LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
ĮSAKYMAS
DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2003 M. GRUODŽIO 15 D. ĮSAKYMO NR. B1-956 „DĖL ŽALIO PIENO, SKIRTO TIESIOGIAI VARTOTI, PARDAVIMO REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2004 m. gegužės 21 d. Nr. B1-518
Vilnius
Siekdamas užtikrinti žalio pieno, skirto tiesiogiai parduoti, saugą ir kokybę ir suvienodinti galiojančių teisės aktų reikalavimus,
keičiu Valstybinės maisto ir veterinarijos direktoriaus 2003 m. gruodžio 15 d. įsakymu Nr. B1-956 patvirtintus Žalio pieno, skirto tiesiogiai vartoti, pardavimo reikalavimus (Žin., 2004, Nr. 3-22):
1. Keičiu 3 punkto sąvoką Enteropatogeninis rodiklis į sąvoką Enteropatogenas ir ją apibrėžiu taip:
2. Išdėstau 10 punktą taip:
„10. Pienas turi būti gautas iš sveikų gyvulių, laikomas ir ruošiamas pardavimui vadovaujantis Reikalavimais žalio pieno, termiškai apdoroto geriamojo pieno ir pieno produktų gamybai (Žin., 2004, Nr. 65-2338), sveikatos apsaugos ministro 2003 m. gruodžio 31 d. įsakymu Nr. V-793 patvirtintais HN 54:2003 „Leidžiami vartoti maisto priedai“ (Žin., 2004, Nr. 45-491), sveikatos apsaugos ministro 2003 m. liepos 23 d. įsakymu Nr. V-455 patvirtintais HN 24:2003 „Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai“ (Žin., 2003, Nr. 79-3606) reikalavimais.“.
3. Išdėstau 13 punktą taip:
„13. Vieną kartą per savaitę veikiančiose turgavietėse ūkininkai gali parduoti pieną, jei turi išduotą gyvūno sveikatos pažymėjimą ir vieną kartą per metų ketvirtį pasitikrina VĮ „Pieno tyrimai“ laboratorijoje pieno sudėties ir kokybės rodiklius. S. aureus piene turi būti ištirtas galiojančiais tyrimo metodais atestuotoje laboratorijoje vieną kartą per 6 mėnesius.“.