LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL PREKYBOS MAISTO PRODUKTAIS
2004 m. vasario 26 d. Nr. B1-163
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15), Lietuvos Respublikos maisto įstatymu (Žin., 2000, Nr. 32-893), Lietuvos higienos norma HN 15:2003 „Maisto higiena“ (Žin., 2003, Nr. 70-3205), Lietuvos higienos norma HN 119:2002 „Maisto produktų ženklinimas“ (Žin., 2003, Nr. 13-530), Greitai užšaldytų maisto produktų techniniu reglamentu (Žin., 2000, Nr. 12-309), siekdamas įgyvendinti 2002 m. sausio 28 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 178/2002 dėl maisto įstatymo pagrindinių principų ir reikalavimų nustatymo, Europos maisto saugos institucijos įsteigimo ir maisto saugos procedūrų ir principų nustatymo ir 1992 m. birželio 16 d. Europos Tarybos direktyvos 92/46/EEB dėl žalio pieno, termiškai apdoroto pieno ir pieno produktų gamybos bei realizavimo higieninių reikalavimų nuostatas ir užtikrinti parduodamų maisto produktų higieną, saugą ir kokybę bei apsaugoti vartotojų interesus:
1. Nurodau:
1.1. prekybos įmonėms:
1.1.1. užtikrinti, kad maisto produktai būtų paženklinti pagal Lietuvos Respublikos teisės aktais nustatytus ženklinimo reikalavimus; vartotojams tiekiamų gyvūninių produktų ženklinimo rekvizituose būtų pateikta nuoroda, leidžianti identifikuoti partiją, kuriai priklauso maisto produktas,
1.1.2. nuo 2004 m. balandžio 1 d.:
1.1.2.1. galutiniam vartotojui tiekti šaldytus maisto produktus gamintojo pakuotėmis, siekiant apsaugoti juos nuo mikrobinės ar kitokios išorinės taršos bei apdžiūvimo,
2. Pavedu įsakymo vykdymo kontrolę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriui, Maisto ir veterinarijos audito tarnybai.