LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ĮVEŽAMOS MĖSOS IR JOS PRODUKTŲ KONTROLĖS

 

2002 m. sausio 8 d. Nr. 6

Vilnius

 

Siekdamas įgyvendinti Europos Sąjungos reikalavimus ir apsaugoti Lietuvos Respublikos gyventojus nuo nekokybiškos mėsos, jos produktų ir valgomųjų subproduktų įvežimo bei gyvūnus nuo užkrečiamųjų ligų patekimo nuo 2002 m. sausio 20 d.:

1. Leidžiu įvežti su suderintais veterinarijos sertifikatais jautieną, kiaulieną, avieną, ožkieną, arklieną, paukštieną ir mėsos produktus iš Europos Sąjungos valstybių įmonių, turinčių Europos Sąjungos veterinarinio patvirtinimo numerius, be papildomų laboratorinių tyrimų pagal 1 priedą.

2. Leidžiu įvežti su suderintais veterinarijos sertifikatais gyvulių ir paukščių valgomuosius subproduktus iš Europos Sąjungos valstybių įmonių, turinčių Europos Sąjungos veterinarinio patvirtinimo numerius, pasienio veterinarijos postuose paimant mėginius ir atliekant kiekvienos siuntos laboratorinius tyrimus dėl pesticidų, sunkiųjų metalų, hormonų likučių bei mikrobiologinius tyrimus pagal 2 priedą.

3. Nurodau, kad įvežant mėsą, mėsos produktus, valgomuosius subproduktus ne iš Europos Sąjungos valstybių ši tvarka netaikoma.

 

 

DIREKTORIUS                                                                                  KAZIMIERAS LUKAUSKAS

______________


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2002 m. sausio 8 d. įsakymu Nr. 6

1 priedas

 

GYVULIŲ IR PAUKŠČIŲ MĖSOS IR JOS PRODUKTŲ, ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ BE PAPILDOMŲ LABORATORINIŲ TYRIMŲ, SĄRAŠAS

 

 

Prekės kodas pagal Kombinuotąją

prekių nomenklatūrą (KPN)

Jautiena, šviežia arba šaldyta

02.01

Jautiena, užšaldyta

02.02

Kiauliena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta

02.03

Aviena arba ožkiena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta

02.04

Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia, šaldyta arba užšaldyta

02.05

Naminių paukščių mėsa, šviežia, šaldyta arba užšaldyta, išskyrus valgomuosius subproduktus

02.07

Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, šaldyti, užšaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti

02.09

Mėsa, sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta; išskyrus valgomuosius subproduktus, subproduktų miltus ir rupinius

02.10

Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo; maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų

1601.00

Kiti gaminiai arba konservai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo

16.02

______________

 


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2002 m. sausio 8 d. įsakymu Nr. 6

2 priedas

 

MĖSOS VALGOMŲJŲ SUBPRODUKTŲ, ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ, KURIEMS ATLIEKAMI LABORATORINIAI TYRIMAI, SĄRAŠAS

 

 

Prekės kodas pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą (KPN)

Jautienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

02.06

Naminių paukščių valgomieji subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti nurodyti skirsnyje

02.07

 

Pastaba. draudžiama įvežti visų rūšių gyvulių ir paukščių faršą ir separuotą mėsą, skirtą žmonių maistui. Leidžiama įvežti galvijų kepenis ir širdis, kiaulių galvas, galvų mėsą, odeles, širdis, kepenis, liežuvius, ausis, paukščių kepenis, širdis, skilvius.

______________