LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA

 

Į S A K Y M A S

DĖL MAISTO PREKIŲ, KURIAS ĮVEŽANT Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ BŪTINA PATEIKTI SERTIFIKATUS, SĄRAŠO

 

1995 m. sausio 13 d. Nr. 25

Vilnius

 

Vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1995 01 04 posėdžio pavedimą, tvirtinu Maisto prekių, kurias įvežant į Lietuvos Respubliką būtina pateikti sertifikatus, sąrašą (1 priedas).

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                                        ANTANAS VINKUS

 

 

SUDERINTA

SUDERINTA

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

EKONOMIKOS MINISTRAS

V. EINORIS

A. VASILIAUSKAS

1995 01 13

1995 01 12

 

 

SUDERINTA

SUDERINTA

PRAMONĖS IR PREKYBOS MINISTRAS

VALSTYBINĖS VETERINARIJOS

K. KLIMAŠAUSKAS

TARNYBOS DIREKTORIUS

 

1995 01 12

K. LUKAUSKAS

 

1995 01 11

______________


Sveikatos apsaugos ministerijos

1995 01 13 įsakymo Nr. 25

1 priedas

 

MAISTO PREKIŲ, KURIAS ĮVEŽANT Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ, BŪTINA PATEIKTI SERTIFIKATUS, SĄRAŠAS

 

Prekių grupės (prekės) kodas pagal EEB kombinuotąją prekių aprašymo ir kodavimo sistemą

Prekių grupės (prekės) pavadinimas

Reikalingi sertifikatai*

Ekspertizę atlieka ir leidimą realizuoti išduoda**

02.01

Galvijiena, šviežia ir šaldyta

V

V

02.02

Galvijiena, užšaldyta

V

V

02.03

Kiauliena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta

V

V

02.04

Aviena ir ožkiena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta

V

V

02.05

Arkliena, asilų, mulų ir arklėnų mėsa šviežia, šaldyta arba užšaldyta

V

V

02.06

Galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų ir arklėnų maistiniai subprodukčiai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

V

V

02.07

Naminių paukščių, nurodytų pozicijoje 0105, mėsa ir maistiniai subprodukčiai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

V

V

02.08

Kita mėsa ir maistiniai subprodukčiai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

V

V

 

Kiaulių lašiniai be liesos mėsos, nelydyti kiaulių ir naminių paukščių taukai, švieži, pilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti:

 

 

 

Kiaulių lašiniai:

 

 

0209.00.11.0

Švieži, šaldyti, užšaldyti, sūdyti, arba

užpilti sūrymu

V

V

0209.00.19.0

Džiovinti arba rūkyti

S V

S V

0209.00.30.0

Kiaulių taukai, išskyrus nurodytus

subpozicijose 0209.00.11.0 ir 0209.00.19.0

V

V

0209.00.90.0

Naminių paukščių taukai

V

V

 

Kiauliena:

 

 

0210.11.11.0-

0210.11.19.0

Sūdyta arba užpilta sūrymu

V

V

0210.11.31.0-0210.11.39.0

Džiovinta arba rūkyta

S V

S V

0210.11.90.0

Kita

V

V

 

Papilvė su raumenų sluoksneliais ir jos gabalai:

 

 

0210.12.11.0

Sūdyta arba užpilta sūrymu

V

V

0210.12.19.0

Džiovinta arba rūkyta

S V

S V

0210.12.90.0

Kita

V

V

 

Kita:

 

 

0210.19.10.0-0210.19.59.0

Sūdyta arba užpilta sūrymu

V

V

0210.19.60.0-0210.19.89.0

Džiovinta arba rūkyta

S V

S V

0210.19.90.0

Kita

V

V

0210.20

Galvijiena

V

V

0210.90.10.0-0210.90.80.0

Kita mėsa ir maistiniai subprodukčiai

V

V

0210.90.90.0

Maistiniai milteliai ir rupiniai iš mėsos arba

subprodukčių

S V

S V

03.01

Gyvos žuvys

V

V

03.02

Šviežios arba šaldytos žuvys, išskyrus žuvų file ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą pozicijoje 03.04

V

V

903.03

Užšaldytos žuvys, išskyrus žuvų file ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą pozicijoje 03.04

V

V

03.04

Žuvų file ir kita žuvų mėsa (įskaitant faršą), šviežia šaldyta arba užšaldyta

V

V

03.05

Žuvys vytintos, sūdytos arba užpiltos sūrymu; rūkytos žuvys, virtos prieš rūkymą arba rūkymo proceso metu arba nevirtos; žuvies milteliai, miltai ir granulės, tinkami (-os) vartoti žmonių maistui

S V

S V

 

Vėžiagyviai, išdarinėti ar neišdarinėti, gyvi, švieži, šaldyti, užšaldyti, džiovinti, sūdyti arba užpilti sūrymu; neišdarinėti vėžiagyviai, virti vandenyje arba garuose, taip pat šaldyti, užšaldyti, džiovinti, sūdyti arba užpilti sūrymu arba ne:

 

 

0306.11.00.0-0306.19.90.0

Užšaldyti

V

V

0306.21.00.0-0306.23.10.0

Neužšaldyti:

V

V

 

Crangon genties krevetės

 

 

0306.23.31.0

Šviežios, šaldytos ar virtos vandenyje arba

garuose

S V

S V

0306.23.39.0

Kitos

V

V

0306.23.90.0

Kitos

V

V

0306.24

Krabai

V

V

0306.29

Kiti

V

V

03.07

Moliuskai, su geldelėmis arba be jų, gyvi, švieži, šaldyti, užšaldyti, vytinti, sūdyti arba užpilti sūrymu; kiti vandens bestuburiai, išskyrus vėžiagyvius ir moliuskus, gyvi, švieži, šaldyti, užšaldyti vytinti, sūdyti ar užpilti sūrymu; milteliai, miltai ir granulės iš vandens bestuburių, išskrus vėžiagyvius, tinkami (-os) vartoti žmonių maistui

V

V

04.01

Nekoncentruotas pienas ir grietinė be cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų

S V

S

04.02

Pienas ir grietinė, koncentruoti arba su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedais

S V

S

04.03

Pasukos, rūgpienis ar rūgšti grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas bei raugintas pienas ir grietinė, koncentruoti arba nekoncentruoti, su cukraus ar kitų saldžiųjų ir aromatinių medžiagų, taip pat vaisių, riešutų ar kavos priedais, arba be jų

S V

S

04.04

Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedais arba be jų; produktai iš natūralių pieno komponentų su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedais arba be jų, nenurodyti kitoje vietoje

S V

S

04.05

Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai

S V

S

04.06

Sūriai ir varškė

S V

S

04.07

Paukščių kiaušiniai su lukštais, švieži, konservuoti arba virti

V

V

 

Paukščių kiaušiniai be lukštų ir kiaušinių tryniai, švieži, džiovinti, virti vandenyje ar garuose, formuoti, šaldyti arba konservuoti kitu būdu, su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedais arba be jų:

 

 

 

Kiaušinių tryniai:

 

 

 

Džiovinti:

 

 

0408.11.10.0

Tinkami vartoti žmonių maistui

S V

S V

0408.11.90.0

Kiti

V

V

 

Kiti:

 

 

0408.19.11.0-0408.19.19.0

Tinkami vartoti žmonių maistui

S V

S V

0408.19.90.0

Kiti

V

V

 

Kiti:

 

 

 

Džiovinti:

 

 

0408.91.10.0

Tinkami vartoti žmonių maistui

S V

S V

0408.91.90.0

Kiti

V

V

 

Kiti:

 

 

0408.99.10.0

Tinkami vartoti žmonių maistui

S V

S V

0408.99.90.0

Kiti

V

V

0409.00.00.0

Natūralus medus

V

V

0410.00.00.0

Gyvulinės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje

S V

S V

0504.00.00.0

Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir

skrandžiai, sveikos (-ki) arba jų gabalai

V

V

 

Bulvės, šviežios arba šaldytos

 

 

0701.10.00.0

Sėklinės

F

 

0701.90

Kitos

S F

S

07.02

Pomidorai, švieži arba šaldyti

S F

S

 

Svogūnai, šalotai (shallot), česnakai, porai ir kitos svogūninės daržovės, šviežios arba šaldytos:

 

 

 

Svogūnai:

 

 

0703.10.11.0

Sėkliniai

F

 

0703.10.19.0

Kiti

S F

S

0703.10.90.0

Šalotai (shallot)

S F

S

0703.20.00.0

Česnakai

S F

S

0703.90.00.0

Porai ir kitos svogūninės daržovės

S F

S

07.04

Gūžiniai, žiediniai, garbanotieji kopūstai, kaliaropės ir kitos maistinės kopūstinės daržovės, šviežios arba šaldytos

S F

S

07.05

Salotos (Lactuca sativa) ir cikorijos (Cichorium spp.), šviežios arba šaldytos

S F

S

07.06

Morkos, ropės, salotiniai burokėliai, pūteliai, salierai, ridikai ir kiti panašūs maistiniai šakniavaisiai, švieži arba šaldyti

S F

S

07.07

Agurkai ir karnišonai, švieži arba šaldyti

S F

S

07.08

Ankštinės kultūros, įskaitant išgliaudytas, šviežios arba šaldytos

S F

S

07.09

Kitos daržovės, šviežios arba šaldytos

S F

S

07.10

Daržovės (nevirtos arba virtos vandenyje arba garuose), užšaldytos

S F

S

07.11

Daržovės, konservuotos neilgam saugojimui (pvz., dujiniu sieros dioksidu, sūrymu arba kitu laikinai užkonservuojančiu tirpalu), bet netinkamos šiuo pavidalu tiesiogiai vartoti maistui

S F

S

 

Džiovintos daržovės, sveikos, supjaustytos stambiais gabalais,griežinėliais, susmulkintos arba sumaltos į miltelius, bet toliau neapdorotos:

 

 

0712.10.00.0

Bulvės, įskaitant supjaustytas gabalėliais

arba griežinėliais, toliau neapdorotos

S F

S

0712.20.00.0

Svogūnai

S F

S

0712.30.00.0

Grybai ir triufeliai

S F

S

 

Kitos daržovės; daržovių mišiniai

 

 

 

Saldieji kukurūzai (Zea mays var.

saccharata):

 

 

0712.90.11.0

Sėklinės veislės

F

 

0712.90.19.0

Kiti

S F

S

0712.90.30.0

Pomidorai

S F

S

0712.90.50.0

Morkos

S F

S

0712.90.90.0

Kitos

S F

S

 

Džiovintos ankštinės daržovės, išgliaudytos, su luobelėmis arba be jų, skaldytos arba neskaldytos:

 

 

 

Žirniai:

Sėkliniai:

 

 

0713.10.11.0

Pašariniai žirniai (Pisum arvense L.)

F

 

0713.10.19.0

Kiti

F

 

0713.10.90.0

Kiti

S F

S

 

Dvispalviai raženiai:

 

 

0713.20.10.0

Sėkliniai

F

 

0713.20.90.0

Kiti

S F

S

 

Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.):

 

 

0713.31.10.0

Sėklinės

F

 

0713.31.90.0

Kitos

S F

S

0713.32.10.0

Sėklinės

F

 

0713.32.90.0

Kitos

S F

S

0713.33.10.0

Sėklinės

F

 

0713.33.90.0

Kitos

S F

S

0713.39.10.0

Sėklinės

F

 

0713.39.90.0

Kitos

S F

S

 

Lęšiai:

 

 

0713.40.10.0

Sėkliniai

F

 

0713.40.90.0

Kiti

S F

S

 

Pupos (Vicia faba var.major.) ir mažosios pupos

(Vica faba var. eguina, Vicia faba var. minor):

 

 

0713.50.10.0

Sėklinės

F

 

1713.50.90.0

Kitos

S F

S

 

Kitos:

 

 

0713.90.10.0

Sėklinės

F

 

0713.90.90.0

Kitos

S F

S

 

Manijokai, marandos, salepas, topinambai (bulvinės saulėgrąžos), batatai (saldžiosios bulvės) ir panašūs šakniavaisiai ir šakniagumbiai, turintys didelį kiekį krakmolo arba inulino, švieži arba džiovinti, sveiki, supjaustyti griežinėliais arba granuliuoti; sago palmės šerdis:

 

 

 

Manijokai:

 

 

0714.10.10.0

Miltų arba rupinių granulės

S F

S

0714.10.91.0

Tinkami vartoti žmonių maistui

S F

S

0714.10.99.0

Kiti

F

 

 

Batatai (saldžiosios bulvės)

 

 

0714.20.10.0

Švieži, sveiki, skirti vartoti žmonių maistui

S F

S

0714.20.90.0

Kiti

F

 

 

 

Marandos, salepas ir panašūs šakniavaisiai ir

šakniagumbiai, turintys didelį kiekį krakmolo:

 

 

0714.90.11.0

Tinkami vartoti žmonių maistui

S F

S

0714.90.19.0

Kiti

F

 

0714.90.90.0

Kiti

S F

S

08.01

 

 

 

Kokoso, braziliniai, kešju (cashew) riešutai švieži arba džiovinti, nuvalyti arba nenuvalyti išgliaudyti arba neišgliaudyti

S F

S

08.02

 

 

Kiti riešutai, švieži arba džiovinti, nuvalyti arba nenuvalyti, išgliaudyti arba neišgliaudyti

S F

S

08.03

 

Bananai, įskaitant plantanus (pantain), švieži arba džiovinti

S F

S

08.04

 

 

 

Datulės, figos, ananasai, avokados, guajavos, mango ir mangostano (garcinijos) vaisiai, švieži arba džiovinti

S F

S

08.05

 

Citrusų vaisiai, švieži arba džiovinti

S F

S

08.06

Vynuogės, šviežios arba džiovintos

S F

S

08.07

 

Melionai (įskaitant arbūzus) ir melionmedžio (papays) vaisiai, švieži

S F

S

08.08

 

Obuoliai, kriaušės ir svarainiai, švieži

S F

S

08.09

 

 

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinius (nectarine)), slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai, švieži

S F

S

08.10

Kiti švieži vaisiai (uogos)

S F

S

08.11

 

 

 

Vaisiai ir riešutai, nevirti arba virti vandenyje ar garuose, užšaldyti, su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedais arba be jų

S F

S

08.12

 

Vaisiai ir riešutai, konservuoti neilgam saugojimui (pvz., dujiniu sieros dioksidu, sūrymu ar kitais laikinai konservuojančiais tirpalais), bet netinkami tiesiogiai vartoti maistui

S F

S

08.13

 

 

 

 

Džiovinti vaisiai, išskyrus klasifikuojamus pozicijose 08.01-08.06; riešutų arba džiovintų vaisių, klasifikuojamų šiame skirsnyje, mišiniai

S F

S

0814.00.00.0

 

 

Citrusinių vaisių žievelės arba melionų (įskaitant arbūzus) luobos, šviežios, užšaldytos, džiovintos arba laikinai konservuotos sūrymu ar kitais laikinai užkonservuojančiais tirpalais

S F

S

09.01

 

 

 

 

Kava, skrudinta arba neskrudinta, dekofeinizuota arba nedekofelnizuota; kavos pupelių lukštai ir išaižos; kavos pakaitalai, turintys bent kiek natūralios kavos

S F

S

išskyrus 0901.30.00.0

Kavos išaižos iš luobelės

F

 

09.02

Arbata, aromatizuota ar nearomatizuota

S F

S

0903.00.00.0

Matė

S F

S

09.04

 

 

Piper genties pipirai; džiovinti, susmulkinti arba malti Capsicum genties arba Pimenta genties augalų vaisiai

S

S

0905.00.00.0

Vanilė

S

S

09.06

Cinamonas ir cinamono medžio žiedai

S

S

0907.00.00.0

 

Gvazdikėliai (sveiki vaisiai, pumpurai, stiebai)

S

S

09.08

Muškatas, melsas (mace) ir kardamonas

S

S

09.09

Anyžių, žvaigždanyžių (badijonų), krapų, kalendrų, kmynų ir paprastųjų kmynų sėklos; kadagių uogos

S F

S

09.10

 

 

 

Imbieras, šafranas, kurkuma (ciberžolė), čiobreliai, lauro lapeliai, keri (curry) ir kiti prieskoniai

S F

S

 

Kviečiai ir kviečių bei rugių mišinys (meslinas):

 

 

 

Kietieji kviečiai:

 

 

1001.10.10.0

Sėkliniai

F

 

1001.10.90.0

Kiti

SF

S

 

Kiti:

 

 

1001.90.10.0

Kviečiai spelta, sėkliniai

F

 

1001.90.91.0

 

Paprastųjų kviečių sėkla ir kviečių bei rugių

mišinio (meslino) sėkla

F

 

1001.90.99.0

Kiti

S F

S

1002.00.00.0

Rugiai

S F

S

 

Miežiai:

 

 

1003.00.10.0

Sėkla

F

 

1003.00.90.0

Kiti

S F

S

 

Avižos:

 

 

1004.00.10.0

Sėkla

F

 

1004.00.90.0

Kitos

S F

S

 

Kukurūzai (grūdai):

 

 

1005.10

Sėkliniai

F

 

1005.90.00.0

Kiti

S F

S

 

Ryžiai:

 

 

 

Ryžiai su liuobelėmis (nelukštenti arba paddy);

 

 

1006.10.10.0

Sėkla

F

 

1006.10.21.0- 1006.10.98.0

Kiti

S F

S

1006.20

Lukštenti (bronziniai) ryžiai

S F

S

1006.30

 

Ryžiai visiškai arba iš dalies balinti, poliruoti

arba nepoliruoti, glazūruoti arba neglazūruoti

S F

S

1006.40.00.0

Skaldyti ryžiai

S F

S

 

Grūdinis sorgas:

 

 

1007.00.10.0

Sėkliniai hibridai

F

 

1007.00.90.0

Kiti

S F

S

 

 

Grikiai, soros ir kanarėlių lesalas (strypalnio sėklos); kiti javai:

 

 

1008.10.00.0

Grikiai

S F

S

1008.20.00.0

Soros

S F

S

1008.90

Kiti javai

S F

S

1101.00.00.0

Kvietiniai arba kviečių ir rugių mišinio (meslino) miltai

S F

S

11.02

Miltai iš kitų javų, išskyrus kviečius ir kviečių ir rugių mišinį (mesliną)

S F

S

11.03

Javų kruopos, rupiniai ir granulės

S F

S

11.04

 

Grūdai, apdoroti kitais būdais (pvz., lukštenti, traiškyti, sudrožti dribsniais, gludinti, rupiai sumalti arba pjaustyti) išskyrus ryžius, nurodytus pozicijoje 10.06; javų gemalai, sveiki, traiškyti, sudrožti dribsniais arba malti

S F

S

11.05

Bulvių miltai, rupiniai ir dribsniai

S

S

11.06

Miltai ir rupiniai iš džiovintų ankštinių kultūrų, klasifikuojamų pozicijoje 07.13, sago palmės šerdies, iš šakniavaisių arba gumbavaisių, klasifikuojamų pozicijoje 07.14; miltai, rupiniai ir milteliai iš produktų, klasifikuojamų 8 skirsnyje

S F

S

11.07

Salyklas, skrudintas arba neskrudintas

S F

S

11.08

Krakmolai, inulinas

S

S

1109.00.00.0

Kviečių glitimas, džiovintas arba nedžiovintas

S

S

 

Sojos pupos, skaldytos ir neskaldytos:

 

 

1201.00.10.0

Sėklinės

F

 

1201.00.90.0

Kitos

S F

S

 

 

 

Žemės riešutai (arachisai), neskrudinti ir kitu būdu neapdoroti, gliaudyti arba negliaudyti, skaldyti arba neskaldyti:

 

 

1202.10.10.0

Sėkliniai

F

 

1202.10.90.0

Kitos

S F

S

1202.20.00.0

Gliaudyti, skaldyti arba neskaldyti

S F

S

1203.00.00.0

Kopra (kokoso riešuto branduolys)

S F

S

 

Linų sėmenys, susmulkinti arba nesusmulkinti:

 

 

1204.00.10.0

Sėkliniai

F

 

1204.00.90.0

Kiti

S F

S

 

Rapso sėklos, skaldytos arba neskaldytos:

 

 

1205.00.10.0

Sėklinės

F

 

1205.00.90.0

Kitos

S F

S

 

Saulėgrąžų sėklos, skaldytos arba neskaldytos:

 

 

1206.00.10.0

Sėklinės

F

 

1206.00.90.0

Kitos

S F

S

 

 

Kitų aliejinių augalų sėklos ir vaisiai, skaldyti arba neskaldyti:

 

 

 

Palmių riešutai ir jų branduoliai:

 

 

1207.10.10.0

Sėkliniai

F

 

1207.10.90.0

Kiti

S F

S

 

Medvilnės sėklos

 

 

1207.20.10.0

Sėklinės

F

 

1207.20.90.0

Kitos

S F

S

 

Ricinmedžio sėklos:

 

 

1207.30.10.0

Sėklinės

F

 

1207.30.90.0

Kitos

SF

S

 

Sezamo sėklos:

 

 

1207.40.10.0

Sėklinės

F

 

1207.40.90.0

Kitos

S F

S

 

Garstyčios sėklos:

 

 

1207.50.10.0

Sėklinės

F

 

1207.50.90.0

Kitos

S F

S

 

Dygmio sėklos:

 

 

1207.60.10.0

Sėklinės

F

 

1207.60.90.0

Kitos

S F

S

 

Aguonų sėklos:

 

 

1207.91.10.0

Sėklinės

F

 

1207.91.90.0

Kitos

S F

S

 

Takmedžio (karite) riešutai:

 

 

1207.92.10.0

Sėklinės

F

 

1207.92.90.0

Kiti

S F

S

 

Kitos:

 

 

1207.99.10.0

Sėklinės

F

 

1207.99.91.0

Kanapių sėklos

S F

S

1207.99.99.0

Kitos

S F

S

12.10

 

 

Apynių spurgai, švieži arba džiovinti, susmulkinti ir nesusmulkinti, sumalti į miltelius arba nemalti, granuliuoti arba negranuliuoti; lupulinas

S F

S

12.11

 

 

 

 

Augalai ir jų dalys (įskaitant sėklas ir vaisius), pagrindinai naudojami parfumerijoje, farmacijoje, insekticidų, fungicidų ir panašių medžiagų gamyboje, švieži arba džiovinti, sveiki arba supjaustyti, susmulkinti arba nesusmulkinti, sumalti į miltelius arba nemalti

S F

S

12.12

 

 

 

 

 

 

 

Saldžiavaisio pupmedžio vaisiai, jūriniai vandens augalai ir kiti dumbliai, cukranendrės ir cukriniai runkeliai, švieži arba džiovinti, susmulkinti arba nesusmulkinti, kauliukai, branduoliai ir kiti augalinės kilmės produktai (įskaitant neskrudintas Cichorium intybus savitum veislės cikorijos šaknis), pagrindinai naudojami žmonių maistui, nenurodyti kitoje vietoje

S F

S

13.01-13.02

Šelakas, sakai, dervos ir kiti augalų syvai, bei ekstraktai

S

S

 

Liardas ir kiti kiaulių taukai

 

 

1501.00.19.0

Kiti

S V

S V

1501.00.90.0

Naminių paukščių taukai

S V

S V

1502.00.91.0

Galvijų taukai

S V

S V

1502.00.99.0

Avių ir ožkų taukai

S V

S V

 

Liardo stearilas ir oleostearinas:

 

 

1503.00.19.0

Kiti

S

S

1503.00.90.0

Kiti

S

S

15.04

 

 

Taukai, aliejai ir jų frakcijos iš žuvų arba jūros žinduolių, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

S V

S V

1506.00.00.0

 

 

Kiti gyvulinės kilmės taukai, aliejai ir jų

frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet

chemiškai nemodifikuoti

S V

S V

 

 

Sojų aliejus ir jo frakcijos, nerafinuotos arba rafinuotos, bet chemiškai nemodifikuotos:

 

 

1507.10.90.0

Neapdorotas aliejus, degumizuotas arba

nedegumizuotas:

Kitas

S

S

1507.90.90.0

Kiti

S

S

 

Žemės riešutų (arachisų) aliejus ir jo frakcijos, nerafinuo tos arba rafinuotos, bet chemiškai nemodifikuotos:

 

 

 

Neapdorotas aliejus:

 

 

1508.10.90.0

Kitas

S

S

1508.90.90.0

Kiti

S

S

1509

 

 

Alyvų aliejus ir jo frakcijos, nerafinuotos arba rafinuotos, bet chemiškai nemodifikuotos

S

S

1510.00

 

 

 

 

 

Kiti aliejai ir jų frakcijos, pagaminti tiktai iš alyvų, nerafinuoti arba rafinuoti,bet chemiškai nemodifikuoti, įskaitant šių aliejų arba jų frakcijų mišinius su aliejais arba frakcijomis, klasifikuojamais pozicijoje 15.09

S

S

15.11

išskyrus:

1511.10.10.0

1511.90.91.0

Palmių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuotos arba rafinuotos, bet chemiškai nemodifikuotos

S

S

15.12

išskyrus:

1512.11.10.0

1512.19.10.0

1512.21.10.0

1512.29.10.0

Saulėgrąžų, dygmių arba medvilnės sėklų aliejai ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti bet chemiškai nemodifikuoti

S

S

15.13

išskyrus:

1513.11.10.0

1513.19.30.0

1513.21.11.0

1513.21.19.0

1513.29.30.0

Kokoso (kopros), palmių sėklų branduolių, babasu (babassu) aliejai ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

S

S

15.14

išskyrus:

1514.10.10.0

1514.90.10.0

Rapsų, aliejinių ropių (rapsukų) ir garstyčių aliejai bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

S

S

15.15

išskyrus

1515.19.10.0

1515.21.10.0

1515.29.10.0

1515.30.10.0

1515.50.11.0

1515.50.91.0

1515.90.21.0

1515.90.31.0

1515.90.40.0

1515.90.60.0

Kiti nelakūs augaliniai riebalai ir aliejai (įskaitant chochoba (jojoba) aliejų) ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

S

S

 

 

 

 

Gyvuliniai arba augaliniai riebalai ir aliejai bei jų frakcijos, visiškai arba iš dalies hidrinti, vidiniai esterinti, reesterinti arba elaidinizuoti, nerafinuoti arba rafinuoti, bet toliau neperdirbti:

 

 

1516.10

Gyvuliniai riebalai ir aliejai bei jų frakcijos

S V

S V

1516.20

Augaliniai riebalai ir aliejai bei jų frakcijos

S

S

15.17

 

 

 

 

 

Margarinas; gyvulinių arba augalinių riebalų, aliejų bei įvairių riebalų arba aliejų, klasifikuojamų šiame skirsnyje, frakcijų maistiniai mišiniai ir gaminiai, išskyrus maistinius riebalus, aliejus arba jų frakcijas, nurodytus pozicijoje1516

S

S

1601.00

 

 

Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsinių subprodukčių arba kraujo; maisto produktai, pagaminti šių produktų pagrindu

S V

S V

16.02

Kiti gaminiai ir konservai iš mėsos, mėsinių subprodukčių arba kraujo

S V

S V

1603.00

 

 

Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai arba syvai

S V

S V

16.04

 

Perdirbtos ir konservuotos žuvys; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrų

S V

S V

16.05

 

Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai perdirbti arba konservuoti

S V

S V

17.01

 

 

Cukranendrių arba cukrinių runkelių cukrus ir chemiškai gryna sacharozė kietame būvyje

S

S

17.02

 

 

 

 

 

Kiti cukrūs, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę kietame būvyje; cukrų sirupai be aromatinių arba dažančiųjų medžiagų priedų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su nenatūraliu medumi, karamelė

S

S

17.03

 

Melasa, gauta ekstrahuojant arba rafinuojant cukrų

S

S

17.04

 

 

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos

S

S

1801.00.00.0

 

Kakavos pupelės, sveikos arba skaldytos, žalios arba skrudintos

S F

S

1802.00.00.0

 

Kakavos lukštai, išaižos, luobelės ir kitos kakavos atliekos

F

 

18.03

 

Kakavos pasta, nuriebalinta arba nenuriebalinta

S

S

1804.00.00.0

Kakavos sviestas, riebalai ir aliejus

S

S

1805.00.00.0

 

Kakavos milteliai be cukraus ir kitų saldžiųjų medžiagų priedų

S

S

18.06

 

Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos

S

S

19.01

 

 

 

 

Salyklo ekstraktas, maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklų ekstrakto, kuriuose nėra kakavos miltelių arba jų yra mažiau kaip 50% masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių nurodytų pozicijose 04.01-04.04, kuriuose nėra kakavos miltelių arba jų yra mažiau kaip 10% masės, nenurodyti kitoje vietoje

S

S

19.02

 

 

 

 

 

Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat pagaminti kitu būdu: spagheti (spaghetti), makaronai, vermišeliai, lasagna, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas vartoti maistui

S

S

1903.00.00.0

 

 

Tapijoka ir jos pakaitalai iš krakmolo, dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų ir panašiais pavidalais

S

S

19.04

 

 

 

 

Gatavi maisto produktai, pagaminti išpučiant arba kepinant grūdus ar grūdų produktus (pvz., kukurūzų dribsniai); grūdai, išskyrus grūdų pavidalo kukurūzus, apvirti arba paruošti kitu būdu

S

S

19.05

 

 

Duona, pyragas, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be jos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje; plokšti vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai

S

S

20.01

 

 

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi

S

S

20.02

 

Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties

S

S

20.03

 

Grybai ir triufeliai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties

S F

S

20.04

 

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos

S

S

20.05

 

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos

S

S

20.06

 

 

Vaisiai, riešutai, vaisių žievelės ir kitos augalų dalys, konservuotos cukruje (išsausintos, apcukruotos ar cukruotos)

S

S

20.07

 

 

 

Džemai, vaisių drebučiai (želė) marmeladai, vaisių arba riešutų tyrelės (piure) ir pastos, paruošti (-tos) vartojimui, įskaitant turinčius (-čias) cukraus arba kitų saldžiųjų medžiagų priedų

S

S

20.08

 

 

 

 

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios riešutų dalys, paruoštos ar konservuotos kitais būdais, įskaitant produktus su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedais, taip pat su alkoholiu, nenurodytos kitoje vietoje

S

S

20.09

 

 

 

 

Vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys nefermentuotos ir be alkoholio priedų, su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų priedais arba

S

S

21.01

 

 

 

 

 

Kavos, arbatos bei masės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat gaminiai, pagrindinai pagaminti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos bei matės; skrudinta cikorija ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai

S

S

21.02

 

 

 

Mielės (aktyvios arba neaktyvios); kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas pozicijoje 30.02); gatavi kepimo milteliai

S

S

21.03

 

 

 

Padažai ir produktai, pagaminti iš jų; sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai, taip pat gatavos garstyčios

S

S

21.04

 

 

Sriubos ir sultiniai, taip pat iš jų pagaminti produktai; sudėtiniai homogenizuoti maisto produktai

S

S

21.05

 

Grietininiai ledai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be kakavos

S

S

21.06

 

Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje

S

S

22.01

 

 

 

Vandenys, įskaitant natūralius arba dirbtinius mineralinius vandenis, ir aeruoti vandenys, be cukraus ir kitų saldžiųjų bei aromatinių medžiagų priedų; ledas ir sniegas

S

S

22.02

 

 

 

Vandenys, įskaitant mineralinius vandenis ir aeruotus vandenis, su cukraus ar kitų saldžiųjų arba aromatinių medžiagų priedais ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių ir daržovių sultis, klasifikuojamas pozicijoje 20.09

S

S

22.03

Salyklinis alus

S

S

22.04

 

 

 

Vynas iš šviežių vynuogių, įskaitant pastiprintus vynus; vynuogių misa, išskyrus klasifikuojamą pozicijoje 20.09

S

S

22.05

 

 

Vermutas ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatizuoti augalais arba aromatinėmis medžiagomis

S

S

22.06

 

 

 

Kiti fermentuoti gėrimai (pvz., sidras (cider), kriaušių sidras (perry), midus); fermentuotų gėrimų mišiniai iš fermentuotų gėrimų ir nealkoholinių gėrimų, nenurodytų kitoje vietoje

S

S

2207.10.00.0

 

 

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio tūrinė

alkoholio koncentracija ne mažesnė kaip 80%

tūrio

S

S

22.08

 

 

 

 

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio tūrinė alkoholio koncentracija mažesnė kaip 80% tūrio; degtinės, likeriai ir kiti alkoholiniai gėrimai; sudėtiniai alkoholiniai preparatai, naudojami gėrimų gamyboje

S

S

22.09

Actas ir jo pakaitalai, pagaminti iš acto rūgšties

S

S

 

24.01

 

Neapdorotas tabakas, tabako atliekos

 

F

 

24.02

 

 

Cigarai, įskaitant cigarus su apipjaustytais galais, cigarilės ir cigaretės, su tabaku arba tabako pakaitalu

S

S

24.03

 

 

Kitas apdorotas tabakas ir apdoroti tabako pakaitalai; "homogenizuotas" arba "regeneruotas" tabakas; tabako ekstraktai ir esencijos

S

S

2501.00.91.0

 

Druska, tinkama naudoti žmonėms

S

S

 

 

 

 

Kvapių medžiagų mišiniai, taip pat mišiniai (įskaitant alkoholinius tirpalus), pagrindinai pagaminti iš vienos arba kelių tokių medžiagų, naudojami kaip pramonės žaliavos:

 

 

3302.10.00.0

Naudojami maisto arba gėrimų gamybos

pramonėje

S

S

 

3501.10.90.0

Kazeinas

Kitas

 

S V

 

S

 

 

 

Albuminai (įskaitant dviejų arba daugiau išrūgų baltymų koncentratus, kuriuose išrūgų baltymai sudaro daugiau kaip 80% sauso produkto masės), albuminatai ir kiti albuminų dariniai:

 

 

 

 

Kiaušinių albuminas:

Kitas

 

 

3502.10.91.0

 

Džiovintas (pvz., lakštų, žvynelių, dribsnių,

miltelių pavidalo)

S V

S V

3502.10.99.0

Kitas

S V

S V

 

 

Kiti albuminai, išskyrus kiaušinių albuminą:

Pieno albuminas:

 

 

3502.90.51.0

 

Džiovintas (pvz., lakštų, žvynelių, dribsnių,

miltelių pavidalo)

S V

S

3502.90.59.0

Kitas

S V

S

3502.90.70.0

Kiti

S V

S

3502.90.90.0

Albuminatai ir kitų albuminų dariniai

S V

S

3503.00.10.0

Želatina ir jos dariniai

S V

S V

 

* „S“ – Sveikatos ir kokybės sertifikatas;

„V“ – Veterinarinis sertifikatas;

„F“ – Fitosanitarinis sertifikatas

 

** „S“ – Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos;

 

„V“ – Valstybinė veterinarijos tarnyba

______________