LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2005 M. KOVO 9 D. ĮSAKYMO NR. 3D-134 „DĖL PARAMOS UŽ PIENĄ IR JO PRODUKTUS, SUVARTOTUS IKIMOKYKLINIO UGDYMO IR BENDROJO LAVINIMO MOKYKLOSE, ADMINISTRAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2008 m. sausio 7 d. Nr. 3D-10

Vilnius

 

 

Vadovaudamasi 1999 m. gegužės 17 d. Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl bendro pieno ir pieno produktų rinkos organizavimo (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 25 tomas, p. 8) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2007 m. rugsėjo 26 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1152/2007 (OL 2007, L 258, p. 3), 14 straipsnio 3 dalimi ir 2000 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2707/2000, nustatančiu Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl Bendrijos pagalbos aprūpinant pienu ir tam tikrais pieno produktais švietimo įstaigų moksleivius taikymo taisykles (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 31 tomas, p. 43), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2007 m. gruodžio 20 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1544/2007 (OL 2007 L 337, p. 64), 1 ir 2 priedu,

pakeičiu Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. 3D-134 „Dėl Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 34-1117, Nr. 90-3395; 2006, Nr. 109-4139; 2007, Nr. 108-4440), ir išdėstau 4 ir 5 priedus nauja redakcija (pridedama).

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ                                                   KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos švietimo

ir mokslo ministerijos 2007-12-20 raštu

Nr. 17-01-D-195

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 2007-12-27 raštu Nr. 10-7213

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos socialinės

apsaugos ir darbo ministerijos 2007-12-29 raštu

Nr. (13.4-41)-SD-11080

SUDERINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2007-12-28 raštu

Nr. B6-(1.19)-2135

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos finansų ministerijos

2007-12-27 raštu

Nr. ((1.16-0203)-5K-0737621)-6K-0714582

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos konkurencijos tarnybos 2007-12-19 raštu

Nr. (9.8-10) 6V-1344

______________

 

Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo

mokyklose, administravimo taisyklių (žemės ūkio ministro 2008 m. sausio 7 d. įsakymo

Nr. 3D-10 redakcija)

4 priedas

 

ES REMIAMŲ PIENO PRODUKTŲ SĄRAŠAS, REMIAMAS PRODUKTO PORCIJOS DYDIS, VIENOS PORCIJOS PARDAVIMO VAIKUI DIDŽIAUSIA KAINA

 

Produktų kategorija

Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis

Remiamas produkto porcijos dydis kg

Vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina Lt (su PVM)

I

a) Termiškai apdorotas pienas;

0,258

0,58

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90 % svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

1,05

c) jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte.

0,258

1,51

II

Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio,

0,086

1,43

iš jų varškė, kurios riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio.

0,91

III

Kitokie sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 45 % sausosios medžiagos svorio.

0,034

0,56

______________

 

Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo

mokyklose, administravimo taisyklių (žemės ūkio ministro 2008 m. sausio 7 d. įsakymo

Nr. 3D-10 redakcija)

5 priedas

 

IKI 4 KLASĖS VAIKŲ VARTOJAMŲ REMIAMŲ PIENO PRODUKTŲ SĄRAŠAS IR NACIONALINĖS PARAMOS DYDIS VIENOS PORCIJOS PARDAVIMO VAIKUI DIDŽIAUSIAI KAINAI KOMPENSUOTI

 

Produktų kategorija

Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis

Nacionalinės paramos dydis Lt/100 kg

I

a) Termiškai apdorotas pienas;

161

b) jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte.

522

II

Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio,

1476

iš jų varškė, kurios riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio

873

______________