LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2005 M. KOVO 9 D. ĮSAKYMO NR. 3D-134 „DĖL PARAMOS UŽ PIENĄ IR JO PRODUKTUS, SUVARTOTUS IKIMOKYKLINIO UGDYMO IR BENDROJO LAVINIMO MOKYKLOSE, ADMINISTRAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2008 m. sausio 7 d. Nr. 3D-10
Vilnius
Vadovaudamasi 1999 m. gegužės 17 d. Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl bendro pieno ir pieno produktų rinkos organizavimo (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 25 tomas, p. 8) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2007 m. rugsėjo 26 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1152/2007 (OL 2007, L 258, p. 3), 14 straipsnio 3 dalimi ir 2000 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2707/2000, nustatančiu Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl Bendrijos pagalbos aprūpinant pienu ir tam tikrais pieno produktais švietimo įstaigų moksleivius taikymo taisykles (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 31 tomas, p. 43), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2007 m. gruodžio 20 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1544/2007 (OL 2007 L 337, p. 64), 1 ir 2 priedu,
pakeičiu Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. 3D-134 „Dėl Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 34-1117, Nr. 90-3395; 2006, Nr. 109-4139; 2007, Nr. 108-4440), ir išdėstau 4 ir 5 priedus nauja redakcija (pridedama).
ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ
SUDERINTA Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos 2007-12-20 raštu Nr. 17-01-D-195 |
SUDERINTA Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 2007-12-27 raštu Nr. 10-7213 |
SUDERINTA Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2007-12-29 raštu Nr. (13.4-41)-SD-11080 |
SUDERINTA Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2007-12-28 raštu Nr. B6-(1.19)-2135 |
SUDERINTA Lietuvos Respublikos finansų ministerijos 2007-12-27 raštu Nr. ((1.16-0203)-5K-0737621)-6K-0714582 |
SUDERINTA Lietuvos Respublikos konkurencijos tarnybos 2007-12-19 raštu Nr. (9.8-10) 6V-1344 |
______________
Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo
mokyklose, administravimo taisyklių (žemės ūkio ministro 2008 m. sausio 7 d. įsakymo
Nr. 3D-10 redakcija)
4 priedas
ES REMIAMŲ PIENO PRODUKTŲ SĄRAŠAS, REMIAMAS PRODUKTO PORCIJOS DYDIS, VIENOS PORCIJOS PARDAVIMO VAIKUI DIDŽIAUSIA KAINA
Produktų kategorija |
Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis |
Remiamas produkto porcijos dydis kg |
Vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina Lt (su PVM) |
I |
a) Termiškai apdorotas pienas; |
0,258 |
0,58 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90 % svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
1,05 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte. |
0,258 |
1,51 |
|
II |
Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio, |
0,086 |
1,43 |
iš jų varškė, kurios riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio. |
0,91 |
||
III |
Kitokie sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 45 % sausosios medžiagos svorio. |
0,034 |
0,56 |
______________
Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo
mokyklose, administravimo taisyklių (žemės ūkio ministro 2008 m. sausio 7 d. įsakymo
Nr. 3D-10 redakcija)
5 priedas
IKI 4 KLASĖS VAIKŲ VARTOJAMŲ REMIAMŲ PIENO PRODUKTŲ SĄRAŠAS IR NACIONALINĖS PARAMOS DYDIS VIENOS PORCIJOS PARDAVIMO VAIKUI DIDŽIAUSIAI KAINAI KOMPENSUOTI
Produktų kategorija |
Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis |
Nacionalinės paramos dydis Lt/100 kg |
I |
a) Termiškai apdorotas pienas; |
161 |
b) jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte. |
522 |
|
II |
Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio, |
1476 |
iš jų varškė, kurios riebalai sudaro ne mažiau kaip 40 % sausosios medžiagos svorio |
873 |
______________