MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS GENERALINIS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL MUITINĖS DEPARTAMENTO GENERALINIO DIREKTORIAUS 2004 M. GEGUŽĖS 17 D. ĮSAKYMO NR. 1B-517 „DĖL GREITAI GENDANČIŲ PREKIŲ SĄRAŠO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2006 m. rugpjūčio 28 d. Nr. 1B-544
Vilnius
Pakeičiu Greitai gendančių prekių sąrašą, patvirtintą Muitinės departamento generalinio direktoriaus 2004 m. gegužės 17 d. įsakymu Nr. 1B-517 „Dėl Greitai gendančių prekių sąrašo patvirtinimo“ (Žin., 2004, Nr. 82-2975), ir išdėstau jį nauja pridedama redakcija.
PATVIRTINTA
Muitinės departamento generalinio
direktoriaus
2004 m. gegužės 17 d. įsakymu Nr. 1B-517
(Muitinės departamento generalinio
direktoriaus
2006 m. rugpjūčio 28 d. įsakymo Nr. 1B-544
redakcija)
GREITAI GENDANČIŲ PREKIŲ SĄRAŠAS**
Eil. Nr. |
Prekės kodas* |
Prekės aprašymas |
|
1. |
0101–0106 |
Gyvi gyvūnai |
|
2. |
0201 |
Galvijiena, šviežia arba atšaldyta |
|
3. |
0203 |
Kiauliena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
|
4. |
0204 |
Aviena arba ožkiena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
|
5. |
0205 00 |
Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
|
6. |
0206 |
Galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
|
7. |
0207 |
Naminių paukščių, nurodytų 0105 pozicijoje, mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
|
8. |
0208 |
Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
|
9. |
ex 0209 00 |
Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
|
10. |
0301 |
Gyvos žuvys |
|
11. |
0302 |
Šviežios arba atšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 0304 pozicijoje |
|
12. |
0304 |
Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
|
13. |
ex 0306 |
Vėžiagyviai, su kiautais arba be kiautų, gyvi, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
|
14. |
ex 0307 |
Moliuskai, su geldelėmis arba be geldelių, gyvi, švieži, atšaldyti, sušaldyti; kiti vandens bestuburiai, išskyrus vėžiagyvius ir moliuskus, gyvi, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
|
15. |
0401 |
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
|
16. |
0402 |
Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių |
|
17. |
0403 |
Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos |
|
18. |
0404 |
Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje |
|
19. |
ex 0405 |
Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai |
|
20. |
0406 |
Sūriai ir varškė |
|
21. |
0602 90 10 |
Grybiena |
|
22 |
ex 0603 |
Puokštėms ir kitiems dekoratyviniams tikslams skintos gėlės ir gėlių žiedpumpuriai, gyvos |
|
23. |
0702 00 00 |
Pomidorai, švieži arba atšaldyti |
|
24. |
0705 |
Salotos (Lactuca sativa) ir trūkažolės (cikorijos) (Cichorium spp.), šviežios arba atšaldytos |
|
25. |
0707 00 |
Agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), švieži arba atšaldyti |
|
26. |
0709 |
Kitos daržovės, šviežios arba atšaldytos |
|
27. |
ex 0803 00 |
Bananai, įskaitant tikruosius bananus (plantains), švieži |
|
28. |
0804 |
Datulės, figos, ananasai, avokadai, gvajavos, mangai ir garcinijos, švieži |
|
29. |
ex 0806 |
Vynuogės, šviežios |
|
30. |
0808 |
Obuoliai, kriaušės ir svarainiai, švieži |
|
31. |
0809 |
Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarines), slyvos ir dygiųjų slyvų vaisiai, švieži |
|
32. |
0810 |
Kiti vaisiai, švieži |
|
33. |
1601 00 |
Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo; maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų |
|
34. |
ex 1602 |
Kiti gaminiai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo |
|
35. |
1901 20 00 |
Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 1905 pozicijoje, gamybai |
|
36. |
1902 20 |
Įdaryti tešlos gaminiai, virti arba nevirti, paruošti arba neparuošti kitu būdu |
|
37. |
1905 90 30 |
Duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės |
|
38. |
2009 |
Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių |
|
39. |
2102 10 |
Aktyviosios mielės |
|
40. |
2105 00 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos |
|
41. |
9508 10 00 |
Keliaujantys cirkai ir keliaujantys žvėrynai |
|
* Prekių kodai pateikti pagal Kombinuotosios nomenklatūros versiją, patvirtintą 2005 m. spalio 27 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1719/2005, iš dalies pakeičiančiu Tarybos reglamento (EEB) Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistinės nomenklatūros bei dėl Bendrojo muitų tarifo I priedą.
** Greitai gendančių prekių sąrašas sudarytas remiantis 1970 m. rugsėjo 1 d. Jungtinių Tautų Organizacijos Susitarimu dėl greitai gendančių maisto produktų tarptautinio gabenimo ir tokiam gabenimui naudojamų specialių transporto priemonių (ATR) (Žin., 2000, Nr. 68-2047).
PASTABA. Transporto priemonės krovinys laikomas greitai gendančiu, jeigu šiame sąraše nurodytos prekės sudaro ne mažiau kaip 30 procentų transporto priemonės krovinio masės.