LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

DĖL ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠO

 

2001 m. rugpjūčio 22 d. Nr. 350

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1999 m. spalio 8 d. nutarimu Nr. 1132 patvirtintos Maisto prekių įvežimo į Lietuvos Respubliką ir jų nekenksmingumo bei kokybės kontrolės tvarkos (Žin., 1999, Nr. 85-2547; 2001, Nr. 61-2190) 2 punktu:

1. Tvirtinu Įvežamų į Lietuvos Respubliką maisto prekių, kurias tikrina maisto kontrolės įstaigos, sąrašą (pridedama).

2. Nustatau, kad šis įsakymas įsigalioja nuo 2001 m. rugsėjo 1 d.

3. Pavedu įsakymo vykdymo kontrolę Pasienio ir transporto valstybinei veterinarijos tarnybai.

 

 

 

Direktoriaus pavaduotojas,

l. E. direktoriaus pareigas                                              Konstantinas Gedrimas


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2001 m. rugpjūčio 22 d.

įsakymu Nr. 350

 

ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA

MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠAS

 

Eilės

numeris

Kombinuotosios prekių nomenklatūros skirsniai

Prekių kodai pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą

Kontroliuojančios institucijos

Prekėms būtini dokumentai

Pastabos

1

2

3

4

5

6

1

2. Mėsa ir valgomieji

02.01 – 02.08

MV

2; 4; 7; 8; 9; 10

G

 

mėsos subproduktai

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

0206.10.10.0; 0206.22.00.1;

 

 

 

 

 

0206.29.10; 0206.30.20.1;

 

 

 

 

 

0206.30.30.1; 0206.30.80.1;

 

 

 

 

 

0206.41.20.1; 0206.41.80.1;

 

 

 

 

 

0206.49.20.1; 0206.49.80.1;

 

 

 

 

 

0206.80.10.0; 0206.90.10.0)

 

 

 

 

 

0209.00.11.9; 0209.00.19.0;

MV

2; 4; 7; 8; 10

G

 

 

0209.00.30.9; 0209.00.90.9;

 

 

 

 

 

0209.00.11.1; 0209.00.30.1;

MV

2; 4; 7; 8; 9; 10

G

 

 

0209.00.90.1

 

 

 

 

 

02.10

MV

2; 4; 7; 8; 10

G

2

3. Žuvys ir vėžiagy-

03.01 – 03.04

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

viai, moliuskai ir kiti

(išskyrus klasifikuojamas šioje

-

-

-

 

vandens bestuburiai

pozicijoje:

 

 

 

 

 

ex03.01 (skirtos ne maistui))

 

 

 

 

 

03.05

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

0306.21.00.9; 0306.22.91.9;

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

0306.22.99.9; 0306.23.10.9;

 

 

 

 

 

0306.23.39.9; 0306.23.90.9;

 

 

 

 

 

0306.24.10.9; 0306.24.30.9;

 

 

 

 

 

0306.24.90.9; 0306.29.10.9;

 

 

 

 

 

0306.29.30.9; 0306.29.90.9

 

 

 

 

 

0306.11 – 0306.19;

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

 

ex0306.21.00.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0306.21.00.3;

 

 

 

 

 

ex0306.22.10.0 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0306.22.91.1; 0306.22.99.1;

 

 

 

 

 

ex0306.23.10.1 (skirtos maistui);

 

 

 

 

 

0306.23.10.3; 0306.23.31;

 

 

 

 

 

ex0306.23.39.1 (skirtos maistui);

 

 

 

 

 

ex0306.23.90.1 (skirtos maistui);

 

 

 

 

 

0306.23.90.3;

 

 

 

 

 

ex0306.24.10.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0306.24.10.3;

 

 

 

 

 

ex0306.24.30.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0306.24.30.3;

 

 

 

 

 

ex0306.24.90.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0306.24.90.3;

 

 

 

 

 

ex0306.29.10.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0306.29.10.3;

 

 

 

 

 

ex0306.29.30.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0306.29.30.3;

 

 

 

 

 

ex0306.29.90.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0306.29.90.3

 

 

 

 

 

0307.10.90.9; 0307.29.90.9;

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

0307.39.10.9; 0307.39.90.9;

 

 

 

 

 

0307.49.71.0; 0307.49.91.0;

 

 

 

 

 

0307.49.99.0; 0307.59.90.0;

 

 

 

 

 

0307.60.00.9; 0307.99.90.0

 

 

 

 

 

0307.10.10.0 (skirtos maistui);

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

 

ex0307.10.90.1 (skirtos maistui);

 

 

 

 

 

0307.10.90.3;

 

 

 

 

 

ex0307.21.00.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0307.21.00.9; 0307.29.10.0;

 

 

 

 

 

0307.29.90.1;

 

 

 

 

 

ex0307.31.10.1 (skirtos maistui);

 

 

 

 

 

0307.31.10.9;

 

 

 

 

 

ex0307.31.90.1 (skirtos maistui);

 

 

 

 

 

0307.31.90.9; 0307.39.10.1;

 

 

 

 

 

0307.39.90.1;

 

 

 

 

 

ex0307.41.10.1 (skirtos maistui);

 

 

 

 

 

0307.41.10.9;

 

 

 

 

 

ex0307.41.91.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0307.41.91.9;

 

 

 

 

 

ex0307.41.99.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0307.41.99.9;

 

 

 

 

 

 

0307.49.01.0;

 

 

 

 

 

0307.49.11.0; 0307.49.18.0;

 

 

 

 

 

0307.49.31.0; 0307.49.33.0;

 

 

 

 

 

0307.49.35.0; 0307.49.38.0;

 

 

 

 

 

0307.49.51.0; 0307.49.59.0;

 

 

 

 

 

ex0307.51.00.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0307.51.00.9;

 

 

 

 

 

0307.59.10.0;

 

 

 

 

 

ex0307.60.00.1 (skirtos maistui);

 

 

 

 

 

0307.60.00.3;

 

 

 

 

 

ex0307.91.00.1 (skirti maistui);

 

 

 

 

 

0307.91.00.9; 0307.99.11.0;

 

 

 

 

 

0307.99.13.0; 0307.99.15.0;

 

 

 

 

 

0307.99.18.0

 

 

 

3

4¹. Pienas ir pieno

04.01 – 04.06

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

produktai; paukščių

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

2; 4; 5; 7; 9; 10

G; Pr

 

kiaušiniai; natūralus

subpozicijoje:

 

 

 

 

medus; gyvūninės

0402.29.11.0)

 

 

 

 

kilmės maisto pro-

0407.00 – 0410.00.00.0

MV

2; 4; 7; 10

G

 

duktai, nenurodyti

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

kitoje vietoje

subpozicijose:

 

 

 

 

 

0407.00.11.0; 0407.00.19.0;

 

 

 

 

 

0408.11.20.0; 0408.19.20.0;

 

 

 

 

 

0408.91.20.0; 0408.99.20.0)

 

 

 

4

5. Gyvūninės kilmės

0504.00.00.1

MV

2; 7; 9; 10

G

 

produktai, nenuro-

0504.00.00.9

MV

2; 7; 10

G

 

dyti kitoje vietoje

 

 

 

 

5

7. Valgomosios dar-

07.01

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11;

N; a

 

žovės ir kai kurie

(išskyrus klasifikuojamas šioje

-

-

-

 

šakniavaisiai bei

subpozicijoje:

 

 

 

 

gumbavaisiai

0701.10.00.0)

 

 

 

 

 

0702.00.00 – 07.03

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; a; K

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

-

-

-

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

0703.10.11.0)

 

 

 

 

 

07.04 – 07.05

MV; F

1; 3; 4; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

07.06

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

0706.10.00.0)

 

 

 

 

 

0707.00

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

07.08 – 07.09

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

0708.10.00.0; 0708.20.00.0;

 

 

 

 

 

0709.10.00.0; 0709.20.00.0;

 

 

 

 

 

0709.30.00.0; 0709.40.00.0;

 

 

 

 

 

0709.60.10.0; 0709.70.00.0;

 

 

 

 

 

ex0709.90.90.0 (cukinijos))

 

 

 

 

 

07.10

MV

1; 4; 9

N

 

 

07.11

MV; F

1; 3; 4; 9; 11

N; A

 

 

07.12

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje

-

-

-

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

0712.90.11.0)

 

 

 

 

 

07.13

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šiose

-

-

-

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

0713.10.10.0; 0713.33.10.0;

 

 

 

 

 

0713.90.10.0)

 

 

 

 

 

07.14

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

0714.10.91.0; 0714.20.10.0;

 

 

 

 

 

0714.20.90.1; 0714.90.11.0;

 

 

 

 

 

ex0714.10.99.0 (švieži, šaldyti, užšaldyti);

 

 

 

 

 

ex0714.90.19.0 (švieži, šaldyti, užšaldyti);

 

 

 

 

 

ex0714.90.90.0 (švieži, šaldyti, užšaldyti))

 

 

 

6

8. Valgomieji vaisiai

08.01 – 08.02

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

0803.00.11.0;

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

0803.00.19.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

0803.00.90.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

08.04

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

 

 

 

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

ex0804.10.00.0 (šviežios); 0804.20.10.0;

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

ex0804.30.00.0 (švieži);

 

 

 

 

 

ex0804.40.00.0 (šviežios);

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

 

ex0804.50.00.0 (švieži))

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

0805.10.80.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 11; 12

N; A; K

 

 

0805.10.10.0 – 0805.10.50.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

0805.20; 0805.30

MV; F

1; 3; 4; 6; 11; 12

N; A; K

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

ex0805.20 (švieži);

 

 

 

 

 

ex0805.30 (šviežios))

 

 

 

 

 

0805.40.00.0; 0805.90.00.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

ex0805.40.00.0 (švieži);

 

 

 

 

 

ex0805.90.00.0 (švieži))

 

 

 

 

 

0806.10.10.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

0806.10.90.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

0806.20

MV; F

1; 3; 4; 6; 11; 12

N; A; K

 

 

0807.11.00.0 – 0807.19.00.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

0807.20.00.0

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

08.08

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

0808.10.20; 0808.10.50;

 

 

 

 

 

0808.10.90; 0808.20.50)

 

 

 

 

 

0809.10.00.0 – 0809.40

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

08.10

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

MV; F

1; 3; 4; 6; 9; 11; 12

N; A; K

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

0810.10.00; 0810.50.00.0)

 

 

 

 

 

08.11

MV

1; 4; 9

N

 

 

08.12

MV

1; 4

N

 

 

08.13

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

 

0814.00.00

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje

MV

1; 4; 9

N

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

ex0814.00.00 (šviežios, užšaldytos))

 

 

 

7

9¹. Kava, arbata, matė

09.01 – 0903.00.00.0

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

ir prieskoniai

(išskyrus klasifikuojamas šioje

-

-

-

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

0901.90.10.0)

 

 

 

 

 

09.04 – 09.08;

MV

1; 4

N

 

 

09.09;

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

09.10

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

8

10. Javai

10.01 – 10.08

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

1001.90.10.0; 1001.90.91.0;

 

 

 

 

 

1003.00.10.0; 1005.10;

 

 

 

 

 

1006. 10.10.0; 1007.00.10.0;

 

 

 

 

 

1008.30.00.0;

 

 

 

 

 

ex10.01 – ex10.08 (skirti pašarams))

-

-

 

9

11¹. Malybos produk-

1101.00 – 11.04

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

cija; salyklas; krakmo-

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

las; inulinas; kviečių

pozicijose bei subpozicijose:

 

 

 

 

glitimas

ex1101.00 – ex11.04 (skirti pašarams))

 

 

 

 

 

11.05

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

-

-

-

 

 

pozicijoje:

 

 

 

 

 

ex11.05 (skirti pašarams))

 

 

 

 

 

11.06 – 11.07

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

 

 

 

 

 

pozicijose bei subpozicijoje:

 

 

 

 

 

1107.20.00;

MV

1; 4

N

 

 

ex11.06 – ex11.07 (skirti pašarams))

-

-

-

 

 

11.08

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

-

-

-

 

 

pozicijoje:

 

 

 

 

 

ex11.08 (skirti pašarams arba naudoti

 

 

 

 

 

technikoje ar pramonėje, išskyrus maisto

 

 

 

 

 

produktų gamybą))

 

 

 

 

 

1109.00.00.0

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

-

-

-

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

ex1109.00.00.0 (skirti pašarams))

 

 

 

 

10

12. Aliejinių kultūrų

sėklos ir vaisiai; įvai-

rūs grūdai, sėklos

ir vaisiai; augalai,

naudojami pramonė-

je ir medicinoje;

šiaudai ir pašarai

1201.00 – 12.02

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

-

-

 

 

pozicijoje bei subpozicijose:

 

 

 

 

1201.00.10.0; 1202.10.10.0;

 

 

 

 

ex1201.00 – ex12.02 (skirti pašarams))

-

-

-

 

1203.00.00.0

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

1204.00 – 12.07

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

 

 

 

subpozicijose

 

 

 

 

 

1204.00.10.0; 1205.00.10.0;

 

 

 

 

 

1206.00.10.0; 1207.10.10.0;

 

 

 

 

 

1207.20.10.0; 1207.30.10.0;

 

 

 

 

 

1207.40.10.0; 1207.50.10.0;

 

 

 

 

 

1207.60.10.0; 1207.91.10.0;

 

 

 

 

 

1207.92.10.0; 1207.99.10.0;

 

 

 

 

 

ex1204.00 – ex12.07 (skirti pašarams)

-

-

-

 

 

12.08

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

-

-

-

 

 

pozicijoje:

 

 

 

 

 

ex12.08 (skirti pašarams))

 

 

 

 

 

12.10

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

 

12.12

MV; F

1; 3; 4; 6; 11

N; A

11

13¹. Šelakas; lipai,

ex1301.20.00.0 (maisto produktas)

MV

1; 4

N

 

dervos ir kiti augalų

1302.13.00.0; 1302.19.30

MV

1; 4

N

 

syvai bei ekstraktai

ex1302.20 (maisto produktas)

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

 

pozicijoje:

 

 

 

 

 

ex1302.20 (maisto priedai))

 

 

 

 

 

ex1302.31.00.0 (maisto priedai)

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

 

ex1302.32 (maisto priedai)

MV

1; 4; 5

N; Pr

12

15¹. Gyvūniniai arba

1501.00 – 1502.00

MV

2; 4; 7; 10

G

 

augaliniai riebalai ir

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

aliejus bei jų skilimo

subpozicijose:

 

 

 

 

produktai; paruošti

1501.00.11.0; 1502.00.10.0)

 

 

 

 

maistiniai riebalai;

1503.00.19.0; 1503.00.90.0

MV

2; 4; 7; 10

G

 

gyvūninis arba auga-

15.07 – 15.15

MV

1; 4

N

 

linis vaškas

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

1507.10.10.0; 1507.90.10.0;

 

 

 

 

 

1508.10.10.0; 1508.90.10.0;

 

 

 

 

 

1511.10.10.0; 1511.90.91.0;

 

 

 

 

 

1512.11.10.0; 1512.19.10.0;

 

 

 

 

 

1512.19.91.1; 1512.19.99.1;

 

 

 

 

 

1512.21.10.0; 1512.29.10.0;

 

 

 

 

 

1513.11.10.0; 1513.19.30.0;

 

 

 

 

 

1513.21.11.0; 1513.21.19.0;

 

 

 

 

 

1513.29.30.0; 1514.10.10.0;

 

 

 

 

 

1514.90.10.0; 1515.19.10.0;

 

 

 

 

 

1515.21.10.0; 1515.29.10.0;

 

 

 

 

 

1515.30.10.0; 1515.50.11.0;

 

 

 

 

 

1515.50.91.0; 1515.90.21.0;

 

 

 

 

 

1515.90.31.0; 1515.90.40.0;

 

 

 

 

 

1515.90.59.1; 1515.90.60.0;

 

 

 

 

 

1515.90.99.1)

 

 

 

 

 

1516.10

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

1516.20

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

1516.20.10.0; 1516.20.95.0)

 

 

 

 

 

15.17

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

 

 

 

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

1517.90.91;

MV

1; 4

N

 

 

1517.90.99.3)

-

-

-

13

16¹. Gaminiai iš mė-

1601.00 – 16.02

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

sos, žuvies arba

1603.00 – 16.05

MV

2; 4; 7; 10

G

 

vėžiagyvių, moliuskų

 

 

 

 

 

arba kitų vandens

 

 

 

 

 

bestuburių

 

 

 

 

14

17¹. Cukrūs ir kondi-

17.01

MV

1; 4

N

 

terijos gaminiai iš

(išskyrus klasifikuojamas šiose

-

-

-

 

cukraus

subpozicijose:

 

 

 

 

 

ex1701.99.10 (cheminiai reagentai);

 

 

 

 

 

ex1701.99.90.0 (cheminiai reagentai))

 

 

 

 

 

17.02

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

 

ex1702.11.00.0 (cheminiai reagentai);

 

 

 

 

 

ex1702.30.51.0 (cheminiai reagentai);

 

 

 

 

 

ex1702.50.00.0 (cheminiai reagentai);

 

 

 

 

 

ex1702.90.10.0 (cheminiai reagentai))

 

 

 

 

 

17.03

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje

-

-

-

 

 

pozicijoje:

 

 

 

 

 

ex17.03 (skirta pašarams))

 

 

 

 

 

17.04

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

 

 

 

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

1704.90.55.1; 1704.90.81.1;

-

-

-

 

 

ex1704.90.55.9; ex1704.90.81.9

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

 

(specialios paskirties maisto produktai))

 

 

 

15

18¹. Kakava ir gami-

1801.00.00.0;.

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

niai iš kakavos

18.03 – 1805.00.00.0

MV

1; 4

N

 

 

18.06

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

1806.31.00.2; 1806.31.00.3;

 

 

 

 

 

1806.32.90.2; 1806.32.90.3;

 

 

 

 

 

1806.90.60.1; 1806.90.60.2;

 

 

 

 

 

1806.90.60.3; 1806.90.60.4;

 

 

 

 

 

ex1806.90.70.6 (kondensuotas pienas su

 

 

 

 

 

kakava))

 

 

 

16

19¹. Gaminiai iš javų,

19.01

MV

1; 4

N

 

miltų, krakmolo ar-

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

ba pieno; miltiniai

subpozicijoje:

 

 

 

 

konditerijos gaminiai

1901.10.00.0)

 

 

 

 

 

19.02

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

pozicijoje:

 

 

 

 

 

ex19.02 (su mėsa, žuvimi, kitais vandens

 

 

 

 

 

gyvūnų produktais, kiaušinių, pieno

 

 

 

 

 

produktais))

 

 

 

 

 

19.03 – 19.04

MV

1; 4

N

 

 

19.05

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

1; 4; 9

N

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

1905.90.30.0)

 

 

 

17

20¹. Produktai iš

20.01 – 20.02

MV

1; 4

N

 

daržovių, vaisių,

20.03

MV; F

1; 3; 4; 11

N; A

 

riešutų arba kitų

20.04

MV

1; 4

N

 

augalų dalių

20.05

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

ex2005.10.00.0

 

 

 

 

 

(specialios paskirties maisto produktai))

 

 

 

 

 

2006.00

MV

1; 4

N

 

 

20.07

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

ex2007.10

 

 

 

 

 

(specialios paskirties maisto produktai))

 

 

 

 

 

20.08

MV

1; 4

N

 

 

20.09

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamas šioje

MV

1*; 4

N

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

2009.60)

 

 

 

18

21¹. Įvairūs maisto

21.01

MV

1; 4

N

 

produktai

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

ex2101.12.92 (kondensuotas pienas su

 

 

 

 

 

kava))

 

 

 

 

 

21.02

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

-

-

-

 

 

subpozicijose:

 

 

 

 

 

ex2102.20.19.0 (skirtos pašarams);

 

 

 

 

 

ex2102.20.90.0 (skirtos pašarams))

 

 

 

 

 

21.03

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

2103.90.90.1)

 

 

 

 

 

21.04

MV

1; 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

ex21.04 (su mėsa ar žuvimi))

 

 

 

 

 

2105.00.10.0;

MV

1; 4; 9

N

 

 

 

2105.00.91.0; 2105.00.99.0

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

 

21.06

MV

1, 4

N

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šiose

 

 

 

 

 

pozicijose bei subpozicijose:

 

 

 

 

 

2106.10.20.2; 2106.10.80.2;

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

 

2106.90.92.2; 2106.90.98.2;

 

 

 

 

 

2106.90.10.0;

MV

2; 4; 7; 9; 10

G

 

 

2106.10.20.1; 2106.10.80.1;

-

-

-

 

 

2106.90.92.1; 2106.90.98.1;

 

 

 

 

 

ex2106.90.92.7; ex2106.90.92.9

-

-

-

 

 

(skirti naudoti technikoje ar pramonėje,

 

 

 

 

 

išskyrus maisto produktų gamybą);

 

 

 

 

 

ex2106.90.98.9 (kraujo baltymai);

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

ex21.06 (maisto priedai))

MV

1; 4; 5

N; Pr

19

22¹. Nealkoholiniai ir

22.01 – 22.02

MV

1; 4

N

 

alkoholiniai gėrimai

2203.00

MV

1; 4

N; Įv

 

bei actas

22.04 – 22.05

MV

1*; 4

N; Įv*

 

 

2206.00 – 22.07

MV

1; 4

N; Įv

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

-

-

-

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

2207.20.00.7)

 

 

 

 

 

22.08

MV

1; 4

N; Įv

 

 

(išskyrus klasifikuojamus šioje

-

-

-

 

 

subpozicijoje:

 

 

 

 

 

2208.90.69.3)

 

 

 

 

 

2209.00

MV

1; 4

N

20

25¹. Druska; siera; že-

ex2501.00.91.0 (skirta maistui)

MV

1; 4

N

 

mės ir akmenys; tin-

ex2501.00.91.0 (specialios paskirties

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

kavimo medžiagos,

maisto produktas)

 

 

 

 

kalkės ir cementas

 

 

 

 

21

28¹. Neorganiniai

Maisto priedai:

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

chemikalai; organiniai

ex2803.00;

 

 

 

 

arba neorganiniai tau-

ex2804.21.00.0 – ex2804.40.00.0;

 

 

 

 

riųjų metalų, retųjų

ex28.06;

 

 

 

 

žemių metalų, radio-

ex2807.00.10.0;

 

 

 

 

aktyviųjų elementų

ex2809.20.00.0;

 

 

 

 

arba izotopų junginiai

ex2810.00.90.0;

 

 

 

 

 

ex28.11;

 

 

 

 

 

ex28.12;

 

 

 

 

 

ex2814.20.00.0;

 

 

 

 

 

ex28.15;

 

 

 

 

 

ex2816.10.00.0;

 

 

 

 

 

ex28.18;

 

 

 

 

 

ex28.21;

 

 

 

 

 

ex2825.90.11.0;

 

 

 

 

 

ex2825.90.19.0;

 

 

 

 

 

ex2825.90.80.0;

 

 

 

 

 

ex2827.20.00.0;

 

 

 

 

 

ex2827.31.00.0;

 

 

 

 

 

ex2827.39.10.0;

 

 

 

 

 

ex2827.39.90.0;

 

 

 

 

 

ex2832.10.00.0;

 

 

 

 

 

ex2832.20.00.0;

 

 

 

 

 

ex2833.11.00.0;

 

 

 

 

 

ex2833.19.00.0;

 

 

 

 

 

ex2833.22.00.0;

 

 

 

 

 

ex2833.29;

 

 

 

 

 

ex2834.10.00.0;

 

 

 

 

 

ex2834.21.00.0;

 

 

 

 

 

ex2834.29.90.0;

 

 

 

 

 

ex28.35;

 

 

 

 

 

ex2836.30.00.0;

 

 

 

 

 

ex2836.40.00.0;

 

 

 

 

 

ex2836.50.00.0;

 

 

 

 

 

ex2836.99.11.0;

 

 

 

 

 

ex2836.99.18.0;

 

 

 

 

 

ex2837.20.00.0;

 

 

 

 

 

ex2839.19.00.0;

 

 

 

 

 

ex2839.90.00.0;

 

 

 

 

 

ex28.40;

 

 

 

 

 

ex2842.10.00.0

 

 

 

22

29¹. Organiniai che-

ex29.01 – ex2940.00 (maisto priedai)

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

mijos produktai

 

 

 

 

23

30¹. Farmacijos

ex3002.90.50.0 (skirtos naudoti

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

produktai

maisto produktų gamyboje)

 

 

 

 

24

32¹. Rauginimo arba

ex3203.00 (maisto priedai arba

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

dažymo ekstraktai;

žaliavos, skirtos naudoti maisto

 

 

 

 

taninai ir jų dariniai;

produktų gamyboje)

 

 

 

 

dažikliai, pigmentai

ex32.04 (maisto priedai)

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

ir kitos dažiosios me-

ex32.06 (maisto priedai)

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

džiagos; dažai ir lakai;

 

 

 

 

 

glaistai ir kitos masti-

 

 

 

 

 

kos; rašalai

 

 

 

 

25

33¹. Eteriniai aliejai ir

ex33.01 (maisto priedai)

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

kvapieji dervų

ex3302.10 (maisto priedai)

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

ekstraktai (rezinoidai);

 

 

 

 

 

parfumerijos, kosme-

 

 

 

 

 

tikos ir tualetiniai

 

 

 

 

 

preparatai

 

 

 

 

26

35¹. Albumininės me-

3501.10.90.0

MV

2; 4; 7; 10

G

 

džiagos; modifikuoti

3502.11.90.0; 3502.19.90.0;

MV

2; 4; 7; 10

G

 

krakmolai; klijai; fer-

3502.20.91.0; 3502.20.99.0;

 

 

 

 

mentai (enzimai)

3502.90.70.0

 

 

 

 

 

3503.00.10.0

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

ex3504.00.00.9 (skirti naudoti

MV

2; 4; 7; 10

G

 

 

maisto produktų gamyboje)

 

 

 

 

 

ex3504.00.00.9 (maisto priedai)

MV

1; 4; 5

N

 

 

ex3505.10.50.0 (maisto priedai);

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

 

ex3505.10.90.0 (maisto priedai)

 

 

 

 

 

ex35.07 (maisto priedai arba

MV

1; 4; 5

N; Pr

 

 

žaliavos, skirtos naudoti maisto

 

 

 

 

 

produktų gamyboje)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PASTABOS:

 

MV

– Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

F

– Valstybinė augalų apsaugos tarnyba.

1

– Tiekėjo atitikties deklaracija (pateikti ir muitinei).

1*

– Tiekėjo atitikties deklaracija – iki 2002 01 31, o nuo 2002 02 01 – Žemės ūkio ministerijos nustatyti dokumentai, kurių reikia įvežant į Lietuvos Respubliką vyną, vynuogių sultis ir vynuogių misą (pateikti ir muitinei).

2

– Veterinarijos sertifikatas (pateikti ir muitinei).

3

– Fitosanitarijos sertifikatas (pateikti ir muitinei).

4

– Maisto prekių importuotojo pažymėjimas (pateikti ir muitinei).

5

– Specialios paskirties maisto produkto ar maisto priedo registravimo pažymėjimas.

6

– Karantino leidimas importui, išduotas Valstybinės augalų apsaugos tarnybos.

7

– Leidimas importui, išduotas Pasienio ir transporto valstybinės veterinarijos tarnybos.

8

– Įvežti mažmeninei prekybai leidžiama išfasuotus ne daugiau kaip po 3 kg, o nefasuotus – tik pramoniniam perdirbimui.

9

– Jei šių prekių negalima nuodugniai ištirti muitinės įstaigoje veikiančiame kontrolės poste, jų papildoma kontrolė atliekama prekių iškrovimo vietoje. Šių prekių tiekėjo atitikties deklaracijoje ar veterinarijos sertifikate dedama žyma „Be maisto kontrolės įstaigos leidimo realizuoti draudžiama“ ir įforminamos išleidimo laisvai cirkuliuoti, muitinės prižiūrimo perdirbimo ir laikinojo įvežimo perdirbti muitinės procedūros.

10

– Prekės, gabenamos per Lietuvos Respublikos muitų teritoriją tranzitu, kurioms reikia pateikti veterinarijos sertifikatą.

11

– Prekės, gabenamos per Lietuvos Respublikos muitų teritoriją tranzitu, kurioms reikia pateikti fitosanitarijos sertifikatą.

12

– Siuntą lydinčiuose dokumentuose turi būti nurodyti privalomieji kokybės rodikliai (jeigu privalomieji kokybės rodikliai nustatyti Lietuvos Respublikos teisės aktais).

„-“

– Vadovaudamosi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1999 m. spalio 8 d. nutarimu Nr. 1132 „Dėl Maisto prekių įvežimo į Lietuvos Respubliką ir jų nekenksmingumo bei kokybės kontrolės tvarkos patvirtinimo“ (Žin., 1999, Nr. 85-2547; 2001, Nr. 61-2190), maisto kontrolės įstaigos nekontroliuoja šių prekių.

„N“

– Negyvūninės maisto prekės.

„G“

– Gyvūninės maisto prekės.

„A“

– Augalinės maisto prekės.

„K“

– Atliekama privalomųjų kokybės reikalavimų kontrolė (jeigu privalomieji kokybės reikalavimai nustatyti Lietuvos Respublikos teisės aktais).

„Pr“

– Specialios paskirties maisto produktai ar maisto priedai.

„Įv“

– Atliekamas privalomasis įvertinimas pagal Įvežamų alkoholio produktų privalomojo įvertinimo tvarką.

„Įv*“

– Laikinai atliekamas privalomasis įvertinimas pagal Įvežamų alkoholio produktų privalomojo įvertinimo tvarką, kol Žemės ūkio ministerija nustatys dokumentus, kurių reikės įvežant į Lietuvos Respubliką vyną, vynuogių sultis ir vynuogių misą (taikoma iki 2002 02 01).

00¹

Kombinuotosios prekių nomenklatūros skirsniai, kuriuose klasifikuojamos prekės gali būti laikomos specialios paskirties maisto produktais ar maisto priedais. Importuojant šias prekes maisto kontrolės įstaigai papildomai turi būti pateiktas specialios paskirties maisto produkto ar maisto priedo registravimo pažymėjimas (5).

 

SUDERINTA

SUDERINTA

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos

Lietuvos Respublikos

Muitinės departamento prie

žemės ūkio ministerijos

sveikatos apsaugos ministerijos

Finansų ministerijos

2001 m. rugpjūčio 21 d.

2001 m. rugpjūčio 22 d.

2001 m. rugpjūčio 20 d.

raštu Nr. 1102-05-3282

raštu Nr. 03-26-663

raštu Nr. MM19/13-06-8740

______________