LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ

 

N U T A R I M A S

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 1998 M. LAPKRIČIO 4 D. NUTARIMO NR. 1296 „DĖL AKCIZO ĮSKAITYMO IR GRĄŽINIMO TVARKOS BEI PRODUKTŲ, KURIŲ SUDĖTYJE YRA CUKRAUS, SĄRAŠO PATVIRTINIMO“ DALINIO PAKEITIMO

 

1999 m. gegužės 20 d. Nr. 623

Vilnius

 

Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:

1. Iš dalies pakeisti Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. lapkričio 4 d. nutarimą Nr. 1296 „Dėl Akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarkos bei produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašo patvirtinimo“ (Žin., 1998, Nr. 97-2684, Nr. 108-2970):

1.1. išdėstyti 2.1 punktą taip:

2.1. į nurodytą 1.2 punkte sąrašą įtraukiami tie produktai, kuriuose cukraus – ne mažiau kaip 20 procentų. Lietuvos Respublikos Vyriausybė Žemės ūkio ministerijos teikimu gali įtraukti į šį sąrašą ir produktus, kuriuose cukraus yra mažiau (procentais)“;

1.2. nurodytuoju nutarimu patvirtintame produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąraše:

1.2.1. išbraukti šias pastraipas:

„0403.10.31.0

jogurtas, nearomatintas, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurio riebumas ne didesnis kaip 3 procentai masės

32

0403.10.33.0

jogurtas, nearomatintas, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurio riebumas didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės

35

0403.10.39.0

jogurtas, nearomatintas, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurio riebumas didesnis kaip 6 procentai masės

34

0403.90.31.0

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės

27

0403.90.33.0

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės

27

0403.90.39.0

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas didesnis kaip 27 procentai masės

27

0403.90.61.0

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas ne didesnis kaip 3 procentai masės

43

0403.90.63.0

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės

43

0403.90.69.0

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas didesnis kaip 6 procentai masės

43

1702.90.80.0

inulino sirupas

80

1704.90.61.0

kiti konditerijos gaminiai iš cukraus, neturintys kakavos, su cukraus apvalkalu

60

1806.20.70.0

pieniški šokolado trupiniai

35

1806.20.80.0

aromatinta šokolado glazūra

35

1806.31.00.0

įdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą

35

1806.32.10.0

neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais

35

1806.32.90.0

neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais

35

1806.90.11.0

šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, su alkoholiu

50

1806.90.19.0

kitas įdarytas arba neįdarytas šokoladas

35

1806.90.31.0

kiti šokolado produktai, įdaryti

35

1806.90.39.0

kiti šokolado produktai, neįdaryti

35

1901.20.00.0

mišiniai ir tešlos, skirti duonos, pyragų, bandelių, pyragaičių, sausainių ir kitų kepinių, su kakava arba be kakavos, gamybai

38


1905.30.11.0

saldūs sausainiai, vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g

27

1905.30.19.0

kiti saldūs sausainiai, vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos

27

1905.30.30.0

saldūs sausainiai, kurių sudėtyje yra 8 procentai masės arba daugiau pieno riebalų

27

1905.30.51.0

saldūs sluoksniuoti sausainiai

27

1905.30.59.0

kiti saldūs sausainiai

27

1905.90.60.0

kiti kepiniai su saldžiosiomis medžiagomis

38

2106.90.30.0

aromatingi arba dažyti izogliukozės sirupai

60

2106.90.55.0

aromatingi arba dažyti gliukozės ir maltodekstrino sirupai

60

1.2.2. pastraipoje, kurios kodas 1806.20.10.0, skiltyje „Apmokestinamas cukraus kiekis (procentais)“ vietoj skaitmens „35“ įrašyti skaitmenį „50“;

1.2.3. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1905.20.10.0, taip:

„meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro mažiau kaip 30 procentų masės“;

1.2.4. išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1905.20.30.0, taip:

„meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 30 procentų, bet mažiau kaip 50 procentų masės“;

1.2.5. pastraipą, kurios kodas 2106.90.98.7, išdėstyti taip:

„ex 2106.90.98.7

cukrų sirupai su sorbitoliu, cukraus mišiniai su maistiniais priedais, riebalais arba kitomis medžiagomis

60“;

1.2.6. papildyti nurodytąjį sąrašą šiomis pastraipomis:

„0406.10.20.1

švieži (nenokinami arba nekonservuojami) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius, ir varškė, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 procentų masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

22

0406.10.80.1

kiti švieži (nenokinami arba nekonservuojami) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius, ir varškė, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

22

1704.90.61.1

konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos, su cukraus apvalkalu, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 60 procentų masės

65

1704.90.61.2

konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos, su cukraus apvalkalu, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 60 procentų masės

55

1704.90.61.3

konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos, su cukraus apvalkalu, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 35 procentus masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

1704.90.61.4

konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos, su cukraus apvalkalu, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 35 procentus masės

30

1806.20.70.1

pieniško šokolado trupiniai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

50

1806.20.70.9

kiti pieniško šokolado trupiniai

50

1806.20.80.1

šokolado aromatą turinčios glazūros, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

35

1806.20.80.9

kitos šokolado aromatą turinčios glazūros

35

1806.31.00.2

šokoladu glaistyti varškės sūreliai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

24

1806.31.00.3

kiti šokoladu glaistyti varškės sūreliai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą

24

1806.31.00.7

kiti įdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

45

1806.31.00.8

kiti įdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą

45

1806.32.10.2

neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

40

1806.32.10.7

kiti neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

40

1806.32.90.4

kiti neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.32.90.6

kiti neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių sudėtyje cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.11.2

šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, su alkoholiu, kurio sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

55

1806.90.11.6

kitas šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, su alkoholiu, kurio sudėtyje cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

55

1806.90.19.2

kitas šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, kurio sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

55

1806.90.19.7

kitas šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, kurio sudėtyje cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

55

1806.90.31.2

įdaryti šokolado produktai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.31.6

kiti įdaryti šokolado produktai, kurių sudėtyje cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.39.2

neįdaryti šokolado produktai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.39.6

kiti neįdaryti šokolado produktai, kurių sudėtyje cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.50.2

konditerijos gaminiai iš cukraus, turintys kakavos, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

30

1806.90.50.6

kiti konditerijos gaminiai iš cukraus, turintys kakavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

30

1806.90.60.1

lydyti sūreliai su kakava ir sviestas su kakava, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

25

1806.90.60.3

kiti lydyti sūreliai su kakava ir sviestas, kurių sudėtyje cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

25

1806.90.60.6

kiti tepiniai su kakava, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.60.8

kiti tepiniai su kakava, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.70.2

gaminiai su kakava, vartojami gėrimų gamybai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

70

1806.90.70.6

kiti gaminiai su kakava, vartojami gėrimų gamybai, kurių sudėtyje cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

70

1806.90.90.2

kiti maisto produktai, turintys kakavos, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

42

1806.90.90.7

kiti maisto produktai, turintys kakavos, kurių sudėtyje cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

42

1901.20.00.1

mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

38

1901.90.99.1

kiti maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, ir kiti maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

1901.90.99.2

kiti maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, ir kiti maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65


1901.90.99.3

kiti maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, ir kiti maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

1901.90.99.4

kiti maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, kiti maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

27

1905.30.11.1

saldūs sausainiai, vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.30.19.1

kiti saldūs sausainiai, vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokolodu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.30.30.1

kiti saldūs sausainiai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8 procentai masės pieno riebalų, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.30.51.1

saldūs sluoksniuoti sausainiai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.30.59.1

kiti saldūs sausainiai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.30.99.1

vafliai ir sausblyniai (įdaryti arba pertepti), kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės

33

1905.30.99.3

vafliai ir sausblyniai (įdaryti arba pertepti), kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

27

1905.90.60.1

kiti kepiniai su saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

38

2101.12.92.1

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.12.92.2

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.12.92.3

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.12.92.4

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.12.92.5

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.12.98.1

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.12.98.2

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.12.98.3

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.12.98.4

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.12.98.5

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.20.92.1

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.20.92.2

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.20.92.3

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.20.92.4

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.20.92.5

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.20.98.1

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.20.98.2

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.20.98.3

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.20.98.4

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.20.98.5

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.30.91.1

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.30.91.2

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.30.91.3

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.30.91.4

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.30.91.5

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.30.99.1

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.30.99.2

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.30.99.3

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.30.99.4

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.30.99.5

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25“;

1.2.7. antrąją nuorodą išdėstyti taip:

„Akcizas taikomas nuo 1999 m. sausio 1 dienos. Akcizas netaikomas cukrų sirupams su sorbitoliu“.

2. Šis nutarimas taikomas nuo 1999 m. birželio 1 dienos.

 

 

 

L. e. socialinės apsaugos ir

Darbo ministrės pareigas,

l. e. Ministrės Pirmininkės pareigas                                               Irena Degutienė

 

 

 

L. e. finansų ministro pareigas                                                        Algirdas Šemeta