LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJOS
Į S A K Y M A S
DĖL LIETUVOS MEDICINOS NORMOS MN 30:1996 „DIETINIO GYDYMO ORGANIZAVIMO SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGOSE TVARKA“
1996 m. balandžio 25 d. Nr. 216
Vilnius
1. Patvirtinti Lietuvos medicinos normą MN 30:1996 „Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarka“ (pridedama) ir nustatyti jos įsigaliojimo datą nuo 1996 04 30.
3. Sveikatos priežiūros įstaigų vadovams organizuoti šios normos įdiegimą nuo 1996 04 30 ir užtikrinti dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarką, vadovaujantis šios normos nurodymais.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos
sveikatos apsaugos ministerijos
1996 04 25 įsakymu Nr. 216
Medicinos normos MN 30:1996 „Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarka“ įdiegimo priemonių planas
Priemonė |
Vykdytojas |
Įvykdymo terminas |
1. Pateikti informaciją apie patvirtintą ir įregistruotą medicinos normą MN 30 Lietuvos standartizacijos departamentui dėl jos išspausdinimo informaciniame biuletenyje |
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM |
Iki 1996.04.23 |
2. Padauginti 300 egz. MN 30 ir pateikti privalomuosius egzempliorius |
SAM Leidybos ir spaudos biuras |
Iki 1996.04.26 |
3. Pateikti privalomuosius MN 30 egzempliorius sveikatos priežiūros įstaigoms |
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM |
Iki 1996.04.30 |
4. Akredituojant sveikatos priežiūros įstaigas, kontroliuoti, kaip laikomasi šios normos reikalavimų |
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM |
Iki 1996.04.30 |
DIETINIO GYDYMO ORGANIZAVIMO SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGOSE TVARKA
1. TAIKYMO SRITIS
2. NUORODOS
2.1. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 1991.12.21. įsakymas Nr. 391 „Dėl Respublikos sveikatos įstaigų ir privačia praktika užsiiminėjančių medikų aprūpinimo medicinos ir buhalterinės apskaitos formomis“.
2.2. Lietuvos medicinos norma MN 7:1995 „Medicinos gydytojas. Funkcijos, pareigos, teisės, kompetencija ir atsakomybė“.
3. TERMINAI IR APIBRĖŽIMAI
3.5. Dietologas – medicinos gydytojas, baigęs 2 metų antrinę dietologo rezidentūrą ir turintis dietologo kvalifikaciją.
3.6. Dietistas – dietetikos specialistas, baigęs 3 metų aukštesniąją medicinos mokyklą dietisto specialybę ar dietisto specializacijos kursus ir turintis dietisto kvalifikaciją.
3.7. Dietetikos technologas (maisto gamybos vedėjas) – gamybos darbuotojas, turintis dietinio maisto paruošimo technologo aukštesnįjį arba aukštąjį išsilavinimą ar baigęs dietetikos technologo specializacijos kursus ir turintis kvalifikaciją.
3.8. Dietinių patiekalų virėjas – maisto gamybos darbuotojas, turintis specialųjį išsilavinimą ar baigęs dietinių patiekalų virėjo specializacijos kursus bei turintis ne mažesnį kaip IV kvalifikacinį virėjo atskyrį.
3.9. Sandėlininkas – maisto paruošimo skyriaus darbuotojas, turintis maisto prekių žinovo kvalifikaciją.
3.10. Maisto išdavėjas – stacionaro skyriaus darbuotojas, turintis virėjo kvalifikaciją (ne mažesnę kaip III kategoriją).
3.11. Pagalbiniai darbininkai – maisto gaminimo skyriaus dietinių patiekalų virėjo arba sandėlininko padėjėjai, atliekantys pirminio maisto paruošimo bei tvarkymo darbus.
3.12. Maisto paruošimo skyrius – gamybinių ir pagalbinių patalpų visuma ir jame dirbantis personalas.
3.19. Maistas – bet koks apdorotas, pusiau apdorotas ar neapdorotas maisto produktas, skirtas vartoti žmogui, taip pat kitokios medžiagos, vartojamos maisto produktams gaminti ar apdoroti.
3.22. Maisto medžiagos (nutrientai) – tai pagrindinės maisto sudėtinės dalys, būtinos gyvybei palaikyti.
3.23. Mitybos anamnezė – paciento ir jo artimųjų suteiktos žinios apie mitybos įpročius, režimą bei toleranciją maisto produktams.
4. BENDROSIOS NUOSTATOS
4.1. Dietetikos tarnyba yra organizuojama, jai vadovaujama, ji aprūpinama kvalifikuotais kadrais taip, kad būtų užtikrintas optimalus pacientų dietinis gydymas kokybišku maistu.
4.2. Dietetikos tarnybos darbas vykdomas griežtai laikantis Lietuvos higienos normų bei normos „Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarka“, taip pat „Mitybos medicinos vadovo“, skiriant bei sudarant dietą, mitybos racioną ir valgiaraščius.
4.3. „Mitybos medicinos vadovas“ turi būti suderintas ir patvirtintas Sveikatos apsaugos ministerijos. Jame yra apibūdinti dietologijos, dietoterapijos, vaikų dietetikos bei dietinio maisto paruošimo technologijos standartai.
4.4. Kiekvienoje sveikatos priežiūros įstaigoje turi būti „Mitybos medicinos vadovas“ ir norma „Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros, įstaigose tvarka“.
4.6. Siekiant racionalizuoti ir efektyviau pritaikyti dietinį gydymą pacientams, skiriant naujai parengtas subalansuotas dietas pagal medžiagų apykaitos sutrikimus ir atskirų maisto medžiagų poreikius organizme, taikyti automatizuotą unifikuotą kompiuterinės sistemos programą, suderintą ir patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos.
4.7. Dietinis gydymas sveikatos priežiūros įstaigų stacionaruose organizuojamas pagal struktūrinę schemą (žr. 1 ir 2 schemas). Poliklinikose dietinis gydymas skiriamas ambulatoriškai.
1 schema. Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigų stacionaruose struktūrinė schema
4.8. Už dietinio gydymo organizavimą sveikatos priežiūros įstaigose atsako gydytojas dietologas. Jis yra tiesiogiai pavaldus įstaigos vadovui arba jo pavaduotojui gydymui. Gydytojas dietologas dirba pagal MN 31:1996.
4.9. Gydytojo dietologo vienas etatas skiriamas, kai yra 250 stacionarinių lovų. Jei jų daugiau, etatų skaičius atitinkamai didinamas. Kai yra 80-100 lovų vaikams gydyti, skiriamas vienas vaikų dietologo etatas.
4.10. Administracinius-ūkinius reikalus tvarko maisto paruošimo skyriaus vedėjas (maisto paruošimo inžinierius-technologas, turintis administravimo žinių ir patirtį, ar medicinos sesuo su aukštuoju išsilavinimu), vykdantis gydytojo dietologo nurodymus.
4.11. Organizuoti dietinį gydymą padeda dietistai, pavaldūs gydytojui dietologui. Dietisto etatas skiriamas, kai yra 100 stacionarinių lovų. Jei jų yra daugiau, etatų skaičius atitinkamai didinamas. Dietistas dirba pagal MN 32:1996.
4.12. Dietetikos technologas (maisto gamybos vedėjas) yra materialiai atsakingas asmuo, pavaldus maisto paruošimo skyriaus vedėjui ir gydytojui dietologui arba dietistui.
4.13. Dietinius patiekalus ruošia virėjai, pavaldūs dietetikos technologui (gamybos vedėjui), ir atsako už dietinių patiekalų paruošimą, jų kokybę, higienos reikalavimų laikymąsi.
4.14. Už maisto produktų apskaitą, užsakymus, jų laikymą sandėliuose atsako sandėlininkas, kuris yra pavaldus maisto paruošimo skyriaus vedėjui bei gydytojui dietologui.
4.15. Sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, atsakingi už maisto produktų priėmimą ir atvežimą, skiriami įstaigos vadovo įsakymu, su jais sudaroma „Visiškos materialinės atsakomybės sutartis“.
4.18. Sveikatos priežiūros įstaigose gaunamų maisto produktų kokybę kontroliuoja gydytojas dietologas (dietistas).
4.19. Sveikatos priežiūros įstaigose atliekama pacientų, dietų ir buhalterinė apskaita pagal Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintas formas, minimas 5 ir 6 šios normos skyriuose, kuriomis sveikatos priežiūros įstaigos aprūpinamos Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka [2.1].
5. DIETINIO GYDYMO ORGANIZAVIMO TVARKA
5.1. Hospitalizuojamam pacientui dietinį gydymą skiria priėmimo skyriaus arba budintis gydytojas pagal dietų pavadinimus (A priedas). Apie paskirtą dietą pažymima ligos istorijoje.
5.2. Dietinį gydymą skyriuje koreguoja pacientą gydantis gydytojas, įrašydamas tai į ligos istoriją ir paskyrimų lapą.
5.4. Pacientui papildomai atneštų maisto produktų kiekybę ir kokybę kontroliuoja gydantis gydytojas ir skyriaus vyresnioji medicinos sesuo bei palatos medicinos sesuo.
5.6. Kiekvieną dieną skyriaus vyresnioji medicinos sesuo praneša dietistui apie pacientų skaičių skyriuje bei apie jiems paskirtas dietas, pateikdama formą Nr. 7-1/SAM (B priedas).
5.7. Dietistas pagal pateiktas iš visų skyrių žinias parengia suvestinę apie reikiamas dietas bei jų skaičių (formą Nr. 7-2/SAM, C priedas).
5.8. Dietistas dietologo nurodymu pildo reikalavimą – formą Nr. 7-3/SAM (D priedas). Mažose įstaigose, kuriose yra nedidelis dietų skaičius, pildomas reikalavimas – forma Nr. 7-3/SAM, įrašomas maisto produktų kiekis vienam patiekalui pagal patiekalų technologines korteles bei pacientų skaičių. Ši forma perduodama buhalteriui, kuris turi suskaičiuoti, kiek ir kokių maisto produktų reikės paimti iš sandėlio kitos dienos patiekalams gaminti, apskaičiuoti jų kainą. Formą tvirtina gydytojas dietologas ar dietistas.
5.9. Maisto produktai iš sandėlio į virtuvę išduodami pagal reikalavimą, formą Nr. 7-4/SAM (E priedas), kurią pildo buhalteris pagal formą Nr. 7-3/SAM, o mažose ligoninėse – formą Nr. 7-3/SAM 2 egzemplioriais (vienas atiduodamas gamybos vedėjui, kitas – sandėlininkui). Formų Nr. 7-3/SAM ir Nr. 7-4/SAM reikalavimus tvirtina įstaigos vadovas.
5.10. Formos Nr. 7-3/SAM pildomos atsižvelgiant į nustatytas sveikatos priežiūros įstaigai dietiniam gydymui skirtas pinigų normas.
5.11. Prireikus galima į skyrius išduoti maisto produktus išrašant jų kiekį pagal žiniaraštį – formą Nr. 7-5/SAM (F priedas), kuriuo remiantis, sandėlio reikalavime – formoje Nr. 7-4/SAM nurodomas maisto produktų kiekis, kurį išduoda sandėlininkas gamybos vedėjui (dietetikos technologui).
5.12. Į skyrių atvežtų dietinių patiekalų asortimentą, jų svorį, kokybę bei kiekį patikrina skyriaus vyresnioji medicinos sesuo arba jos paskirta medicinos sesuo, kuri dalyvauja išduodant maistą pagal gydytojo paskyrimą pacientams.
5.13. Atvežtas į skyrių skystas maistas pašildomas ant kaitros krosnelių, košės ir padažai – vandens vonelėse.
6. DARBO TVARKA MAISTO PARUOŠIMO SKYRIUJE
6.1. Maisto paruošimo skyriaus gamybinės ir pagalbinės patalpos yra šios:
– skerdienos apdorojimo patalpa;
– virtos mėsos apdorojimo patalpa;
– žuvies apdorojimo patalpa;
– daržovių pirminio apdorojimo patalpa;
– daržovių pusgaminių patalpa;
– šaltų patiekalų gamybos patalpa;
– virtuvė;
– duonos laikymo ir raikymo patalpa;
– kiaušinių laikymo patalpa;
– kiaušinių plovykla;
– maisto produktų, laikomų vieną parą, patalpa;
– virtuvės indų plovykla;
– sausų produktų sandėlis;
– daržovių sandėlis;
– miltinės konditerijos gamybos patalpa;
– pieno ir riebalų šaldymo kamera;
– mėsos šaldymo kamera(0 – +2 oC);
– vaisių ir daržovių šaldymo kamera (iki +4 oC);
– žuvies šaldymo kamera (0 – +2 oC);
– patalpa prekių tarai (padėklams, dėžėms, bidonams) plauti ir laikyti;
– patalpa gamybinėms atliekoms surinkti.
6.2. Dietologo nurodymu dietistas parengia kasdieninius valgiaraščius, atsižvelgdamas į 7-14 dienų valgiaraščio planą.
6.3. Dietistas skaičiuoja dienos raciono maistinę ir energetinę vertę bei valgiaraštyje nurodo dietinių patiekalų išeigą, jų kainą.
6.4. Atsižvelgdamas į 7-14 dienų valgiaraščio planą, sandėlininkas užsako iš tiekėjų reikalingus maisto produktus numatytiems dietiniams patiekalams gaminti.
6.5. Dietetikos technologas (gamybos vedėjas), suderinęs su dietologu ar dietistu, parengia kiekvieno patiekalo technologines korteles, kuriose nurodoma į dietinio patiekalo įeinančių produktų masė (bruto ir neto), patiekalo išeiga, maistinė ir energetinė vertė bei aprašoma šio patiekalo ruošimo technologija.
6.6. Pagal maisto produktų, laikomų vieną parą, pareikalavimą, sandėlininkė jų reikiamą kiekį iš vakaro arba anksti ryte (iki 7.30 val.) išduoda dietetikos technologui (gamybos vedėjui).
6.7. Ryte dietetikos technologas (gamybos vedėjas) paskirsto darbą virėjams, kiekvienam išduoda reikiamą kiekį maisto produktų pagal gaminamų dietinių patiekalų asortimentą ir kiekį.
6.8. Virėjai maisto produktų kiekio žiniaraštyje patvirtina parašu, kad tai dienai gavo visą reikiamą maisto produktų kiekį (forma Nr. 7-6/SAM, G priedas).
6.9. Virėjai gamina dietinius patiekalus virtuvėje, nepažeisdami dietinių patiekalų receptūros ir ruošimo technologijos.
6.10. Pacientams pagaminti dietiniai patiekalai registruojami formoje Nr. 7-2/SAM ir atiduodami skyrių maisto išdavėjams.
6.12. Kiekvienos rūšies patiekalai dedami į atskirus indus su dangčiais, o vienetiniai dietiniai patiekalai – viena eile į plokščius indus, kurie uždengiami. Taip paruoštas maistas gabenamas į skyrius.
7. MAISTO PRODUKTŲ IR TAROS APSKAITA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGŲ SANDĖLIUOSE
7.2. Maisto produktų apskaita sandėliuose yra sudėtinė buhalterinės apskaitos sistemos dalis sveikatos priežiūros įstaigose.
7.3. Už tinkamą maisto produktų apskaitą sandėliuose atsako įstaigų vyr. finansininkas (vyr. buhalteris).
7.4. Maisto produktų ir taros sveikatos priežiūros įstaigų sandėliuose apskaita turi būti tokia:
7.4.1. vadovaujantis pajamų ir išlaidų dokumentais, užpajamuojamos bei nurašomos materialinės vertybės;
7.5. Materialinė atsakomybė už maisto produktų priėmimą, laikymą ir išdavimą tenka sandėlininkui, su kuriuo sudaroma „Visiškos materialinės atsakomybės sutartis“.
7.6. Jeigu sveikatos priežiūros įstaigoje nepatvirtinta sandėlininko pareigybė, maisto produktų priėmimas, laikymas ir išdavimas paskiriamas darbuotojui, su kuriuo sudaroma „Visiškos materialinės atsakomybės sutartis“.
7.7. Už maisto produktus, esančius gamybos skyriuje (virtuvėje), materialiai atsako maisto gamybos vedėjas arba virėjas, su kuriuo sudaroma „Visiškos materialinės atsakomybės sutartis“.
7.8. Maisto produktai ir tara turi būti laikomi specialiai įrengtuose ir pritaikytuose sandėliuose laikantis sanitarijos ir higienos reikalavimų.
7.9. Produktai sandėliuose turi būti prieinamose vietose, išdėstyti ant lentynų, stelažų, kad būtų galima greitai juos paimti, išduoti, patikrinti.
7.10. Svėrimo, matavimo, taros atidarymo priemonių, šaldymo bei vėdinimo įrenginiai, svarstyklės, svarsčiai bei matavimo prietaisai sandėliuose turi būti laiku patikrinti atitinkamų organizacijų (turi būti pažymos apie prietaisų patikrą).
7.11. Sandėliuose turi būti įrengta priešgaisrinė apsauga, signalizacija, griežtai laikomasi temperatūros režimo.
7.12. Produktai gaunami pagal sudarytas sutartis su tiekėjais (jeigu tiekimas centralizuotas) arba atsivežami savo transportu.
7.13. Kai tiekimas centralizuotas, prekės atvežamos tiekėjo ekspeditoriaus. Savo transportu maisto prekės vežamos sveikatos priežiūros įstaigos ekspeditoriaus ar kito asmens.
7.14. Maisto produktų gavimą liudijantį dokumentą pasirašo tiekėjas, o kai produktai atiduodami į sandėlį, – sandėlininkas.
7.15. Centralizuotai pristatomų prekių priėmimas patvirtinamas materialiai atsakingo asmens parašu ir sveikatos priežiūros įstaigos spaudu.
7.16. Sveikatos priežiūros įstaiga privalo tiekėjams pristatyti įgaliojimą ir įgalioto asmens parašo pavyzdį, taip pat spaudo, patvirtinančio tą parašą, pavyzdį.
7.17. Įgaliojimas gauti produktus, už kuriuos atsiskaitoma pagal planą, išduodamas vienam kalendoriniam mėnesiui. Pagal suinteresuotų ministerijų (žinybų) susitarimą šitas terminas gali būti pratęstas, bet ne ilgiau kaip kalendoriniam ketvirčiui.
7.18. Kai įgaliojimas iš asmens, turinčio teisę gauti maisto produktus pagal išduotą įgaliojimą, kurio terminas dar nepasibaigęs, atimamas, sveikatos priežiūros įstaiga praneša tiekėjui apie atitinkamo įgaliojimo anuliavimą. Tiekėjas, gavęs tokį pranešimą, pagal anuliuotą įgaliojimą prekių neišduoda. Už prekes, skiriamas pagal anuliuotą įgaliojimą, atsako tiekėjas.
7.19. Asmuo, kuriam išduotas įgaliojimas, privalo ne vėliau kaip per dieną nuo produktų gavimo dienos pagal įgaliojimą (visų ar dalimis) pristatyti į įstaigos buhalteriją dokumentus apie maisto produktų gavimą ir apie jų perdavimą į sandėlį ar kitam materialiai atsakingam asmeniui, priėmusiam maisto produktus.
7.20. Įstaigos buhalterija, remdamasi išduotais įgaliojimais, gautomis sąskaitomis – mokestiniais reikalavimais, kontroliuoja, kad būtų laiku užpajamuojami visi sandėlyje esantys maisto produktai.
7.21. Produktai, patekę į įstaigos sandėlį, yra patikrinami pagal asortimentą, kiekį, apimtį, kokybę, nurodytus lydimajame dokumente.
7.22. Jeigu priimamų maisto produktų trūksta ar per daug, materialiai atsakingas asmuo privalo toliau maisto produktų nepriiminėti. Toliau prekės priimamos tik tada, kai priėmimui vadovauja sveikatos priežiūros įstaigos vadovo paskirta komisija. Priėmimo rezultatai apiforminami pagal buhalterinės apskaitos perdavimo aktą – formą 429.
7.23. Išaiškinus produktų trūkumą arba perteklių, aktas rašomas dviem egzemplioriais, būtinai dalyvaujant sandėlio vedėjui, buhalterijos darbuotojui, tiekėjo arba nesuinteresuotos organizacijos atstovui. Vienas akto egzempliorius pridedamas prie pretenzijų rašto tiekėjui, o antras – priimtų produktų apskaitai. Aktas turi būti surašomas tą pačią dieną, kada nustatytas produktų trūkumas. Akte apie maisto produktų trūkumą turi būti nurodyta:
7.23.3. lydimojo dokumento (sąskaitos – mokestinio reikalavimo, prekinio gabenimo važtaraščio) data ir numeris;
7.25. Priimamų į sandėlį maisto produktų kokybę tikrina sandėlininkas ir dietistas.
7.25.1. Jei kyla įtarimas dėl produktų kokybės, juos priimant, būtinai turi dalyvauti gydytojas dietologas (dietistas), prekių žinovas ar dietetikos technologas (gamybos vedėjas).
7.25.2. Jei įstaigoje produktų kokybės nustatyti negalima, jų pavyzdžiai atrankos būdu siunčiami į laboratoriją.
7.25.3. Nustačius, kad priimami maisto produktai yra nekokybiški, surašomas aktas.
Akte turi būti nurodyta:
– akto surašymo data ir vieta, sveikatos įstaigos pavadinimas ir asmenų, dalyvavusių atrenkant nekokybiškų produktų pavyzdžius, pavardės ir pareigos;
– duomenys apie tiekėją;
– lydimojo dokumento, pagal kurį buvo atvežti nekokybiški produktai, Nr. ir data;
– kiti duomenys, išsamiau apibūdinantys pavyzdžius.
Nekokybiškus produktus, nurodytus akte, kartu su gydytojo dietologo ar Visuomenės sveikatos centro išvadomis apie gautų maisto produktų nekokybiškumą, realizuoti draudžiama.
7.26. Maisto produktų ir taros sandėlyje apskaitą tvarko sandėlininkas sandėlio apskaitos knygoje (forma Nr. M-17) arba kortelėse (forma Nr. M-17). Knygos puslapiai (prieš darant įrašus) turi būti sunumeruojami, kortelės suregistruojamos. Knygos (forma Nr. M-17) paskutiniojo lapo antroje pusėje įrašomi numeruotų puslapių, lapų skaičius. Šis įrašas tvirtinamas vyr. buhalterio parašu. Knygos viršelyje užrašoma įstaigos pavadinimas ir laikotarpis, kuriuo bus apskaitomi maisto produktai.
Knygose arba kortelėse sandėlininkas maisto produktų apskaitą pateikia kiekine išraiška pagal atskirus pavadinimus. Įvairiai įpakuotus produktus (žirnelius, pipirus, žuvies ir mėsos konservus ir kt.) sandėlininkas užpajamuoja kilogramais. Griežtai draudžiama tokius maisto produktus pajamuoti dėžutėmis, pakeliais.
Apskaitos knygoje po kiekvieno maisto produktų taros pajamų ir išlaidų įrašo numatomi maisto produktų likučiai.
Įrašai knygoje daromi remiantis gautų sandėlyje maisto produktų ar taros lydimaisiais tiekėjo dokumentais (sąskaitomis – mokestiniais reikalavimais, prekiniais – gabenimo važtaraščiais), reikalavimu (forma Nr. 7-4/SAM, antras egzempliorius) maisto produktams išduoti iš sandėlio į virtuvę.
7.27. Produktus iš sandėlio į virtuvę priima gamybos vedėjas pagal reikalavimą (forma Nr. 7-4/SAM, antras egzempliorius) dalyvaujant dietistui.
Maisto produktai grąžinami ar papildomai išduodami pagal važtaraštį – reikalavimą (forma Nr. 7-4/SAM).
7.28. Materialiai atsakingas asmuo nustatytais terminais pateikia buhalterijai maisto produktų pajamų ir išlaidų dokumentus kartu su dviem egzemplioriais užpildytu dokumentų perdavimo rejestru (forma 442). Buhalterijos darbuotojas, patikrinęs pristatytus dokumentus, pasirašo ir antrą rejestro egzempliorių, grąžina materialiai atsakingam darbuotojui.
7.29. Buhalterija privalo sistemingai tikrinti, ar laiku ir tinkamai daromi įrašai sandėlio maisto produktų apskaitos knygoje. Buhalteris įrašus knygoje sutikrina su buhalterinės apskaitos duomenimis ir pasirašo sandėlio apskaitos knygoje, patvirtindamas įrašų teisingumą.
Kai apskaita mechanizuota, kiekvieną mėnesį sutikrinami maisto produktų likučiai, nurodyti sandėlio apskaitos knygoje, su mechanizuotos apskaitos duomenimis.
7.30. Materialiai atsakingi asmenys, priimantys produktus, turi priimti ir tarą.
Tara, patenkanti į sandėlį, pajamuojama tuose dokumentuose, kaip ir maisto produktai. Lydimajame tiekėjo dokumente atskira eilute nurodoma taros rūšis, jos kiekis, vieneto kaina ir suma.
Materialiai atsakingas asmuo tarą sandėlyje nurodo medžiagų apskaitos sandėlio knygoje (forma Nr. M-17) tik pagal pavadinimą ir kiekį.
Priimant tikrinama, ar gaunama tara atitinka galiojančius normatyvinius dokumentus (standartus, technines sąlygas), ženklinimą. Jei yra nukrypimų nuo standartų, surašomi aktai, kaip ir priimant maisto produktus.
Tuščia tara grąžinama tiekėjams ar tarą surenkančioms organizacijoms, bazėms ir t. t.
Grąžinant tarą, materialiai atsakingas asmuo išrašo važtaraštį, kuriame nurodomas grąžinamos taros pavadinimas, kiekis, vieneto kaina ir suma. Vienas važtaraščio egzempliorius grąžinamas į sveikatos priežiūros įstaigą, o kitas lieka taros priėmėjui.
______________
A priedas (informacinis)
DIETŲ PAVADINIMAS
1. Pagrindinė dieta.
2. Pagrindinės dietos modifikacijos.
2.1. Baltymų kiekį koreguojančioji dieta.
2.3. Angliavandenių kiekį koreguojančioji dieta.
2.4. Mineralinių medžiagų ir mikroelementų kiekį koreguojančioji dieta.
2.4.2. Kalcio kiekį koreguojančioji dieta.
2.4.3. Geležies kiekį koreguojančioji dieta.
2.4.4. Kalio kiekį koreguojančioji dieta.
2.6. Malabsorbciją koreguojančioji dieta.
2.8. Kitos dietos.
2.9. Maisto konsistenciją koreguojančiosios dietos.
B priedas (privalomasis)
Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996 |
|
ĮOK |
|
įstaigos pavadinimas MITYBOS RACIONO UŽSAKYMO ŽINIARAŠTIS
|
Forma Nr. 7-1/SAM Užsakymas maitinimui |
9 val. maitinamų pacientų skaičius 19....................
Skyrius |
Pacientų skaičius |
Dieta |
|||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PAPILDOMO INDIVIDUALAUS DIETINIO GYDYMO UŽSAKYMAS
Skyrius |
Paciento vardas, pavardė |
Dieta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19.................
Skyriaus vedėjas _________________________ _________
vyriausioji medicinos sesuo _________________________ _________
PATIKRINTA:
priėmimo skyriaus medicinos sesuo _________________________ _________
parašas v., pavardė
______________
C priedas (privalomasis)
Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996 |
|
ĮOK |
|
įstaigos pavadinimas PACIENTŲ MITYBOS RACIONO IR IŠDAVIMO ŽINIARAŠTIS
|
Forma Nr. 7-2/SAM Užsakymas maitinimui |
199.............................
Skyrius |
Pacientų skaičius |
Dieta |
Išduota iš virtuvės patiekalų |
|||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pusryčiai |
maisto išdavėjo parašas |
priešpiečiai |
maisto išdavėjo parašas |
pietūs |
maisto išdavėjo parašas |
pavakariai |
maisto išdavėjo parašas |
vakarienė |
maisto išdavėjo parašas |
priešnakčiai |
maisto išdavėjo parašas |
||
Mitybos racionų skaičius |
||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dietistas ______________________ ______________________ 199..........
parašas v., pavardė
______________
D priedas (privalomasis)
Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996 |
|
ĮOK |
|
įstaigos pavadinimas MAISTO PRODUKTŲ PATIEKALŲ GAMYBAI ŽINIARAŠTIS |
Forma Nr. 7-3/SAM Užsakymas maitinimui |
Pacientų maitinimui skiriama pagal normą _______ Lt _____ ct per dieną 199.................................
Valgymas |
Dietų pavadinimas |
Patiekalų pavadinimas |
Porcijų skaičius |
kodas |
Maisto produktų pavadinimas ir kiekis, kg |
|||||||||||||||||||||
610001 |
610003 |
610009 |
610024 |
610036 |
610052 |
611040 |
|
611008 |
611017 |
|
612001 |
612002 |
612025 |
612030 |
|
612036 |
612044 |
612053 |
612060 |
612067 |
612075 |
|||||
Išeiga, g |
Jautiena |
Kiauliena |
Paukštiena |
Subproduktai |
Virta dešra |
Dešrelės |
Taukai |
|
Šviežia žuvis |
Silkė |
|
Sviestas |
Margarinas |
Augalinis aliejus |
Majonezas |
|
Pienas |
Kondens. pienas |
Kefyras |
Grietinė |
Varškė |
Varškės sūris |
||||
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
Pusryčiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
....... ir t. t. 26 eilutės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Priešpiečiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
....... ir t. t. 10 eilučių |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pietūs |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
....... ir t. t. 22 eilutės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavakariai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
....... ir t. t. 7 eilutės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vakarienė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
....... ir t. t. 13 eilučių |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Priešnakčiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
....... ir t. t. 5 eilutės |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dietistas ______________________ __________________________
parašas v., pavardė
Buhalteris ______________________ __________________________
parašas v., pavardė
Gydytojas dietologas ______________________ __________________________
parašas v., pavardė
Lentelės tęsinys
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
612076 |
|
613001 |
613016 |
613026 |
613030 |
613041 |
613045 |
613046 |
613047 |
613047 |
613052 |
613066 |
613072 |
|
614002 |
614016 |
614024 |
614044 |
614074 |
|
615027 |
615031 |
615041 |
615045 |
615054 |
615078 |
615080 |
615081 |
615082 |
615084 |
615088 |
615089 |
615094 |
|
615100 |
|
fermentinis sūris |
|
Mūtai |
Krakmolas |
Grikių kruopos |
Manų kruopos |
Ryžių kruopos |
Sorų kruopos |
Kviečių kruopos |
Miežinės kruopos |
Perlinės kruopos |
Makaronai |
Aviž. dribsniai |
Žirniai |
|
Smulkus cukrus |
Uogienė, džemas |
Marmeladas |
Vafliai |
Įvairūs sausainiai |
|
Džiovinti vaisiai |
Kisieliaus konserv. |
Vaisių sultys |
Sirupas |
Obuoliai |
Bulvės |
Švieži kopūstai |
Rauginti kopūstai |
Svogūnai |
Morkos |
Švieži agurkai |
marinuoti agurkai |
Burokėliai |
|
Pomidorų padažas |
ir t. t. pagal sąrašą (88 pavadinimai) |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
52 |
53 |
54 |
55 |
56 |
57 |
58 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mitybos racionų kaina pagal valgiaraštį, Lt
Planinė_________________________ Padidinta____________________
Faktinė_________________________ Sumažinta___________________
______________
E priedas (privalomasis)
Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996 |
|
ĮOK |
|
įstaigos pavadinimas MAISTO PRODUKTŲ IŠDAVIMO IŠ SANDĖLIO REIKALAVIMAS |
Forma Nr. 7-4/SAM Užsakymas maitinimui |
199.............................
Kodai |
|
|
|
|
Vaiko lovadienio planinė vertė |
|
|
|
|
Pacientų skaičius |
|
|
|
|
Suma |
|
|
|
|
Skyrius |
Finansavimo šaltinis |
Apskaitos operacijos rūšies kodas |
Kodai |
|
Sub. sąskaita |
išlaidų straipsnis |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maisto produkto pavadinimas, |
Matavimo vienetas, kg |
Maisto produkto kodas |
Kiekis, kg |
|
pareikalauta |
išduota |
|||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Jautiena |
|
610001 |
|
|
Kiauliena |
|
610003 |
|
|
Paukštiena |
|
610009 |
|
|
Subproduktai (kepenys, |
|
|
|
|
inkstai) |
|
610024 |
|
|
Virta dešra |
|
610036 |
|
|
Dešrelės |
|
610052 |
|
|
Taukai |
|
610040 |
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia žuvis |
|
611008 |
|
|
Silkė |
|
611017 |
|
|
|
|
|
|
|
Sviestas |
|
612001 |
|
|
Margarinas |
|
612002 |
|
|
Augalinis aliejus |
|
612025 |
|
|
Majonezas |
|
612030 |
|
|
|
|
|
|
|
Pienas |
|
612036 |
|
|
Kondensuotas pienas |
|
612044 |
|
|
Kefyras |
|
612053 |
|
|
Grietinė |
|
612060 |
|
|
Varškė |
|
612067 |
|
|
Varškės sūris |
|
612075 |
|
|
Fermentinis sūris |
|
612076 |
|
|
|
|
|
|
|
Miltai |
|
613001 |
|
|
Krakmolas |
|
613016 |
|
|
Grikių kruopos |
|
613026 |
|
|
Manų kruopos |
|
613030 |
|
|
Ryžių kruopos |
|
613041 |
|
|
Sorų kruopos |
|
613045 |
|
|
Kviečių kruopos |
|
613046 |
|
|
Miežinės kruopos |
|
613047 |
|
|
Perlinės kruopos |
|
613047 |
|
|
Makaronai |
|
613052 |
|
|
Avižiniai dribsniai |
|
613066 |
|
|
Žirniai |
|
613072 |
|
|
|
|
|
|
|
Smulkus cukrus |
|
614002 |
|
|
Uogienė, džemas |
|
614016 |
|
|
Marmeladas |
|
614024 |
|
|
Vafliai |
|
614044 |
|
|
Įvairūs sausainiai |
|
614074 |
|
|
|
|
|
|
|
Džiovinti vaisiai |
|
615027 |
|
|
Kisieliaus konservantas |
|
615031 |
|
|
Vaisių sultys |
|
615041 |
|
|
Sirupas |
|
615045 |
|
|
Obuoliai |
|
615054 |
|
|
Bulvės |
|
615078 |
|
|
Švieži kopūstai |
|
615080 |
|
|
Rauginti kopūstai |
|
615081 |
|
|
Svogūnai |
|
615082 |
|
|
Morkos |
|
615084 |
|
|
Švieži agurkai |
|
615088 |
|
|
Marinuoti agurkai |
|
615089 |
|
|
Burokėliai |
|
615094 |
|
|
|
|
|
|
|
Pomidorų padažas |
|
615100 |
|
|
|
|
|
|
|
Kvietinė duona |
|
616001 |
|
|
Ruginė duona |
|
616002 |
|
|
Batonai |
|
616003 |
|
|
Bandelės |
|
616005 |
|
|
Meduoliai |
|
616006 |
|
|
Traškučiai |
|
616007 |
|
|
Džiūvėsiai |
|
616008 |
|
|
Actas |
|
616009 |
|
|
Želė |
|
616010 |
|
|
Želatinas |
|
616011 |
|
|
|
|
|
|
|
Lauro lapai |
|
616030 |
|
|
Pipirai |
|
616031 |
|
|
Druska |
|
616035 |
|
|
Švieži pomidorai |
|
616037 |
|
|
Rauginti pomidorai |
|
616038 |
|
|
Konservuoti žali žirneliai |
|
616040 |
|
|
Švieži krapai |
|
616042 |
|
|
Česnakai |
|
616043 |
|
|
|
|
|
|
|
Kakava |
|
616041 |
|
|
Miežinė kava |
|
616044 |
|
|
Arbata |
|
616022 |
|
|
199...............................
Sudarė buhalteris ___________________ __________________________
Išdavė iš sandėlio sandėlininkas ___________________ __________________________
Išdavė iš sandėlio sandėlininkas ___________________ __________________________
Priėmė gamybos vedėjas ___________________ __________________________
parašas v., pavardė
______________
F priedas (privalomasis)
Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996 |
|
ĮOK |
|
įstaigos pavadinimas Į SKYRIUS IŠDUODAMŲ MAISTO PRODUKTŲ ŽINIARAŠTIS |
Forma Nr. 7-5/SAM Užsakymas maitinimui |
199.............................
Skyrius |
Pacientų skaičius |
Išduodamų maisto produktų kiekis, kg |
Maisto išdavėjo parašas |
||||||
balta duona |
juoda duona |
džiūvėsiai |
sviestas |
cukrus |
marmeladas |
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
199............................
Sudarė dietistas _________________ ________________________________
Išdavė iš sandėlio sandėlininkas _________________ ________________________________
Priėmė gamybos vedėjas _________________ ________________________________
Išdavė į skyrius gamybos vedėjas _________________ ________________________________
parašas v., pavardė
______________
G priedas (privalomasis)
Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996 |
|
ĮOK |
|
įstaigos pavadinimas VIRĖJAMS IŠDUODAMŲ MAISTO PRODUKTŲ KIEKIO ŽINIARAŠTIS |
Forma Nr. 7-6/SAM Užsakymas maitinimui |
199...........................................
Data |
Virėjo vardas pavardė |
Gaunami maisto produktai |
Virėjo parašas |
|
pavadinimas |
kiekis, kg |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Išdavė gamybos vedėjas________________________ ___________________________
parašas v., pavardė
___________