VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO

 

Į S A K Y M A S

DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO 2002 M. BIRŽELIO 26 D. ĮSAKYMO NR. 176 „DĖL ETILO ALKOHOLIO DENATŪRAVIMO ŽURNALO FORMOS IR JO PILDYMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2003 m. vasario 7 d. Nr. V-43

Vilnius

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. birželio 13 d. nutarimu Nr. 902 „Dėl etilo alkoholio pripažinimo denatūruotu etilo alkoholiu, kuriam netaikomas akcizas, tvarkos patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 60-2463) bei Lietuvos Respublikos finansų ministro 1997 m. liepos 29 d. įsakymu Nr. 110 patvirtintų Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Finansų ministerijos nuostatų (Žin., 1997, Nr. 87-2212; 2001, Nr. 85-2991; 2002, Nr. 20-786) 18.11 punktu:

1. Pakeičiu:

1.1. Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – Inspekcija) viršininko 2002 m. birželio 26 d. įsakymu Nr. 176 patvirtintą Etilo alkoholio denatūravimo žurnalo formą (Žin., 2002, Nr. 66-2742; toliau – Įsakymas) ir ją išdėstau nauja redakcija (pridedama).

1.2. Įsakymu patvirtintas Etilo alkoholio denatūravimo žurnalo pildymo taisykles (toliau – Taisyklės):

1.2.1. Išdėstau 9 punktą taip:

9. Stulpelio „Denatūruojamo etilo alkoholio“ skiltyje „rūšis“ nurodoma konkreti etilo alkoholio rūšis pagal Sąrašą, skiltyje „HLT“ turi būti nurodomas etilo alkoholio kiekis hektolitrais, skiltyje „tūrinė konc.“ – tūrinė etilo alkoholio koncentracija, skiltyje „temperatūra“ – etilo alkoholio temperatūra talpoje (saikiklyje), skiltyje – „daugiklis“ – daugiklis gryno etilo alkoholio kiekiui nustatyti 20°C tam tikrame vandens ir alkoholio tirpale atsižvelgiant į temperatūrą, o skiltyje „HPA“ – gryno etilo alkoholio kiekis hektolitrais.“

1.2.2. Išdėstau 11 punktą taip:

11. Stulpelio „Pagaminto denatūr. etilo alkoholio“ skiltyje „HLT“ denatūruoto etilo alkoholio kiekis turi būti nurodomas hektolitrais, skiltyje „tūrinė konc.“ – tūrinė denatūruoto etilo alkoholio koncentracija, skiltyje „temperatūra“ – denatūruoto etilo alkoholio temperatūra talpoje (saikiklyje), skiltyje – „daugiklis“ – daugiklis gryno etilo alkoholio kiekiui nustatyti 20°C tam tikrame vandens ir alkoholio tirpale atsižvelgiant į temperatūrą, o skiltyje „HPA“ – gryno etilo alkoholio kiekis hektolitrais.“

1.Įsakau:

2.1. Apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų viršininkams užtikrinti, kad akcizais apmokestinamų prekių sandėliuose, kuriuose gaminamas denatūruotas etilo alkoholis, būtų pildomas pakeistos formos etilo alkoholio denatūravimo žurnalas.

2.2. Atitinkamas veiklos sritis kuruojantiems Inspekcijos viršininko pavaduotojams ir AVMI viršininkams kontroliuoti šio įsakymo vykdymą.

 

 

 

VIRŠININKĖ                                                                                                  VIOLETA LATVIENĖ

 

 

 

Forma patvirtinta Valstybinės mokesčių

inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų

ministerijos viršininko 2002 m. birželio 26 d.

įsakymu Nr.176

(2003 m. vasario 7 d.

įsakymo Nr. V-43 redakcija)

 

ETILO ALKOHOLIO DENATŪRAVIMO ŽURNALAS

 

Eil. Nr.

Diena, laikas

(val., min.)

Denatūravimo formulės Nr.

Denat8ruojamo etilo alkoholio

Denatūrantų

Pagaminto denatūr. etilo alkoholio

Natūralios netekties

Kokybę patvirt. Sertifikato Nr., data

Atsakingo asmens vardas, pavardė, parašas

pradžioje

pabaigoje

rūšis

HLT

tūrinė konc.

temperatūra

daugiklis

HPA

pavadinimas

kiekis (gr. arba ltr)

pavadinimas

Kiekis (gr. arba ltr)

pavadinimas

Kiekis (gr. arba ltr)

pavadinimas

Kiekis (gr. arba ltr)

HLT

tūrinė konc.

temperatūra

daugiklis

HPA

norma (HPA)

faktas (HPA)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________