LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO PRODUKCIJOS NORMATYVINIŲ KAINŲ 2003 METAMS PATVIRTINIMO
2002 m. gruodžio 20 d. Nr. 505
Vilnius
Remdamasis Ūkininko ūkio veiklos buhalterinės apskaitos tvarkymo dvejybine apskaitos sistema rekomendacijų, patvirtintų žemės ūkio ministro 2001 m. lapkričio 26 d. įsakymu Nr. 414 (Žin., 2001, Nr. 102-3645), 1.6 punktu ir siekdamas sudaryti ūkininkams palankesnes sąlygas ūkio veiklos buhalterinei apskaitai tvarkyti, gamybiniams ir finansiniams veiklos rezultatams apskaičiuoti bei veiklos efektyvumui įvertinti:
2. Rekomenduoju ūkininkų ūkiams, tvarkantiems veiklos apskaitą, ūkyje išaugintos produkcijos, gyvulių, paukščių likučius ir jų suvartojimo ūkio ir asmeninėms reikmėms kiekius bei nebaigtą gamybą įkainoti žemės ūkio produkcijos normatyvinėmis kainomis 2003 metams.
3. Pripažįstu netekusiu galios Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gruodžio 29 d. įsakymą Nr. 474 „Dėl žemės ūkio produkcijos normatyvinių kainų patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 2-71).
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2002 m. gruodžio 20 d. įsakymu Nr. 505
ŽEMĖS ŪKIO PRODUKCIJOS NORMATYVINĖS KAINOS 2003 METAMS
Eil. Nr. |
Produkcijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Vidutinė normatyvinė |
|
|
|
kaina, Lt |
|
|
|
|
|
1. Augalininkystės produkcija |
|
|
|
1.1. Javai ir techniniai augalai |
|
|
1 |
Kviečiai (maistiniai) |
t |
397 |
2 |
Kviečiai (pašariniai) |
t |
318 |
3 |
Rugiai (maistiniai) |
t |
344 |
4 |
Rugiai (pašariniai) |
t |
290 |
5 |
Kvietrugiai |
t |
320 |
6 |
Miežiai (salykliniai) |
t |
450 |
7 |
Miežiai (maistiniai) |
t |
410 |
8 |
Miežiai (pašariniai) |
t |
320 |
9 |
Avižos |
t |
284 |
10 |
Varpinių-ankštinių mišiniai |
t |
320 |
11 |
Vikiai |
t |
345 |
12 |
Pašariniai žirniai |
t |
450 |
13 |
Pašarinės pupos |
t |
480 |
14 |
Kukurūzai (grūdai) |
t |
440 |
15 |
Lubinai |
t |
335 |
16 |
Grikiai |
t |
340 |
17 |
Rapsai (vasariniai) |
t |
740 |
18 |
Rapsai (žieminiai)) |
t |
700 |
19 |
Linų šiaudeliai |
t |
470 |
20 |
Linų sėmenys |
t |
1000 |
21 |
Cukriniai runkeliai |
t |
147 |
22 |
Daugiamečių žolių sėkla (motiejukai) |
t |
5200 |
|
1.2. Pašarai |
|
|
23 |
Silosas |
t |
60 |
24 |
Šiaudai |
t |
30 |
25 |
Šienainis |
t |
95 |
26 |
Šienas |
t |
155 |
27 |
Žalia masė |
t |
35 |
28 |
Pašariniai runkeliai |
t |
100 |
29 |
Cukrinių runkelių lapai |
t |
25 |
|
1.3. Daržovės |
|
|
30 |
Bulvės |
kg |
0,75 |
31 |
Burokėliai |
kg |
0,45 |
32 |
Morkos |
kg |
0,65 |
33 |
Kopūstai (baltagūžiai) |
kg |
0,60 |
34 |
Kopūstai (briuseliniai) |
kg |
3,00 |
35 |
Kopūstai (Pekino) |
kg |
1,15 |
36 |
Kopūstai (raudonieji) |
kg |
0,65 |
37 |
Kopūstai (savojos) |
kg |
1,30 |
38 |
Kopūstai (žiediniai) |
kg |
1,60 |
39 |
Kopūstai (rauginti) |
kg |
1,20 |
40 |
Brokoliai |
kg |
3,25 |
41 |
Svogūnai |
kg |
0,80 |
42 |
Svogūnai (raudonieji) |
kg |
1,60 |
43 |
Svogūnų laiškai |
kg |
5,60 |
44 |
Porai |
kg |
1,95 |
45 |
Česnakai |
kg |
3,15 |
46 |
Agurkai |
kg |
2,10 |
47 |
Agurkai (rauginti) |
kg |
2,95 |
48 |
Pomidorai |
kg |
2,80 |
49 |
Salotos (gūžinės) |
kg |
2,90 |
50 |
Ridikėliai |
kg |
1,50 |
51 |
Ridikai (juodieji) |
kg |
0,85 |
52 |
Kaliaropės |
kg |
1,80 |
53 |
Baklažanai |
kg |
3,80 |
54 |
Saldžiosois paprikos |
kg |
4,70 |
55 |
Cukinijos |
kg |
1,75 |
56 |
Žirniai |
kg |
0,80 |
57 |
Pupelės |
kg |
2,70 |
58 |
Pupos (maistinės) |
kg |
2,20 |
59 |
Šparaginės pupelės |
kg |
1,65 |
60 |
Krienai |
kg |
1,10 |
61 |
Pasternokai |
kg |
2,00 |
62 |
Salierai (šakniniai) |
kg |
1,90 |
63 |
Petražolės |
kg |
5,95 |
64 |
Šparagai |
kg |
9,00 |
65 |
Krapai |
kg |
6,00 |
66 |
Kmynai |
kg |
3,50 |
|
1.4. Grybai |
|
|
67 |
Pievagrybiai |
kg |
4,50 |
68 |
Kreivabūdės |
kg |
9,00 |
|
1.5. Vaistažolės |
|
|
69 |
Ramunėlės (žiedai) |
kg |
11,00 |
70 |
Jonažolės |
kg |
3,00 |
71 |
Čiobreliai |
kg |
5,00 |
72 |
Valerijonai (šaknys) |
kg |
11,00 |
|
1.6. Gėlės ir dekoratyviniai augalai |
|
|
73 |
Rožės (skintos) |
vnt. |
4,00 |
74 |
Gvazdikai |
vnt. |
1,50 |
75 |
Tulpės (svogūnai) |
vnt. |
0,40 |
76 |
Chrizantemos (skintos) |
vnt. |
2,00 |
77 |
Chrizantemos (vazoninės) |
vnt. |
3,00 |
78 |
Kardeliai (skinti) |
vnt. |
1,00 |
79 |
Kardeliai (gumbasvogūniai) |
vnt. |
0,80 |
|
1.7. Vaisiai ir uogos |
|
|
80 |
Obuoliai (desertiniai) |
kg |
0,80 |
81 |
Obuoliai (žaliaviniai) |
kg |
0,15 |
82 |
Kriaušės |
kg |
1,20 |
83 |
Vyšnios |
kg |
3,00 |
84 |
Trešnės |
kg |
3,50 |
85 |
Slyvos |
kg |
1,50 |
86 |
Serbentai (juodieji) |
kg |
1,20 |
87 |
Serbentai (raudonieji ir baltieji) |
kg |
1,30 |
88 |
Avietės |
kg |
4,50 |
89 |
Agrastai |
kg |
1,10 |
90 |
Aronija |
kg |
1,60 |
91 |
Gervuogės |
kg |
4,50 |
92 |
Braškės |
kg |
2,80 |
93 |
Spanguolės |
kg |
3,00 |
94 |
Svarainiai |
kg |
0,80 |
|
1.8. Sodinukai |
|
|
95 |
Obelaitės |
vnt. |
8,00 |
96 |
Kriaušaitės |
vnt. |
10,00 |
97 |
Slyvaitės |
vnt. |
8,00 |
98 |
Vyšnaitės |
vnt. |
11,00 |
99 |
Trešnės |
vnt. |
12,00 |
100 |
Juodieji serbentai |
vnt. |
1,50 |
101 |
Raudonieji ir baltieji serbentai |
vnt. |
2,00 |
102 |
Agrastai |
vnt. |
2,50 |
103 |
Avietės |
vnt. |
1,50 |
104 |
Riešutmedžiai |
vnt. |
10,00 |
105 |
Braškių daigai |
vnt. |
0,30 |
|
2. Gyvulininkystės produkcija |
|
|
83 |
Veršeliai iki 6 mėn. |
vnt. |
150–500 |
84 |
Buliukai 6–12 mėn. |
vnt. |
500–800 |
85 |
Buliai 1–2 m. |
vnt. |
800–1300 |
86 |
Melžiamos karvės |
vnt. |
1100–1500 |
87 |
Žindenės karvės |
vnt. |
1800–2500 |
88 |
Telyčios 6–12 mėn. |
vnt. |
600–1000 |
89 |
Telyčios 1–2 m. |
vnt. |
1000–1500 |
90 |
Penimos karvės |
vnt. |
900–1000 |
91 |
Penimos kiaulės |
vnt. |
340–360 |
92 |
Paršavedės |
vnt. |
600–700 |
93 |
Paršeliai iki 2 mėn. |
vnt. |
40–60 |
94 |
Kuiliai reproduktoriai |
vnt. |
700–900 |
95 |
Kitos kiaulės (2–4 mėn.) |
vnt. |
100–140 |
x |
Arkliai (sportinių veislių) |
x |
|
96 |
iki 1 metų amžiaus kumeliukas |
vnt. |
4000–4500 |
97 |
1–2 metų amžiaus prieauglis |
vnt. |
4500–6000 |
98 |
2–3 metų amžiaus prieauglis |
vnt. |
6000–8000 |
99 |
3–4 metų amžiaus prieauglis |
vnt. |
8000–12000 |
100 |
4 metų amžiaus ir vyresni |
vnt. |
12000–15000 |
x |
Arkliai (darbinių veislių) |
x |
|
101 |
iki 1 metų amžiaus kumeliukas |
vnt. |
1000–1500 |
102 |
1–2 metų amžiaus prieauglis |
vnt. |
1500–2000 |
103 |
2–3 metų amžiaus prieauglis |
vnt. |
2500–3000 |
104 |
3–4 metų amžiaus prieauglis |
vnt. |
3000–4000 |
105 |
4 metų amžiaus ir vyresni |
vnt. |
4000–5000 |
|
|
|
|
106 |
Ėriukai iki 4 mėn. |
vnt. |
60 |
107 |
Penimos avys |
vnt. |
190 |
108 |
Avys |
vnt. |
190 |
109 |
Avinai reproduktoriai |
vnt. |
400 |
110 |
Ožiukai iki 4 mėn. |
vnt. |
40 |
111 |
Ožkų prieauglis |
vnt. |
80 |
112 |
Ožkos |
vnt. |
170 |
113 |
Ožiai reproduktoriai |
vnt. |
60 |
114 |
Viščiukai (vienadieniai) |
vnt. |
1,20 |
115 |
Mėsiniai viščiukai (vienadieniai) |
vnt. |
2,30 |
116 |
Vištaitės iki 4 mėn. amžiaus |
vnt. |
8–10 |
117 |
Vištos (dedeklės) |
vnt. |
11–13 |
118 |
Stručiai |
vnt. |
1200 |
119 |
Fazanai |
vnt. |
200 |
120 |
Putpelės |
vnt. |
8,00 |
121 |
Ančiukai |
vnt. |
2,50 |
122 |
Antys (dedeklės) |
vnt. |
15–25 |
123 |
Antys (mėsinės) |
vnt. |
20–25 |
124 |
Kalakučiukai |
vnt. |
7–11 |
125 |
Kalakutai |
vnt. |
30–40 |
126 |
Kalakutai (mėsiniai) |
vnt. |
60–65 |
127 |
Žąsiukai |
vnt. |
10,00 |
128 |
Žąsys |
vnt. |
30–35 |
129 |
Audinės |
vnt. |
80–100 |
130 |
Lapės |
vnt. |
340 |
131 |
Šinšilos |
vnt. |
300 |
132 |
Triušiai |
vnt. |
50 |
133 |
Triušiai (mėsiniai) |
vnt. |
20 |
134 |
Bičių šeimos (be avilio) |
vnt. |
150 |
135 |
Bitės motinėlės |
vnt. |
10–25 |
136 |
Kiaušiniai |
1000 vnt. |
220 |
137 |
Žuvys (karpiai) |
kg |
5,50 |
138 |
Medus |
kg |
12,00 |
139 |
Pienas |
kg |
0,51 |
140 |
Varškė |
kg |
5,50 |
141 |
Sviestas |
kg |
10,00 |
142 |
Sūris (varškės) |
kg |
9,20 |
143 |
Miltai (pašariniai) |
kg |
0,45 |
144 |
Vilna |
kg |
7,00 |
145 |
Kiauliena (skerdenos) |
kg |
4,70 |
146 |
Jautiena (skerdenos) |
kg |
3,80 |
147 |
Paukštiena (broileriai) |
kg |
6,50 |
148 |
Mėšlas |
t |
15–25 |
|
3. Nebaigta gamyba |
|
|
|
3.1. Sodinukai |
|
|
149 |
Obelys |
ha |
50500 |
150 |
Kriaušės |
ha |
43000 |
151 |
Slyvos |
ha |
43000 |
152 |
Vyšnios |
ha |
43000 |
153 |
Trešnės |
ha |
43000 |
154 |
Juodieji serbentai |
ha |
53000 |
155 |
Raudonieji ir baltieji serbentai |
ha |
53000 |
156 |
Avietės |
ha |
48500 |
157 |
Agrastai |
ha |
61000 |
158 |
Braškės |
ha |
25000 |
|
3.2. Žieminiai augalai |
|
|
159 |
Kviečiai |
ha |
620 |
160 |
Rugiai ir kvietrugiai |
ha |
520 |
161 |
Rapsai |
ha |
740 |
|
3.3. Dirvos paruošimo darbai |
|
|
162 |
Rudeninis arimas |
ha |
85 |
163 |
Rudeninis arimas įterpiant mineralines trąšas |
ha |
240 |
164 |
Rudeninis arimas įterpiant organines trąšas |
ha |
940 |
______________