 |
kiti spiritiniai gėrimai |
2905.43.00.0 |
Manitolis |
|
D-gliucitolis (sorbitolis): |
|
vandeninis tirpalas: |
2905.44.11.0 |
kurio sudėtyje D-manitolis sudaro ne daugiau kaip 2 procentus masės, skaičiuojant pagal D-gliucitolio kiekį |
2905.44.19.0 |
kiti |
|
kiti: |
2905.44.91.0 |
kurio sudėtyje D-manitolis sudaro ne daugiau kaip 2 procentus masės, skaičiuojant pagal D-gliucitolio kiekį |
2905.44.99.0 |
kiti |
3302.10.29.0 |
Kiti preparatai, kurių pagrindiniai komponentai yra kvapiosios medžiagos, skirti naudoti gėrimams gaminti |
3502.11.90.0 |
Džiovintas kiaušinių albuminas |
3502.19.90.0 |
Kitas kiaušinių albuminas |
3505.10.10.0 |
Dekstrinas |
3505.10.50.0 |
Esterintas arba eterintas krakmolas |
3505.10.90.0 |
Kitoks modifikuotas krakmolas |
|
Klijai: |
3505.20.10.0 |
kurių sudėtyje esantis krakmolas, dekstrinas arba kitoks modifikuotas krakmolas sudaro mažiau kaip 25 procentus masės |
3505.20.30.0 |
kurių sudėtyje esantis krakmolas, dekstrinas arba kitoks modifikuotas krakmolas sudaro ne mažiau kaip 25 procentus, bet mažiau kaip 55 procentus masės |
3505.20.50.0 |
kurių sudėtyje esantis krakmolas, dekstrinas arba kitoks modifikuotas krakmolas sudaro ne mažiau kaip 55 procentus, bet mažiau kaip 80 procentų masės |
3505.20.90.0 |
kurių sudėtyje esantis krakmolas, dekstrinas arba kitoks modifikuotas krakmolas sudaro ne mažiau kaip 80 procentų masės |
|
Apdailos agentai, priemonės, naudojamos dažymui arba dažiklių fiksacijai pagreitinti, ir kiti produktai bei preparatai (pavyzdžiui, užpildai ir kandikai), naudojami tekstilės, popieriaus, odos pramonėje arba panašiose pramonės šakose, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
daugiausia iš krakmolingų medžiagų: |
3809.10.10.0 |
kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro mažiau kaip 55 procentus masės |
3809.10.30.0 |
kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 55 procentus, bet mažiau kaip 70 procentų masės |
3809.10.50.0 |
kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 70 procentų, bet mažiau kaip 83 procentus masės |
3809.10.90.0 |
kurių sudėtyje tokios medžiagos sudaro ne mažiau kaip 83 procentus masės |
|
Gliucitolis (sorbitolis), išskyrus klasifikuojamą 2905.44 subpozicijoje: |
|
vandeniniame tirpale: |
3824.60.11.0 |
kurio sudėtyje esantis D-manitolis, išreikštas D-gliucitolio kiekiu, sudaro ne daugiau kaip 2 procentus masės |
3824.60.19.0 |
kitas |
|
kitas: |
3824.60.91.0 |
kurio sudėtyje esantis D-manitolis, išreikštas D-gliucitolio kiekiu, sudaro ne daugiau kaip 2 procentus masės |
3824.60.99.0 |
kitas |
*Prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2003 metų versiją.
______________