LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL SALDŽIŲJŲ PAPRIKŲ, PERSIKŲ IR NEKTARINŲ PRIVALOMŲJŲ KOKYBĖS REIKALAVIMŲ

 

2001 m. rugpjūčio 28 d. Nr. 296

Vilnius

 

Vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. sausio 29 d. nutarimu Nr. 112 „Dėl rinkos prekių (paslaugų) kokybės priežiūros priemonių“ (Žin., 1998, Nr. 12-279; 1999, Nr. 42-1337) patvirtintų priemonių sąrašo 8.10 ir 8.11 punktus,

1. Tvirtinu pridedamus:

1.1. Privalomuosius saldžiųjų paprikų kokybės reikalavimus;

1.2. Privalomuosius persikų ir nektarinų kokybės reikalavimus.

2. Nustatau, kad privalomieji saldžiųjų paprikų, persikų ir nektarinų kokybės reikalavimai įsigalioja nuo 2001 m. spalio 1 d.

 

Žemės ūkio Ministras                                                                  Kęstutis Kristinaitis

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2001 m. rugpjūčio 28 d.

įsakymu Nr. 296

 

PRIVALOMIEJI SALDŽIŲJŲ PAPRIKŲ kokybės REIKALAVIMAI

 

Privalomieji saldžiųjų paprikų kokybės reikalavimai parengti remiantis:

Europos Komisijos 1999 m. liepos 1 d. reglamentu 1455/1999 EC, kuriuo nustatyti saldžiųjų paprikų kokybės reikalavimai ir papildytas Europos Komisijos 1988 m. liepos 28 d. reglamentas 79/88 EEC dėl salotų, garbanotųjų salotinių endivijų, plačialapių (Batavijos) salotinių endivijų bei saldžiųjų paprikų kokybės reikalavimų;

Europos Komisijos 2000 m. gruodžio 11 d. reglamentu 2706/2000 EC, kuriuo papildytas reglamentas 1455/1999 EC;

Europos Tarybos 1996 m. spalio 28 d. reglamentu 2200/96/EC dėl vaisių ir daržovių bendros rinkos organizavimo.

 

I. bendrosIOS nuostatos

 

1. Šie privalomieji reikalavimai taikomi į rinką tiekiamoms saldžiosioms paprikoms, išaugintoms iš Capsicum annuum L. var annuum veislių, klasifikuojamoms kombinuotosios prekių nomenklatūros pozicijoje 0709 60 10, išskyrus atvejus, nurodytus 2 punkte.

2. Šie privalomieji kokybės reikalavimai netaikomi:

2.1. pramoniniam perdirbimui skirtoms saldžiosioms paprikoms, jei jų kokybę liudijančiuose dokumentuose yra žyma „Perdirbti“;

2.2. Lietuvoje užaugintoms saldžiosioms paprikoms:

2.2.1. kurias augintojai parduoda rūšiavimo, pakavimo ar sandėliavimo įmonėms;

2.2.2. kurios iš sandėliavimo patalpų ar įmonių siunčiamos arba parduodamos rūšiavimo ar pakavimo įmonėms;

2.2.3. kurias fiziniai asmenys užaugina asmeniniame pagalbiniame ūkyje ar sodininkų bendrijos sklype ir parduoda galutiniam vartotojui, prekybos vietoje turėdami dokumentus, patvirtinančius žemės valdymą arba naudojimą;

2.2.4. kurias fiziniai asmenys užaugina ūkininko ūkyje, įregistruotame Ūkininko ūkio įstatymo nustatyta tvarka, ir parduoda galutiniam vartotojui, prekybos vietoje turėdami ūkininko ūkio įregistravimo pažymėjimą arba šį pažymėjimą ir įgaliojimą, jei prekiauja ūkininko įgaliotas ūkio narys;

2.2.5. kurias užauginusios įmonės galutiniam vartotojui parduoda savo teritorijoje.

3. Pagal formą saldžiosios paprikos skirstomos į tokius keturis prekinius tipus:

3.1. pailgosios saldžiosios paprikos (smailėjančios);

3.2. kvadratinės saldžiosios paprikos (bukosios);

3.3. kvadratinės smailėjančios saldžiosios paprikos (su užlenktomis viršūnėlėmis);

3.4. plokščiosios saldžiosios paprikos (pomidorinės).

 

II. minimalūs KOKYBĖS Reikalavimai

 

4. Visų klasių saldžiosios paprikos, be kiekvienai klasei nustatytų kokybės reikalavimų ir V skyriuje pateiktų leistinų nukrypimų, turi būti sveikos, be puvinio, nepažeistos, šviežios, švarios, be priemaišų, be kenkėjų ir nepažeistos kenkėjų, tinkamai išsivysčiusios, nepažeistos šalnų, be neužsitraukusių žaizdų, be saulės nudegimų, su vaiskočiais, sausos, be pašalinio kvapo ir/ar skonio.

5. Saldžiųjų paprikų branda ir būklė turi būti tokia, kad nenukentėtų transportuojant bei ruošiant prekybai ir į paskirties vietą jos būtų atvežtos tinkamos kokybės.

 

III. Klasifikacija

 

6. Saldžiosios paprikos klasifikuojamos taip:

6.1. pirma klasė: geros kokybės, subrendusios, veislei ir/arba prekiniam tipui būdingo išsivystymo, formos bei spalvos (priklausomai nuo sunokimo laipsnio), tvirtos, beveik nedėmėtos, vaiskočiai gali būti truputį pažeisti ar nupjauti, bet su sveikomis taurelėmis;

6.2. antra klasė: neatitinkančios pirmai klasei keliamų reikalavimų, tačiau atitinkančios 4 ir 5 punktuose nurodytus minimalius kokybės reikalavimus. Leistini šie defektai, jeigu jie nekenkia daržovių kokybei, išsilaikymui bei pakuotės turiniui:

6.2.1. formos ir išsivystymo defektai;

6.2.2. saulės nudegimai ar nedidelės užgijusios žaizdos (pailgos formos defektai ne ilgesni kaip 2 cm, o visi kiti pažeidimai ne didesni kaip 1 cm2 bendro ploto);

6.2.3. ne ilgesni kaip 3 cm smulkūs sausi paviršiniai odelės įtrūkimai.

Šios klasės saldžiosios paprikos gali būti mažesnio tvirtumo, bet neapvytusios, vaiskočiai gali būti pažeisti arba nupjauti.

 

IV. DYDŽIo reikalavimai

 

7. Saldžiųjų paprikų dydis nustatomas pagal jų viršutinės (plačiausios) dalies skersmenį. Plokščiųjų (pomidorinių) paprikų dydis nustatomas pagal maksimalų skersmenį vidurinėje daržovės dalyje.

8. Pagal dydį rūšiuojamų saldžiųjų paprikų dydžio skirtumas (tarp mažiausios ir didžiausios daržovės) pakuotėje neturi viršyti 20 mm.

9. Saldžiųjų paprikų minimalūs skersmenys:

9.1. pailgųjų (smailėjančių) – 20 mm;

9.2. kvadratinių (bukųjų) bei kvadratinių smailėjančių (su užlenktomis viršūnėlėmis) – 40 mm;

9.3. plokščiųjų (pomidorinių) – 55 mm.

10. Antros klasės saldžiųjų paprikų nebūtina rūšiuoti pagal dydį, jeigu jos atitinka minimalaus dydžio reikalavimus.

11. Dydžio reikalavimai netaikomi „mini“ saldžiosioms paprikoms bei vidutinio ilgio plonomis ankštimis („Peperoncini“ tipo) paprikoms, išaugintomis iš tam tikrų Capsicum annum L. var. longum veislių. Pastarosios turi būti ilgesnės kaip 5 cm.

„Mini“ daržovės yra išaugintos naudojant specialias agrotechnikos priemones arba iš specialiai tam tikslui išvestų miniatiūrinių veislių. „Mini“ daržovėmis nelaikomos kitų (ne miniatiūrinių) veislių paprikos, kurios nepakankamai išsivysčiusios ar neužaugusios iki tinkamo dydžio. Visi kiti kokybės reikalavimai „mini“ saldžiosioms paprikoms yra būtini.

 

V. LEISTINI NUKRYPIMAI

 

12. Pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti tam tikras kiekis saldžiųjų paprikų, neatitinkančių klasei nustatytų kokybės ir dydžio reikalavimų.

13. Leistini kokybės nukrypimai:

13.1. pirmos klasės saldžiųjų paprikų pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti ne daugiau kaip 10% visų daržovių (kiekio ar svorio), kurios neatitinka šios klasės reikalavimų, bet atitinka antros klasės reikalavimus arba neviršija antrai klasei leistinų nukrypimų;

13.2. antros klasės saldžiųjų paprikų pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti ne daugiau kaip 10% visų daržovių (kiekio ar svorio), kurios neatitinka nei šios klasės, nei minimalių reikalavimų, jeigu jos nepradėjusios pūti ar kitaip netinkamos vartoti.

14. Leistini dydžio nukrypimai:

14.1. pirmos klasės pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti ne daugiau kaip 10% visų saldžiųjų paprikų (kiekio ar svorio), kurių skersmuo ne daugiau kaip 5 mm didesnis ar mažesnis už nurodytą ant pakuotės arba bendrojoje pakuotėje dydį, tame tarpe daržovių, mažesnių už nustatytą minimalų dydį, negali būti daugiau kaip 5%;

14.2. antros klasės:

14.2.1. pagal dydį surūšiuotų saldžiųjų paprikų pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti ne daugiau kaip 10% visų daržovių (kiekio ar svorio), kurių skersmuo ne daugiau kaip 5 mm didesnis ar mažesnis už nurodytą ant pakuotės dydį, tame tarpe daržovių, mažesnių už nustatytą minimalų dydį, negali būti daugiau kaip 5%;

14.2.2. pagal dydį nerūšiuotų saldžiųjų paprikų pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti ne daugiau kaip 5% visų daržovių (kiekio arba svorio), kurių skersmuo ne daugiau kaip 5 mm yra mažesnis už nustatytą minimalų dydį.

 

VI. PAKAVIMO reikalavimai

 

15. Kiekvienoje pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje turi būti tik tos pačios kilmės, veislės ar prekinio tipo, kokybės bei dydžio (jei rūšiuojama pagal dydį) saldžiosios paprikos.

16. Pirmos klasės saldžiosios paprikos turi būti vienodos spalvos ir vienodai sunokusios.

17. Skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų mišinys leistinas tuo atveju, jeigu jų kilmė, prekinis tipas, kokybė ir dydis (jei skirstoma pagal dydį) yra vienodi ir kiekvienos spalvos daržovių skaičius yra vienodas.

18. Saldžiosioms paprikoms, supakuotoms į ne didesnes kaip 1 kg pakuotes, keliami tik kilmės ir kokybės vienodumo reikalavimai. Jeigu prekiaujama skirtingų spalvų daržovėmis, kilmės vienodumas nebūtinas.

19. Pailgosios paprikos turi būti panašaus ilgio, jeigu jos rūšiuojamos pagal dydį.

20. „Mini“ saldžiosios paprikos turi būti vienodo dydžio. Jos gali būti pateiktos mišiniuose su skirtingos kilmės bei tipų „mini“ paprikomis.

21. Matomoji pakuotės dalis turi atitikti visą jos turinį.

22. Saldžiosios paprikos turi būti supakuotos taip, kad būtų tinkamai apsaugotos.

23. Pakuotės viduje naudojamos pakavimo medžiagos turi būti naujos, švarios, neturinčios neigiamos įtakos daržovių kokybei.

24. Prekinius skirtukus leidžiama naudoti tuo atveju, jeigu jų spausdinimui arba klijavimui naudojami popierius, dažai arba klijai atitinka higienos normų reikalavimus.

25. Pakuotėje neturi būti jokių priemaišų.

 

VII. ŽENKLINIMO REIKALAVIMAI

 

26. Ženklinama pagal Lietuvos Respublikoje galiojančias prekių ženklinimo taisykles (Žin., 1998, Nr. 38-1024). Be to, ant saldžiųjų paprikų pakuotės arba bendrosios pakuotės toje pačioje pusėje turi būti įskaitomi, lengvai nenutrinami ir matomi įrašai, kuriuose nurodoma:

26.1. pakuotojo ir/ar siuntėjo pavadinimas (pavardė) ir adresas arba oficialiai suteiktas ar pripažintas identifikacinis kodas su nuoroda „pakuotojas“ ir/ar „siuntėjas“ (arba atitinkamu sutrumpinimu);

26.2. produkcijos pavadinimas: „saldžiosios paprikos“, spalva ar keletas spalvų, jei tara nepermatoma;

26.3. prekinis tipas („pailgosios“, „kvadratinės bukosios“, „kvadratinės smailėjančios“, „plokščiosios“) arba veislės pavadinimas, jeigu tara nepermatoma;

26.4. kilmės šalis ar kelios šalys ir, pasirinktinai, rajonas arba nacionalinis, regiono ar vietos ženklas (eksportuojamai ir importuojamai produkcijai);

26.5. kokybės klasė;

26.6. dydis (jei rūšiuojama pagal dydį), nurodant mažiausios ir didžiausios daržovių skersmenis, arba pažymėti „pagal dydį nerūšiuota“;

26.7. jeigu prekiaujama miniatiūrinėmis paprikomis, užrašoma „mini saldžiosios paprikos“, „baby saldžiosios paprikos“ ar koks nors kitas, mažiems produktams įvardyti vartojamas sinonimas. Jeigu vienoje pakuotėje pateikiamas mažų daržovių mišinys, tada surašomi visų veislių pavadinimai ir jų kilmė;

26.8. neto svoris arba vienetų skaičius.

27. Jei tara daugkartinio naudojimo, 26 punkte nurodyta informacija gali būti pateikiama kortelėje, įdėtoje matomoje vietoje taros viduje.

28. Prekiaujant nesupakuotomis daržovėmis kortelė su 26 punkte nurodyta informacija pateikiama pirkėjams matomoje vietoje šalia saldžiųjų paprikų.

 

SUDERINTA

SUDERINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos

Valstybinės augalų apsaugos tarnybos

direktoriaus pavaduotojas

viršininkas

Jonas Burokas

Edmundas Morkevičius

2001 m. rugpjūčio 24 d.

2001 m. rugpjūčio 23 d.

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2001 m. rugpjūčio 28 d.

įsakymu Nr. 296

 

privalomIEJI persikų ir nektarinų kokybės reikalavimai

 

Privalomieji persikų ir nektarinų kokybės reikalavimai parengti remiantis:

Europos Komisijos 1999 m. lapkričio 3 d. reglamentu 2335/1999/EEC, nustatančiu persikų ir nektarinų kokybės reikalavimus;

Europos Tarybos 1996 m. spalio 28 d. reglamentu 2200/96/EC dėl vaisių ir daržovių bendrosios rinkos organizavimo.

 

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

 

1. Šie privalomieji kokybės reikalavimai taikomi į rinką tiekiamiems kultūrinių veislių persikams ir nektarinams bei kitiems panašiems vaisiams, kilusiems iš Prunus persica Sieb. ir Zucc. rūšių, su atsiskiriančiu ar neatsiskiriančiu kauliuku, lygiu ar šiurkščiu paviršiumi, klasifikuojamiems Kombinuotosios prekių nomenklatūros pozicijoje 0809 30.

2. Šie privalomieji kokybės reikalavimai netaikomi pramoniniam perdirbimui skirtiems persikams ir nektarinams, jei vaisių kokybę liudijančiuose dokumentuose yra žyma „Perdirbti“.

 

II. MINIMALŪS KOKYBĖS REIKALAVIMAI

 

3. Visi persikai ir nektarinai, be kiekvienai klasei nustatytų reikalavimų ir V skyriuje nurodytų leistinų nukrypimų, turi būti sveiki, nepažeisti, švarūs, be priemaišų, be kenkėjų ir nepažeisti kenkėjų, sausi, be pašalinio kvapo ir skonio.

4. Persikai ir nektarinai turi būti nepažeisti skinant bei subrendę ir sunokę taip, kad nenukentėtų transportuojant bei ruošiant prekybai ir į paskirties vietą būtų atvežti tinkamos kokybės.

 

III. KLASIFIKAVIMAS

 

5. Pagal kokybę persikai ir nektarinai klasifikuojami taip:

5.1. ekstra klasė: turi būti aukščiausios kokybės, auginimo vietovei būdingų veislės požymių (spalvos, formos ir išvaizdos), be defektų, išskyrus labai mažus defektus, kurie nekenkia vaisiaus išvaizdai, kokybei, išsilaikymui bei pakuotės turiniui;

5.2. pirma klasė: turi būti geros kokybės, būdingų auginimo vietovei veislės požymių, sveiku minkštimu. Vaisiai negali būti suskilę vaiskočių prisisegimo vietoje. Galimi nedideli formos, spalvos ir brandos pokyčiai. Leistini smulkūs odelės defektai, kurie nekenkia vaisių išvaizdai, kokybei, išsilaikymui ir pakuotės turiniui, tačiau pailgos formos defektai negali būti ilgesni kaip 1 cm, o visi kiti – ne didesni kaip 0,5 cm2 ploto;

5.3. antra klasė: neatitinka aukštesnių klasių reikalavimų, tačiau atitinka 3 ir 4 punktuose nurodytus minimalius kokybės reikalavimus. Minkštimas turi būti be žymių defektų. Gali būti šiek tiek vaisių, kurie suskilę vaiskočio prisisegimo vietoje, bet neviršijant 12.2 punkte nustatyto kiekio. Leistini odelės defektai (ne ilgesni kaip 2 cm pailgos formos ir ne didesni kaip 1,5 cm2 kitokių formų), jeigu jie nekenkia vaisių kokybei, išsilaikymui ir pakuotės turiniui.

 

IV. DYDŽIO reikalavimai

 

6. Persikų ir nektarinų dydis nustatomas pagal maksimalų skersmenį vidurinėje vaisiaus dalyje arba pagal vaisiaus apimtį.

7. Visų klasių persikai ir nektarinai turi būti surūšiuoti pagal dydį.

8. Kiekvienoje pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje persikai ir nektarinai turi būti surūšiuoti pagal šiuos dydžio intervalus:

 

Skersmuo, mm

 

Dydis (kodas)

Apimtis, cm

90 ir daugiau

AAAA

28 ir daugiau

nuo 80, bet mažesni kaip 90

AAA

nuo 25, bet mažesni kaip 28

nuo 73, bet mažesni kaip 80

AA

nuo 23, bet mažesni kaip 25

nuo 67, bet mažesni kaip 73

A

nuo 21, bet mažesni kaip 23

nuo 61, bet mažesni kaip 67

B

nuo 19, bet mažesni kaip 21

nuo 56, bet mažesni kaip 61

C

nuo 17,5 bet mažesni kaip 19

nuo 51, bet mažesni kaip 56

D

nuo 16, bet mažesni kaip 17,5

 

9. Ekstra klasės vaisiai turi būti ne mažesnės kaip 17,5 cm apimties arba ne mažesnio kaip 56 mm skersmens.

10. Nuo liepos 1 d. iki spalio 31 d. neleidžiama prekiauti D dydžio (nuo 51 mm, bet mažesnio kaip 56 mm skersmens, arba nuo 16 cm, bet mažesnės kaip 17,5 cm apimties) vaisiais pagal vartojimo pirkimo-pardavimo sutartį. Ši nuostata pradedama taikyti nuo 2002 m. liepos 1 d.

 

V. LEISTINI NUKRYPIMAI

 

11. Pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti tam tikras kiekis persikų ar nektarinų, neatitinkančių nurodytos klasės kokybės ir dydžio reikalavimų.

12. Leistini kokybės nukrypimai:

12.1. ekstra klasės pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti ne daugiau kaip 5% viso kiekio arba svorio persikų ar nektarinų, kurie neatitinka šios klasės reikalavimų, bet atitinka pirmos klasės reikalavimus arba bent jau neviršija pirmai klasei leistinų nukrypimų;

12.2. pirmos klasės pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti ne daugiau kaip 10% viso kiekio arba svorio persikų ar nektarinų, kurie neatitinka šios klasės reikalavimų, bet atitinka antros klasės reikalavimus arba bent jau neviršija antrai klasei leistinų nukrypimų;

12.3. antros klasės pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje gali būti ne daugiau kaip 10% viso kiekio arba svorio persikų ar nektarinų, kurie neatitinka nei šios klasės, nei minimalių kokybės reikalavimų, jeigu jie nepradėję pūti, nesudaužyti ar dėl kitų priežasčių netinkami vartoti.

13. Leistini dydžio nukrypimai: kiekvienoje visų klasių persikų ar nektarinų pakuotėje gali būti 10% viso kiekio arba svorio persikų ar nektarinų, kurie 1 cm pagal apimtį arba 3 mm pagal skersmenį mažesni ar didesni už nurodytą ant pakuotės dydį. Mažiausio intervalo vaisiai negali būti daugiau kaip 6 mm (pagal apimtį) arba 2 mm (pagal skersmenį) mažesni už nustatytą minimalų dydį.

 

VI. PAKAVIMO reikalavimai

 

14. Pakuotėje arba bendrojoje pakuotėje turi būti tos pačios kilmės, veislės, kokybės klasės, sunokimo bei to paties dydžio intervalo vaisiai.

15. Ekstra klasės persikai ir nektarinai turi būti vienodos spalvos.

16. Matomoji kiekvienos pakuotės arba bendrosios pakuotės dalis turi atitikti visą jos turinį.

17. Persikai ir nektarinai pakuojami taip:

17.1. mažose pakuotėse;

17.2. ekstra klasės persikai ir nektarinai pakuojami vienu sluoksniu taip, kad vaisiai būtų atskirti ir nesiliestų tarpusavyje;

17.3. pirmos ir antros klasių persikai ir nektarinai pakuojami vienu, dviem, bet ne daugiau kaip keturiais sluoksniais taip, kad skirtingų sluoksnių vaisiai nesiliestų tarpusavyje.

18. Persikai ir nektarinai turi būti supakuoti taip, kad būtų tinkamai apsaugoti.

19. Pakuotės viduje naudojamos medžiagos turi būti naujos, švarios ir neturinčios neigiamos įtakos vaisių kokybei.

20. Prekinius skirtukus leidžiama naudoti tuo atveju, jeigu jų spausdinimui arba klijavimui naudojami popierius, dažai arba klijai atitinka higienos normų reikalavimus.

21. Pakuotėje negali būti jokių priemaišų.

 

VII. ŽENKLINIMO REIKALAVIMAI

 

22. Ženklinama pagal Lietuvos Respublikoje galiojančias prekių ženklinimo taisykles (Žin., 1998, Nr. 38-1024). Be to, ant kiekvienos persikų ar nektarinų pakuotės ir/ar bendrosios pakuotės toje pačioje pusėje turi būti įskaitomi, lengvai nenutrinami ir matomi įrašai, kuriuose nurodoma:

22.1. pakuotojo ir/arba siuntėjo pavadinimas (pavardė) ir adresas arba oficialiai suteiktas ar pripažintas identifikacinis kodas su nuoroda „pakuotojas“ ir/ar „siuntėjas“ (arba atitinkamu sutrumpinimu);

22.2. produkcijos pavadinimas: „persikai“ arba „nektarinai“, jei tara nepermatoma;

22.3. veislės pavadinimas ekstra ir pirmos klasės vaisiams;

22.4. kilmės šalis arba auginimo rajonas;

22.5. kokybės klasė;

22.6. dydis, nurodant minimalų ir maksimalų skersmenį ar apimtį arba dydžio kodą pagal IV skyriaus lentelę;

22.7. vienetų skaičius (pasirinktinai);

22.8. visų klasių vaisiams minimalus cukraus kiekis, išreikštas Brikso laipsniais, nustatytas refraktometru (pasirinktinai);

22.9. visų klasių vaisiams maksimalus tvirtumas kg/0,5 cm2, nustatytas penetrometru (pasirinktinai).

23. Parduodant nesupakuotus vaisius, kortelė su 22 punkte nurodyta informacija padedama pirkėjams matomoje vietoje šalia persikų ir nektarinų.

 

SUDERINTA

SUDERINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos

Valstybinės augalų apsaugos tarnybos

direktoriaus pavaduotojas

viršininkas

Jonas Burokas

Edmundas Morkevičius

2001 m. rugpjūčio 24 d.

2001 m. rugpjūčio 23 d.

______________