TARPŽINYBINĖ KOMBINUOTOSIOS MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪROS NAUDOJIMO KOMISIJA

 

A K T A S

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS KOMBINUOTOSIOS MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪROS 2004 M. VERSIJOS PAKEITIMO

 

2004 m. vasario 17 d. Nr. 1/2004

Vilnius

 

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. rugsėjo 11 d. nutarimo Nr. 1052 „Dėl Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros“ (Žin., 1996, Nr. 87-2062; 2001, Nr. 71-2532; 2002, Nr. 53-2069) 1.6 ir 1.7 punktais tarpžinybinė Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisija:

Tvirtina Lietuvos Respublikos Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros (toliau vadinama – Kombinuotoji prekių nomenklatūra) 2004 m. versijos, patvirtintos tarpžinybinės Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisijos 2003 m. gruodžio 11 d. aktu Nr. 11/2003 „Dėl Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros 2004 m. versijos patvirtinimo“ (Žin., 2003, Nr. 120(1)-120(3)) pakeitimus, parengtus remiantis Europos Komisijos 2003 m. gruodžio 30 d. reglamentu Nr. 2344/2003, paskelbtu 2003 m. gruodžio 31 d. Europos Bendrijų oficialiajame leidinyje, L 346, 38 p. (pridedama).

 

 

 

KOMISIJOS PIRMININKO PAVADUOTOJAS                                       ŠARŪNAS AVIŽIENIS

KOMISIJOS SEKRETORĖ                                                             VIDUOLĖ PROTUSEVIČIENĖ


PATVIRTINTA

Tarpžinybinės Kombinuotosios

muitų tarifų ir užsienio prekybos

statistikos nomenklatūros naudojimo komisijos

2004 m. vasario 17 d. aktu Nr. 1/2004

 

Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros 2004 m. versijos pakeitimai

 

1. Pakeisti Kombinuotosios prekių nomenklatūros 15 skirsnio „Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų skilimo produktai; paruošti valgomieji riebalai; gyvūninis arba augalinis vaškas“ 2-ąją papildomąją pastabą:

1.1. 2A papildomojoje pastaboje pateiktą I lentelę išdėstyti taip:

 

„I lentelė

Atskiros riebalų rūgšties masės dalis bendroje riebalų rūgščių masėje, procentais

 

Riebalų rūgštys

Procentai

miristo rūgštis

<= 0,05

palmitino rūgštis

7,5 – 20,0

palmitoleino rūgštis

0,3 – 3,5

heptadekano rūgštis

<= 0,3

heptadeceno rūgštis

<= 0,3

stearino rūgštis

0,5 – 5,0

oleino rūgštis

55,0 – 83,0

linolo rūgštis

3,5 – 21,0

linoleno rūgštis

<= 1,0

eikozano rūgštis

<= 0,6

eikozeno rūgštis

<= 0,4

beheno rūgštis 1

<= 0,3

lignocero rūgštis

<= 0,2

1 <= 0,2 – aliejuje, klasifikuojamame 15.09 pozicijoje.

1.2. 2B papildomosios pastabos pirmąją pastraipą išdėstyti taip:

„B. 1509.10 subpozicijoje klasifikuojamas tik alyvuogių aliejus, toliau apibrėžtas I ir II punktuose, gautas naudojant vien mechanines arba kitas fizines priemones ir laikantis sąlygų, kurios nesukelia aliejaus modifikacijos, neapdorotas jokiais kitais būdais, išskyrus plovimą, dekantavimą, centrifugavimą bei filtravimą. Šioje subpozicijoje neklasifikuojamas alyvuogių aliejus, gautas naudojant tirpiklius, cheminius ar biocheminius reagentus arba gautas reesterinimo būdu, taip pat bet kurie alyvuogių aliejaus mišiniai su kitų rūšių aliejumi.“

1.3. 2B papildomosios pastabos I dalyje pateiktą sąvoką „pirmojo spaudimo klasikinis alyvuogių aliejus „virgin lampante“ išdėstyti taip: „klasikinis alyvuogių aliejus „lampante“.

1.4. 2B papildomosios pastabos I dalies c punktą išdėstyti taip: „(c) sočiųjų riebalų rūgščių kiekis 2-ojoje trigliceridų padėtyje ne didesnis kaip 1,5 %;“.

1.5. Pakeisti 2B papildomosios pastabos I dalies g punktą: 1.5.1. pripažinti negaliojančiais 1 ir 3 papunkčius; 1.5.2. 4 papunktį išdėstyti taip: „4. vadovaujantis Reglamento (EEB) Nr. 2568/91 XII priedu nustatytos organoleptinės charakteristikos, pagal kurias apskaičiuota defektų mediana didesnė kaip 2,5“.

1.6. 2B papildomosios pastabos II dalies a punktą išdėstyti taip: „(a) rūgščių kiekis, išreikštas oleino rūgšties kiekiu, ne didesnis kaip 2,0 g/100 g;“.

1.7. 2B papildomosios pastabos II dalies e punktą išdėstyti taip: „(e) ekstinkcijos koeficientas K270 ne didesnis kaip 0,25;“.

1.8. 2B papildomosios pastabos II dalies g punktą išdėstyti taip: „(g) vadovaujantis Reglamento (EEB) Nr. 2568/91 XII priedu nustatytos organoleptinės charakteristikos, pagal kurias apskaičiuota defektų mediana ne didesnė kaip 2,5;“.

1.9. 2B papildomosios pastabos II dalies ij punktą išdėstyti taip: „(ij) sočiųjų riebalų rūgščių kiekis 2-ojoje trigliceridų padėtyje ne didesnis kaip 1,5 %;“.

1.10. 2C papildomosios pastabos a punktą išdėstyti taip: „(a) rūgščių kiekis, išreikštas oleino rūgšties kiekiu, ne didesnis kaip 1,0 g/100 g;“.

1.11. 2C papildomosios pastabos c ir d punktus išdėstyti taip: „(c) ekstinkcijos koeficientas K270 ne didesnis kaip 0,90; (d) ekstinkcijos koeficiento pokytis (K) 270 nm ilgio šviesos bangos srityje ne didesnis kaip 0,15;“.

1.12. 2C papildomosios pastabos f punktą išdėstyti taip: „(f) sočiųjų riebalų rūgščių kiekis 2-ojoje trigliceridų padėtyje ne didesnis kaip 1,8 %;“.

1.13. Pripažinti negaliojančiu 2D papildomosios pastabos a punktą.

1.14. 2D papildomosios pastabos c punktą išdėstyti taip: „(c) sočiųjų riebalų rūgščių kiekis 2-ojoje trigliceridų padėtyje ne didesnis kaip 2,2 %;“.

1.15. 2E papildomosios pastabos antrąjį sakinį išdėstyti taip: „Šioje subpozicijoje klasifikuojamo aliejaus sočiųjų riebalų rūgščių kiekis 2-ojoje trigliceridų padėtyje turi būti ne didesnis kaip 2,2 %, transoleino izomerų suminis kiekis mažesnis kaip 0,4 %, translinolo + translinoleno izomerų suminis kiekis mažesnis kaip 0,35 %, o skirtumas tarp DESCh metodu nustatyto ir teorinio trigliceridų su ECN42 kiekio ne didesnis kaip 0,5.“.

2. Pakeisti Kombinuotosios prekių nomenklatūros 15 skirsnio „Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų skilimo prodiktai; paruošti valgomieji riebalai; gyvūninis arba augalinis vaškas“ 1509.10.10.0 subpozicijos „Pirmojo spaudimo klasikinis alyvuogių aliejus („virgin lampante“) pavadinimą ir išdėstyti taip:

1509.10.10.0 – Klasikinis alyvuogių aliejus („lampante“)“.

______________