LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL ĮVEŽAMOS MĖSOS IR JOS PRODUKTŲ KONTROLĖS
2002 m. sausio 8 d. Nr. 6
Vilnius
Siekdamas įgyvendinti Europos Sąjungos reikalavimus ir apsaugoti Lietuvos Respublikos gyventojus nuo nekokybiškos mėsos, jos produktų ir valgomųjų subproduktų įvežimo bei gyvūnus nuo užkrečiamųjų ligų patekimo nuo 2002 m. sausio 20 d.:
1. Leidžiu įvežti su suderintais veterinarijos sertifikatais jautieną, kiaulieną, avieną, ožkieną, arklieną, paukštieną ir mėsos produktus iš Europos Sąjungos valstybių įmonių, turinčių Europos Sąjungos veterinarinio patvirtinimo numerius, be papildomų laboratorinių tyrimų pagal 1 priedą.
2. Leidžiu įvežti su suderintais veterinarijos sertifikatais gyvulių ir paukščių valgomuosius subproduktus iš Europos Sąjungos valstybių įmonių, turinčių Europos Sąjungos veterinarinio patvirtinimo numerius, pasienio veterinarijos postuose paimant mėginius ir atliekant kiekvienos siuntos laboratorinius tyrimus dėl pesticidų, sunkiųjų metalų, hormonų likučių bei mikrobiologinius tyrimus pagal 2 priedą.
3. Nurodau, kad įvežant mėsą, mėsos produktus, valgomuosius subproduktus ne iš Europos Sąjungos valstybių ši tvarka netaikoma.
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2002 m. sausio 8 d. įsakymu Nr. 6
1 priedas
GYVULIŲ IR PAUKŠČIŲ MĖSOS IR JOS PRODUKTŲ, ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ BE PAPILDOMŲ LABORATORINIŲ TYRIMŲ, SĄRAŠAS
|
Prekės kodas pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą (KPN) |
Jautiena, šviežia arba šaldyta |
02.01 |
Jautiena, užšaldyta |
02.02 |
Kiauliena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
02.03 |
Aviena arba ožkiena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
02.04 |
Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
02.05 |
Naminių paukščių mėsa, šviežia, šaldyta arba užšaldyta, išskyrus valgomuosius subproduktus |
02.07 |
Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, šaldyti, užšaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
02.09 |
Mėsa, sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta; išskyrus valgomuosius subproduktus, subproduktų miltus ir rupinius |
02.10 |
Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo; maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų |
1601.00 |
Kiti gaminiai arba konservai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo |
16.02 |
______________
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2002 m. sausio 8 d. įsakymu Nr. 6
2 priedas
MĖSOS VALGOMŲJŲ SUBPRODUKTŲ, ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ, KURIEMS ATLIEKAMI LABORATORINIAI TYRIMAI, SĄRAŠAS
|
Prekės kodas pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą (KPN) |
Jautienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti |
02.06 |
Naminių paukščių valgomieji subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti nurodyti skirsnyje |
02.07 |
Pastaba. draudžiama įvežti visų rūšių gyvulių ir paukščių faršą ir separuotą mėsą, skirtą žmonių maistui. Leidžiama įvežti galvijų kepenis ir širdis, kiaulių galvas, galvų mėsą, odeles, širdis, kepenis, liežuvius, ausis, paukščių kepenis, širdis, skilvius.
______________