LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS 2005 M. LAPKRIČIO 7 D. ĮSAKYMO NR. V-846 „DĖL MĖGINIŲ ĖMIMO IR ANALIZĖS METODŲ TERŠALŲ KONCENTRACIJOMS MAISTO PRODUKTUOSE NUSTATYTI PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2006 m. rugpjūčio 31 d. Nr. V-735
Vilnius
Atsižvelgdamas į 2006 m. vasario 23 d. Komisijos Reglamentą (EB) Nr. 401/2006, nustatantį ėminių ėmimo ir analizės metodus, skirtus oficialiai mikotoksinų kiekio maisto produktuose kontrolei, OL 2006 m. L 70, p. 12:
1. Pakeičiu Mėginių ėmimo ir analizės metodus teršalų koncentracijoms maisto produktuose nustatyti, patvirtintus Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005 m. lapkričio 7 d. įsakymu Nr. V-846 „Dėl Mėginių ėmimo ir analizės metodų teršalų koncentracijoms maisto produktuose nustatyti patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 135-4865):
1.1. Išdėstau preambulę taip:
„Europos Sąjungos teisės aktai, kurių nuostatos perkeltos į šį teisės aktą: 1985 m. gruodžio 20 d. Tarybos direktyva 85/591/EEB dėl Bendrijos bandinių ėmimo ir analizės metodų įvedimo vykdant žmonėms vartoti skirtų maisto produktų monitoringą, OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 8 tomas, p. 83; 2001 m. kovo 8 d. Komisijos direktyva 2001/22/EB, nustatanti ėminių ėmimo ir analizės metodus, vykdant oficialią švino, kadmio, gyvsidabrio ir 3-MCPD koncentracijos maisto produktuose kontrolę, OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 26 tomas, p. 201 (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2005 m. sausio 19 d. Komisijos direktyva 2005/4/EB, OL 2005 m. L 19, p. 50); 2002 m. liepos 30 d. Komisijos direktyva 2002/69/EB, nustatanti ėminių ėmimo ir analizės metodus vykdant oficialią dioksinų kontrolę ir nustatant dioksinų tipo PCB koncentraciją maisto produktuose, OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 29 tomas, p. 525 (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2004 m. balandžio 13 d. Komisijos direktyva 2004/44/EB, OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 34 tomas, p. 99); 2004 m. vasario 12 d. Komisijos direktyva 2004/16/EB, nustatanti alavo kiekių konservuotuose maisto produktuose oficialios kontrolės mėginių ėmimo metodus ir analizės metodus, OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 33 tomas, p. 82; 2005 m. vasario 4 d. Komisijos direktyva 2005/10/EB, nustatanti mėginių ėmimo ir analizės metodus, skirtus oficialiai benzo(a)pireno kiekio kontrolei maisto produktuose, OL 2005 m. L 34, p. 15.“
1.3. Išdėstau 7 punktą taip:
„7. Mėginiai, skirti švino, kadmio, gyvsidabrio, 3-MCPD, alavo, dioksinų (PCDD ir PCDF), dioksinų tipo PCB ir benzapireno koncentracijoms maisto produktuose nustatyti, imami taikant šiame teisės akte apibūdintus metodus. Tokiu būdu imami jungtiniai mėginiai yra tipiniai siuntos mėginiai. Laboratorinių mėginių tyrimo rezultatai parodo, ar neviršijamos Reglamente nustatytos didžiausios leidžiamos koncentracijos (toliau – ribiniai dydžiai).“