VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO
Į S A K Y M A S
DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO 2002 M. BIRŽELIO 26 D. ĮSAKYMO NR. 176 „DĖL ETILO ALKOHOLIO DENATŪRAVIMO ŽURNALO FORMOS IR JO PILDYMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2003 m. vasario 7 d. Nr. V-43
Vilnius
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. birželio 13 d. nutarimu Nr. 902 „Dėl etilo alkoholio pripažinimo denatūruotu etilo alkoholiu, kuriam netaikomas akcizas, tvarkos patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 60-2463) bei Lietuvos Respublikos finansų ministro 1997 m. liepos 29 d. įsakymu Nr. 110 patvirtintų Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Finansų ministerijos nuostatų (Žin., 1997, Nr. 87-2212; 2001, Nr. 85-2991; 2002, Nr. 20-786) 18.11 punktu:
1. Pakeičiu:
1.1. Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – Inspekcija) viršininko 2002 m. birželio 26 d. įsakymu Nr. 176 patvirtintą Etilo alkoholio denatūravimo žurnalo formą (Žin., 2002, Nr. 66-2742; toliau – Įsakymas) ir ją išdėstau nauja redakcija (pridedama).
1.2. Įsakymu patvirtintas Etilo alkoholio denatūravimo žurnalo pildymo taisykles (toliau – Taisyklės):
1.2.1. Išdėstau 9 punktą taip:
„9. Stulpelio „Denatūruojamo etilo alkoholio“ skiltyje „rūšis“ nurodoma konkreti etilo alkoholio rūšis pagal Sąrašą, skiltyje „HLT“ turi būti nurodomas etilo alkoholio kiekis hektolitrais, skiltyje „tūrinė konc.“ – tūrinė etilo alkoholio koncentracija, skiltyje „temperatūra“ – etilo alkoholio temperatūra talpoje (saikiklyje), skiltyje – „daugiklis“ – daugiklis gryno etilo alkoholio kiekiui nustatyti 20°C tam tikrame vandens ir alkoholio tirpale atsižvelgiant į temperatūrą, o skiltyje „HPA“ – gryno etilo alkoholio kiekis hektolitrais.“
1.2.2. Išdėstau 11 punktą taip:
„11. Stulpelio „Pagaminto denatūr. etilo alkoholio“ skiltyje „HLT“ denatūruoto etilo alkoholio kiekis turi būti nurodomas hektolitrais, skiltyje „tūrinė konc.“ – tūrinė denatūruoto etilo alkoholio koncentracija, skiltyje „temperatūra“ – denatūruoto etilo alkoholio temperatūra talpoje (saikiklyje), skiltyje – „daugiklis“ – daugiklis gryno etilo alkoholio kiekiui nustatyti 20°C tam tikrame vandens ir alkoholio tirpale atsižvelgiant į temperatūrą, o skiltyje „HPA“ – gryno etilo alkoholio kiekis hektolitrais.“
1.Įsakau:
2.1. Apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų viršininkams užtikrinti, kad akcizais apmokestinamų prekių sandėliuose, kuriuose gaminamas denatūruotas etilo alkoholis, būtų pildomas pakeistos formos etilo alkoholio denatūravimo žurnalas.
Forma patvirtinta Valstybinės mokesčių
inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų
ministerijos viršininko 2002 m. birželio 26 d.
įsakymu Nr.176
(2003 m. vasario 7 d.
įsakymo Nr. V-43 redakcija)
ETILO ALKOHOLIO DENATŪRAVIMO ŽURNALAS
Eil. Nr. |
Diena, laikas (val., min.) |
Denatūravimo formulės Nr. |
Denat8ruojamo etilo alkoholio |
Denatūrantų |
Pagaminto denatūr. etilo alkoholio |
Natūralios netekties |
Kokybę patvirt. Sertifikato Nr., data |
Atsakingo asmens vardas, pavardė, parašas |
||||||||||||||||||
pradžioje |
pabaigoje |
rūšis |
HLT |
tūrinė konc. |
temperatūra |
daugiklis |
HPA |
pavadinimas |
kiekis (gr. arba ltr) |
pavadinimas |
Kiekis (gr. arba ltr) |
pavadinimas |
Kiekis (gr. arba ltr) |
pavadinimas |
Kiekis (gr. arba ltr) |
HLT |
tūrinė konc. |
temperatūra |
daugiklis |
HPA |
norma (HPA) |
faktas (HPA) |
||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
______________