LIETUVOS RESPUBLIKOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJA,
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTERIJA,
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA BEI
MUITINĖS DEPARTAMENTAS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS
PRANEŠIMAS
DĖL PREFERENCINIŲ MUITŲ TAIKYMO PREKYBOJE TARP LIETUVOS RESPUBLIKOS IR UKRAINOS
nuo 2003 m. sausio 1d.
Vykdant Susitarimą tarp Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Ukrainos Vyriausybės dėl laisvos prekybos, iš Ukrainos kilusioms prekėms taikoma nulinė importo muito norma, išskyrus nurodytas prekes, kurioms nustatyta tvarka taikoma konvencinė importo muito norma.
Prekių kodas (KPN 2003) |
Prekių aprašymas |
02.01-02.05 |
Jautiena, kiauliena, aviena, kita mėsa: šviežia, šaldyta ir užšaldyta |
0207.11-0207.12, 0207.13.10.0-0207.13.70.0, 0207.14.10.0-0207.14.70.0, 0207.24-0207.25, 0207.26.10.0-0207.26.80.0, 0207.27.10.0-0207.27.80.0, 0207.32-0207.33, 0207.35.11.0-0207.35.79.0, 0207.36.11.0-0207.36.79.0. |
Naminių paukščių, nurodytų 01. 05 pozicijoje, mėsa: šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
0305.30.11.0, 0305.30.19.0, 0305.30.90.0-0305.42.00.0, 0305.49.30.0-0305.49.80.0, 0305.59.30.0, 0305.59.90.0-0305.62.00.0, 0305.69.90.0. |
Žuvys, vytintos, sūdytos, rūkytos |
04.01-0402.21, 0402.29.15.0-0410.00.00.0 |
Pienas ir pieno produktai; paukščių kiaušiniai; natūralus medus; gyvūninės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
07.01, išskyrus 0701.10.00.0 |
Bulvės, išskyrus sėklines |
0702.00.00.4-0702.00.00.6 |
Pomidorai (05.15-10.31) |
0707.00.05.4-0707.00.05.5 |
Agurkai (05.16-10.31) |
0808.10.10.0 |
Obuoliai, skirti sidrui gaminti (09.16-12.15) |
0808.10.20.4, 0808.10.50.4, 0808.10.90.4. |
Obuoliai (08.01-12.31) |
0809.40.05.2 |
Slyvos (07.01-09.30) |
0810.10.00.1 |
Braškės (05.01-07.31) |
1001.90-1004.00.00.0 |
Javai |
1101.00-1102.10.00.0 |
Miltai |
1107.10 |
Salyklas, neskrudintas |
1601.00-16.02 |
Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, subproduktų arba kraujo; jų gaminiai arba konservai |
1604.11.00.0-1604.20 |
Žuvų konservai |
17.01 |
Cukrus |
1704.10.11.0-1704.90.51.0, 1704.90.61-1704.90.99.0. |
Konditerijos gaminiai iš cukraus, be kakavos |
1806.20-1806.90 |
Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos |
1905.10.00.0-1905.90.20.0, 1905.90.40.0-1905.90.90.0 |
Miltinės konditerijos gaminiai |
20.01-20.05, 2007.10, 2007.99. 10.0, 2007.99.31.0-2007.99.39.9, 2007.99.55.0-2007.99.98.0, 2009.12, 2009.19, 2009.31, 2009.39, 2009.71, 2009.79, 2009.90. |
Produktai iš daržovių, vaisių, riešutų arba kitų augalų dalių |
2103.20.00.0, 2103.30.90.0, 21.06. |
Pomidorų kečupas ir kiti pomidorų padažai; paruoštos garstyčios; maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
22.01-22.02 |
Nealkoholiniai gėrimai |
2203.00 |
Salyklinis alus |
2204.10.11.0-2204.21.10, 2204.29.10 |
Vynas iš šviežių vynuogių, įskaitant spirituotus vynus |
22.07-22.08, išskyrus 2208.90. 69.3 |
Nedenatūruotas ir denatūruotas etilo alkoholis, spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai |
24.02 |
Cigarai, cigarilės ir cigaretės |
6811.10.00.1* |
Gofruoti lakštai iš asbestcemenčio |