LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ

 

N U T A R I M A S

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 1998 M. GRUODŽIO 30 D. NUTARIMO NR. 1524 „DĖL EUROPOS SUTARTIES, STEIGIANČIOS ASOCIACIJĄ TARP EUROPOS BENDRIJŲ BEI JŲ ŠALIŲ NARIŲ, IŠ VIENOS PUSĖS, IR LIETUVOS RESPUBLIKOS, IŠ KITOS PUSĖS, VYKDYMO“ DALINIO PAKEITIMO

 

2002 m. sausio 28 d. Nr. 116

Vilnius

 

Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:

1. Iš dalies pakeisti Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. gruodžio 30 d. nutarimą Nr. 1524 „Dėl Europos sutarties, steigiančios asociaciją tarp Europos Bendrijų bei jų šalių narių, iš vienos pusės, ir Lietuvos Respublikos, iš kitos pusės, vykdymo“ (Žin., 1998, Nr. 115-3258) ir išdėstyti nauja redakcija nurodytojo nutarimo 2 priedą „Muitų tarifų, taikomų turinčioms Europos Sąjungos valstybių kilmės sertifikatus perdirbtoms žemės ūkio prekėms, importuojamoms į Lietuvos Respubliką, normos“ (pridedama).

2. Šis nutarimas įsigalioja nuo 2002 m. vasario 1 dienos.

 

 

 

MINISTRAS PIRMININKAS                                                             ALGIRDAS BRAZAUSKAS

 

 

 

UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS                                                           ANTANAS VALIONIS

 

 

Lietuvos Respublikos Vyriausybės

1998 m. gruodžio 30 d. nutarimo Nr. 1524

2 priedas

(Lietuvos Respublikos Vyriausybės

2002 m. sausio 28 d. nutarimo Nr. 116

redakcija)

 

MUITŲ TARIFŲ, TAIKOMŲ TURINČIOMS EUROPOS SĄJUNGOS VALSTYBIŲ

KILMĖS SERTIFIKATUS PERDIRBTOMS ŽEMĖS ŪKIO PREKĖMS,

IMPORTUOJAMOMS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ, NORMOS*

 

Kombinuotosios prekių nomenklatūros kodas**

Prekės pavadinimas

Muito tarifo norma (procentais)

2002 metais

2003 metais

2004 metais

2005 metais

04.03

pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

 

 

 

0403.10.51.0- 0403.10.99.0

jogurtas, aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

10

9

8

7

0403.90.71.0- 0403.90.99.0

kiti, aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų ar kakavos

10

9

8

7

0505.10 0505.10.90.0

plunksnos, naudojamos kimšimui; pūkai: kitos (-i)

1

0

0

0

1506.00.00.0

kiti gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

1

0

0

0

15.17 1517.10

margarinas; gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus bei įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejaus frakcijų maistiniai mišiniai arba preparatai, išskyrus maistinius riebalus, aliejų arba jų frakcijas, klasifikuojamus 15. 16 pozicijoje: margarinas, išskyrus skystąjį margariną:

 

 

 

 

1517.10.10.0

kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų, bet ne daugiau kaip 15 procentų masės pieno riebalų

4

3

2

1

1517.90

kiti:

 

 

 

 

1517.90.10.0

kurių sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų, bet ne daugiau kaip 15 procentų masės pieno riebalų

1

0

0

0

17.04

konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos

3

2

1

0

18.06

šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos

3

2

1

0

19.01

salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04. 01-04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, nenurodyti kitoje vietoje:

 

 

 

 

1901.20.00

mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

2

1

0

0

19.02

tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui, spagečiai, makaronai, vermišeliai, lazanja, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas

2

1

0

0

ex 19.05 1905.31, 1905.32

duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai, išskyrus saldžius sausainius, vaflius ir sausblynius, klasifikuojamus 1905.30 pozicijoje, saldūs sausainiai; vafliai ir sausblyniai

4 1

3 0

2 0

1 0

20.04

kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20. 06 pozicijoje:

 

 

 

 

2004.10 2004.10.91.0

bulvės: kitos: turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

1

0

0

0

20.05 2005.20 2005.20.10.0

kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20. 06 pozicijoje: bulvės: turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

1

0

0

0

2105.00

grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos

4

3

2

1

2203.00

salyklinis alus

4

3

2

1

22.07

nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80 procentų tūrio; denatūruotas etilo alkoholis ir kitoks denatūruotas bet kurio stiprumo spiritas

23, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

22, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

21, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

20, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

22.08

nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 procentų tūrio; spiritas, likeris ir kiti spiritiniai gėrimai:

 

 

 

 

2208.20 2208.30 2208.40 2208.50

spiritas, pagamintas distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas viskis romas ir tafija džinas ir Geneva

15, bet ne mažiau kaip 0,015 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

10, bet ne mažiau kaip 0,010 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

5, bet ne mažiau kaip 0,005 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

0

2208.60

degtinė

23, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

22, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

21, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

20, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

2208.70 2208.90

likeris ir kordialas kiti

15, bet ne mažiau kaip 0,015 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

10, bet ne mažiau kaip 0,010 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

5, bet ne mažiau kaip 0,005 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui

0

24.02

cigarai, įskaitant cigarus su apipjaustytais galais, cigarilės ir cigaretės su tabaku arba tabako pakaitalais

13, bet ne mažiau kaip 2 JAV doleriai už 1000 vienetų

12, bet ne mažiau kaip 2 JAV doleriai už 1000 vienetų

11, bet ne mažiau kaip 2 JAV doleriai už 1000 vienetų

10, bet ne mažiau kaip 2 JAV doleriai už 1000 vienetų

 

*Šis priedas yra Europos Bendrijų ir jų narių, iš vienos pusės, ir Lietuvos Respublikos, iš kitos pusės, asociacijos tarybos sprendimo Nr. 5/2001 „Dėl Europos sutarties 2 protokole numatytų prekybos susitarimų, taikomų perdirbtiems žemės ūkio produktams, tobulinimo“ 2 priedas.

**Prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2002 metų versiją.

______________